Last news in Fakti

20 Юни, 2022 07:06 1 869 33

Парламентът обсъжда във вторник вота на недоверие срещу правителството

  • парламент-
  • вот на недоверие-
  • вторник-
  • обсъждане

При успех на вота ще се направи нов опит за формиране на кабинет в рамките на този парламент с мандат на "Продължаваме промяната"

Парламентът обсъжда във вторник вота на недоверие срещу правителството - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание ще обсъди на извънредно заседание утре поискания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на Кирил Петков с мотив - провал във финансово икономическата политика, съобщават от БНР.

Подкрепа за вота изразиха и опозиционните партии: "Има такъв народ", ДПС и "Възраждане".

Гласуването трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след края на дебатите във вторник.

При успех на вота ще се направи нов опит за формиране на кабинет в рамките на този парламент с мандат на "Продължаваме промяната".

Ако не се състави правителство, вторият мандат за това ще получи ГЕРБ, а при неуспех и от тяхна страна, президентът връчва трети мандат на избрана от него политическа сила в Народното събрание.

В случай че и тези процедури не успеят да излъчат кабинет, държавният глава разпуска парламента и насрочва дата за предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    32 9 Отговор
    Ако Кирчо беше такъв за какъвто се представя щеше да си подаде оставката още като загуби мнозинството си в парламента.....
    Оказа се, че не е по различен от останалата политическа плява.....

    Коментиран от #7

  • 3 гнус

    21 6 Отговор
    Няма провал при ПП. Не се опитват нищо да направят. Има само бездействие по вътрешните проблеми.
  • 4 Делю Хайдутин

    32 5 Отговор
    Правителството се занимава само с Украйна и Македония и не ги интересува че България загива.

    Коментиран от #32

  • 5 БСП ВИЦЕТО

    22 4 Отговор
    УЖАС....ИЗСТИВА МИ МИНИСТЕРСКОТО КРЕСЛО
  • 6 Софето

    31 10 Отговор
    Това правителство говори от името на всички и взема отношение по въпроси, по които не се допита нито веднъж до народа. Изпълняват чужда воля, да си ходят. Лошото е, че в момента чрез тези тромави процедури печелят време и пазаруват марионетки!

    Коментиран от #25, #26

  • 7 тр84т

    14 10 Отговор

    До коментар #2 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    И ББ трябваше да си подаде оставката като започнаха протестите, ама стоя до последно на инат.

    Коментиран от #17, #30

  • 8 БСП КОМУНЯГИТЕ В ШОК......

    19 7 Отговор
    Губим властта другари, ВЛАСТТАААААА....
  • 9 ПП"Пипнахме парите"

    22 6 Отговор
    Няма ли кой да разследва пазаруването на депутати?

    Коментиран от #11

  • 10 ОСТАВКА ИЛИ....ВИНКЕЛ

    13 7 Отговор
    ИЗБИРАТЕ...САМИ
  • 11 Хахаха

    18 3 Отговор

    До коментар #9 от "ПП"Пипнахме парите"":

    При явни доказателства за заплахи към депутати не само няма разследване ами и Радо Гела от Столипиново всеки ден кисне по медиите:)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    16 4 Отговор
    Нови избори, незабавно вдигане с 50% на минималните заплати и пенсии от новото правителство и референдуми за НАТО и ЕС!!!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Софето

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    От някои западни медии гракат, че такива референдуми у нас били невъзможни, защо? Питам... Къде е демокрацията? Ако има такъв закон, член или алинея, подлежат на промяна и гласуване. Как така?! Ако мнозинството реши да оставаме, ОК.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "тр84т":

    Но имаше мнозинство в парламента, не го забравяй!
  • 18 оня с коня

    8 6 Отговор
    Ако Вотът на Недоверие мине,Няма как да бъде съставено Ново Правителство в рамките на това НС от ПП,защото същите Опозиционни Партии отново ще са "против".ГЕРБ също е Абсурд да прави Коалиция с някой в това НС защото Конфигурацията не е в тяхна полза,т.е. ще откаже.Следва да се даде мандат на Трета партия,което също не води към Ново Правителство.Всичко това е ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ и някъде през Късната Есен ще дойде Ред и на Служебно Правителство.И точно тогава Българинът ще усети истински Що е то Глад и Мизерия ,щото Служебното Правителство НЯМА ПРАВО Да тегли Заеми,а хазната е ПРАЗНА!А кои ще бъдат най- потърпевши?Ами точно тия от Улиците и Площадите които замениха Борисов първо със Слави,после със Кирчо и Кокорчо,сега пък се чудят какъв нов Експеримент да сътворят...Да,ама Народа няма да се остави да бъде подвеждан повече от Платени Партизани като Отровното Трио и Мая М. и РЕШИТЕЛНО Ще гласува за връщането на БОРИСОВ- поне така сочат КАТЕГОРИЧНО Нагласите според Социологическите Проучвания.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ФактЪ

    1 4 Отговор
    Време е за либералите. Време е за ДЕПЕСЕ!
  • 22 Оня с потура

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Въйййй, философ.
  • 23 Таки

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Напротив,писах ти ,как не си разбрал брато,и аз съм за новата коалиция,ИТН,ДПС,ВЪзраждане иГерп,.......знайш,важно е бизнеса да върви,и депутатите да ни слушкат и папкат.Видя ли,как всички в един глас и настървено си искаха касичката на Капитан Андреево.....Единни ,като юмрук.Сигурно Роси.то Киро.ва ги наблюдава внимателно....Замисли се.....
  • 24 Не е луд който яде зелника,

    10 0 Отговор
    луд е който му го дава. Славуца си събира хора от кол и въже, а глупавите млади гласуваха за тези отрепки и сега виждаме резултата. Всички видяха що за лига е този Кирил Симеонов когато беше в Биг Брадър, и въпреки това някои са гласували за него, а сега реват!? Каквото повикало, това и отвърнало!
  • 25 наблюдател

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Софето":

    Томислав Дончев и другите гербави като говорят от ваше име хич не се възмущавате.
  • 26 Чоко

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Софето":

    Чужда воля изпълнява само Възраждане. Те са национални предатели и получават заповеди директно ГРУ и съвсем скоро тази зависимост ще бъде доказана.

    Коментиран от #33

  • 27 ссср

    2 1 Отговор
    е най накрая това провалено правителство да си ходи .
  • 28 Каквото и да ти разправят

    2 0 Отговор
    знайте че става въпрос за пари. Следете движението на парите, оттам на бизнесите и хората зад тях.
    Така ще се види на кого бизнесът е с руски пари, на кого бизнесът е с крадени пари, на кого се дават пари без да е бизнесмен или върши нещо за да ги спечели. Има два лоста за постигане на действие - първия е да се спрат парите които се дават, втория е да се дадат много пари за " допълнителни услуги". Така ,че тези караници за политики, разните му там Северни македонии, са само игра с публиката, както се изразяваше един шоумен .
  • 29 Прав

    3 0 Отговор
    Парламент Б О К Л У К 🖕🖕🖕🖕🖕🏢🖕🖕🖕🖕🖕
  • 30 Лея13

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "тр84т":

    Еее, хайде малко да кажем истината!При първите протести, заради повишение на тока, веднага подаде правителството оставка.Дойдоха онези от тройната коалиция за малко и после бързо ги разликата народа.При последните " протести",подхранвани от мафиоза Божков и от олигарха Прокопиев, което е обществена тайна, щеше да бъде тъпо да отстъпи пред другата олигархична клика, за да си инсталира свои хора по върховете на властта.Та така за ББ и реалностите в БГ.
  • 31 Българка

    1 2 Отговор
    Това управление ни е необходимо и е единственото възможно, което да изведе българите през всички кризи. Хвърлянето на страната в хаос и спирала от нови избори, означава, че няма да има НС, което да гласува промени и мерки. Това е рай за мафията, за Гешев, Пеевски, Доган, Таки,Борисов, Домусите, Владко итн
  • 32 Българка

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Делю Хайдутин":

    Та нали РСМ е уж повод за предателството на Слави към цяла България, не само пред своите избиратели. Мафията умишлено вади на дневен ред въпроси,които отклоняват правителството и НС от неотложните вътрешнополитически реформи
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол