20 Юни, 2022 10:09 2 628 24

Анализатор за вота на недоверие: Три са вариантите ако мине- нов кабинет, нови избори, ново мнозинство без ПП

  • анализатор-
  • вот на недоверие-
  • три варианта-
  • нови избори

Сегашните управляващи трябва да отговорят на въпроса кога бяха искрени – когато създаваха коалицията, или сега, когато я напускат с толкова злостни обвинения, коментира Антоний Тодоров

Анализатор за вота на недоверие: Три са вариантите ако мине- нов кабинет, нови избори, ново мнозинство без ПП  - 1
Снимка: БНТ

За вота на недоверие трябва да бъдат броени гласовете на тези, които го подкрепят, т.е. тук въпросът е дали от ГЕРБ ще съберат повече от 121 депутати. Нещата зависят от кворума, от това колко депутати ще дойдат, кой би се въздържал... има различни сценарии в сряда. Такъв коментар направи в ефира на БНТ политическият анализатор проф. Антоний Тодоров по повод предстоящия вот на недоверие.
"Сегашните управляващи трябва да отговорят на въпроса кога бяха искрени – когато създаваха коалицията, или сега, когато я напускат с толкова злостни обвинения. Истината е, че това правителство бе натоварено с толкова много неща, че човек в един момент просто вдига ръце, сякаш сме забравили последните десет години, в които бе създаден настоящият модел на управление", допълни още Тодоров, цитиран от novini.bg.
По думите му има три варианта, ако вотът на недоверие мине. Първият е да бъде предоговорен нов кабинет. Друг вариант е да се търси ново мнозинство в парламента, което да изключва "Продължаваме промяната" – сценарий, който според проф. Тодоров е най-малко вероятен. И третата опция са нови предсрочни избори, които обаче едва ли ще решат проблемите.

Според политическия анализатор вариантът да се управлява с т.нар. плаващи мнозинства се е доказал като работещ в доста от по-малките демокрации, но в случая с България подобен ход е "изключително трудно да се случи".

От своя страна експертът по политически комуникации проф. Росен Стоянов изрази мнение, че каквито и проблеми да има в страната, те трябва да бъдат решавани по демократичен път и в сградата на парламента, за да се намалят страстите и на улицата.

Росен Стоянов допълни, че причината сегашното управление да има толкова много критици се дължи на големите очаквания за "бърза и тотална промяна навсякъде".
Политологът доц. Стойчо Стойчев също се присъедини към тази теза, уточнявайки, че най-големият проблем на "Продължаваме промяната" е бил в това, че са обещавали всичко на всички.

Големите очаквания към правителството ги създаде самото правителство. Никой не очакваше заявки за 5-6 моста, 3-4 тунела, а правителство, което просто да изкара България от кризата, сподели доц. Стойчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    15 3 Отговор
    Антоний да не се прави не врачка !

    Коментиран от #23

  • 2 Българка

    27 22 Отговор
    Аз залагам на четвърти вариант. Това правителство остава и прави промени на министри. И най-после без саботажите на ИТН започва ударно да изпълнява предизборните обещания. Спешна правосъдна реформа и изхвърляне на всички мутри от властта и държавните предприятия

    Коментиран от #9, #24

  • 3 българин

    32 0 Отговор
    Депутатите да се стягат ,защото на народа му писна да гледа циркове , и скоро сопите ще заиграят

    Коментиран от #7

  • 4 Баба Зоя

    42 0 Отговор
    Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката.
    Той ни пееше по митингите:
    - „Комунизмът си отива, спете спокойно деца.”
    И ние спахме. А те не спаха...
  • 5 име

    15 7 Отговор
    Със сигурност нови избори няма да решат проблемите от веднъж, нужно е много време и усилия. Но и сегашните управляващи нищо няма да направят за решаването на проблемите. Защото произлизат от същите среди, които ни натресоха боко крадеца и проблемите ни - креатури на американците, с откритата подкрепа на брюкселските им васали.

    Коментиран от #20

  • 6 истина е

    23 5 Отговор
    ИТН- Има Такива Намкьори !!! Подпухналият чалгар предизвика три пъти избори , и отидоха на вятъра сто милиона народни пари!!

    Коментиран от #15, #16

  • 7 Сопа

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Нищо няма да заиграе никога. Плачевна работа.
  • 8 Така е

    9 5 Отговор
    Избори ще има дотогава, докато ДПС влезе във властта! Всичко е ясно!

    Коментиран от #12

  • 9 име

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Много малко вероятно е да се случи, както виждаш на дневен ред за управляващите е ролята ни в международните игри. Най-важно за тях е да се дърлим с Русия, да подкрепяме войнта в Украйна, да пуснем макетата въпреки политиката им на омраза и да продължим да изпълняваме зелените безумия за скъп ВЕИ ток, че да не вземе българския бизнес да има някакво конкурентно предимство. И тези хора се имат за десни политици! Вътрешните работи са на заден план и това ще бъде така винаги докато ни управляват чужди подлоги.
  • 10 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    7 9 Отговор
    "... политически комуникации проф. Росен Стоянов изрази мнение, че каквито и проблеми да има в страната, те трябва да бъдат решавани по демократичен път и в сградата на парламента, за да се намалят страстите и на улицата."

    Абе "експерте", не се излагай и малките деца знаят, че досога допреди са дойде Канадеца. Проблемите в държаватъ се решават с пачки и кюлчета за тиквотортора/ВОЖДА ВИНЕТУ/, който хем владее парламента, хем владее и улицата. На депутатите в парламента се дават пачки от еди колко си "К"(означава 3 нули), а на д...белите от улицата им се раздаваха петдесетолевки. Сега заради инфлацията ще са нужни столевки и панеже задколисието пообедня и няма паро за улицата. За това няма контропротести. Канадеца трябва да остана оща одна годинй на власт. За да свършат съвсем парите на зодкулисието и да няма с какво дъ купува гласове на избори и да прави платени контрапротести.
  • 11 изкуствен проблем

    12 6 Отговор
    На кого освен на руските изтривалки му пука за Македония???!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Павлов

    14 13 Отговор
    Ако мафията успее да свали това правителство, бедна ви е фантазията какво ви очаква - избори до дупка и невиждана мизерия. Ама щом това искате, ще го получите.
  • 15 нееееееее

    7 9 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    ИМА ЛИ ОЩЕ БЪЛГАРИ, КОИТО ДА НЕ СА РАЗБРАЛИ,ЧЕ ПП И ДБ ЗАМЕНЯТ ЕДНА МАФИЯ С ДРУГА?
  • 16 даааааааа

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    Които вие можехте да откраднете, ама не биде!
  • 17 Чичо

    3 1 Отговор
    5-6моста,3,4 тунела,заводи за батерии и ел.коли , пък те ша на накарат да яздим конете ,да караме на хляб и вода .
  • 18 Чичо

    5 2 Отговор
    ПП не е мафия ,но са пълни некадърници.
  • 19 Стоименов

    9 4 Отговор
    Не искам герб и дпс пак да управляват, този път с патерицата им итн.
  • 20 А....

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "име":

    Руските креатури, защо ги пропускаш, и руските васали също.
  • 21 ТИР

    2 0 Отговор
    Ако правителството се ръководеше само и Единствено от Интересите на Народа нямаше да има такова Гърчене,,,
    Изкарване на Протестиращи
    Доволни от инфлацията , цените на горивата и външната политика само ще влошат положението,,,,
  • 22 1111

    0 0 Отговор
    Пропуснали сте най-важния вариант - нови протести и дестабилизация.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Монтьор на Немски коли

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Хахахаааа....много приказки си чела ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол