29 Юни, 2022 07:52 3 789 26

Служители на БАБХ и Агенцията по горите излизат на протест

  • протест-
  • бахб-
  • горите

Искат структурни реформи

Служители на БАБХ и Агенцията по горите излизат на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Служители на Българска агенция по безопасност на храните и на Изпълнителна агенция по горите, членове на КТ „Подкрепа“ и КНСБ, ще посрещнат народните представители в 8.30 ч. днес, като им предоставят исканията си за структурна реформа в двете агенции.

Това са прехвърляне на двете агенции на пряко подчинение на Министерския съвет.

Приемане на актуализация на бюджета на БАБХ и ИАГ, който да гарантира увеличение на работните заплати с минимум 30%.

Приемане на актуализация на бюджета на БАБХ и ИАГ като част от бюджета на Министерския съвет.

Ние, работещите в Българска агенция по безопасност на храните и Изпълнителна агенция по горите, сме безкрайно разочаровани за пореден път от незаинтересоваността на народните представители в Република България относно нашите справедливи искания за структурни промени на двете агенции и изваждането им реално от сферата на управление на Министерство на земеделието със съответният бюджет, който да гарантира достойни заплати и условия на труд отговарящи на възложените ни със закон контролни функции за опазване живота и здравето на българските граждани, както и опазването и устойчиво стопанисване и управление на горите на България. Вие демонстрирахте това, като не приехте в Kомисия по бюджет и финанси, проведена на 27 юни 2022 г., нашите искания за:

1.Приемане на решение за структурни реформи в двете агенции - Българска агенция по безопасност на храните и Изпълнителна агенция по горите и прехвърлянето им на пряко подчинение на Министерския съвет реално с нужните законови и нормативни промени. Тези структурни реформи бяха част от коалиционното споразумение и не са реализирани към този момент, което се явява пречка за актуализация на бюджета на двете агенции.

2.Приемане на актуализация на бюджета на БАБХ и ИАГ, който да гарантира увеличение на работните заплати с минимум 30 % на работещите в тях. Замразяването на работните заплати е нелогично действие предвид прогресиращата инфлация и намаляваща покупателна способност в условията на икономическа криза. Ниските доходи довеждат до масово напускане на качествени служители и в двете агенции.

3.Приемане на актуализация на бюджета на БАБХ и ИАГ като част от бюджета на Министерския съвет, който да гарантира качествено изпълнение на техните контролни функции и дейности в размер на:

-БАБХ – 145 703 742 лв.

-ИАГ – 42 058 600 лв.

Заявяваме, че сме готови да отстояваме нашите искания с всички позволени ни от закона средства, включително протести и стачни действия.

Надяваме се, че всички Вие ще проявите държавническо поведение и ще удовлетворите нашите искания с приемането на актуализацията на бюджета на Република България за 2022 г. Ние ще бъдем до Вас и ще наблюдаваме Вашата работа считано от 29 юни 2022 г., заявяват протестиращите от НФ“ Земеделие и горско стопанство“ на КТ „Подкрепа“, Федерация на независимите синдикати от земеделието, Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 3 Отговор
    Тия от БАБХ напоследък взимат рушветите направо пред камерите в заведението ми.Преди ме караха да им ги давам в тоалетната дето няма камери.Много нагли станаха.
  • 2 Гербаджия

    20 1 Отговор
    Протестираме срещу малките рушвети!!! Искаме увеличение!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Точно пък Бахб е

    28 2 Отговор
    Неработеща институция...затова и хората ядат съмнителни продукти в магазинната мрежа и по ресторантите.
  • 4 Последния Софиянец

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гербаджия":

    Освен пари съм им отворил и сметка в магазина до заведението ми и я плащам всеки месец.А наскоро ми отмъкнаха две кила кафе Лаваца.Бандити.
  • 5 А ГА Ю

    9 2 Отговор
    Пенсионерите също трябва да излязат на протест,иначе няма да излязат от категорията "бедни,амаааа,бедни!". Без тия, като Ищван Костов с 4000 лева или 3400 лева пенсия.
  • 6 Марионетките Димитров и Митьо линейката

    19 4 Отговор
    Отново са Активирани от Борисов!! Профсъюзи слугинаж на Борисов!!Тея чиновници половината са за съд!! Ядеме боклуци храни, благодарение на Корумпетата от БАБХ, а Горската мафия са, действащи и Бивши кадри на, Агенцията по Горите!! Корупция на най висша степен!!

    Коментиран от #9

  • 7 Про100то вместо да се занимаваше

    10 4 Отговор
    С бъркане под роклите на колежките и глобалните интереси на шефовете му от др държави да беше спрял корупцията в тия две агенции. Про100 по 100.
  • 8 Я па тея балъци

    11 2 Отговор
    хората заети да гонят руски дипломати, те ги занимават с глупости.

    Коментиран от #26

  • 9 Kaпитализъм

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Марионетките Димитров и Митьо линейката":

    ... в действие!!! А ти какво си очаквал!!! Киро имаше 6 месеца да ги разконспирира!!! Но не можа!!! Какъв е извода!!!

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 тикви продажни

    13 4 Отговор
    Да се съкращават! Каква работа вършат тези крадци че ще стачкуват?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Последния Софиянец

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Kaпитализъм":

    Нали ти казвам че напоследък взимат рушветите направо пред камерите в заведението ми.Явно знаят че няма на кого да се оплача.Чадър от високо.

    Коментиран от #19

  • 14 Лиляна

    14 3 Отговор
    Тея от Горското са такива заплатаджии бате , пият кафе до 11 после обяд и към 16 палят нивите да си ходят със служебарките ,а горите се секат ли секат на поразия ... мале мале
  • 15 тия корумпета

    6 1 Отговор
    кво искат
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Един некорумпиран

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Знаете ли, че премълчавайки този рекет, вие веднага ставате съучастник. Защо мълчите? Страх ли ви е или така ви изнася...да си пробутвате гадостите...
  • 20 Един некорумпиран

    3 1 Отговор
    Чета злостните коментари тук и се чудя защо е тази омраза. В БАБХ работят много стойностни хора - високо образовани (повечето са ветеринарни лекари), компетентни и честни, които в момента са на заплати, с които трудно се оцелява, да не кажа невъзможно и все пак се борим и очакваме, че нещо ще се промени. И, както и навсякъде винаги ще има по някой, заради който се срамуваме. Но вие, които безропотно си плащате, защо го правите? Защо не подавати сигнали, защо не отказвате? Вие по този начин ставате съучастници, а дали и не си пробутвате боклуците безпроблемно...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Монтолоумник

    3 0 Отговор
    Абе пичове.Да вие дето все давате рушвети и сметки отваряте.Давате щото си продавате боклуците.
    Ако всичко ви е топ кво ще давате,ама Бай Ганя като е свикнал под масата.
    И след тва всички рушвети ви взимат,а вие се трудите и работите принципно.
    От край време търговците сте смешно племе,а скоро от големите вериги ще си продавате от вас.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Принципа

    2 0 Отговор
    На компетентните по рушветите.
    И да знаете,че не всеки се продава.Има хора с принципи,не са всички боклуци!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 сороснерес

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Я па тея балъци":

    и да се бият до последния украинец...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове