Last news in Fakti

24 Юни, 2022 13:53 4 913 156

Парламентът даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за Северна Македония

  • парламент-
  • кабинет-
  • мандат-
  • френско предложение-
  • рсм

Депутатите приеха френското предложение със 170 гласа “за”

Парламентът даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за Северна Македония  - 1
Снимка: БГНЕС

НС даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за РСМ. Това е първата стъпка към получаване на зелена светлина за вдигане на ветото и започване на преговори на РС Македония с ЕС. Депутатите приеха френското предложение със 170 гласа “за”, 37 “против” и 21 “въздържали се”, съобщават от Нова телевизия.

Темата беше заложена като първа точка в дневния ред на НС на заседанието в петък.

Сега предложението трябва да бъде прието и от МС, който ще го изпрати в Брюксел.

Предложението гласи, че 47-ият парламент възлага на правителството да одобри предложението на френското председателство на ЕС за вдигане на ветото за старт на преговори за еврочленство на Северна Македония. В документа обаче се поставя изричното изискване то да бъде прецизирано и подобрено в защита на българския национален интерес, допълват от БТА.

Проектът на ДПС бе отхвърлен след гласуване. Той бе внесен след гласуването на вота на недоверие към правителството на Кирил Петков. В него се посочва, че Народното събрание одобрява предложения от френското председателство проект на Преговорна рамка за членство в ЕС на Република Северна Македония (РСМ) и Албания и задължава Министерския съвет незабавно да предприеме всички необходими действия в изпълнение на решението на парламента. Предложението на ГЕРБ-СДС предвижда предприемане на действия от Министерския съвет за одобрение на проекта на Преговорната рамка и проекта на Заключение на Съвета на ЕС за европейската интеграция на РСМ.

Депутатите отхвърлиха и проекта, предложен от ПГ на ГЕРБ-СДС.

По-рано „Възраждане“ предложи точка 1 от дневния ред да отпадне, защото няма промяна в политическата обстановка в РС Македония. Това заяви депутатът от „Възраждане“ и заместник-председател на Комисията по външна политика Ангел Георгиев, предаде БГНЕС.

„РСМ не се е реформирала. В настоящия си вид този парламент морално е фалирал и не може да вземе решения по такива фундаментални въпроси за десетилетия напред“, каза Георгиев. Според него не е държавнически предложения внесени в 12 без 10 секунди да бъдат обсъждани с такава лекота.
„Не може нещо толкова важно да бъде разглеждано за половин час, да бъде входирано вчера и да се гласува днес“, каза още Георгиев.

Неговото предложение беше отхвърлено с гласовете на 188 депутати. То бе подкрепено от едва 12 народни представители.

Стратегическият интерес на България е РС Македония и страните от Западните Балкани да се присъединят към ЕС. Правителството на Бойко Борисов още през 2018 г. определи този въпрос като основен приоритет на първото българско председателство на ЕС. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от парламентарната трибуна.

За да има мир и стабилност на Балканите, ние трябва да членуваме в общи ценностни съюзи, като НАТО и ЕС. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Българският национален интерес е България да бъде свободна и просперираща. Да направим така, че с днешното решение НС да бъде един добър пример. Иначе националното предателство няма да бъде последно. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, предаде БГНЕС. Декларацията на Костадин Костадинов, която беше наситена с много исторически факти и препратки към Балканските войни, беше насочена срещу гласуването в подкрепа на отпадане на ветото за започване на преговори на РС Македония с ЕС.

„Безотговорно е да се говори, че това е най-доброто предложение, че това е искането на българина. Външният министър в оставка много ясно заяви, че това е най-доброто предложение в сравнение с останалите. Но също така ясно заяви, че то се различава и не покрива исканията на България, изразени в решенията на предишното НС, както и от позицията изразена от всички партии, включително от ДБ, ГЕРБ, ПП и ДПС на КСНС при президента“, каза Йорданов. Той поиска президентът Румен Радев да разсекрети последния КСНС за Северна Македония, за да види българското общество какво са говорили политиците и премиера в оставка Кирил Петков.

Вчера на заседание на комисията по външна политика народните представители одобриха проекта на решение, внесен от председателя на ПГ "Демократична България" Христо Иванов. В него се предвижда прецизиране на текста на проекта на Заключенията на Съвета, така че да гарантира вписването на българите в конституцията на РСМ в разпоредбите, в които са споменати други народи, на равна основа с тях.

Преди това депутатите от комисията изслушаха министърът на външните работа в оставка Теодора Генчовска. В ресорната комисия постъпиха още два проекта на решения за РСМ от депутатите на ДПС и друго, внесено от ПГ ГЕРБ-СДС.

На интернет страницата на парламента е публикуван и проект на програма за редовен парламентарен контрол. На въпроси и питания на народни представители ще отговарят петима министри в оставка - Теодора Генчовска, Асена Сербезова, Атанас Атанасов, Иван Иванов и Бойко Рашков.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 117 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рерi777

    76 5 Отговор
    Тука за няколко дена 2 исторически събития се случиха! :)

    Коментиран от #115

  • 2 дядо дядков

    142 20 Отговор
    Европейските марионетки за да се измъкнат от затвора праят квот им кажат
  • 3 Киро и Бойко в комбина

    177 25 Отговор
    Срещу българите изроди продадоха всичко
  • 4 Севда

    48 105 Отговор
    Честито! Всичко добро в България е дошло от ЕС!

    Коментиран от #36

  • 5 Айде

    162 25 Отговор
    Честито предателство българи.Ама то вече не сме българи.

    Коментиран от #110

  • 6 Капрала

    161 20 Отговор
    Запомнете ги тия всичките ПРЕДАТЕЛИ!!! Ей ги на! Изтипосани! Не ви е срам!!!!
  • 7 Тошко

    155 17 Отговор
    Всички видяха сватбата между ПП, ГЕРБ-СДС, ДПС и ДБ !!

    Коментиран от #59

  • 8 гост

    153 17 Отговор
    Българските депутати отново, за кой ли пореден път свалиха гащите на България за сметка на народа !!!
  • 9 Тотото

    138 14 Отговор
    Евтино се продадохме пак! Да цяха изтъргували един шинген, едни американски визи, а те какво - легнаха на френски бабое.ец
  • 10 щъркел

    86 9 Отговор
    А кога Парламентът ще одобри държавния бюджет за да се увеличат пенсиите?

    Коментиран от #146

  • 11 Гост

    112 7 Отговор
    Честити ви мински споразумения...т.е. френско предложение. Крайният резултат и от двете е единакъв.
  • 12 Мушмуроци

    82 7 Отговор
    На каишка
  • 13 Истината

    88 8 Отговор
    Киряците продажни
  • 14 Пич

    116 9 Отговор
    Говореше се от месеци за това предателство , политици се клеха в децата си , че няма да ни продадат , и ни продадоха ! Проклети да са ! Поне да бяха договорили влизанеето ни в Шенген , а Тея ни предадоха за потупване по рамото ! И за крадене на евросредства !!! Ще видят мнението ни за тях , на изборите !!! Всички !!!
  • 15 Селяк

    110 11 Отговор
    И какво стана сега?€ нали Възраждане бяха с ГЕРБ и ДПС?! А сега кой с кого е?! Видяхте ли кой кого подкрепя в парламента?! Наивниците от Мкналата седмица сега да се върнат пак пред парламента да видим за кого ще викат сега!!! Целия парламент е позор - всички до един са предатели и не заслужават един народен глас да получат! Трябва да се срине парламента със земята! Радев да сложи вето на това решение - веднага! Това е позор за българката история и култура! Да се запали парламента!!! Ако сега не се надигнем - забравяте за България! От утре ще говорим македонски диалект, ще сме произлезли от Македония! Учебниьите ще ви ги сменят! Събудете се бе овце!
  • 16 Минувач

    81 10 Отговор
    Стана ли ви ясно сега, кой с кой е в коалиция, когато не се гласува просто за сваляне на правителството, към което се стреми по презумция всяка една опозиция, а когато СЕ ГЛАСУВАТ ПОЛИТИКИ И СЛУГИНАЖ! Стана ли ясно, как Възраждане държи на нашия национален интерес и не подгъва крак през чуждите нареждания, как ПП бързичко гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС, а ми говореха за коалиции. А баш сега се виждат договорките, когато има конкретно решение за гласуване. Разбрахте ли, че ПП и ДПС членуват и са в едно общо европейско политическо семейство, а ще ми говорят за Възраждане и ДПС. Разбрахте ли, как и ГРОБ се мъчат да се задържат над повърхността, несмеейки да се опълчат на западните господари.
  • 17 Факт

    77 12 Отговор
    Да се знае и да се помни, Предателите на Македония - ПП + ГЕРБ+ ДПС+ ДБ !
    Пак гласувайте за тях!?!?!?
  • 18 Кои се въздържат?Дайте им. ..

    66 5 Отговор
    Имената!Това решава съдбата на България...Напишете всички участвали в това историческо събитие..Следващите поколения трябва да знаят, за да се помни този ден!
  • 19 Само Възраждане

    75 24 Отговор
    защитиха националния интерес

    Коментиран от #96

  • 20 Супер

    73 6 Отговор
    Французите казват на българите какво да правят....по принцип французите винаги са казвали на африканците какво да правят
  • 21 Карлсон на покрива

    66 3 Отговор
    Либерали "спасители на България", с кого гласуваха вашите пп и дб сега? А, с кого? С герб и дпс! Евтини кучета на фащ сте.
  • 22 Аха

    70 7 Отговор
    А после се питат ,защо Русия запука Украйна.Ами заради ей такива неспазващи споразумения.Както Украйна спази споразумението така и Македония ще го спази към България.Гаранция - Франция
  • 23 Читател

    74 8 Отговор
    Предатели мръсни продажни.Да продадеш собствения си език и история ПОТРЕС.
  • 24 Професора

    55 5 Отговор
    Турците 34 гласували За, ПП соросоидите 59 гладували ЗА и ГЕРБ крадците соросоиди гласували 59 За!!!

    Коментиран от #43

  • 25 А Курнела

    55 2 Отговор
    какво каза по въороса и още ли е в коалицията? Сега да видим госпожа Лъжа как ще се извърти от обещанието си
    да напусне
  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    44 5 Отговор
    Така е , когато вместо
    Представителна демокрация
    ни пробутват
    Предателска демокрация‼️
  • 27 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    58 5 Отговор
    Национални предатели!
    Родоотстъпници!
    Срам!
  • 28 Българин

    51 3 Отговор
    Национални предатели!!!
  • 29 как ще ги стигнем

    30 4 Отговор
    Американците не можахме, а сега и носа на македонците няма да можем.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин 🇧🇬

    18 35 Отговор
    Натовските партии - ПП , Герб , СДС и ДПС -гласуват срещу България .Възраждане се въздържат . Само БСП е гласувала в български интерес ( първата снимка , с гласуването - горе )

    Коментиран от #41, #63, #64, #70

  • 33 ЯСНО Е

    53 15 Отговор
    ГЛАСУВАМЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Коментиран от #51

  • 34 Псевдоним

    32 6 Отговор
    Честито предателство и хаирлия да е до следващото!
  • 35 Реалност

    48 9 Отговор
    Българи, видяхте ли коя е истинската антибългарска коалиция в парламента: ГЕРБ+ПП+ДПС+ДБ+БСП! Спомнете си това на следващите избори!
  • 36 Минувач

    38 7 Отговор

    До коментар #4 от "Севда":

    И кое точно - вече сме 15 години..... Съдебната ни система промени ли се за добро досега? Тежката ни промишленост затри ли се - да! Животновъдството и селското ни стопанство отиват ли към затриване за сметка на чужд внос - да! Станахме ли зависими на 100% от тези субсидии, а с това и без никаква икономическа свобода, защото производствата ни с висока добавена стойност ги затриха и сега можем да чакаме само на помощите им! Останахме ли без армия, умишлено, за се молим други да ни пазят и да не си и помисляме да се мръщим и искаме нещо, което не ни е отредено от колонизаторите?!? Продаваме ли евтин ток навън, а ние ползваме скъпия тук от американските Марици? Къде всяка година отиват над 7 тона добито българско злато, а покрай него и тонове други ценни метали?

    Коментиран от #111, #113

  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 4 Отговор
    Как 164 ЗАД.НИ.КА
    изпуснаха
    общо
    228 гласа ‼️‼️‼️
  • 38 Напротив

    17 7 Отговор
    Предложението на Карадайъ за френското предложение не беше прието. Какви лъжи пишете тука???
  • 39 начо

    18 10 Отговор
    решението е правилно. северните македонци отхвърлиха споразумението и сега за европа те ще са виновни
  • 40 Искаме

    36 7 Отговор
    Вето на президента. Стоп на тия мишоци

    Коментиран от #74

  • 41 Учуден

    38 3 Отговор

    До коментар #32 от "Българин 🇧🇬":

    Можеш ли да четеш??? БСП се въздържат, само Възраждане гласува против.

    Коментиран от #48, #55, #106, #147

  • 42 Стоян Александров

    41 3 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИ, МАЙКОПРОДАВЦИ, ЕНИЧАРИ......ВСИЧКО СВЪРШИ ОСОБЕННО ЗА БСП. Лека им пръст
  • 43 Доцента

    5 20 Отговор

    До коментар #24 от "Професора":

    Дпс не е турска партия. Шефа им е българин! Това, че са пуснали пионки не означава нищо! Да е ясно!

    Коментиран от #69

  • 44 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 9 Отговор
    Къде сте БРЕ , копейкиноПЛЮВАЧИ ❓❓❓
    / не съм му адвокат или партиен член/
  • 45 Даа

    11 36 Отговор
    Най-после да свършат нещо свестно. Иначе оставяхме макетата в ръцете на сърбонационалистите, както и на фашагата Путлер.
  • 46 Гост

    25 2 Отговор
    Днес няма да има спонтанен протест, като оня ден,защото спасяването на кокорчовците е по важно от Македония!
  • 47 ПП + ДБ + ГЕРБ + ДПС

    29 3 Отговор
    новото - старо мнозинство
  • 48 Учуден

    26 1 Отговор

    До коментар #41 от "Учуден":

    И ИТН са гласували против.

    Коментиран от #104

  • 49 Морски

    24 6 Отговор
    Пак отиде и гласувайте за ГЕРБ,ПП,ДБ и ДПС национални предатели!Ай сега не само бедни ами и без национално достойнство!Национално достойнство което все пак ни даваше някакво самочувствие последните 32 години!

    Коментиран от #73, #93

  • 50 Стоян Александров

    32 5 Отговор
    ПП и ГЕРБ имат един общ Господар : САЩ, ИЗРАЕЛ И АНГЛИЯ. ДБ са соросойди. ДПС са пълно нищо просто са против ХРИСТИЯНСТВОТО. ПРЕДАТЕЛИ. А сега българи ходете и гласувайте пак за СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бравос

    32 7 Отговор
    Оказа се, че в Народното събрание има две български партии и пет американски.

    Коментиран от #81

  • 53 киро

    27 6 Отговор
    новата коалиция Герб,ПП,ДБ и ДПС вдигна ветото айде, 4естито това са националните предатели,нали от ПП бяха много принципни защо сега гласуват с Герб и ДПС,колко сте жалки,гласувайте за тях скоро и истанбулската конвенция 6те приемем,оба4е предателите се помнят цял живот,УКРАЙНА и Запада губят войната,предателите да му мислят за тях ще е много тежко
  • 54 Ха тъй!

    10 27 Отговор
    Днешното решение развали настроението на родните путлерасти. Не стана така, както искаше кремълското джудже
  • 55 Българин 🇧🇬

    4 26 Отговор

    До коментар #41 от "Учуден":

    Я пак виж - всичките 12 от Възраждане се въздържат . БСП : 18 са Против , въздържат се 4ма .

    Коментиран от #71, #76

  • 56 191 предатели в НС

    22 7 Отговор
    + американските подлоги от правителството, начело с архи-продажникът простокиро! Народният съд ще има доста работа след извънредните избори!
  • 57 Бухаха

    2 9 Отговор
    Има едни хора в България които надъхват зад кулисите хора като мицкоски и сие..те работят за едни други хора знаем къде и кои..че тия нашите хора да поемат отговорност случая е особено подходящ..да им е ясно на македонците че няма как да заобиколят историческата комисия останалото е вятър
  • 58 Мамул

    25 8 Отговор
    Честито! Вече сме македонци! Ментето ще "убие" оригинала.

    Коментиран от #68

  • 59 Стоян Александров

    24 4 Отговор

    До коментар #7 от "Тошко":

    Ей, еййййй забрави най- големите предатели....БСП. БСП са най-мръсната партия. Ще забраня сега на майка ми дори да мисли за тези Народни Предатели
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Най много

    24 4 Отговор
    Една година и ще разберем какво ще е бъдещето ни като народ и държава дали изобщо ще продължим съществуването си
  • 62 чудесно

    20 5 Отговор
    хайде сега РСМ да почнат да се оправдават и да се обясняват защо не приемат предложението. топката е в тях
  • 63 Минувач

    19 3 Отговор

    До коментар #32 от "Българин 🇧🇬":

    Погледни пак снимката .... Възраждане са 12 човека сега и всички за ПРОТИВ. ИТН, 4-ма от БСП и 2-ма независими за ПРОТИВ, останалите от БСП и 2ма независими за ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ! От ПП се намира все пак някой, който е против и още един въздържал се.
  • 64 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 1 Отговор

    До коментар #32 от "Българин 🇧🇬":

    🤔🤔🤔🤔
    Ти или четеш , като Дявола Евангелието ‼️
    Или си функционално неграмотен‼️
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Деаааа

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Доцента":

    По комшийска линия?
  • 70 Карлсон на покрива

    25 2 Отговор

    До коментар #32 от "Българин 🇧🇬":

    Колега, не разпространявай фейк нюз, бсп са въздържа ли те се, единствено Възраждане гласуваха ПРОТИВ!
  • 71 Мамул

    18 2 Отговор

    До коментар #55 от "Българин 🇧🇬":

    Очилата си сложи!
  • 72 Иван

    34 15 Отговор
    ЕВРИКА, най после нещо свестно да излезе от тоя парламент.
    Като не можем сами да се спправим с идиотите от Македония, нека оставим Европа да ги оправи
  • 73 Да живее великия японски народ.

    32 13 Отговор

    До коментар #49 от "Морски":

    А като ни дават милиарди евро ги вземаш не мислиш, не може страна ,която произвежда чушкопеци да диктува дневният ред.

    Коментиран от #95, #98, #138

  • 74 Саруман

    12 3 Отговор

    До коментар #40 от "Искаме":

    Това не е закон за да има вето от анонимника фатмак. Образовай се за да не пишеш глупости.
  • 75 П Р Е Д А Т Е Л И

    17 11 Отговор
    П
    Р
    Е
    Д
    А
    Т
    Е
    Л
    И

    Коментиран от #85, #86

  • 76 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 3 Отговор

    До коментар #55 от "Българин 🇧🇬":

    Ти като не можеш да четеш,
    Поне можеш ли да смяташ до 50‼️
    Опитай се да изброиш вляво , броя ПРОТИВ вдясно ‼️
  • 77 Хееееееее.....😂

    15 20 Отговор
    Щом русофилите вият от ярост и с пяна на уста значи решението е правилно, и москва е ударила на камък, националните предатели русороби възраждане и итн не можаха да изпълнят заръките на руските си господари. Сега им остава само врякането.
  • 78 План - програма:

    11 4 Отговор
    ЕДИН ПО ЕДИН, ТА ДО ЕДИН!
  • 79 Под вода

    6 5 Отговор

    До коментар #68 от "Нали":

    Либераст съм отсекъде!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Коя е Българската партия,че аз...

    6 9 Отговор

    До коментар #52 от "Бравос":

    Не виждам такава?
  • 82 Пламен

    18 3 Отговор
    Правилно е. Северните македонци отхвърлиха споразумението и за Европа,сега те сами са си виновни.
  • 83 Абсурдистан

    17 7 Отговор
    Вече се обърках! Кое е новото мнозинство? Кой е мафия! Кой гласува с мафията? Какво се извърши-най-важното гласуване в новата ни история или най-голямото предателство?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Да живее великия японски народ.

    4 10 Отговор

    До коментар #75 от "П Р Е Д А Т Е Л И":

    Имаш ли в къщи уред на който пише,,made in Bulgaria,, ?

    Коментиран от #87, #107, #128

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Да живее великия японски народ.

    5 4 Отговор

    До коментар #85 от "Да живее великия японски народ.":

    Освен цигари и алкохол то не са уреди
  • 88 Геша

    18 8 Отговор
    Предатели! Всички добре да видят кого са вкарали в Парламента.
  • 89 Лост

    13 8 Отговор
    И какво стана сега?Клекнахме на Макрон, ама македонците не искат това предложение.И то още вчера го казаха. Видяхме си нашите отстъпници, сега да видим има ли такива и в Македония.
  • 90 ашегхк

    15 6 Отговор
    п.п-продължаваме предателствата
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 националното

    5 9 Отговор

    До коментар #49 от "Морски":

    достойнство не ме топли изобщо....... всичките сте едни псевдо-патрЕоти.

    Коментиран от #99

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Морски

    17 5 Отговор

    До коментар #73 от "Да живее великия японски народ.":

    Кво си видял ти от тези милиарди евро ве лай.....ар продажен!?

    Коментиран от #101, #127

  • 96 Геша

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Само Възраждане":

    Възраждане и ИТН колега.Не само Възраждане.
  • 97 УСА боклук

    14 10 Отговор
    Ще говорим македонски, ще пишем с македонската азбука и ще ни псуват на фашиски.
    Хак ни е!

    Коментиран от #100, #102, #145

  • 98 Т444444

    7 5 Отговор

    До коментар #73 от "Да живее великия японски народ.":

    Кога бнб ще започне да печата 500 левови банкноти?
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Геша

    15 4 Отговор

    До коментар #48 от "Учуден":

    Че те нали точно затова свалих Киро предателя от власт бе колега.Защото предаваше българските интереси.И се оказаха прави.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 ужас(истински)

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Учуден":

    И ИТН гласуват против.
  • 107 Да живее великия японски народ.

    6 2 Отговор

    До коментар #85 от "Да живее великия японски народ.":

    Бойлера ми е елдом
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 хайде сега

    7 5 Отговор
    дам започнат дискусията в РСМ : оти ги ручааме жабетата. Най накрая нещо като хората да сършат като хората българските политици. Сега да се обяснява РСМ защо не приема преговорната рамка
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Гръч

    12 5 Отговор
    Поредната национална катастрофа и отново с участието на Европа вечния враг на българите
  • 113 Севда

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Минувач":

    Не мога да отговоря.Така са ми казали , това пиша !
  • 114 Гниди престъпни!

    11 8 Отговор
    Ето ви истинската мафия! Оставка, предатели!
  • 115 Българин

    13 18 Отговор

    До коментар #1 от "рерi777":

    Щом простите чалгари на Слафчо и простите копейкаджии на Копейкин вият на умряло значи това е били най-доброто решение за България !

    Коментиран от #136

  • 116 Въз ражда 'не'

    12 12 Отговор
    Странна работа. Едно малцинство в парламента изразява волята на мнозинството българи. А едно управляващо мнозинство изразява волята единствено на своя ментор от САЩ, а не на хората, чиито гласове са ги настанили в парламента....До кога ли филмът ще продължава да се прожектира?

    Коментиран от #139

  • 117 Перо

    11 4 Отговор
    Абсолютно чуждо робство с измислени процедури за набиране на фиктивни депутати,криминални и държавни престъпници,способни да извършват винаги предателство,в името на чужди интереси! Как западните евродепутати знаеха предварително кога и как НС ще приеме френското предложение! РСМ отхвърли предложението на Макрон,така че предателството на БГ депутати няма да мине, по чужда причина! Защо бе допуснато изпълнителната власт да одобрява Решение на НС? Защо трябваше да се прави национална рамка на предходното НС и КСНС при Президента,когато един случайник във властта може да си прави каквото поиска,под чужда диктовка! Днес е ден на срам и позор за БГ!
  • 118 Да живее великия японски народ.

    1 8 Отговор

    До коментар #108 от "звездофил":

    Първо трябва да пита китайчетата
  • 119 !!!?

    4 10 Отговор
    Слабоумното "вето" завърши с един емоционален Катарзис !!!?
  • 120 Гал

    10 4 Отговор
    И след една година, ставаме татари фашисти.

    Коментиран от #125

  • 121 !!!?

    8 10 Отговор
    От Копейкин и Тошко разбрахме, че Македония е най-голямият враг на България...защото е "българска"...и на човек му става ясно, че става въпрос за кремълски внушения !!!?
  • 122 стоян

    14 6 Отговор
    Забрана за антибългарската коалиция ГЕРБ-ДПС-ПП.Боко Тиквата,свинята Пеевски и Киро Харварда-в затвора.Време е.
  • 123 Санитарен инспектор

    6 4 Отговор

    До коментар #108 от "звездофил":

    Първо на българската граница ще ги чака 600 000 българска армия въоръжена с лазарни оръжия от арсенал и сопот, така че ме брой и мен на първа линия. Въпреки че съм на 68

    Коментиран от #129

  • 124 много е зле материала

    6 6 Отговор
    не могад две и две да съберът и да осъзнаят че с това предложение дори исканията на България се засилват и вече минават на ниво ЕС. Сега РСМ трябва да се обяснява защо не приема исканията и какво точно искат. Албания ще бъде отделена от РСМ в следващите няколко месеца.
  • 125 !!!?

    7 3 Отговор

    До коментар #120 от "Гал":

    Ами прочети си Историята !!!?
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Работник на минимална заплата

    7 3 Отговор

    До коментар #95 от "Морски":

    Няма ли да стане 5 да си ходя че ми писна от простотии
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Бгг

    9 6 Отговор
    Народен съд за предателите. Само кръвта им може да измие делата им.
  • 131 Това

    6 6 Отговор
    Е добро стратегическо решение за България, така топката е в македонците, което е супер защото няма да сме им виновни за невлизането в ЕС. Относно гласуването мафията е ясна. ГЕРБ и ДПС са натиснати от европейските семейства, а ИТН и Възраждане, се опитват да замажат очите на феновете си след очевидното събиране с мафията и да се реанимират в политиката. И е важно с кого ще продължат да гласуват за влажните теми за българина.

    Коментиран от #134

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 бачо

    5 5 Отговор

    До коментар #131 от "Това":

    И кое му е хубавото,та нали германци и французи искат да се премахне досегашния модел и когато има подобни спорове да се вземат с класифицирано мнозинство и като стане факт след година или две кой ще ни подкрепи,и тогава ще има и официален македонски езика,а за историята не ми се мисли,ще има македонския войводата Ботев

    Коментиран от #143

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Говори ганю

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "Да живее великия японски народ.":

    И кифли.
  • 139 Приятельо

    10 0 Отговор

    До коментар #116 от "Въз ражда 'не'":

    Ти и такива като тебе НЕ сте народ. Истината е че на 80% от българите не им се влиза в диалог или спор с такива като тебе , крякащи опорки , папагали и тровете тука.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 премиерот

    4 7 Отговор
    на РСМ Димитар Ковачевски ги поздравува со праздникот/ свадбата на своите верни и мили другари Кире Петковски, Боко Борисовски, Ристе Ивановски и М. Карата со песната "Самуиле, цар Македонски".

    Коментиран от #149

  • 142 Македонец

    3 9 Отговор
    Стига живяхте в миналото време е да влезете в бъдещето! Вече сте македонци
  • 143 Ако

    4 3 Отговор

    До коментар #134 от "бачо":

    Беше по наясно, по въпроса щеше да знаеш , че въпросът с език е решен в годините на зад.Това че ,псевдо патриот се опитват да си намерят нова дъвка за пред малко четящи шарани и ги използват по избори е друг въпрос.
  • 144 Иван

    3 4 Отговор
    Предателите и родоотстъпниците си заслужиха потупване по рамото от западните си господари! Е, ще падне и някое евро, разбира се. Но виж, да гласуват бюджета и да увеличат пенсиите не искат. Явно това не ги интересува! И правилно - те не са българи и нямат роднини пенсионери тук!
  • 145 То па ти

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "УСА боклук":

    Много го знаеш българския...
  • 146 Иван

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "щъркел":

    Пенсиите не са важни, важно е да изпълним заповедта на господарите! Пенсионерите кучета ги яли!
  • 147 Българин

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "Учуден":

    Да , cамо Възраждане и Итн cа против .БcП cе въздържат . На телефона не видях добре . На монитора -признавам cгреших .
    Натовците - глаcуват cрещу България
  • 148 А честито

    2 3 Отговор
    Всичко е за пари! Много пари и яки комисионни от гърба на българите! Фатмаците съставили 13 инвестиционни програми за закупуване от чужбина на играчки за фатмаци! Изтича концесията на Соф. Вода, която печели без нищо над €2 млрд. годишно от софиянци! Ще се строят нови атомни реактори в Козлодуй! Трябва да сменят полицейските коли! ..... Макарончо иска да е в първата редица от избраните за тия милиарди от България! А от Македония няма да може да вземе нищо! Освен това Б-ия вече е разделена на няколко окупационни НАТО-отбранителни зони, като поне в една ще бъде настанен албански НАТО-окупационен отбранителен корпус! За Македонския НАТО-окупационен отбранителен корпус е резервирана Пиринска Македония и София със Софийско!
  • 149 а песента

    0 1 Отговор

    До коментар #141 от "премиерот":

    казва:" Самуиле, цар Македонски, отдолу иде твоята войска, твоята войска Ослепена..."
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Zа родину

    3 4 Отговор
    Трябва да променим сега учебниците, празниците, светците, химна, конституцията и името на страната. АМИН. Ще кандидатствам за македонско гражданство - по-престижно е.
  • 152 Zа родину

    1 4 Отговор
    Наред е Ердоган. Май ще слагаме и чалми - източна ромелия
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Иво.

    3 1 Отговор
    Вече не мога да Ви търпя! Нещастни предатели, предадохте и продадохте България. Дали да се вдигне ветото трябваше да се реши от българския народ чрез референдум! Тези от БСП да не се правят на луди, можеха да гласуват - против. Е, то Видов ден ще дойде за всички ДПС, ГЕРБ,ДБ и ПП и БСП са вече политически трупове и насила ще доведат партии като Възраждане и разни други да управляват. Лошо за България, но изхода е или да напълним площадите и да искаме нови хора и партии да ни управляват или да се запътваме към летищата!
  • 155 егати

    2 0 Отговор
    Е точно това ни е най големия проблем ,а и без това измислените макета казаха,че на тях не им е изгоден този договор и нямало да го подписват .Така че не се нерви народе.Вижте чичо дамаджанков какво прави,удря литър и само happy people:)
  • 156 Простия

    0 2 Отговор
    Днес видях едно нещо а именно сформиране на новата коалиция-ГЕРБ, ДПС, ПП продължаваме подмяната и ДБ. Да ни е честито. Голямо драпане за власт. А народа остава само инфлацията и все по голямото обедняване. Както каза министъра на финансиите от трибуната на народното събрание „Бедните да го д@хат”. И на следващите избори пак гласуваите за тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол