Last news in Fakti

14 Юни, 2013 08:12 17 715 8

КАТ вади камерите си на светло

  • кат-
  • правителство

Преглед на печата

КАТ вади камерите си на светло, а хората сами могат да ловят джигитите на пътя, съобщава „Монитор” 
Всички водачи ще могат да научат онлайн разположението на всички камери на КАТ, включително и на мобилните, които са монтирани в необозначени автомобили. Това предвиждат новите вътрешни правила в Пътна полиция, приети преди месец. Всеки водач на МПС вече сам ще може да лови джигити на пътя, ако е монтирал в колата си записващо устройство и то е заснело нагло изпреварване или друго грубо нарушение. В полза на пътуващите ще бъде издаването на нова пластика, на която ще бъдат записани данни за водача като кръвна група, алергии и специфични заболявания. Картата ще стои в колата и в случай на инцидент парамедиците веднага ще могат да научат най-важното за жертвата.

Продажбата на фактури менте била законна, разкрива "24 часа"
С фактурите, които циганите продават на столичния базар “Илиянци”, може и да се извършват данъчни измами, но самата им продажба не била престъпление, твърдят полицаи от 2-о РПУ. Те се позовават на прокурори, които са прекратили дело преди месеци срещу циганки, задържани за продажба на фактури. “Бизнесът” на “Илиянци” се върти от двадесетина циганки от Омуртаг и Търговище. Неизменно през последните над 10 г., когато ги задържат и ги питат откъде са фактурите, отговарят: “Даде ги Иван от Димитровград.” Според добре образовани юристи обаче съставянето на документ с невярно съдържание е престъпление, независимо дали е бил използван и дали има облага с него.

Спорят кой е виновен за гафа с разпита на Цветанов, акцентира "Труд"
Съдии и прокурори влязоха в задочен спор вчера по една гореща тема - кой направи така, че в сряда бившият вицепремиер Цветан Цветанов бе разхождан с часове из прокуратурите, преди да му бъде повдигнато обвинение. "Никой в прокуратурата не е искал да прави цирк, заявиха пред "Труд" от държавното обвинение. Прокурорите разказаха, че имали договорка със Софийски градски съд (СГС), ръководен от приятелката на Цветанов Владимира Янева, да бъде изпратен съдия в спецпрокуратурата на столичната улица "Черковна", за да даде той пред него показания. В последния момент от СГС отказали. Това наложило Цветанов да бъде пратен от ул. "Черковна" в Съдебната палата. Разходката дотам не свърши работа. Съдия Мина Мумджиева, която трябваше да проведе разпита на Цветанов, отказа да го стори с мотив, че останалите обвиняеми не са в залата. "Този мотив не ни се вижда състоятелен", контрираха подчинените на Сотир Цацаров "Напротив - възразиха от съда. - Член 222, ал. 3 от НПК казва, че разпит като този на Цветанов се провежда по правилата на съдебното следствие. А по тези правила ход на делото не се дава, ако някой от подсъдимите не е призован." Владимира Янева категорично отрече пред "Труд", че прокуратурата е получила в последния момент отказ от СГС да изпрати съдия на "Черковна".

Столични съдии и прокурори плашат с безпрецедентна стачка, предупреждава "Сега"
Напрежението покрай лошите битови условия в Софийския районен съд (СРС) и прокуратурата, които са най-големите и най-натоварените звена в съдебната система, ескалира. Прокурорите и съдиите вчера заплашиха, че ще спрат работа и ще излязат на протест. Досега съдии са излизали на протест само веднъж - миналото лято, за да защитят уволнената си колежка Мирослава Тодорова, но и тогава не спряха работа. В емоционално изказване пред Висшия съдебен съвет (ВСС) вчера председателят на СРС Методи Лалов заяви, че вече не може да убеждава колегите си да запазят спокойствие. "Преди няколко месеца казах, че няма смисъл да се излиза на улицата. Сега не мога да ги убедя. Не може да очаквате от тях да продължат да работят", каза Лалов. Според него съдебната администрация също е готова да излезе на улицата, а адвокатите и частните съдебни изпълнители ще подкрепят колегите си, тъй като също страдат от лошите условия. 

Овчаров търси олтар на 28 века на Перперикон, пише "Стандарт"
Олтар от VIII в. преди Христа, римски храм отпреди 17 века и тайнствената епископска резиденция. Това са съкровищата, които екипът на родния Индиана Джоунс - проф. Николай Овчаров, разчита да излязат при разкопките това лято. Ученията заедно с негови колеги историци, химици и студенти започват да работят на скалното светилище в понеделник. "Вместо с обещаните от Симеон Дянков 250 000 лева, сега ще разчитаме на 150 000 лева помощ от държавата. Това лято е най-важно на Перперикон, тъй като трябва да завършим проучванията на северния сектор на Акропола и се надяваме да излязат олтара, в който са правени огнени жертвоприношения в храма на Дионис, римският храм и да открием епископската резиденция", обясни проф. Овчаров. Миналата година екипът му откри златното съкровище на владиците. Популярният роден археолог припомни, че скалното светилище край Кърджали е било посещавано от Александър Велики и Октавиан Август.

Правила във ваканция е водещото заглавие на "Капитал Daily"
Когато в късните часове на един от последните работни дни на предходния парламент бе приет окончателно готвеният рекордните четири години нов закон за туризма, депутатите обясниха бързането си с важността на новите правила за работата на сектора. Именно там в заключителните разпоредби бе поставен срок и за изработване на цялата подзаконова база. С нея трябваше да се заеме служебното правителство, а дори уволненият първоначално зам.-министър по туризма Иво Маринов бе върнат на работа именно с цел тя да бъде изработена. Сега обаче, дни преди заложения краен срок за 7-те наредби, заповеди и тарифи по закона, готови текстове отново няма. Нито пък обяснение защо.  Заради вероятното преструктуриране на ресора в администрацията не е ясно въобще и кога ще бъдат приети. Това пък на практика блокира изпълнението на закона и създава напрежение в туристическия сектор, тъй като отлага влизането в сила на важни за брашна промени и представителите му са принудени да работят по старите правила, много от които са неадекватни на реалността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 2 Alexander Marinov

    0 0 Отговор
    Обикновенни хора ще глобяват обикновенни хора. Чудесно! Това е като 50-те години в Америка. Ако имаш съмнения, че съседа ти е комунист - предай го на ФБР и съсипи живота му, защото ти си преценил, че така трябва. Не винаги могат да се спазват правилата за движение. Един път видях един как мина на червено, а друг наби спирачки и спря, но този зад него не спря и се удариха.
  • 3 асдфгххх

    1 0 Отговор
    Този закон е специално за доносниците....
  • 4 Кирил Тодоров

    1 0 Отговор
    А тия пластики могат и да объркат парамедиците......даваш си колата на колегата с твойта пластика или взимаш чужда кола и чужда пластика и кво праим ся?????Въобще се чудят как по скоро хептен всичко да се обърка........и без това вече не се живее в тая държава!Сега ще насъскват хората да се самопрее.ват!!!!Малко те ни е.а.ат!
  • 5 Димитър Рупанов

    0 0 Отговор
    Тука не се говори за съмнения, а запис с камера. И това не е лошо като идея. Нали се сещате , че много хора които се ползват с привилегии може да изгорят :)
  • 6 мария спасова

    0 0 Отговор
    Дошло е времето на мишоците да изпълзят от дупките си и да изживеят своята една минута слава като заснемат някой нарушител с ефтината си камера.
  • 7 AnonimuS AnonimuS

    0 0 Отговор
    Вас кой ви управлява!!!!!!
    Да, но сега друго ви свири!!!!!!!!!
    Но не слушате!!!!!!!!!
    И се налага народа да вдига гири!!!!!!!!!
    Ясно погледнете
    и това разберете:
    Държавата е на ХОРАТА и в нея има само едно правило В ДЪРЖАВАТА СЕ ДЪРЖИ ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ!
    За това работете и без шменти капели!!!!!!!!!
    Че май главите ви още не са уврели!!!!!!!!!
    Не правете пак
    глупости чак!!!!!!
    Да не хвръкнат
    мигом в затвора
    служби и дружби!!!!!!
    Ясна сметка си дайте
    в Държавата тука всичко е ПРОЗРАЧНО ЯСНО
    и правилата
    и играта
    и всичко за парата
    и за клеветата и лъжата
    написано е всичко!!!!!!!!!
  • 8 Гласо подавател

    0 0 Отговор
    Влезна в затвора
    и попадна на хора
    и стана човек!
    Е имал дела,
    но какво от това,
    даже невинен излезнал след това!
    Но нека сега,
    като стана човек
    за държавата щом ще работи този човек
    да го прави свясно
    и нека е ясно!
    Ако МАФИЯТА защитава
    с кого ще си има РАЗПРАВА!
    Но нека все пак
    да го видим какво и как!
    Но знай едно път начертан имаш
    и на площада виден е и тука писан е
    и от него в страни няма как да се отклониш
    но сполай ти другарю!
    В Държавата тука всичко е ПРОЗРАЧНО ЯСНО:
    и правилата
    и играта
    и всичко за парата
    и за клеветата и лъжата
    написано е всичко
    и помнете едно:
    Държавата е на ХОРАТА и в нея има само едно правило В ДЪРЖАВАТА СЕ ДЪРЖИ ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ!
    В крайна сметка ЧОВЕК от стопанството се изхранва!
    Това разберете!
    И така направете,
    че всеки стопанство да има
    за НАЙ-НЕОБХОДИМИ НУЖДИ
    и в държавно или друго такова да участва
    че иначе спукани са ви делата
    и ще видите гнева на тълпата…
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове