Last news in Fakti

21 Юни, 2022 19:20 3 474 57

Асен Василев: Не отхвърлям опцията да стана премиер, но нека да не изпреварваме събитията

  • асен василев-
  • премиер-
  • опция-
  • изпреварване-
  • събития

Финансовият министър каза, че ако правителството падне и го наследи коалиция на ГЕРБ, ДПС, „Възраждане” и ИТН, ще протестира

Асен Василев: Не отхвърлям опцията да стана премиер, но нека да не изпреварваме събитията  - 1
Снимка: Нова телевизия

„Никаква опция не може да бъде отхвърлена, когато става дума за доброто на България”. Това каза пред NOVA вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, запитан дали може той да оглави правителство, ако се завърти рулетката и президентът пак трябва да дава мандата на партиите, за да формират правителство.

„В момента съм на поста, на който най-много мога да допринеса за развитието на страната”, каза още Василев.
„Няма смисъл да изпреварваме събитията. Нека видим какво ще стане на вота. След това, като дойде първият мандат, ще видим как ще реагираме. В това число и на база каква подкрепа може да се намери в депутатите в парламента”, каза Василев.

Относно условията за коалиционно правителство, предложени от Бойко Борисов, Василев каза: „Ние в коалиция с г-н Борисов няма да влезем”.

За експертно правителство, в случай, че настоящото падне, от „Продължаваме Промяната” не биха влезли. „Ние не бихме участвали под никаква форма в експертно правителство”, каза Василев.

Той каза, че ако правителството падне и го наследи коалиция на ГЕРБ, ДПС, „Възраждане” и ИТН, ще протестира.
Репликата му към опозицията днес, е била плод на емоции, каза още Василев.

„Извиних се за нея. Но помолих и ГЕРБ да се извинят за последните 12 години икономическа политика, която проведоха. Тя е в ущърб на българските граждани”, каза Василев. „Виждаме като реализирано, драматично увеличи разликата между бедните и богатите. Има абсолютно грешно разпределение на ресурсите”, смята Василев.

Относно очакванията му как ще се гласува на вота на недоверие, Василев каза: „Не мога да ви кажа в момента колко хора и как ще гласуват, това е на тяхната съвест”. „В момента всеки депутат носи тежък кръст – дали ще хвърли цялата страна под автобуса”, коментира още той. По думите му „депутатите не са машини за гласуване” и не трябва да получават дистанционно „инструкции какво да правят”.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    59 5 Отговор
    ВИЦА НА ДЕНЯ, ХА ХА ХА...
  • 2 ЕдинОтМногото

    55 5 Отговор
    Духача, леко малко
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    55 10 Отговор
    Тоя ли бе?!
    Нямам думи!
    Той за чистач на кенефи не става, тръгнал за премиер.....
    Ахахахахаааааа
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сюн 🌟

    10 58 Отговор
    С вас сме, момчета! Дръжте се!!!
  • 6 Опаааа

    57 10 Отговор
    Кокорчо не трябва никога повече да е във властта! Заедно с Киро-тъпиро-дебило-лъжецо-кривата уста,марш от РБългария!
  • 7 Хаха

    9 31 Отговор
    Бързи сте копейки.Работа нямате ли или приятелк.
  • 8 Майна

    47 6 Отговор
    Олеле ,майко, този днес грабна жълтата фланелка..
    Такъв долнопробен фарс като днешния няма, нямааа...
  • 9 гост

    31 3 Отговор
    Константин Муравиев мин - председател 2- 9 септември 1944 г. Когато го питат: Защо взе властта като съветската армия е на Дунава и си обречен той отговаря : Властта е сладка, и за 2 часа да мия бяха предложили пак щях да я вема!
  • 10 Преди време и

    36 2 Отговор
    Хаджигенов се чинеше за министър, но не позна, след което носеше кофата с червена боя из София.
  • 11 анонимен

    48 5 Отговор
    Майчице и тоя се гласи за премиер. Човека е с психични проблеми. Не само не може да си сдържа нервите , а му липсва и възпитание. Злобен,мнителен,докачлив ,със синдром на Мюнхаузен.
  • 12 САРМАТ

    14 12 Отговор
    В МОМЕНТА ТИ СИ НАЙ ЖЕЛАНИЯТ ПРЕМИЕР!
  • 13 Христо Иванов

    34 8 Отговор
    Напред, Асене! Набери си малко гущери за офшорките, а народът да духа супата!
  • 14 Кики, Коки, гугъЛена

    25 5 Отговор
    Кики отива на сянка да си играе с парапета, Коки излиза с призив за вентилатори за охлаждане на нераците на бедните, а гугъЛена чака берберин в тайна квартира!
    Така започа епизод 2 от новия филм н Луди Алан офф
  • 15 хммм

    26 4 Отговор
    Ще станеш.. на мишино лято!
  • 16 Помак

    6 18 Отговор
    ....мафията вече няма държава!...тя не може да победи ПП и ДБ ...заштото Сашт и Ес са зат гарба им ...и това е добре . ...
    Мафията гроп+дпс+итн+мвро+ шапката+ прсето и други тулпи от задкулисието могат само да си калкулират Загубите... за напред ште обедняват със всеки изминал ден ..... хи хи

    Коментиран от #21

  • 17 Както казва дядо ми

    30 4 Отговор
    Ще станеш премиер,"Когато цъфнат налъмите".Изкам да се разкрият записките на едноличните преговори на К.Петков за Македония,зад гърба на външно министерство и цяла България и да бъде осъден в държавна измяна.Ако някой не знае К.Петков е 100% Сиганин и професионален лъжец.Погеднете очите на баща му и устните,които са готови да захапят кларинета.Чичо му разкри истината за тях от кой сигански клан са по бащина линия и от кой по майчина.Има 55мин видеоинтервю на чичо му в ПИК.Председателя на Екомисията Шарл е омъжен за Мъж.Този индивид неофицялно има двама мъже.Единия е мошенника Сецов а другия е директора на НДК.Да живеят европейските ценности.
  • 18 Хахаха

    24 7 Отговор
    По-добре се махай заедно с про100то Кире и напуснете България
  • 19 чарли чаплин

    21 5 Отговор
    Това е страшното Кирча , онова е само просто Кирча .Тоя ако докопа властта Буци ще изглежда като Мадона.
  • 20 1235

    12 4 Отговор
    отиваш на г... на географията кукундрел
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дъ бест

    10 6 Отговор
    Аааа НЕ,по добре Кирчо отколкото Кокора. Асен Фалита ще ни затрие. Кирчо ще ни се види цвете в сравнение с Кокора
  • 23 заблуден гербаджия

    8 3 Отговор
    боко е в нерви не е крал 1 година
  • 24 Не е луд

    23 5 Отговор
    Не е луд ,който яде баницата,а този,който му я дава.Всички знаеха как Асен Василев е прецакал съдружника си.Всички знаеха,как за шеф на НАП избраха негов приятел,ощетил държавната хазна.Всички знаеха,че Кирил Петков е нарушил Конституцията.Сега всички знаят за изневерите на Кирил Петков. И всички си затварят очите.Ами щом вярвате,че са почтени....Те са се оплелии ато черва---кум,сват,на булката брат,баджанаци,шуренайки,лелинчовци,стринки,чинки....Ама били почтени.
  • 25 кире

    7 4 Отговор
    де бяхте се изпокрили бе гробарчета недоносени ?
  • 26 Време е за Български държавници

    3 13 Отговор
    Асен Василев ми харесва с това, че:

    - Заяви, че ако някой си позволи да застане срещу България, ще бъде отговорено с цяла сила.
    - Отправи призив към бизнесите да инвестират в хората, не в сградите, Или казано на прост език, то не знам, колко по-просто може да бъде, но казано просто да увеличат заплатите на хората и да престанат да ги тъпчат в офшорки, банкови сметки и сгради.
    - Зави, че България трябва да отстоява собствените си интереси пред европа, дори някои от европейските държави да са недоволни от това, дори да се настъпват някои от техните интереси. Това е нещо нормално. За разлика от номенклатурната мафия на комунистическия режим, която беше взета на служба в европа и подписха едни от най-неизгодните договори за България и я прецакаха за десетилетия напред.
    - Остро и рязко се противопоставя и разбива всички партенки и фалшификации на задкулисната мафия на прехода.

    От мафията, от коалиция Магнитски се чудеха, как така, може да се намери някой, който да ѝм противостои и дори да си помисля да ѝм търси отговорност за грабежите и далаверите. Е, може. Свиквайте, и ще има още повече от същото. Посредствени некадърици и мафиоти съсипващи държавата. Но все още не съм чул някоя от главите на мафията да е вкарана в затвора и да му е било присвоено всичко незаконно придобито по незаконен начин. Когато кажеш КОРУПЦИЯ НУЛА. Това означава да бъдеш безкомпромисен и да тръгнеш на пълномащабна война срещу рояците на организираните партийни/престъпни групиро

    Коментиран от #42

  • 27 Агата Кристи

    11 3 Отговор
    Алоооо,
    ДОКТОРИТЕ ОТ 4-ти километър,

    С А М О С Е З И Р А Й Т Е СЕ !!!!
  • 28 Мутри вън

    4 6 Отговор
    Много хора, ще излезнат по улиците, ако шайката се върне на власт. Дори и литъра да стане 50 кинта, няма да ги спре. Организирайте се взаимно. Трябва гражданите да се организираме срещу мафията и да се противопоставим на опитите ѝ да се спаси и възпоизведе. Това не трябва да се случва!
  • 29 Макробиолог

    15 3 Отговор
    Те го гонят от селото,той пита за щерката на попа.
  • 30 мисляси

    12 3 Отговор
    Човек, който няма семейство не може да бъде премиер. Той не знае как се издържа семейство, какви са неговите нужди, доколко може да издържи на несгоди. Този няма усет за тези неща, няма опит в отглеждането на деца, досега показа, че няма жал и разбиране към обикновения човек. За него всичко е кариера и всичко безмилостно гази. В ЕС почти всички са стари моми, стари ергени, бездетни джендъри, а нещата изобщо не вървят. Ние като сме членове на ЕС прокопсахме ли, или не сме прокопсали. Този не го искам за премиер.

    Коментиран от #32, #52

  • 31 Анонимен

    3 7 Отговор
    Пишите неистини за Гн Асен Василев, от град Хасково е. Останете със здраве. Гений е Асен и Кирил.

    Коментиран от #34

  • 32 Приемам

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "мисляси":

    И съм съгласен цялата ви мафия да бъде прегазена, чрез законите на правовата държава и всички ваши обвързаности да бъдат изпепелени, чрез законността!
  • 33 Българин

    5 1 Отговор
    Кокорчи само след оня израз преди месеци смятал да замрази МРЗ до 2025 и тоя ми стана ясен ...
  • 34 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    А тия от асково са на 33% с лилава кръв ...
  • 35 Що, бе Аси

    5 3 Отговор
    Много лесно се ядосваш, явно в гимназията са те бъзикали и ти като се ядосаш, ръсиш цинизми.
  • 36 Харвард

    7 2 Отговор
    Кики говори лъжи, а Кокорчо цинизми.
  • 37 Ген. Гурко

    4 1 Отговор
    И все пак пресантимана ми показва че Кокорчо няма да е лош премиер. Не лъже, разбира от финанси, може да казва не и е умен. Що се касае за крадене всички крадат по малко. Важно е ползата за страната да е неизмеримо голяма.
    Ако ли не , идва Възраждане. Как Кокорчо заведе Линда и я качи на самолета, сваляйки Бориславова. Знае докъде е мярката и кога трябва да е по-решителен. Лошото е, че е като че ли русофоб, а на нас ни трябва умерен лавиращ българофоб.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Влади

    4 1 Отговор
    Ккокорчо отхвърли всякакви опции , про американското Ви правителсрвото пада в сряда , забрави и опцията да се излекуваш отнервните кризи ,хасковския манталитет и ококорения поглед ! Не и в близките 150 години
  • 41 Анонимен

    4 1 Отговор
    Оу, ноу, когато си кажа е това е дъното и Кокор се готви да става премиер? Гадост и запада?
  • 42 Ама

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Време е за Български държавници":

    Щом ви харесва САМО ДА СЛУШАТЕ, А НЕ ДА ГЛЕДАТЕ КАКВО ПРАВЯТ.Това ми прилича на това,дето под път и над път повтарят колко са почтени,ама изневярата към жената ,която ти е родила три деца почтено ли е?Да не говорим,че още по-непочтено е ,после единственият експерт в държавата, да се окаже любовницата ти и вземаш та я назначават срещу тлъста заплата .Да не говорим ,че хората си изхарчиха парите по Плана,а нашите ги стопява инфлацията.Защо спряха руския газ,без да мислят каква инфлация ще последва.Като са толкова кадърни,защо стандартът на живот пада.И хич не ме грее,че обвиняват Сульо и Пульо.Те управляват и НЕ СЕ СПРАВЯТ.
  • 43 Селяк

    8 2 Отговор
    Ооо Гуцката Кокоро се гласи за премиер... е те тогава ша си @б@ майката! Цялата злоба на донее6ания ще се излее върху народа.
  • 44 Доктор

    7 2 Отговор
    Психопат.
  • 45 ппппо

    13 1 Отговор
    Тоя да стане Премиер !!!! Явно тези предатели са много важни за американското посолство, затова и НПО-тата организираха протести в защита на Киро Мъстафа !!
  • 46 гост

    13 1 Отговор
    Маико мила пази боже БЪЛГАРИЯ от тези боклуци
  • 47 гфр

    6 2 Отговор
    Говорехте за Боико Еми вижте ги тия боклуци само и само да задържат власта кви ги вършат
  • 48 Простото Киро

    8 1 Отговор
    От премиер лъжец на премиер измамник и специалист по духането.
    Верно ли?!?!?
  • 49 егати

    3 0 Отговор
    моля ви се намерете някой мааф без претенции.Лелката е много на зор.
  • 50 Хехх

    4 0 Отговор
    Интересно как БСП ще определи управлението си ,когато разграбиха и преватизираха .Май разчитат на пуберите който не знаят кой унищожи държавата .Отвратителни крадци и боклуци.
  • 51 789

    6 0 Отговор
    Какъв Премиер бе, я се виж на какво приличаш, само ще излагаш България и умствено и физически, както на времето Желю Желев. Тъп хамстер.
  • 52 124

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "мисляси":

    Ами Киро Сатиро, като ги има децата къде се вписва? Въпросът е че всички в Парламента са със много пари, фирми, недвижими имущества....... (незнайно как придобити) и те никога няма да разберат и не разбират проблемите на обикновения човек. Но дори и това което имат не им стига, а крадат като за световно, предписват и прехвърлят на близки познати и роднини имоти и пари за да не им ги отнемат.
  • 53 Язе съм

    5 0 Отговор
    Тоя още не е изтрезнял от гей парада!
  • 54 ДОСТ

    2 0 Отговор
    АЛЛАХУ АКБАР. ПАЗИ БЪЛГАРИЯ,ПИСНА НИ ОТ БЕДНОТИЯ И БЕЗПАРИЧИЕ. АЛЛАХУ АКБАР. БАТЕ БОЙКО ВЪРНИ СЕ НА ВЛАСТ. ХВАНИ КИРО ПРОСТОТО И КОМПАНИЯ ЗА УШИТЕ И ГИ ЗАВЕДИ ПРИ ДИРЕКТОРА НА УЧИЛИЩЕТО ДА ГИ БИЕ МАЛКО. БЕЛКИМ ИМ ДОЙДЕ АКЪЛ У ТЪПИТЕ ГЛАВИ.
  • 55 Дедо Поп

    1 0 Отговор
    "Господи, слез та си прибери вересиите!" . Не се справи с финансите, та сега да се пробва премиер. Абе това държавата да не ти е "Опитна станция"? Имаше едно такова предприятие по времето на соца!
  • 56 Червената шапчица

    2 0 Отговор
    Бабо, защо ти са толкова големи очите? Бабо, защо ти са толкова високи цените?
  • 57 Тоя

    1 0 Отговор
    Асанчо псува като каруцар .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол