Last news in Fakti

23 Юни, 2022 10:38 2 519 19

Нейнски: Свалянето на правителството отваря една спирала на нестабилност

  • надежда нейнски-
  • сваляне-
  • правителство-
  • спирала-
  • нестабилност

Съмнявам се, че в рамките на този парламент може да се създаде силно правителство, коментира бившият външен министър 

Нейнски: Свалянето на правителството отваря една спирала на нестабилност  - 1
Снимка: Нова телевизия

"Силно се съмнявам, че в рамките на този парламент може да се създаде силно правителство. Схемата, по която в момента работи политиката, не предполага да се създаде стабилно мнозинство. Реформите, които предстоят на България, изискват стабилно реформаторско евроатлантическо мнозинство", каза бившият външен министър Надежда Нейнски в студиото на “Здравей, България” и заяви, че “няма добър ход в момента”.

"Свалянето на правителството отваря една спирала на нестабилност. Изборите са легитимният начин за връщане към волята на хората и препотвърждаване на тяхната подкрепа. Не бива да се страхуваме от изборите”, каза още бившият министър.
Според нея дори и управляващото мнозинство да беше спечелило подкрепата на още 6 депутата, това нямаше да им даде свобода да извършват исканите от тях реформи.

"Трябва да се очертаят много ясни червени линии, които в момента отсъстват”, категорична бе Нейнски.

Червените линии, които тя говори са присъединяването на Западните Балкани и увеличаването на европейското пространство, както и енергийната зависимост на България от Русия.
"Когато говорим за казуса “Македония” това не е просто двустранен въпрос между България и РСМ. Тук става въпрос за стабилността на Балканите, за възможната Западните Балкани да получат европейска перспектива, за интереси на България нейните съседи да споделят същите идеи и перспективи”, обясни Нейнски.

"Битката за влияние на Балканите не е от вчера. Тук осен Русия, се намесва и Китай. България има жизнена нужда от разширяване на европейското пространство и да се откъсне от зависимостта на руските доставки”, допълни още тя.
Бившият министър на външните работи коментира и френското председателство, като каза, че според нея “има нужда от корекции, но като цяло защитава интересите на България”.

“В него се съдържат две много важни неща - първото са българите в Македония не като малцинство, а второто - че трябва да бъде подписан двустранният протокол, който съдържа механиката на изпълнение на договора от 2017 година”, поясни тя и заяви, че “това, за което България трябва да настоява, е по-голямата роля на Европейския съвет и гаранция за това, че се спазва договорът”.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    37 2 Отговор
    Мумията се завръща
  • 2 аребеее

    33 1 Отговор
    Спирали, бобслеи, хаос - едно и също им пишат от Козияк. Смешници.
  • 3 Грульо

    35 1 Отговор
    Гиди таз соросоидка, и тя опява за френскомакедонското предателство. :D
  • 4 До къде я докараха

    27 0 Отговор
    Медиите всички крадли като Нейска и Ленчето парфюма да им се дава думата и да се афишират само защото пропагандират и са вярни на козяк не на българия
  • 5 гого

    23 1 Отговор
    Абе стига ни наливайте с вашата пропаганда ,къде е стабилноста последните 6 месеца цени нагоре на горива ,енергия ,хранителни продукти 40% никой не се интересува за народа а за бежанците да им се намери работа ,платят осигоровките ,електричеството интернета три яденета на ден .лицимери говорят ми за нестабилност .До сега бяхме най стабилните на балканите ужасс защо падна киро гела тц тц тц тц цт
  • 6 Тая па

    19 1 Отговор
    То па с кирчо и кокорчо бе една стабилност- ум да ти зайде..
  • 7 усмивки от старите ленти BG

    14 1 Отговор
    В тази имитация на политици и държава , мин. председатели , Европа и с това дето се храним изглежда, че нафталина е ИМИТИРАЩ ПРОДУКТ!

    Коментиран от #11

  • 8 наблюдател

    18 1 Отговор
    Добре, че ни каза. Тая лелка друга работа няма ли?
  • 9 пешо

    12 1 Отговор
    боклук
  • 10 Ехеее Хубавото Наде

    16 0 Отговор
    Ама нали всеки ден щеше да е така, до победата?! Или много плитък ум или раздвоение...
  • 11 С вашите камъни по вашите глави

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "усмивки от старите ленти BG":

    Христето и Гномчу да си дават оставките. Да се извинят за нанесените щети на ГЕРБ и Б.Б. Второ, ДБ да не се заиграва с мафи0ск@та БСП. Трето да питат Манфред Вебер, как да се работи за българския народ, а не за ОЛИГАРСИТЕ!
  • 12 ГОСПОД

    9 1 Отговор
    Не се обаждай от коневръза .
  • 13 2020

    13 1 Отговор
    Тази преводачка да върне заграбеното от нея и бившиуя - гаражи, имоти пари ....
  • 14 А бе

    14 1 Отговор
    Бах ти и грозотията.
  • 15 Това същество не е ли от...

    11 1 Отговор
    Стани Да Седна(СДС)?Сега пак ръси мозък като ,че ли има месечен цикъл....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай Ху (By Who)

    5 1 Отговор
    А то па като беше правителството като имаше една стабилност...
  • 18 Хайл

    7 0 Отговор
    Маааааа ти кккуурва продажна,от къде изпълзя буклук долен
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол