Last news in Fakti

26 Юни, 2022 05:52 17 999 38

Асен Василев: Не сме скарани с Кирил Петков, заедно влязохме в това

  • асен василев-
  • кирил петков-
  • правителство

Няма смисъл да повтаряме безвремието на Беров с експертен кабинет

Асен Василев: Не сме скарани с Кирил Петков, заедно влязохме в това - 1
Снимка: БГНЕС

Изобщо не сме скарани. Ние с Кирил Петков сме влезли в това заедно. Чувствам се на мястото си в Министерството на финансите и мисля, че тук съм най-полезен. Това казва в интервю за "24 часа" вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев.

Според него, оттук-нататък трябва първо да се види дали има 121 депутати в този парламент, които искат да застанат на страната на гражданите, а не да поддържат схемата “кюлчета, пачки и шкафчета”.

"Ако няма такива, които са от тази страна на разделението, няма много смисъл да се говори за втори кабинет, за програмен кабинет. Ако ги има, заедно с партньорите ни ще седнем и ще обсъдим.Това да се гласува монолитно, по заповед на партиен лидер, според мен трябва да остане в миналото, ако искаме да имаме нормална държава. Аз не мисля, че правителството падна, защото някой погрешно интерпретира коалиционното споразумение. Мисля, че правителството падна, защото се оказа, че ИТН иска да изчегъртат ГЕРБ и ДПС, но не съвсем. По-скоро иска схемите, които са били на ГЕРБ, да тръгнат към други хора под тяхното ръководство", добавя Василев.

Той не подкрепя идеята за експертно правителство. "Имаме доста лош опит с кабинета “Беров”. Така че няма смисъл да повтаряме това безвремие", коментира министърът в оставка.

"Това, което на мен ми дава увереност, е, че много ясно се очерта какъв е основният въпрос, който стои пред избирателите. И той е искаме ли модел, който е едно стабилно безвремие, в който общественият ресурс се краде и се насочва към няколко придворни фирми и оттам отива в чекмеджета. Или искаме европейски модел на прозрачност, при който общественият ресурс стига до гражданите. Това е основната разделителна линия в обществото в момента. Аз може би съм наивник, но все си мисля, че над 50% от хората в страната не искат модел, в който обществените пари се крадат и отиват към шкафчета и кюлчета. Независимо колко е стабилен този модел", коментира още вицепремиерът в оставка.

"Парламентът взе решение. Беше казано много пъти - ако някой може да промени българската позиция, това е той. Това, което аз, без да съм специалист, разбирам от документите, и след консултации с експерти е, че Европа за първи път приема българската позиция като валидна, за първи път тя се включва във всички европейски документи, които Северна Македония ще трябва да подпише вече не с нас, а с ЕС. Това е огромна победа за България. Добре е да си запишем всички наши изисквания в европейските документи, за да не може след това те да се отмятат. А за всяка стъпка от пътя ще има вето, ако не си изпълняват ангажиментите, само че вече не наше, а европейско", коментира той решението на НС за РСМ.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    96 44 Отговор
    Едното опулено като жаба-кекерица,другото просто като яйца на очи,Чорапът в зелен цвят ви номинира,той да ви бере греха!
  • 2 Асенчо

    88 34 Отговор
    Скарахме се с про100 то Кире,защотоискаше да ми открадне Специ почна да му се умилква,а ние се обичаме отдавна и си ходим сериозно.
  • 3 Кокорчо

    88 24 Отговор
    Да ми изкочат очите ако лъжа!
  • 4 родител

    55 100 Отговор
    Аз вярвам на тези млади хора и пак е ги подкрепя. Не искам деца ми да стават роби на мафията или да бягат на запад !!!

    Коментиран от #5, #17, #29

  • 5 Последния Софиянец

    72 8 Отговор

    До коментар #4 от "родител":

    Радо Гела и баща му са цял живот слуги на мутрите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пак лъжат

    53 15 Отговор
    Народа. Гяволите ☺
  • 9 Да...

    69 18 Отговор
    И двамата сте злобари. Личи ви по очите.
  • 10 Опааа

    82 20 Отговор
    Много долни .едерасти са тия! Противни същества! Киро-тъпиро-дебило-лъжецо-кривата уста и Кокорчо-мошеника!
  • 11 Дипломат Чукча

    30 76 Отговор
    Истината е, че народът е с вас г-н Василев!
    Искаме по затворите и възмездие.
    Поклон!

    Коментиран от #18, #32

  • 12 Буха ха

    73 10 Отговор
    Оплетохте се в любовни триъгълници, ти, Кики, Културиста, оная с мустачките и една от беквокалите, а сега се чудите как да се измъкнете от тази каша.
  • 13 Някаква

    48 3 Отговор
    се беше изцепила, че мрази думата ОПИТ. Точно поради липсата на политически и дипломатически опит падна последното правителство. Послеслова на министрите от бившия кабинет е излишен. Нека помислят добре и да привлекат политици с опит и най-вече с достойнство.
  • 14 Дипломат Чукча

    23 57 Отговор
    По какво се разбира трола?Коментира с различни имена и различни ипта.Изказа му е един и същ и най-интересното, чее запознат с дати и събития записани в домашното си, заразлика от народа.Трола винаги е против ПП.Щом е така значи ПП са на правилен път.Успех.Народът е зад тях.Лавината ПП тръгна няма спиране.А трола гладен трябва да си изкара заплатата.
  • 15 лесно ги приказвате опасно лековато

    44 8 Отговор
    Асене , като ги редиш тези приказки как после ще се чувстваш в комфорта на неизбежна коалиция с ГЕРБ с асистиращо ДПС , ако искате въобще да си съхраните управлението , или приказките нямат значение .
  • 16 Любо

    54 10 Отговор
    ПЪРВО ДА ОТГОВОРИ!
    ВЕРНО ЛИ,ЦЕНАТА НА АПАРТАМЕНТА МУ Е-ПЕДЕСЕТИНА ХИЛЯДИ ЛЕВА,ИЛИ Е ИЗПРАЛ ЕДНИ ПАРИ,УКРИЛ ДАНЪЦИ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ?
    ПРИЯТЕЛЯТ МУ ОТ-НАП,ИМА ЛИ ВРЪЧЕН РЕВИЗИОНЕН АКТ,ЗА ОТКРАДНСТО ДДС(1.2-МИЛ.),ПРЕХВЪРЛИЛ ЛИ Е ФИРАМАТА СИ НА-КЛОШАР?
    ТОВА Е ИЗВРАЩЕНИЕ:
    ФИНАНСОВ МИНИСТЪР-ПЕРАЧ НА ПАРИ!
    ШЕФ НА-НАП,КРАДЕЦ НА-ДДС!!!
  • 17 даааааам

    18 3 Отговор

    До коментар #4 от "родител":

    Ако са се метнали на тебе, където и да отидат все ще са зле.
  • 18 Надявай се.

    15 9 Отговор

    До коментар #11 от "Дипломат Чукча":

    При тея това никога няма да го дочакаш. Сега ще почнат едни договаряния с герб и дпс. Новото обединение ще бъде с всички тея ПРЕДАТЕЛИ, които гласуваха падането на ветото за маклаяланд.
  • 19 Вие сте история

    29 9 Отговор
    грайндър бойс. Издънихте се жестоко.
  • 20 Селяк

    40 8 Отговор
    Говори за прозрачност, честност и правителство без кражби - но такова нещо не видяхме в управлението на партията му! Да си затварям очите за нещо такова - няма как да стане! Не се допитаха до народа за нищо - всичко беше решено самостоятелно, пари изчезваха, заеми след заеми се теглиха, сега пенсиите ще се плащат с европарите - голяма грешка, което значи, че нашите деца, внуци и правнуци, ще връщат тези милярди!!! Не сложиха таван на цените на нищо, увеличението на пенсиите е една голяма илюзия която замазва всичко, реално пенсиите са увеличени с по-малко от 4% заради инфлацията, но изглежда, че все едно са увеличени много! Замразиха заплатите! За да се покажат пред ЕС че са велики, прекратиха договора с руския газ, и сключиха догори с посредници за доставка пак на руски газ но по-скъп, а Европа си остана на евтиния руски газ! Говорят за борба с корупцията, но се коалираха с корумпирани политици! И всеки който си даде гласа за тези продажни измамници - предава не само себе си, но и децата си! За съжеление няма парламентарна група в България на днешно време която да заслужава един народен глас, всичките са еднакви и задкулисно работят заедно и това народа не го разбра! А тоя в момента вика, че се чувства най-добре като финансов министър - но ще бъде предложен за премиер Септември, щот PR екипа който седи зад партията му, в момента проучва колко ХариКиро се харесва на народа, и вижда, че не е толкова харесван, и ще го сменят с Кокоро! Помнете ми думите!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хора

    13 9 Отговор
    На глобален капитал. А ако е вярно казаното от представител на ИТН, цитирам по мапет от Канадеца: "Ще стане каквото Аз кажа, защото нямам подкрепа отвътре, но имам отвън. Ще падне, после ще продължим". Това значи, че зад Канадеца седят финансов капитал, който ще докара България до колапс. "дойде ли някой от нищото, представи ли ви се като Спасител, това е човек на чужди държави". Тези ще досъсипят България, и ще направят всичко възможно да няма нови избори. Инфлацията е предивикана от ПП, като повишиш цените на суровините, разбира се, че цените скачат. ПП, ДБ, БСП, ИТН, ДПС, ГЕРБ са опасни, много опасни за България. И ако 2008 г. ни се размина леко, то подентата нова криза ще я усетим, тежко.
  • 23 Бай Ганьо

    30 6 Отговор
    Защо не погледнете. Масово селяните се изнасят по чужбина на работа . Масово граждните са на лятна почивка в евтона Турция . За каква стабилна икономика ни уверявате .Направихте детските градини безплатни но пък детето ни е болно 3 пъти в месеца а лекарствата не са безплатни за деца и единия родител буквално си остава в къщи за да е здраво детето му .А по добре да си даваме по 2лв на ден за детска градина.

    Коментиран от #24

  • 24 Така е, приятел.

    24 3 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Ганьо":

    Много си прав. За съжаление нямаме никакво производство, нито селско стопанство и няма какво да изнасяме за да печелим от това. Всички тлъсти парчета от това, което е останало е харизано на чужденци - полезни изкопаеми, води, енергоразпределителни дружества и банки, а чуждите вериги, заедно с преди изброените изнасят печалбите си в чужденецията.

    Коментиран от #33

  • 25 За наш Асенча

    16 6 Отговор

    До коментар #21 от "Заветна мечта":

    ли е думата? Да, много е мераклия завалията.
  • 26 Болярин

    28 9 Отговор
    Скрийте се бе, харвардски измамници - вие сте грозно минало !!!
  • 27 Браво

    20 7 Отговор
    бе кокорко! Разбира се, че ти е най добре във финансовото министерство. Каква огромна каца на с мед! И ти лапаш, лапаш! Ама какво те мисля? Нали си свикнал!
  • 28 предатели

    19 5 Отговор
    "Партията на Предателите" предлага проваления си лидер за втори провал! "Купуването и продаването на гласове е престъпление" - А на депутати? Г-н Петков, на изборите ще бъдете много изненадан, защо мислите народа ни за прост и си въртите игрите с Асенчо. С действията си доведохте до ново драстично обедняване, а с външната си политика доказахте, че служите на чужди господари!
  • 29 егати

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "родител":

    Ооо я вземи се събуди.Незнам дали децата ти ще станат роби на мафията или дрън дрън,но със сигурност ще изплащат кредитите на тези които явно така харесваш.Кредити които си изтеглиха и заделиха за себеси.Колко трябва да е наивен човек да се радва на някой който харчи по 9 милиарда за 9 дни държавни пари.
  • 30 Бай Ху (By Who)

    7 3 Отговор
    Ми да, най- полезен си във финансите, то от там се крадне.
  • 31 Простото Киро

    7 4 Отговор
    "Според него, оттук-нататък трябва първо да се види дали има 121 депутати в този парламент, които..."
    Които да поддържат шуробаджанащината, уреждането на жени, любовници (мъжки и женски), харченето на милиарди на тъмно, постоянните лъжи, измамите, криенето на пари и доходи, инфлацията, необосновано високите цени на бензина, от които офшорки печелят по 10 милиона на ден (чии ли са тези офшорки?) и т.н.
    Как може да има толкова глупави хора, които да вярват в чекмеджета, куфари с пари, заравяни в пустинята и човекоядството на ББ, но не виждат лъжите на харвардските шмекери и не им пука за скъпотията.
  • 32 Народа не е

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Дипломат Чукча":

    С вас чукча Василев само 650 000 гласа получихте от народа при 6 500 000 .много ще трябва да се потрудите да говорите от името на народа.
  • 33 Иван Иванов

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Така е, приятел.":

    Ами отивай да копаш картофи на село, а не да философстваш по сайтовете.
  • 34 Кадир

    2 1 Отговор
    Кокорчо айде на село да копаш боклук
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Розата

    1 0 Отговор
    Айде и тоя мисли за гражданите!Измитайте се,бок.луци!И като си тръгвате,взимайте и Тулупа от Банкя с вас!
  • 37 не може да е вярно

    2 0 Отговор
    По въпроса за РСМ съм съгласен че има напредък, макар и не сигурен.
    Относно борбата с корупцията съм шашнат от изказването. Как Кирчо ще бори корупцията с Корнелия Нинова в правителството? А той самия е крещящ пример за корупция.
  • 38 Ани

    2 0 Отговор
    Този не осъзнава ли че точно тези пачки и шкафчета отблъскват избирателите? Фотошопа се практикува масово от гимназистите и самото споменаване на тези колажи отблъсква качествените хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове