1 Юли, 2022 17:38 2 345 73

Василев при взимането на мандата: Огромна отговорност. В кризите е важно да имаме кабинет

  • асен василев-
  • мандат-
  • криза-
  • кабинет-
  • отговорност

Изключително важно е и той да работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и наистина да отстоява българския интерес и независимостта ни, каза още Василев

Василев при взимането на мандата: Огромна отговорност. В кризите е важно да имаме кабинет  - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на следващо правителство в рамките на сегашния парламент. Папката отиде при ПП като първа политическа сила. Получи я номинираният за премиер в евентуален бъдещ кабинет Асен Василев.
Партията ще разполага със седем дни, за да предложи състав на правителство. Ако той не бъде одобрен, мандатът ще отиде при ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат. След това държавният глава ще трябва да избере трета формация, на която да даде шанс за сформиране на правителство.

"За мен това е огромна отговорност. Вече сме наясно, че в кризите, които страната ни трябва да посрещне, е важно да има кабинет. Изключително важно е и той да работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и наистина да отстоява българския интерес и независимостта ни - така, както първият кабинет на ПП", каза при взимането на мандата Василев, цитиран от Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто Наско

    76 5 Отговор
    нямам афинитет към социализма,но през седемдесетте и осемдесетте България произвеждаше компютри,хладилници, телевизори ,коли и електроника.В България произвеждаха електронни часовници,на запад не бяха ги виждали още.България стана четвърта по медали на Олимпийски игри и изпрати човек в Космоса.Български алпинист изкачи Еверест по Жестокия път без кислород през 84 г.(нещо,което са го направили има,няма десетина в целия свят)България изнасяше вино в осемдесет страни(а сега внася конфитюр от Германия) Хранителните продукти бяха всички по БДС.Медицинското обслужване беше на много добро ниво.Ако в онази епоха някой допуснеше да умре болен на стълбите на болницата неминуемо щеше да се озове в Белене. Повтарям,нямам афинитет към социализма,нито към политическите му простотии,но това не значи,че одобрявам тази демоверсия на ,,демокрация" и обидно-колониалното отношение на нашите партньори към самите нас.Гордея се,че съм българин,но не се гордея с политиците ни,които създадоха настоящия имидж на България.

    Коментиран от #8, #9, #26, #29, #73

  • 2 az #Контрапропаганда

    62 7 Отговор
    От днес цената на парното в София с 40% нагоре!
    Който оцелее напролет ще черпи!

    Коментиран от #6, #13

  • 3 !!!

    7 43 Отговор
    Докладвайте като фалшиви новини или реч на омразата постовете на троловете на Копейкин във ФБ и се наслаждавайте как един след друг пропагаднтите им канали биват заглушавани!

    Коментиран от #22

  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    35 6 Отговор
    ПРИНЦЕСА ЛЕЯ ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ
    ...
    А КИРО ЩЕ Е КАЛТАТА НА
    СВАДБАТА С ХАН СПЕЦОВ :)

    Коментиран от #69

  • 5 Селяни от региона

    45 7 Отговор
    Ако има паметник на предателството, може да се направи по тази снимка.
  • 6 Чакай бе

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "az #Контрапропаганда":

    Има време. От септември 100%.
  • 7 Хахаха

    41 5 Отговор
    Трудно ми е да кажа кои са по-противни ГЕРБ или ПП/ДБ
  • 8 Хубаво

    10 26 Отговор

    До коментар #1 от "Просто Наско":

    Хайде да нямаш. Хубаво ги извеждаш, като факти тези неща. Но си има причини за разпада. Я ми кажи, каква е била политическата идеология на поведение в тези години? Какви доктрини са следвани? Аз, ще ти кажа, то не е и тайна. Като режим подвластен на Кремъл, са следвали неприкосновено линията на Кремъл, интернационал с пионерска идентичност. Удрят се самосъзнанието, принадлежността, ценностите, бита и култура ПРЯКО с цел подмяната ѝм. Приема се обща интернационална доктрина, в която няма национално, има наднационално и преки заповеди от едностранен източник. И, когато един такъв съюз се разпадне и се откажат от теб, то тогава човекът не може да се приспособи и ориентира в новия свят, когато няма ядро сковано чрез обща българска национална доктрина, кажи ми, ти какво очакваш да се случи? Разбирасе, разпад. Пусни една овца в чуждо стадо, може би, ще и гледаш само главата отгоре и как се блъска насам натам.

    Коментиран от #20

  • 9 Вова

    7 21 Отговор

    До коментар #1 от "Просто Наско":

    При описаните факти се наблюдаваше уравниловка, което е изключително силен демотивиращ фактор за можещите и знаещите. Крахът на тази система беше неминуем.

    Защо човек да се развива, ако ще получи блага като бавноразвиващ, без значение от личните му успехи? Друго си е да знаеш, че някои умират на стълбите пред болницата, за да търсиш начин да не си един от тях.

    Либерализъм.

    Коментиран от #27

  • 10 КАУНИ!

    31 6 Отговор
    АМАН ОТ хАСКОВСКИ КАУНИ!

    ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
  • 11 Нее

    24 1 Отговор
    Не социализмът и капитализмът са виновни. Все едно да дадеш на психопат оръжие и да викаш, мми то оръжието е виновно. Китай, защо не могат да ги разклатят? Дори и утре диотчетата от Давос да се съберат и да измислят някоя нова идеология или система, пак няма да могат да ги докоснат китайците. Обаче, виж има нещо гнило с българите, за да се тласкат без грам мисъл от идеология в идеология, от система в система и да се избиват и ограбват едни други. Тука, трябват много тежки научни анализи да се правят. За такава дейност нямам чак такива способности,
  • 12 !!!?

    13 7 Отговор
    Всяка Промяна е предпоследна ! На добър час на Промяната !!!?
  • 13 Ало, ало...

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "az #Контрапропаганда":

    Това е от по-евтиния газ, който ни го карат с танкери.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Куци

    24 5 Отговор
    Още един от детската градина взема мандата и няма да знае какво ще прави с него.Нека си направи селфи и деа си вземат куфарите и да ги нямаааа. Омръзна ми от аматьори
  • 16 РИСТЕ КЬОРАВОТО

    30 4 Отговор
    ПУСКАМ Б.ТВ, ПОСЛЕ NEW ТВ, Б.НТ И....
    КАТО СЕ ПОЧНА...ПОВРЪЩАНЬЕ,...ПОВРЪЩАНЬЕ,..ШЕ СИ ПОВЪРНЕМ.. ЧЕРВАТА!
    ПО"РНЯК МЕЖДУ МИС ИРКИ И СОРОСИ... ООООТВРААААААТ

    Коментиран от #23

  • 17 егати

    20 4 Отговор
    Леле мале трагедия ли бе комедия ли.И защо се хилят?Вероятно защото пак ще го ......:)
  • 18 Тъпо

    20 4 Отговор
    А Простото Кире - какво ще стане с него - почетен министър председател ?
  • 19 !!!?

    10 20 Отговор
    Шантажът на Митрофанова не мина ! България продължава да се еманципира от Кремъл !!!?

    Коментиран от #70

  • 20 Ало, ало...

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хубаво":

    Сложих ти + , но
    " Удрят се самосъзнанието, принадлежността, ценностите, бита и култура ПРЯКО с цел подмяната ѝм. Приема се обща интернационална доктрина, в която няма национално, има наднационално и преки заповеди от едностранен източник. И, когато един такъв съюз се разпадне и се откажат от теб, то тогава човекът не може да се приспособи и ориентира в новия свят, когато няма ядро сковано чрез обща българска национална доктрина, кажи ми, ти какво очакваш да се случи?" - Това което си написал не ти ли звучи малко като от наши дни.

    Коментиран от #28

  • 21 киро

    22 4 Отговор
    Киро каза миналата седмица ,4е Асена не ставал за премиер,днеска го предлага,каква мъка,само и само да останат на власт са готови на вси4ко
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Факт

    14 3 Отговор

    До коментар #16 от "РИСТЕ КЬОРАВОТО":

    Тия се навеждат по- ниско от....земята,😂
  • 24 007

    7 4 Отговор
    Разбира се, че е време след социалистическите поколения да ръководят страната, НО, едно голямо но. Тази двойка топковци, например е като мъж с колеми обувки, по които жена може да се излъже, че ще върши добър секс, а после може само да му каже лъжльо, лъжльо. Та топковците се оказаха ментета с големи обувки т. е. мнооого реклама, лъскава опаковка и некачествени съдържание. Сега вредата от тези "политически пъпчиви пубертети" е загубената вяра, че това е добрата промяна. Конкретно за Василев, скоро ще се разбере какви финансови магарии, злоупотреби е правил от рода да използва временно милиарди, да си свърши работа и да ги върне, което може да стане само с външна помощ, американска вероятно. Пример за изчезналите 9 млда лева декември 21ва: превръща в долари на цена 1.68 и ги въстановява март-април на 1.84, около 9%, което прави 810 млн, не за държавата и защо не с участието на администрацията на Байдън за финансова информация и банка за операцията. Умен е и много добър специалист...... за себе си. Операция, ококорени, честни сини очи.

    Коментиран от #31

  • 25 КАУНИ!

    11 6 Отговор
    АМАН ОТ хАСКОВСКИ КАУНИ!

    ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
  • 26 Изглежда

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Просто Наско":

    Това е начина да се победи мафията превзела държавата.Въпроса е или те или останалите,друга алтернатива няма.За мен си струва да опитат
  • 27 Ало, ало...

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Вова":

    Друго си е да знаеш, че някои умират на стълбите пред болницата, за да търсиш начин да не си един от тях.
    .................................................
    Само ще ти кажа, че човек и пари да има не е застрахован. В една система колкото е важна системата са важни и ЧОВЕЦИТЕ в нея.

    Коментиран от #30, #66

  • 28 Да, звучи ми

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ало, ало...":

    Абсолютното същото е. Затова и не правя разлика между пионерска идентичност и евролиберална идентичност. Едно и също е. Аз съм избрал да съм българин и ме интересува благополучното развитие на моята държава и на моя народ. Като съм в противовес със желанията на други империи да определят съдбата на държавата ни, чрез своите национални предатели, които тук ги има за жалост безкрайно много. Всяка държава трябва да зачита и важава интересите на България. Особено Русия, Франция, Англия, Германия. Има достатъчно история да се види, колко са наведили на България през годините.

    Коментиран от #33

  • 29 Да бе да

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Просто Наско":

    "седемдесетте и осемдесетте България произвеждаше компютри,хладилници, телевизори ,коли и електроника.В България произвеждаха електронни часовници,на запад не бяха ги виждали още.България стана четвърта по медали на Олимпийски игри и изпрати човек в Космоса."


    И на всичкото това имане и произвеждане , опашки за тоалетна хартия и виетнамско кафе и китайски гуменки!!😂😗

    Това комунистите нямате срам ! Лъжата ,ви е партиен секретар 🤮
  • 30 Вова

    0 5 Отговор

    До коментар #27 от "Ало, ало...":

    Да съм писал нещо за пари? За авторитет говоря. Да си фактор, на други да им е нужно да те има. Това е ценност.
  • 31 Не на идеологиите

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "007":

    Време е единствено български поколения с държавотворническа мисъл да ръководят държавата и да се взима полезното от всяка система в полза на държавата и народа, както правят китайците и поляците.
  • 32 Приоритети

    5 10 Отговор
    Приоритет едно: Бой по борисовчета, доганчета, шишивчета, възражданчета и нинки. Приоритет две: С начален шут в з.д.н.ците изстрелваме към русия всичкият руски 6oклyк, включително тея със златните и дипломатическите паспорти В България се забранява влизането на ПОДАННИЦИ НА РФ и Беларус.
  • 33 Ало, ало...

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Да, звучи ми":

    Значи сме от една партия, въпроса е коя е? Аз поне не виждам такива хора.

    Коментиран от #41

  • 34 Разочарован избирател на Радев

    10 1 Отговор
    Каунья за пореден път настъпва мотиката от неправилния и край ...Не му ли излезе цицина на челото и не му ли увря главата ...аз не зная . Чудя се , как е карал самолета и е оцелял с поредица от такива неправилни решения ?Апропо ...от един познат -пенсиониран полот на МиГ 21 ...подполковник зная ,кога съм го разпитвал ...как се е оправял сам на хиляди метри над земята ,в тъмнината , сняг, дъжд , облаци и как е намирал пистата дето да кацне ...а той ми вика ...Абе аз само слушам в слушалките , ТЕ от Земята ме командват и насочват , аз само гледам приборите и дърпам лоста и педалите ...Та те така ...Май пилотите повече на ...ДРУГИ разчитат ...и изпълняват указания и команди ! Та и при Радев май така е !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Шебеци

    9 1 Отговор
    нагли и двамата, на снимката и крадливи нац. предатели....И на какво се хилите? Може би на търпеливият Български народ който още ви търпи паразити.
  • 37 КАУНИ!

    10 2 Отговор
    АМАН ОТ хАСКОВСКИ КАУНИ!

    ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
  • 38 Дивият Франк

    7 0 Отговор
    Сурикат в акция.
  • 39 мучо

    9 2 Отговор
    в допълнение към "просто наско" бих добавил, че в онова далечно вече време, така наречените "политическите простотии" не се отразяваха толкова негативно върху живота на всеки един нормален българин......
  • 40 Ние

    1 7 Отговор
    Асен е адски умен, но дано да е достатъчно и хитър, че да се откачи от камъка Киро. Сори, но Киро е много зле и потапя всеки. Не знам дали на Асен ще му стигне силата и интелекта да се откачи от Киро, но дано. За доброто на себе си и за доброто на цяла България.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Стоян Александров

    8 1 Отговор
    А отпред ги чакала НАРОДНАТА ЛЮБОВ С ЯЙЦА И ДОМАТИ. А милиционерите дето и те са бедни и гладни, а децата им прошляци Ги пазели. Еееее това е другари милиционери. До тук сме. Пазете БЪЛГАРСКИТЕ ИЗЕДНИЦИ
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бамбука

    1 7 Отговор
    Пожелавам му успех !
  • 45 Бамбука

    2 7 Отговор
    В кризата е хубаво и трябва да имаме кабинет, но опозицията иска ножа и хляба. Свикнаха да си дялкат парите от бюджета, всички станаха баджанаци, общи тенис кортове, общи голф игрища, общи фирми, общи поръчки, общи комисионни, обща правосъдна система и за жалост прокурори. И както отбеляза Асен Василев повтаряйки фразата във филма "История на света" всички дружна се заклеха под лозунга " Да го д...т бедните !" Махнете "Съединението прави силата" в НС, защото ние отдавна сме разединени. Дори и днес след решението за отзоваване на 70 дипломати. Да крадеш от народа е къде по-лесно, отколкото да мислиш за защита на националния интерес.
  • 46 за утре

    11 2 Отговор
    прогноза за утре за новините

    Киро Брейка ще каже:
    Няма да е кирчо, а ще е кок.орчо
    просто сменихме iбача
    сменихме iбача
  • 47 добре

    9 0 Отговор
    Само алчността им е останала и драпат със зъби и нокти да останат на власт. Страх ги е от избори със всичките простотии , който натвориха. За 32 години управление , такава алчност не си спомням.
  • 48 Вижте Левски и Ботев

    9 2 Отговор
    Някак логично идва въпросът - защо се жертвахте, след като накрая пак искат да разбият държавата? Генетична банка от предатели ни е необходима, така много лесно ще се разбира кой за какво е дошъл.
  • 49 Еййй кокорчооо

    10 3 Отговор
    Нещастен плъх връщай мандата продажнико

    Коментиран от #54

  • 50 Бибитко

    4 3 Отговор
    Поредните лицемерни приказки: "Кабинет,който да работи в интерес на гражданите. Всъщност Асен Василев искаше да каже: "Кабинет,който да работи в интерес на САЩ,ЕС и НАТО".

    Коментиран от #53

  • 51 Агата Кристи

    8 2 Отговор
    Егати и ЗАДОВОЛЕНАТА ФИЗИОНОМИЯ !

    Все едно, че МУ ГО връчва СПЕЦОФ

    Коментиран от #60

  • 52 ПП п

    3 5 Отговор
    Защо се огънахте пред червените орки от бсп, родтствени предатели? Василев, вие ще съумеете ли да тръгнете срещу цялата агентурна мрежа на Кремъл и организианите престъпни групи, срещу мафиотизирания капитал на прехода, срещу феодалите и без мутрите, срещу олигарсите?
  • 53 ако не знаеш

    5 3 Отговор

    До коментар #50 от "Бибитко":

    Ние СМЕ в ЕС и НАТО! Естествено, че ще поддържаме тях, а не Евразийски съюз.
  • 54 мдаа

    3 6 Отговор

    До коментар #49 от "Еййй кокорчооо":

    Нито е плъх, нито е продажник. Плъх си ти, а продажник е шефа ти.
  • 55 Сух

    5 2 Отговор
    Двама не българи..
  • 56 БОЦ - ко

    1 1 Отговор
    На "ПАРАДА" бях,
    И тръгнахме от шмайзера,
    Със всички се .....,
    Пропуснах само "Кайзера"...
  • 57 Йхгтх

    6 2 Отговор
    Този Радев се оказа голям Помияр. Как се хили като връчва мандата на тоя Укокорения Идиот. Лицемер и подлога. Проведеното мероприятие да ги легализира тези Никаквици.Инсталираха ги,продадоха всичко. Продадоха Македония,Езика и Българите във Македония. Скараха ни със Русия,доунищожиха икономиката,лишиха България от енергоресурси на нормални цени,инфлация на храните е над 40 %0, и тоя идиот се хили. Мръсен Фатмак. Ти си срам за пагона. Мръсен Боклук.
  • 58 никой

    2 2 Отговор
    Тоя ще излезе скрита лимонка. Имам чувството, че рева на някои елементи ще е голям. Не го бъркайте с марионетката питков. Оня си свърши работата, тоя е...различен.
  • 59 глас от Хасково

    2 2 Отговор
    кво се пените бе?! Вие знайте ли кви кауни сме отгледали? Ама не ни се свиди и за вас ще има, да знаете и помните наште добрини!
  • 60 да ама

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Агата Кристи":

    довечера ще имат празнична вечеря на свещи.

    Коментиран от #62

  • 61 Гост

    2 2 Отговор
    От трън та на глог.
  • 62 Агата Кристи

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "да ама":

    Луди, млади,...
    "Щом се обичат, е па, ДА СЕ ЗЕМАТ"...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 В.В.П.

    2 2 Отговор
    Тез къпути,не стават за нищо..Подлоги на сащ и Мустафата .Утре ще изгони и българи,дето знаят руски ,пък не говорят английски..Съд за Петков В затвора му е мястото на тая мъстия .
  • 65 Бат Вальо

    3 3 Отговор
    Тия "юнаци" ще бастисат държавата ... а за онези от вас, дето още не сте разбрали - ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА СВЕТОВНА ВОЙНА НИЕ СЕ ОКАЗВАМЕ ОТ ГУБЕЩАТА СТРАНА !!!
  • 66 ъхъ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ало, ало...":

    кво е туй животно ЧОВЕЦИ, къде го има да го видим?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 льольо

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "!!!?":

    не се притеснявай за Митрофанова, няма да я оставят гладна, виж кво ще правиш, дали ЕС ще иска да те храни, аз очаквам да ти кажат, че те "подкрепят" силно и ти пожелават да се оправиш.
  • 71 Не вярвам на очите си

    1 1 Отговор
    радев, почваш да ми лазиш по нервите....................................................
  • 72 Една българка

    0 0 Отговор
    Сега ще се види кой мисли за българският народ,защото всички трезворазсъждаващи,знаят много добре,че нови избори няма да доведат до нещо много различно и ако съм на мястото на ИТН и Взраждане не бих настоявала за нови избори,защото ще бъдат изхвърлени зад борда.За едно съм сигурна,че няма да гласувам по вече за ИТН.
  • 73 Една българка

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Просто Наско":

    Хайде да не летим толкова високо,щото паднахме ниско!Всичко е преувеличено не съвсем вярно!Липса на конкуренция,липса на частнаа собственост,никаакъв стимул и резултатът е ниско качество и много разхищения и брак.България е изпадала в три кризи,скрити от хората 1950,1978 и 1989.Ако всичко беше стабилно социализмът нямаше да се разпадне!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол