Last news in Fakti

20 Юни, 2022 07:49 1 818 32

Георги Георгиев: ИТН не функционираше като политическа партия

  • георги георгиев-
  • итн-
  • функциониране-
  • партия

„Тошко Йорданов хем ти говори, хем те сплашва“, каза още отцепилият се от ИТН

Георги Георгиев: ИТН не функционираше като политическа партия - 1
Снимка: Нова телевизия

С Тошко Йорданов се комуникира лесно, ако е спокоен и трудно, ако не е. Той така и не разбра, че не е в шоуто, още не знае разликата между скечовете в шоу и от парламентарната трибуна. Труден е диалогът, ние сме длъжни да изпълняваме всичко. Вика ни и казва: „Пичове, Дългият каза еди какво си!“. Аз съм възразявал, но това не го интересуваше.
Това разказа в ефира на bTV Георги Георгиев, отцепил се от ПГ на „Има такъв народ“, към момента независим депутат.

„Но една партия има устав, тя е колективен орган, а не едноличен, за мен ИТН не функционираше като политическа партия, а като еднолично дружество с ограничена отговорност - ЕООД. Тогава разбрах, че това не е партията, която съм си мислел, а различна структура“, добави той.
„Тошко Йорданов хем ти говори, хем те сплашва“, каза още отцепилият се от ИТН.
Георгиев минавал на детектор на лъжата два пъти: „Това е наета фирма, задават ти конкретни въпроси, дали си корумпиран, дали си лоялен, дали изнасяш информация. В проекта на закона за противодействие на корупцията това е нормална практика за държавните служители, не виждам проблем за себе си“. Запитан дали някой не е издържал успешно теста на детектора, той каза, че не знае.
„Червената лампа“ за ИТН ми светна, когато Слави Трифонов представи правителството на Николай Василев. Тази лампа светна и на избирателите, на целия български народ“, признава Георги Георгиев.

Тогава той по никакъв начин не харесал така предложения кабинет. Според него това не е станало и по начина, по който трябва да се предложи правителство – по телевизията, без консултации с депутатите на партията. „Явно е имало и други хора, които са се почувствали по същия начин, което е видно в последвалите резултати на изборите“, обясни Георгиев.

„Хубавите обещания от телевизора за връщане на парламентаризма се оказаха пълна заблуда. На среща на партията попитах: „Кой е ИТН“, Тошко Йорданов сам призна, че никой от партията не е всъщност „Има такъв народ“. ИТН е Слави Трифонов. Това нещо унищожи цялото ми разбиране за Конституция и правов ред. Убеден съм, че има договорка между ИТН и ГЕРБ“, категоричен бе той.
Депутатът разказа, че още на 17 февруари оттеглил доверието си от регионалния министър Гроздан Караджов с писмо до парламентарната група.

Георги Георгиев изтъкна две причини за това: „Първо, аз съм строителен инженер от военно училище, там хората са доста по-компактни и по-близки, а и познавам много хора – в края на януари един приятел ме извика на една среща и каза: „Шефът отиде в „Делта Хил“ от договаря текущ ремонт и аз тогава разбрах, че практиките на ГЕРБ продължават и сега“.
„Направихме втора среща с този човек, извиках един колега от „Продължаваме Промяната“, който също е член на Комисията за превенция и противодействие на корупцията. Той каза също пред него, предложихме му да го заведем при вътрешния министър Бойко Рашков. Той отказа, защото „нашата фирма никога повече няма да получава поръчки“.
„Това означава, че има един кръг от хора - те са описани. Имаме цялата информация в интернет двама заместник-министри, шефа на АПИ, шефовете на „Автомагистрали“, държавното дружество, което строи на документи автомагистрала „Хемус“. Всички те са свързани по определен начин чрез фирми и чрез местоживеене с тази местност, така да го нарека“, каза още Георгиев.
По думите му строители са се оплакали от комисионите, които трябва да плащат и са споделили, че са по-високи от тези по времето на ГЕРБ.

Георгиев заяви, че ако той и неговите колеги не са се отцепили, „Има такъв народ“ е щяло да направи коалиция с ГЕРРБ под прикритието на „експертно правителство“ с подкрепата на ДПС, но без „Възраждане“, за което „се изпуснала Ива Митева“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 31 Отговор
    Поне Слави се изчисти от предателите.Сега ще тръгне нагоре.

    Коментиран от #4

  • 2 Делю Хайдутин

    25 9 Отговор
    Мутрите зад Радо Гела са по страшни от джуджето Тошко.
  • 3 Боруна Лом

    20 4 Отговор
    ДО ВИ Ж ДА НЕЕЕ
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Посочи МОЛЯ поне един който не е предател на българския народ заради постове и пари.

    Коментиран от #22

  • 5 Красимир Петров

    21 18 Отговор
    Браво на Георгиев,че има смелостта да каже истината .
  • 6 предател на българите

    14 14 Отговор
    Трифонов беше спяща функция на задкулисието която бе активирана от Москва.

    Коментиран от #9

  • 7 Лош материал

    9 4 Отговор
    Българина си заслужава "агентите"....в тиквите им само Лепа Брена и Василис Карас....

    Коментиран от #27

  • 8 Кат еди

    13 6 Отговор
    Кифтета не рева!?...
  • 9 Поначало

    8 12 Отговор

    До коментар #6 от "предател на българите":

    Си е спящ,събуждат го,когато трябва да прочете,каквото са му написали,или да се надруса.Не само нМасква,мисля,че и каналите,на Капитан Андреево оказаха влияние....

    Коментиран от #25

  • 10 Гого

    10 13 Отговор
    Колко сме безпросветни българите щом в парламента влизат ИТН ,Възраждане БСП, ДПС

    Коментиран от #26

  • 11 Бавносвяткащия юстас

    7 1 Отговор
    Няма никакво значение, кой колко е висок, хубав, дребен, само едно нещо най изпъква в човек, всеки си мисли, че го има и е много,, умен,, защото. нито може да го види и да се чуе, преценката става от околните....!
  • 12 Разбра ли дъртата и другите дърти

    2 0 Отговор
    Пък младите, това се отнася най вече за,, вас,,...!?
  • 13 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 6 Отговор
    Предател!
  • 14 Напускам България

    14 8 Отговор
    За няколко месеца ПП и ДП с БСП, предадоха окончателно България, за 30 милиарда.
    -План въстановяване преди седмица подписаха 30 милиарда за бетони, които народа няма да усети и ВЕИ-та, оскъпяващи сметките. И обучение ЛГБТ. Заробване към ЕС, дългови спирали.
    -Въоръжаване на Украйна и 2 бази Ч.море, вероятно подписани без наше знание и вдигане вето Македония.
    -Нови самолети, 3 милиарда, намалени до 2 милиарда, заради вероятно старите СУ25 дадени на части тайно.
    -Гееотермали фракинг, тровене подпочвени води и земетресения, ВЕИ-та. Отказ от едтини ресурси ядрено гориво и газ Русия.
    Тези изпълниха Задачите, за които бяха назначени, дори да паднат имат 2 месеца за таен прием на еврото и Македония.Подариха на Костов макс пенсия 2 хилки, понеже милионерът разчита на макс пенсия. Които нови да дойдат, вече НЯМА СМИСЪЛ, и те НОВИТе много добре знаят, какво предателство направиха. България вече е продаДена. Винаги, когато БСП са участвали в Коалиции, България е преДавана безмилостно Паси, Плевенлиев БББ енергетика, харизване на ТЕЦ2 и Козлодуй. Всеки народ си заслужава управниците.

    Коментиран от #29

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шиша

    6 8 Отговор
    Дръж, Киро!
  • 17 Напускам България

    12 3 Отговор
    ТЕЦ3 подарен на чужденец. А предателството тръгна от ББ, отказ от ЮП-евтин газ,държавна Белене -евтин ток,Бургас Александропулус-евтин нефт и бензин. Енергийна обща политика ТОК с ЕС, вече не може да купуваме собствения си ток Козлодуй, който ДБ и ПП Концесионират, подаряват на ККонцесия.Същото е с газ, борса Борисов. Водата е на французи с ВЕИ-ток.
    Край с България е свършено, разпродадена и уНищожена напълно. Зимата идва и СЗО, нови щамове и рестрикции. Спите ли, продължавайте, вече е късно. Всичко свърши. В момента ЕС иска да премахне правото на Вето на малките държави, и ще бъде вкарано като задължителност рано или късно. Честито!
  • 18 ден година храни

    12 4 Отговор
    ХУбаво, отцепил си се.
    Сега гласувай за вота на недоверие или въздържал се, за да покажеш, че не е по случай случката, че някой ти е предложил едни облаги, както твърдят злите езици.
  • 19 да добавя

    11 3 Отговор
    Хубаво е човек да гледа първо себе си.
    Добре, ИТН не са адекватно функционираща партия - приемам го на доверие.
    А вие отцепниците нормално дункционираши народни представители ,защоитаващи интервисте на тези, които са гласували за вас ли сте?

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Селяк

    9 2 Отговор
    И преди съм казвал, не е от значение годините или от къде си и какво правиш, а е от значение да работиш в екип, да си дипломатичен и да работиш за народа и държавата си! Давам пример с най-младото правителство което се намира във Финландия, всички са под 30год., но там има референдуми, допитват се до народа, всички работят в екип за бъдещето на държавата и народа си! Тук при нас, за съжеление управлението е огледало на държавата и народа ни! Всичко е корупция от високо ниво до дъно! Всички си затваряме очите и си запушваме ушите, а в същото време искаме да сме европейци!? Да си отвориш една фирма, търсиш познат да ти извади документацията - буташ пари там! Да завъртиш бизнес - търсиш познат, и там буташ пари! Да намериш лекар - търсиш познат и там буташ пари! За КАТ - пак буташ пари, за НАП - пак буташ пари… по-времето на Ковод, колко от вас си купиха сертификатите за да могат да пътуват и работят? И там бутахте пари. Но защо обаче, народа се прави на нещо което не е, иска да няма корупция, но участва в нея ежедневно?! До като не се промени мисленето на народа, няма да се променят нещата в държавата! Ние сме свикнали с този начин на живот вече 32г и е станало новото нормално, децата ни израснаха по този начин с това мислене, а иначе за 10лв излизате на площада да виете! Тъжно е, че се протестира в подкрепа на някакво правителство, но не се протестира за по-добър живот и стандарт! Това показва и казва много!
  • 22 Дипломат Чукча

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Жан Виденов
  • 23 Ивелин Михайлов

    9 2 Отговор
    СЛАВУЦА И НЕГОВИЯ ШЕФ БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА И ДВАМАТА В ЗАТВОРА!
  • 24 Васил

    6 1 Отговор
    То и Герб и Дпс функционират по същият начин просто Слави Паша е взел ноу хау от тях.
  • 25 Опа

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Поначало":

    Поначало!!! Бойко е на власт от 10г.и краде, Слави е от 6месеца в (коалиция) политика и е виновен за това.??? Егати логиката!!! А бе, я си кажи на колко салати сте.Ако не сте, то тогава е още по зле.
  • 26 1111

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гого":

    Те си имат "клиентела", да мислят тези, които редовно не гласуват!
  • 27 ти си лошия материал

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Лош материал":

    Аз не слушам чалга, но ти явно слушаш.
  • 28 Даааааам

    1 0 Отговор
    Поредният отлюспил се отцепник, се мъчи да придаде малко по - благоприличен вид на платеното си предателство. То не, че партията на славуца не е блато.
  • 29 И къде ще отидеш?

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Напускам България":

    Там дето иповядват евроатлантизма е същото, че и по зле.
  • 30 Тодоров

    1 1 Отговор
    Не искам герб и дпс пак да управляват, този път с патерицата им итн.
  • 31 Цветан

    3 2 Отговор
    Ако мафията успее да свали това правителство, бедна ви е фантазията какво ви очаква - избори до дупка и невиждана мизерия. Ама щом това искате, ще го получите.

    Коментиран от #32

  • 32 111

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Цветан":

    Няма ти да ми казваш какво искам!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол