Last news in Fakti

30 Юни, 2022 14:24 3 796 31

Божанков: Реакцията на Радев е нелепа

  • явор божанков-
  • дипломати-
  • руски дипломати

Той е бил в течение по казуса с изгонените дипломати, каза депутатът

Божанков: Реакцията на Радев е нелепа - 1
Кадър NOVA NEWS

Въпросът е принципен, защото не става дума за един или два случая, в които има някакво взето решение с външни и вътрешни последици, за което не сме били информирани. Дори и нашата реакция да звучи крайна, въпросът не се изчерпва само с казуса с дипломатите. Това заяви секретарят на парламентарната група на “БСП за България“ Явор Божанков в ефира на NOVA NEWS, във връзка с решението на левицата да стопират разговорите с “Продължаваме промяната“ за правителство.

По думите му в този момент трябва да се предложи нещо различно, за да покажат пред обществото, че не са съгласни и обясни: „ Имаше много пропуски и нашето мнение е, че трябва да се направи тази стъпка. Вчерашните събития са последната капка, която се наля в тази посока. Изслушахме докладите на службите по наше искане, ние винаги взимаме информирани решения“, обясни народният представител от левицата.

Тъй като заседанието беше закрито, Божанков заяви, че не може да изнесе подробности, но се е убедил, че има кръг от хора, които са знаели за това решение - министър-председателят, външно министерство и президентската институция, която има компетентност по външната политика на държавата.

„Аз съм шокиран от реакцията на президента, че не е имал информация, защото представителите му в този Консултативен съвет са били там и най-вече шефът на администрацията на президента - Димитър Стоянов е бил надлежно информиран за целия казус. Ако някой човек в държавата наистина е бил информиран, това е президентът Радев и неговата реакция е нелепа“, категоричен е Божанков и допълни, че президентът е запознат с всички факти. „Не знам с какви очи може да изразява такива тези. Така че на база информацията от изслушването категорично мога да кажа, че президентът Радев е бил абсолютно в течение с казуса“, каза още той по темата.

По думите на Божанков проблем в българската политика е издигането на личността в култ. „Това не е важно, важното е да признаем, че не приехме нов закон за КПКОНПИ навреме, не започна борбата с корупцията навреме. Ако правим нов кабинет, ние трябва да поправим всички тези грешки, които изначално допуснахме. Трябва да имаме програма - ясно разграфена във времето, която не цели просто да удари корупцията в България и да разгради стария модел. Да, за нас е важно ГЕРБ и ДПС да не се върнат на власт, но най-важно е да кажем какво ще стане, ако отидем на избори - губим Плана за възстановяване“, даде за пример той.

Божанков обясни, че е важно преговорите да преминат успешно и такава стъпка би дала по-голям шанс за съставяне на нов кабинет и то не такъв, който цели да управлява още няколко месеца, а трябва да приеме бюджета на държавата и да я прекара през най-голямата криза през последните години.

„Кой ще предложат “Продължаваме промяната“ зависи от тях, това е тяхно решение, те са първа политическа сила. Всички трябва да намерим баланс в името на държавата, отговорността пред нас е историческа“, заключи народният представител от левицата.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капрала

    61 8 Отговор
    Божанков, мойто дете, хайде като почнеш да се бръснеш, тогава да се бъркаш на големите в работата, а?!
  • 2 питам

    14 33 Отговор
    Ами вземете ги в партията и им дайте български паспорти !!! Каква работа имат 500 руснаци в държавата ни .Знаете ли колко са българите в посолството в Русия !!!

    Коментиран от #12, #14

  • 3 Хммм

    40 11 Отговор
    Постъпката с гоненето на дипломатите е провокация от срана на Киро.Той иска импийчмант на президента и после да заеме мястото му като ще играе ролята на български Зеленски.Всичко това е клопка.Ако Радев каже нещо ще изкарат документ как защитава шпиони.От тези 70 е възможно да е имало един.Най-добре да се маха Киро възможно най-бързо и никой да не му обръща внимание,а тези 70 да си отидат.След войната да заповядат други.
  • 4 да де

    34 4 Отговор
    Няма нищо по-гнусно от български политик и мисирка.

    Коментиран от #17

  • 5 Орел

    36 7 Отговор
    Нелеп си ти, Божанов! БСП е политически труп и Кирчо ви уби с прашка.
  • 6 Ицо

    21 5 Отговор
    А кой е тоя Божанов на мен това име нищо не ми говори от коя медия е
  • 7 Зззз

    26 4 Отговор
    Аз пък не ти вярвам ,предполагам че президента ще се произнесе по пасквила ,който си сътворил От 9 кладенци вода ще донесете ,за да останете във властта ,а ти в НС ,че и на черното ще кажете бяло. Електоратът ви обаче се стопи ,едва ли остана българин симпатизирал на партията ви ще гласува за вас след еквилибристиките ви.
  • 8 6687

    14 11 Отговор
    И това нещо и киро недоразумението нямаше да са в картинката ако изборите не бяха фалшифицирани с нелепите машини.

    Коментиран от #10

  • 9 Хахаха

    22 2 Отговор
    Това гладно за власт ко пиленце е готово на всичко за още няколко месеца агония, но във властта !!!!! Ще му бъде за последно, както и на псевдо социалистите
  • 10 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    16 19 Отговор

    До коментар #8 от "6687":

    Много хора се излъгаха по медиите..... Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    Коментиран от #13, #20

  • 11 Филип Ейджи

    12 2 Отговор
    Кпмунист без идеолоия си е обикновен крадец!
  • 12 Филип Ейджи

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "питам":

    А САЩ!?

    Коментиран от #28

  • 13 6687

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Аз да не съм лед, не вярвам на психото с къщата.
  • 14 Мим

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "питам":

    Какво значение има ,колко са българите в нашто посолство.Някой в Русия да им е забранил .Колкото искаме да пратим,толкова са.Като можем да ги издържаме изпрати и 500..
  • 15 Бат Нидялко

    10 0 Отговор
    Аг божанко, мале ле… у бре, божанко, мале ле
  • 16 питащ

    15 1 Отговор
    Слушай господинчо, първо чети какви са фактите, тогава коментирай и дрънкай глу....пости. Заради такива като теб и Нинова, много хора няма да гласуват вече за БСП. Аз съм един от тях.
  • 17 Миссирка

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    Мисирка - пуйка, фитка... Какво и е гнусно на пуйката?
  • 18 Българка

    4 8 Отговор
    ЗАРКОВ ДАНО ВИЕ МЛАДИТЕ НИ ОСВОБОДИТЕ И ОТ ЛЪЖЕЦО ФОТМАК И ОТ ПЖДЛОГАТА КОРНА И ОТ СТАРИТЕ МАФИОТИ И КРАДЦИ В ПАРЛАМЕНТА И ИЗВЪН НЕГО ИНАЧЕ ТЕЗИ СТАРИ МУЦУНИ ЩЕ ЗАТРИЯТ РОДИНАТА НИ ЗАЩОТО ЗАРАДИ ТЯХ ОТДАВНА НЯМА ДЪРЖАВА !А И НА КАСКЕТА ДА СЕ ВИДИ КРАЯ ЧЕ НЯМА И ПРАВЖСЪДИЕ!

    Коментиран от #21, #25

  • 19 Нищо ново

    4 0 Отговор
    Жалко болшевишковртогъзниче ....
  • 20 Ха ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    А вие сте просто вредители и всички знаят как се постъпва с тях .....
  • 21 Tроле безмозъчен

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    Да беше прочел, преди да си изсипеш опорката, дали това случайно не е зарков
  • 22 СРАМОТА

    6 1 Отговор
    НЕ ТВЪРДЕНИЯТА НА РАДЕВ СА НЕЛЕПИ, А ТВЪРДЕНИЯТА НА БСП СА ПОЗОРНИ!
    ВЧЕРА В НС БЕШЕ ИЗВИКАН ШЕФА НА ДАНС И ДА ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ ПРИ ЗАКРИТИ ВРАТИ, ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА 70 РУСКИ ДИПЛОМАТИ. В ПРАВ ТЕКСТ ТОЙ Е КАЗАЛ, ЧЕ ЛИЧНО КИРИЛ ПЕТКОВ МУ Е НАРЕДИЛ ДА ИЗГОТВИ СПИСЪК НА 70-ТЕ ДИПЛОМАТИ ЗА ИЗГОНВАНЕ. ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА ОТ ДАНС НЕ СА ПУСНАЛИ, НИТО ПЪК Е ВЗЕТО ПОДОБНО РЕШЕНИЕ В МС. ГАНЧОВСКА СЪЩО НЕ Е РАЗПИСАЛА НОТА ДО ПОСОЛСТВОТО НА РУСИЯ, А НЕЙНАТА ЗАМЕСТНИЧКА Е СТОРИЛА ТОВА - ПОСТАВЕНОТО ЛИЦЕ НА ПРОСТО КИРО Е РАЗПИСАЛА ПИСМОТО ДО ПОСОЛСТВОТО, БЕЗ ДА ИМА ТАКИВА ПРАВА , НАЙ ВЕРОЯТНО ЗА ДА ПРЕСКОЧАТ ГАНЧОВСКА, ЗАЩОТО ВЕРОЯТНО Е ЩЯЛО ДА ИМА РЕАКЦИЯ.
    ТИ ЗАЩО КРЕЩИШ, БЕ БОЖАНКОВ? ПРЕЗИДЕНТА ВРАЧКА ЛИ Е? КОЙ Е НАЙ-БЛИЗО И В КОНТАКТ С ПРОСТО КИРО - МАЙ ВАШАТА ПАТАЛОГИЧНА ЛЪЖКИНЯ, НИНОВА? КАКВА ВИНА ИМА ПРЕЗИДЕНТА ЗА ТОВА? ПИТАМ? И ПО КРОТКО, ЗАЩОТО ВИНОВНИКА Е НИНОВА! НЕ ПРЕХВЪРЛЯЙТЕ ВИНАТА ОТ БОЛНАТА НА ЗДРАВАТА ВИНА! ВИНОВНИ СТЕ ВИЕ ОТ БСП! ВИЕ КРЕПИТЕ ПРОСТО КИРО, А НЕ ПРЕЗИДЕНТА!
  • 23 ФАКТ

    8 1 Отговор
    СЕГА В БСП ЛЪЖАТ ПОВЕЧЕ ОТ БОРИСОВ НАВРЕМЕТО.
    ШЕФА НА ДАНС ВЧЕРА БЕШЕ ИЗВИКАН В НС ДА ДАДЕ ОБЯСНЕНИЕ ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ. КАЗАЛ Е В ПРАВ ТЕКСТ, ЧЕ НАРЕЖДАНЕ ЗА ИЗГОНВАНЕТО ИМ ТОЙ Е ПОЛУЧИЛ УСТНО, ЛИЧНО ОТ ПРО100 КИРО. УВЕДОМЛЕНИЕ ДО ПРЕЗИДЕНТА НЯМА, НЯМА И РЕШЕНИЕ НА МС. КОЙТО ТВЪРДИ ОБРАТНО ДА ДОКАЖЕ С ДОКУМЕНТИ. НИНОВА КАТО Е ЗАМЕСТНИК НА ПРО100 КИРО И НЕЙНИТЕ МИНИСТРИ, АКО Е ИМАЛО ЗА ТОВА ЗАСЕДАНИЕ НА МС КЪДЕ СА БИЛИ - НА ЛУНАТА ЛИ? ПИСНА МИ ОТ ПИСЪЦИТЕ НА АКТИВИРАНИТЕ ПОД...ЛОГИ НА НИНОВА ДА ПЛЮЯТ ПО ПРЕЗИДЕНТА, БЕЗ ДА ИМА ВИНА. ВИНОВНА Е НИНОВА, ЧЕ СТОИ И ПОДКРЕПЯ ПР100 КИРО.
  • 24 Обратния

    4 0 Отговор
    всеки ден ли ще ни го показвате ?
  • 25 Пишеш се българка, а пишеш

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    неграмотно !
  • 26 Я ми кажете

    0 3 Отговор
    В чий интерес работят две личности, които са били в сговор за президентски избори? По точно. Руския резидент Леонид Решетников е посочил на Корнелия Нинова за президент Румен Радев.

    Коментиран от #27

  • 27 Някои имат къса памет

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Я ми кажете":

    Бившият генерал от КГБ Леонид Решетников получи забрана да влиза в България в следващите 10 години. Ден по-късно такава забрана получи и бизнесменът Константин Малофеев.
  • 28 Сащ си имат

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Филип Ейджи":

    и собствена армия в България, и собствена територия - Ново село.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Артилерист

    3 0 Отговор
    Божанков, с плюенето по президента няма да спасите нито Нинова, нито депутатството си. Просто потапяте партията под четирите процента. Без лични жертви и радикални действия, като Благоево-Димитровската революционна БКП, няма да стане уважаеми млади хрантутнико...
  • 31 Да бе да

    1 1 Отговор
    "Реакцията на Радев е нелепа"

    Яворе, лепа е лепа реакцийката на резидента ! Ако признае че знае проектчето янев съвсем ще утече в канала🤪А и мутрофонова ще му подпали вратлето, защо не е изчуруликал навреме !
    Ко да праиш , с рузки партизанин за президент 😁
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове