2 Юли, 2022 05:00 3 680 26

Доц. Антоний Гълъбов: Закриването на посолствата реално е прекратяване на дипломатическите отношения

  • доцент антоний гълъбов-
  • кольо колев-
  • русия-
  • дипломати

Безумно е да се зъбиш на една ядрена велика сила до твоята граница, заявипсоциологът Кольо Колев

Доц. Антоний Гълъбов: Закриването на посолствата реално е прекратяване на дипломатическите отношения - 1
Снимка: БНТ

"Закриването на посолството на Руската федерация, респективно на българското посолство в Руската федерация, означава по същество прекратяване на дипломатическите отношения. Това е последна стъпка преди обявяване на война. Винаги имаме асиметрична реакция от страна на Руската федерация. Ако те решат да закрият своето посолство, това е тяхна атака, а не наша", коментира политологът доц. Антоний Гълъбов в "Денят ON AIR".

"Митрофанова естествено, че не може да решава самосиндикално и естествено, че това е съгласуван ход. Друг е въпросът, че България се поставя в позицията на опитно зайче. Българските управляващи играят непремерени ходове и в този смисъл подлагат страната на възможността Русия да демонстрира какво евентуално би могла да направи. Безумно е да се зъбиш на една ядрена велика сила до твоята граница, за да се пласираш и разчитайки на другата голяма, ядрена, велика сила на 7 хил. км от теб", изтъкна социологът Кольо Колев.

Според доц. Гълъбов България не трябва да предприема крачка назад. Политологът каза пред Bulgaria ON AIR, че експулсирането на тези членове на дипломатически персонал е закъсняло, но е било и прибързано, защото България можеше да го направи в началото на войната. По думите на Колев това е търсене на външнополитическа подкрепа от страна на Кирил Петков за решаване на вътрешнополитическите проблеми.

"Днес имаме връчване на мандат, който няма да бъде реализиран. Това са хора, мислещи с манталитета на продавачи на електроуреди втора употреба. Това е толкова примитивно лобистко мислене. Асен Василев е дори по-неподходящата кандидатура от Кирил Петков. Той винаги е бил министър-председателят в сянка, затвори управлението и блокира бюджетната процедура. Той няма да получи подкрепа. Третият мандат има значение само по отношение на следващото мнозинство, което се подготвя, включително от Румен Радев", посочи доц. Гълъбов.

"Ако говорим за редовен кабинет, перспектива за това няма, но с оглед на текущите проблеми има резон да бъде поставена една рамка, в които да управляват и да се отиде на нови избори. Напълно е възможно времеви хоризонт на управление да бъде подкрепен от повече хора. Те продължават да каканижат глупости. Трябва да се обърнат към честните и моралните, но и, разбира се, към политическите партии ДПС и ГЕРБ", разясни социологът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 17 Отговор
    прозЕ наш киро, много простоМОМЧЕ Е
  • 3 само питам

    51 14 Отговор
    КАЖЕТЕ БРОЙКАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ДИПЛОМАТИ ЗАЩО СА ТОЛКОВА МНОГО ТУКА? СТИГА САМО С РУСКИТЕ !

    Коментиран от #7

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 16 Отговор
    В АМЕРИКАНСКОТО КОНСУСТВО КОЛКО АМЕРИКАНЧЕТА ИМА?

    ТЯХ НЯМА ЛИ ДА ГИ ЕКСПОЛСИРАМЕ КЪМ АМЕРИКА ЧЕ СА НИ МНОГО ТИЯ?

    Коментиран от #8

  • 5 Да бе да

    32 7 Отговор
    "експулсирането на тези членове на дипломатически персонал е закъсняло, но е било и прибързано"

    Спрете да давате трибуна на клинично болни !😁
    Човека е доста объркан , за да аналлизира ! Простете му, психическо заболяване и логорея 😘
  • 6 Просто човек

    27 5 Отговор
    Преклонени главачки, страхливи душички...ПоZор! Живота е за смелите!
  • 7 Тирето

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "само питам":

    87, глу.пако...
  • 8 Тирето

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    87, глу.пако...
  • 9 Попи

    24 19 Отговор
    Ай стига сте ни занимавали с чебурашките. Като искат да си ходят. България е първо на българите. Винаги сме страдали от предатели, а те у нас много
  • 10 Мим

    13 0 Отговор
    И кои са тук честните и моралните,че някой може да се обърне към тях.Тук при тях ,няма такива...
  • 11 Пламен

    16 16 Отговор
    Не виждам никакъв проблем. Ние имаме 14 дипломата в русия, те имат 128 в България. Ако ги намалят с 70 шпионина, пак ще останат 4 пъти повече.

    Коментиран от #13

  • 12 Щерев

    19 14 Отговор
    В България бяха извършени терористични актове, убийства, опити за убийства, взривяване на военни складове. Беше неоспоримо доказано чии са диверсантите и атентаторите. Бяха разкрити и шпионски мрежи, установено е ръководството и финансирането им.Какво повече трябва, за да се вземат най после мерки.
  • 13 оня с коня

    5 11 Отговор

    До коментар #11 от "Пламен":

    това че въпреки изгонването на тия 70 Руски служители от посолтвото им ПАК Персонала им остава в Пъти по-голям от Нашите Дипломати в Русия е Математически Коректно,но Практически Невярно,защото резултатът е ЗАКРИВАНЕ на Дипломат. отношения между Двете държави,т.е. ЗАНУЛЯВАНЕ на Руските Дипломати у нас....както и На нашите в Русия.И понеже винаги сме били "Братушки" с Руснаците,резултат 0:0 не е ли "Братска дялба"?
  • 14 Трифон зарезан

    14 14 Отговор
    И като са ядрена терористична държава Русия, трябва да ни мачкат ли. Руснаците да не живеят на Марс . Ядреното замърсяване няма граници колкото и малко да е . Истината е кото слънцето. Не може да се скрие.

    Коментиран от #17

  • 15 Митрофанова е агент на Кгб

    13 6 Отговор
    Закривай
  • 16 ами

    20 11 Отговор
    кире закривай и козлодуй да видят руснаките какви сме юнаци, краварите ще ни осигурят свещи

    Коментиран от #18

  • 17 Да бе да

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "Трифон зарезан":

    "И като са ядрена терористична държава Русия, трябва да ни мачкат ли. Руснаците да не живеят на Марс . Ядреното замърсяване няма граници колкото и малко да е . Истината е кото слънцето. Не може да се скрие."

    О никой няма да чака вятъра ! В момента в който се отвори първия балистичен шлюз , матюшката ще е само лош ядрен спомен
  • 18 банално

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "ами":

    Айде стига сте повтаряли едно и също като латерни. Студ, глад, мрак...нещо по-умно можете ли да сътворите, понеже това го повтаряте от няколко дни и втръсна. И не е вярно. Всяването на паника и страх от хипотетичното бъдеще е безмислено, при условие, че не знаем какво ще се случи в следващия миг.
  • 19 1520

    14 12 Отговор
    просто кирчо да бъде изгонен от България,то бива слугинаж на краварите ,но това вече не се търпи

    Коментиран от #21

  • 20 Аре ве...

    16 7 Отговор
    Като искат да си закриват посолството да го закриват, и да се махат, голям рев, русия та русия, България може без русия, който му е толкова мила...пътя...
  • 21 А слугинаж...

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "1520":

    На руснаците...тогава го търпиш.
  • 22 112233

    6 10 Отговор
    Закривайте АЕЦ Козлудуй, затворете Лукойл. Идеално, ще ходим пешаъи ще стоим на тъмно. Тия идиоти ще ни върнат 50 години назад.
  • 23 Винету

    14 2 Отговор
    Няма ВМЕНЯЕМ българин, който да предпочете да притежава "квартира" в Москва или Перм или Воронеж пред къща в Ню Джърси, Осло или предградията на Мюнхен.

    Няма ВМЕНЯЕМ български родител, който да предпочете да запише детето си в Университета на Хабаровск или Челябинск пред този на Гренобъл или Виена.

    Няма ВМЕНЯЕМ български шофьор, който да предпочете да кара Москвич пред Мерцедес.

    Няма ВМЕНЯЕМ български летовник, който да предпочете Крим пред Задар, Хърватия.

    И т.н., и т.н.

    Задочната Русофилия - да възхваляваш всичко руско, като същевременно всячески го избягваш - е чисто и просто раздвоение на личността.

    Иначе известно като шизофрения.
  • 24 Бягай надалеч

    8 4 Отговор
    Никой не е видял хаир който се е хванал с Руснаци Или ще те измамят и окрадът или ще те убият Бизнеса го разбраха и малко по малко ги отсвирват Алъш Вериша между двете страни е незначителен
  • 25 Ти да видиш

    3 0 Отговор
    Гаргалов веднага влезе в обувките на Баце - хем да се подмажем на НАТО и ЕС, хем да оплюем смелите.
    Ами да посочи как ГЕРБ се бореха срещу руското влияние - като построиха Турски поток, за да заобиколят Украйна и да почнат войната.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове