Last news in Fakti

16 Юни, 2022 12:23 3 503 57

Свиленски: Хората от площадите никога не са очаквали „Възраждане“ да се съберат с ДПС и ИТН + ГЕРБ

  • георги свиленски-
  • итн-
  • възраждане-
  • дпс-
  • герб

Никола Минчев е най-добрият председател поне през последните 8 години, има подкрепата на БСП

Свиленски: Хората от площадите никога не са очаквали „Възраждане“ да се съберат с ДПС и ИТН + ГЕРБ - 1
Снимка: БСП

„Час и половина говорим за магистрали, за „Капитан Андреево“, за нарушени бизнеси, за пари, а се иска оставката на Никола Минчев. Мотиви няма. Днешният ден влиза в историята с едно нещо – днес е денят на българските излъгани избиратели.“ Това заяви председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски от трибуната на Народното събрание.

По неговите думи голяма част от българските избиратели, когато видят довечера новините, ще се почувстват най-излъгани в живота. „Защото тези, които бяха по площадите, които протестираха, които стачкуваха, никога не са очаквали, че „Възраждане“ ще се подпишат заедно с ДПС в една подписка за сваляне на председател на Народното събрание. Г-н Балабанов, как ще обясните на вашите избиратели, че под вашите подписи получавате подкрепата на ГЕРБ? Колко пъти трябва да се срещнете с вашите избиратели, за да разберете, че те не искат коалиция с ГЕРБ да правите? Но при вас друга коалиция освен ГЕРБ-ДПС-ИТН не е възможна. В другата коалиция, в която се опитахме да работим, вие 6 месеца записвахте листчета, спекулирахте и ги изкарвахте по медиите“, каза Свиленски.

Той призова „Има такъв народ“ да бъдат честни със своите избиратели. „Те трябва да знаят, че когато гласуват за „Има такъв народ“, ще получат ГЕРБ и подкрепата на ДПС“, посочи председателят на левицата в парламента.

Социалистът изрази учудване от подписалите се 120 народни представители с искане за оставката на Никола Минчев. „Поне 10 от тях мога да посоча поименно, които са казвали колко честен, диалогичен, справедлив и добър председател на Народното събрание бил г-н Минчев“, отбеляза социалистът.

Според Свиленски аргументите за исканата оставка на председателя на парламента не са състоятелни, но най-фрапиращ е третият. „Конституционалистът, юристът, два пъти председател на Народното събрание, повече от 15 години служител в правна дирекция на Народното събрание внася закон за изменение в бюджета. Има ли колеги с по-дълъг парламентарен опит, които някога през живота си са гласували закон, внесен от народен представител, касаещ Закона за държавния бюджет? Да, имало е за НЗОК, имало е за ДОО, но за бюджета на държавата е нямало. Но г-жа Ива Митева реши да го внесе. И заради това, че не е разгледан в пленарна зала, се иска оставката на Никола Минчев“, обърна внимание той.

За председателя на Народното събрание Георги Свиленски каза: „От моя скромен опит в тази зала мога да кажа, че това е най-добрият председател на Народното събрание през тези 8 години, в които аз съм бил народен представител. Г-н Минчев, имате пълната подкрепа на нашата парламентарна група.“


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Панов

    38 60 Отговор
    Не са очаквали защото винаги има много балъци. И за атака, не очакваха.
    Днес Сидеров е милионер и се наслаждава на луксозен живот. Костя от как захвана политиката, купува по два имота годишно. Винаги ще има тарикати и винаги ще има балъци
  • 2 Хаха

    48 61 Отговор
    Чакам коментар от феновете на Костадин Костадинов.Как ще обясните заиграването му в един отбор с мафиотите от ГЕРБ и ДПС?

    Коментиран от #11, #16, #57

  • 3 Наталия Кобилкина

    37 9 Отговор
    Те избирателите на ИТН и коалиция с БСП не искат нито пък с ПП - БСП младежи.
  • 4 БСП

    28 20 Отговор
    ГЕРБ, ДБ, ББ, ИТН, ДПС -оставка. Да идва национално патриотично правителство, нови партии. БСП следващ парламент няма да видят. Единствено твърдите ядра на ДПС и ГЕРБ ще присъстват в 48-то НС,но те ща огромно малцинство, ако над 80% от имащите право на глас гласуват.

    Коментиран от #23

  • 5 с дпс .................напред

    14 29 Отговор
    към нищото ! възраждане още никой не знае от кой цицат ! ИЛИ ОТ КОИ ?
  • 6 Гошо

    33 37 Отговор
    Че ВЪЗРАЖДАНЕ е рожба на ДПС го снаят и първораците, просто трябва някой да мъти водата а ние да спасяваме държавата, Волен залезе изгря поредния палячо.
  • 7 Настев

    23 32 Отговор
    Сори за наивниците, честито на кастадин и компания. Тази партия се активира от едно посолство.
    Решили са че на Москва им изнася толупа и дпс
  • 8 Горан Брегович

    24 8 Отговор
    Балканите са Буре с Барут. И от ЕС му запалиха фитила.
  • 9 Така ли

    49 15 Отговор
    А очакваха ли бензин 3.50лв,олио 6лв,промишлен ток+300% а доходи +0?Айде у лево моля!
  • 10 Пацо

    19 18 Отговор
    Не са очаквали защото имат пилешки мозъци
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    53 16 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Когато от ГЕРБ, ДПС и Възраждане твърдят , че Слънцето изгрява от изток, това не ги прави съмишленици сплотени в един отбор !
    Ама ти откъде да знаеш! Тези работи не са за твоя УМ ‼️

    Коментиран от #52

  • 12 Пич

    43 8 Отговор
    То , хората не очакваха , ти и Ристе да се съберете , но ей ви на !!! В името на кокала !!!
  • 13 Проф. Вучков

    7 15 Отговор
    На площадите бяха Възраждане и БСП.
  • 14 Ами вие с

    31 9 Отговор
    5 процента избиратели,как се намъкнахте в управлението? Каква е тази наглост в изказванията, категории че целият народ е зад вас. Хайде,път към небето. Няма да има такава партия.
  • 15 Символично

    24 11 Отговор
    Язък за новото розово костюмче - червеното избледнява и губи цвета си към розово - и това е чудесна новина! Целта е постигната -> БСП + ДБ = ПП и ЧАО!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българка

    38 13 Отговор
    (Избирателите)„Те трябва да знаят, че когато гласуват за „Има такъв народ“, ще получат ГЕРБ и подкрепата на ДПС“.
    Алоу, а мислиш ли че някой от избирателите на ИТН е искал да гласува за БСП, но го получи. Сега след като и на децата е ясно колко са бездарни в ПП , колко крадливи са БСП и колко алчно-продажни са от ДБ, ти искаш да гласуват пак за същото ли????!!!! Ние избирателите може да не сме супер интелекти, но като хладилника е празен, а гледаме какви ги върши Киро с Лена в Солун на наш гръб, хващаме сопата и бой. Оставка Кокорчовци!!!!
  • 18 Хаджи Генчо

    21 6 Отговор
    БСП умре! Алеуя!
  • 19 хараре

    8 25 Отговор
    „ВъзБРАНАЗАраждане“
  • 20 Коментар

    29 5 Отговор
    Ще ти се Свиленски!
    Но кой как гласува по дадена тема, не значи, че са заедно!!!
    То дори коалиционни партньори, се плюеха 6 месеца и накрая се разпаднаха, ти ни разправяш, че като били на едно мнение по дадена тема, начи били заедно???!!!
  • 21 нннн

    22 4 Отговор
    Тоя що се прави на ид..т? Навряха Възраждане в глуха опозиция, а сега се оплакват. Опозицията си е опозиция, независимо от боята. Образно казано, Иван и Драган може да не са приятели, но поотделно да не харесват наглия мошеник Петкан.
  • 22 Дон Бойконе

    14 3 Отговор
    Абе защо Кирил Петков не се отрече от отцепниците от ИТН? Днес трябваше да се гласуват оставките на министрите на ИТН.
  • 23 Написа един почитател на Възраждане

    9 20 Отговор

    До коментар #4 от "БСП":

    А Възраждане с кого ще управлява би ли обяснил. Или ще си седят пак удобно в опозиция и ще критикуват. Ама за сметка на това ще са се нагушили с повече субсидийки. Нали не мислиш, че някой ще изгаря от желание да се коалира с тях?!!
  • 24 Прокопи Коня

    22 6 Отговор
    Коцето ще ви разрита,с Народна Помощ,както се казва,аре чупарата,Омръзнахте..
  • 25 бсп стана за резил

    15 4 Отговор
    Има един Маноил Манев от ГЕРБ , дето Цецо Бавноразвиващият му беше лепнал прякор " Кухия " , очевидно и в БСП-то имат кандидати за почетния приз . Свиленски ли си , БСП Кухия ли си незнам , но по определени неща човек , или група от хора , или партия , следват собствените си убеждения и може да се окажат дори с опоненти на едно мнение и позиция , опонент не означава фактор с когото не можеш да се окажеш в определена ситуация на едно и също мнение , особено когато пък ти е отредено място и на опозиция в парламент.
  • 26 Добрева

    20 4 Отговор
    Всяко изказване на Свиленски в НС отказва поне 100човека да не гласуват за БСП…Да е единстен с мед да го намажем.Но не е.БСП в НС е котерия на Нинова.Лична,вярна,предана,но много нефелна.След Свиленски,ако се изкаже Божанков,а след него и д-р Михайлов отказалите се ще набъбнат на 200🤪Като прибавим и др.Нинова,която седейки до Киро го брани,като майка закрилница и БСП излита от НС.Как не ги е срам тези нещастници?Да си с Киро е равносилно да си с Бойко от преди свалянето му от власт.От Киро нищо не става!Кух,лъжлив,продажен и ще лъсне до часове по темата РСМ.Ще лъсне за пореден път.Когато се появи излъга та до днес лъже на кило всеки ден.Това обеснява и крепката му дружба с Нинова.Те просто се надлъгват за сметка на нас нещастните избиратели.
  • 27 ЖЕКО

    19 3 Отговор
    ВАШИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ СЪЩОНЕ ОЧАКВАХА ДА СЕ СЪБЕРЕТЕ С ФАШИСТИТЕ ОТ ДБ ОБАЧЕ ВИЕ СЕ СЪБРАХТЕ ПРОДАЖНИЦИ
  • 28 Наталия Кобилкина

    10 1 Отговор
    България трябва ясно да заяви че разширение на ЕС ще има след оставката на Зеленски и спиране на войната в Украйна. ЕС се опитват да вкарат Украйна в преговорите за присъединяване заедно с Албания и Северна Македония.
  • 29 Успех на Възраждане!

    22 6 Отговор
    Кой се е събрал бе ЦървуНещастен.Имат само една обща цел"Да свалят правителството".Какво общо има възраждане с ГЕРБ или с ДСП.Тия опорки и в детската градина не вървят и само жалкитеТролове ги драскат.Но за да се свалят тези лакей и вие с тях,трябва вот.С тия интригански изказвания до никъде няма да стигнеш а и изтекохте в канала.На изборите няма да имате и 4 процента,защото бяхте и продължавате да бъдете патерица на едно антибългарско правителство спуснато с измама от САЩ.Успех на Възраждане и дано ви вземат всичките гласоподаватели.Вие се оляхте тотално.От тези кърпежи никой няма нужда.Иска се промяна а се наблюдава Измама.ЕдинЛумпен с сигански произход,ще взима решения срещу народа а ококоренияЛеворезбов му приглася.
  • 30 Хахаха

    17 3 Отговор
    Жалки инсинуации на УМИРАЩОТО БСП за последно закачили се към националните предатели
  • 31 пффф

    18 4 Отговор
    Абе то не сме очаквали да се събере БСП със ДСБ ама ей го на събрахте се пегърнахте, се и се целунахте уста в уста.Комунисти, кво да ги прайш.
  • 32 Време е за Възраждане

    18 5 Отговор
    Време е
  • 33 Керът

    7 14 Отговор
    Не е истина докъде ни докараха соколето и прасето, тиквоча, дългия, копейката и каскета (с тихата угода на чорапа) - до там, че да съм съгласен и да съм на едно мнение с БСП... не е истина!
    Срам, позор и национално предателство от петорната коалиция - най-голямото след 1944 г.! ИТН+ДПС+ГЕРБ+Възраждане+(президентство) = ВНЛ, мафията си има държава, да!
  • 34 Нехис

    5 13 Отговор
    Избирателите бяха излъгани, когато 4-те комунистически партии взеха властта. Избирателят каза, че иска ГЕРБ да управлява, другарю Свински!
  • 35 Тредстоун

    12 2 Отговор
    Къде са сега тия лопатари , сега когато корупцията е в парламента , лъжеца крадеца , кирчо и кокорчо , когато се теглят дълг след дълг , когато цените са в пъти по високи от времето когато палаткаджиите сърбаха бира на площадите .... , смешници
  • 36 Кочо

    11 4 Отговор
    БСП и Корнелия Нинова са позор! Освен това са и клеветници! Напускайте коалицията, предатели!
  • 37 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙх

    8 2 Отговор
    до като си траем ще е така защото ПАРТИИТЕ са алчни за ВЛАСТ и не им пука за обикновените ХОРА
  • 38 Грантаджиев соросоид

    10 2 Отговор
    Евтини внушения в Паническа Подкрепа на Продължаваме Порнографията. Тия са пътници и повече парламент няма да видят. Точно ГЕРБ, ДПС и Възраждане са сигурни участници в следващ парламент. Първите две си имат твърдия електорат от години, Възраждане ще оберат протестния вот.
    Затова е целият вой и квич и са мобилизирали цялото тролско войнство. Няма да ви спаси!
  • 39 Честно казано

    3 10 Отговор
    Винаги съм очаквал итн и възраждане да се съберат с герб и дпс. Щом барнаха дебелите мафиотски далавери, митницата най-вече, и се задействаха всички лимонки.
  • 40 Ти да видиш

    9 2 Отговор
    А още по-малко са очаквали БСП да се събере с ДБ. Но ето, платени протести правят чудеса.
  • 41 така така

    3 0 Отговор
    Оставла не се обяснявайте повече

    Коментиран от #42

  • 42 така така

    6 2 Отговор

    До коментар #41 от "така така":

    ОСТАВКА !
  • 43 Факти

    3 8 Отговор
    Защо не пишете, че хората са на площада в защита на Никола Минчев?
  • 44 Ми Бацето

    8 0 Отговор
    Да,червеничките не щат да пуснат кокала- защото ще им е за последно!
  • 45 Свиленски обирай си крушите

    7 1 Отговор
    Ти и твоята партийка , вие сте следващите , Възраждане идва ...........
  • 46 Българин

    4 1 Отговор
    то и вашите избиратели не са очаквали да се съберете с дузина мошеници и да драпате за кокала, докато може, като за последно.
  • 47 Павел пенев

    8 2 Отговор
    Хората от площадите никога не са очаквали че БСП ще се събере с ДБ и чалгарите на Славчо. Защо не обсъждаш това бе мухльо? Известно ли ти е, че електората на БСП масово ще гласува за Възраждане,защото вие сте обикновени демагози, лицемери и не по-малко корумпирани от ГЕРБ.
  • 48 Някой от село

    5 2 Отговор
    Те,господин Свиленски си дават ясна сметка за случващото се и не преинъчават нещата,за разлика от вас,хората от партията столетница.Възраждане гласуваха по съвест и убеждения!
  • 49 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор
    "..........Хората от площадите .........." са 200-300 човека.
  • 50 Някой от село

    7 1 Отговор
    Те,господин Свиленски си дават ясна сметка за случващото се и не преинъчават нещата,за разлика от вас,хората от партията столетница.Възраждане гласуваха по съвест и убеждения!

    Коментиран от #51

  • 51 Днес Костадинов изказа ли се от

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "Някой от село":

    трибуната на НС. Май съм го пропуснал този момент. Не мисля, че днес от гласувалите 125 души за оставката на Никола Минчев имаше и 1 гласувал по съвест. Иначе най-малкото щяха да се въздържат от гласуване срещу един интелигентен и достоен млад човек. Нека този позор да остане да тежи на съвестта на гласувалите оставката. Ако въобще имат такава. Не е въпросът да свалиш някого. Няма незаменими хора, нито незаменими правителства. Въпросът е принципен. Никола Минчев не заслужаваше да бъде свален от поста, с изсмукани от пръстите аргументи при това.
  • 52 За управлението на една държава е

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    необходим добър отбор, между съмишленици, които ще действат за благото на народа. Едни избори ще доведат ли до създаването на такъв отбор или пак ще имаме поредната коалиция еднодневка? Това е въпросът, а не дали ще падне правителството на ПП. Нали следващото правителство ще работи при същите условия. Може да имат късмет и войната да свърши, но едва ли ще се случи. Ще има купища проблеми за решаване и все повече недоволни(който и да дойде на власт) и все по-малко пари.А може и да свърши войната (или да стане Световна) докато отидем пак 3 пъти на избори и да сменим още няколко служебни кабинета. Вероятността да се случи точно това е доста голяма. Кой според теб трябва да влезе в парламента при едни бъдещи избори. За опозиция е ясно, че абсолютно всеки може да бъде такава. Ама кой с кого би се коалирал, за да управлява? Давай идеи за коалиции. Можеш да включваш и извънпарламентарни партии и сдружения, които са налични към момента.
  • 53 Активист на " Възраждане"

    5 2 Отговор
    Ало, Свиленски!! Какво значи " да се съберат" с ГЕРБ и ДПС бе тикво куха?? Да не са направили коалиция с тях и правителство??

    Коментиран от #54

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Биби войвода

    0 1 Отговор
    У Банкя сме,раздаваме кърпички-сълзобърсачки!
  • 56 Путлер

    0 0 Отговор
    Поднимаите товарищи красного телефончика быстро, быстро...
  • 57 баба

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    трябва ли на черното да казваш бяло ,за да не се заиграваш , ако е така , то никога няма да има напредък в тази все още държава . КАЗВАЙ ИСТИНАТА и ЖИВЕЙ с ИСТИНАТА .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове