Last news in Fakti

15 Юни, 2022 16:16 4 146 26

Дачков: Кирил Петков се опитва да се измъкне от ангажиментите, които е поел към САЩ и ЕС

  • кирил петков-
  • рсм-
  • сащ-
  • ес

Коментар на Явор Дачков във фейсбук:

Дачков: Кирил Петков се опитва да се измъкне от ангажиментите, които е поел към САЩ и ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Мисля, че това което се случва в момента е следното: Кирил Петков се опитва да се измъкне от ангажиментите, които е поел към САЩ и ЕС да пусне Северна Македония като прехвърля отговорността към парламента, заобикаляйки Външно министерство. Понеже има натиск и конкретни предложения от Макрон, той не оставя на Външно да ги отреже, както би следвало, защото официалната политика на България не е променена, а ги прехвърля в Народното събрание.

Така се опитва да спечели и в двата случая - ако парламента приеме да пусне Македония (натиск от американското посолство е оказван върху всички с изключение на "Възраждане") той ще е изпълнил ангажиментите си към Запада без да инкасира лична щета от предателството. Ако парламентът отхвърли предложението ще си измие с него ръцете пред САЩ и ЕС. Ако го беше оставил на Генчовска - то щеше да бъде отхвърлено, защото ИТН са против, но отговорността пред Запада щеше да е на Петков. Нямам никакви съмнения, че той и Весела Чернева се опитват от месеци да вдигнат ветото, противно на това, което Петков говори публично. Извън всички свидетелства, доказателства, паметни бележки и собственоръчно начертани от него схеми (листчето, което показа Балабанов) има един много прост начин да се ориентираме в това.

Темата Северна Македония нямаше да присъства въобще в българския дневен ред. Петков просто щеше да каже, че докато македонците не изпълнят договора си няма да ги пуснем и точка. Нямаше нужда от никакви КСНС, допълнителни решения и препотвърждаване на вече заявени позиции, ако българския премиер беше твърд и неотклонен по този въпрос. Проблемът дойде от разминаването между думите и делата му. Поема ангажименти към Запада, които после не може да изпълни, а целия ажиотаж по този въпрос се случва, за да остане и вълка сит и агнето цяло. Хем да пуснем Македония, хем Петков да остане премиер. Трудно за изпълнение упражнение. Моето мнение, което вече споделих е, че от политическа гледна точка най-добре ще е България да пусне РСМ, което означава моментална оставка на Петков и да продължаваме напред без промяната.

За съжаление, историческата истина по този въпрос си я пропиляхме сами в продължение на години непоследователност и хаотични действия. Западът не ни е виновен, че не можем да преследваме националния си интерес. От гледна точка на сегашния политически момент обаче - този интерес повелява да спрем да се държим неадекватно, потъвайки в още по-тежка изолация и политическа маргинализация. Най-големият грях на Петков по този въпрос е, че вкара клин в българската позиция, разруши единството и я отслаби. А такива държави никой не уважава. Така мисля.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТАНАХМЕ ЗА СМЯХ

    45 12 Отговор
    ЕДНА МИНИАТЮРНА МАКЕДОНИЯ ДА НИ ОСТАВИ БЕЗ УПРАВЛЕНИЕ.

    Коментиран от #12

  • 2 Голем смех

    52 12 Отговор
    Всеки ден ли ще ни облъчвате с ценните мисли на нагаждача.Който за пари и с дявола ортак става...
  • 3 ТаУмВзе

    14 23 Отговор
    Когато костовист дечков, отново лае клекнал канадчето е на Уж изборчета!
  • 4 читател

    27 11 Отговор
    Мъжка мисирка!
  • 5 Кабинета

    24 26 Отговор
    Борисов-4 ще има доста каши да оправя.
  • 6 Като видя Дачков

    9 24 Отговор
    Ооо драскача на Герб, Дачков. Пускай партенките, че трябва да ядеш.
  • 7 Българка

    47 5 Отговор
    Браво Дачков! Абсолютно точен анализ. Не съм съгласна само с желанието ти да пуснем РСМ, но в спора се ражда истината. Референдум по въпроса и това е! Да се изкаже народа.
  • 8 ЕХА

    41 6 Отговор
    АБЕ ДО СЕГА НЕ СЪМ СРЕЩНАЛ НИТО ЕДИН ЧОВЕК КОЙТО Е ГЛАСУВАЛ ЗА КИРЧО ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЛИ ГО СПУСНАХА С ПАРАШУТА

    Коментиран от #23

  • 9 Интерпретация

    10 3 Отговор
    срещу пари ! Нулева стойност !
  • 10 Опонент

    32 3 Отговор
    ✔Най-големият грях на Петков по този въпрос е, че вкара клин в българската позиция, разруши единството и я отслаби.✔
    Е това си е чист успех за неприятелите и за лицемерните приятели на България чрез захаросаната усмивка.
  • 11 111111

    28 5 Отговор
    Изключително точен анализ!
  • 12 1111

    43 5 Отговор

    До коментар #1 от "СТАНАХМЕ ЗА СМЯХ":

    Станахме за смях, заради недоразумението, което си имаме за премиер.
  • 13 !!!?

    6 21 Отговор
    Кремълските проксита открито демонизират снемането на "ветото" към Македония и предварително обявяват за предел всеки които се застъпва за оттеглянето му, независимо дали условията за това са на лице !!!?
  • 14 Просто човек

    7 9 Отговор
    Депесарския шут, и той активиран...
  • 15 007

    12 2 Отговор
    Вече им изтече времето да покажат, че "промяната в завой от ЕС към САЩ" е по-добрият вариант за развитие на държавата, нещо което е ясно, че е грашно по всичко показатели. Време е да се преформатира политическото пространство за ясна ориентация към ЕС, където официално сме и да се пратят в историята всички ретро и нови опити да бъдем завряни в геопитически страсти. Нека всички да се осъзнаят след едногодишна агония и да се намери обединителна кауза. Нещо, което се подценява защото изисква много време за да даде резултат е ВЪЗПИТАНИЕТО на нацията. Време е, крайно време е за действие. До сега са само кностатации от рода колко процента са дебилите у нас. С това възпитание можем само да сме последни. Проумейте го!
  • 16 иис

    13 6 Отговор
    Това нямаше да се случи ако българският народ не беше гласувал за този пРезидент. А той тепърва има да извършва предателства. В момента Мустафа е в президентството. И когато няма достойнство и чест, предателството е на една стъпка разстояние. А Радев вече го е правил. Веднъж предател, цял живот предател.
  • 17 Победа

    19 4 Отговор
    Просто Предател и родоотстъпник!!!
  • 18 БОЧКО

    22 4 Отговор
    ПростотоКиро излезе гаден предател. Незабавна оставка и експертно правителство, за да се изправи държавата.
  • 19 Четете м/у редовете бе !

    5 7 Отговор
    "най-добре ще е България да пусне РСМ"
    вижте драги граждани как ни натякват чувство на вина и едва ли не сме длъжни да се съобразим с геополитическата обстановка в момента НИКОГА на ПРОТЕСТ !
  • 20 Янки гоу хом

    15 3 Отговор
    Отвратителен и гнусен американски пудел
  • 21 Хахаха

    10 2 Отговор
    Про100то Кире и Кокорчо са национални предатели !
  • 22 ПаталогичнияЛъжецИсиганинК.Петков

    7 1 Отговор
    МръсенСиганин.Чичо му го разкри вчера в ПИК.55минутно видео и лакардии на един 100% сиганин.Неграмотния му баща и престъпник,откраднал преди 90 те години,голяма сума пари,избягал в Австрия и от там в Канада.Малкия сиганин Кирчо изкарва преко сили 7 клас и бяга при башМангала Тати в Канада,по късно през 94г..
  • 23 Ежко Бежко

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЕХА":

    Брат аз не срещнах нито един гласувал за герб, ама ни друсаха 12 години. И с тези ще е същото, ако не мине вота. Ще ни клатят десетина години, ако не сме измрели до тогава, или ДБ не ни натика във война в защита на евроатлантическите ценности. Както и да се въртим, надежда има само във Възраждане, ама като гледам тавана им е 50-60 депутата. За истинска промяна трябва абсолютно мнозинство на Възраждане, но с наличния матрял това е невъзможно. Бях 25 години по света, дойдох да карам старини тука. Вече събрахме куфарите за Африка. Не се търпи тука, брат.

    Коментиран от #26

  • 24 мнение

    4 0 Отговор
    Кирил Петков много искаше да се хареса на Запада и беше готов да предаде националните интереси. Но още по-виновен е Бойко Борисов, който проспа момента да отстояваме заедно с Гърция националните си интереси. Тогава Борисов искаше да се хареса на Запада и се правеше на посредник межде тях и се хилеше като пача и се тупаше в гърдите колко му се "радвали" западните лидери. А в същото в.еме Борисов пропиля ценно време за България. И това име СЕВЕРНА Македония е в ущърб на България. А западните лидери трябваше просто да разделят тази малка територийка между България и Албания, така сега нямаше да го има този проблем.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове