4 Юли, 2022 12:38 2 395 24

Сандов: От март няма комуникация с Трифонов. Не прие идеята, че трябва да носиш отговорност, като си в политиката

  • борислав сандов-
  • слави трифонов-
  • март-
  • комуникация-
  • отговорност

През последните месеци от ДПС се отнасят изключително грубо, а причината е, че "дълбоко се е бръкнало в интересите им, изтъкна министърът в оставка

Сандов: От март няма комуникация с Трифонов. Не прие идеята, че трябва да носиш отговорност, като си в политиката - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Демократична България" даде свое "да" за правителство начело с Асен Василев.

"Шансът за кабинет е дотолкова, доколкото биха се намерили още хора, които да съставят и застанат зад едно такова програмно правителство в рамките на 6 месеца и оценка след дейността му. Тези хора се търсят основно сред участващите доскоро в ИТН, заради програмата и очакванията, с които са влезли в НС, повече отколкото заради повелята на техния лидер Слави Трифонов", посочи вицепремиерът и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов в студиото на "България сутрин".

Според него такива гласове могат да се намерят и от други политически групи, извън досегашната коалиция. "Включително депутати от ГЕРБ биха могли да се еманципират от поведението на техния лидер, скрит зад кулисите в Банкя, ако те действително изпълнят това, за което претендират - че биха желали да видят България в едно европейско развитие", уточни Сандов.

По думите му ключово важното в момента е войната, която се води от Русия в Украйна и всички рискове, произтичащи от нея.

"Това налага България да има стабилна политическа система, която да функционира, в това число парламент. Инфлацията, несигурността в енергийни доставки и други параметри на глобалната икономика и сигурност в контекста на войната изискват да има работещи институции", убеден е министърът на околната среда и водите в оставка.
И изтъкна, че през последните месеци от ДПС се отнасят изключително грубо, а причината е, че "дълбоко се е бръкнало в интересите им".

Сандов обясни, че до момента не е воден разговор за състав и структура на правителство.

Запитан дали е възможно обединение на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" на едни евентуални избори, той каза: "Има подобни очаквания от нашите гласоподаватели. Това би било уместно в една изборна кампания, за да обединим усилията си и да бъдем първа политическа сила. В "Продължаваме промяната" ние имаме много бивши колеги, съратници и това би било едно очаквано действие".

Според него, ако влезем в спирала от избори, това може да стане причина за сериозни пропуснати възможности за България.
"Може да се получи дори излизане от вече начертани пътища и нарушаване на възможността България да се възползва от финансовите инструменти на ЕС за възстановяване след пандемията", подчерта Сандов пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че дори има риск България да изпадне от списъка с кандидати за ОИСР.

Министърът в оставка коментира и разрухата на управлявалата доскоро коалиция.

"Комуникацията можеше да е на по-добро ниво. От март месец няма комуникация с Трифонов. Поведението му звучи закономерно, ако се върнем назад. Той 20 г. прави шоу, което критикува политиката. Той така и не прие идеята, че участвайки в политиката, трябва да можеш да носиш отговорността и за управлението, а не само да бъдеш креслива опозиция. Това бе причината за провала на две правителства миналата година", смята Сандов.

Гостът в студиото посочи, че програмата на евентуалния бъдещ кабинет с премиер Асен Василев няма да се различава много от базата на досегашното управление.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    15 10 Отговор
    не разбрах кой понесе отговорността за изгонването на руските дипломати ...

    Коментиран от #4, #9, #19

  • 2 Корги

    17 5 Отговор
    Ако под отговорност разбираш вие да му казвате какво да прави, значи имаш твърде изкривена представа за функционирането на света и политическия живот, грантаджия такъв.
  • 3 Тоя

    10 1 Отговор
    страхопъзльо никога не е поема отговорност и винаги другите са му виновни ! Комплексар без ценностна система ! И без топки !
  • 4 1-20

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "???":

    Медал заслужава този който ги изгони
  • 5 В кви интереси и на кой сте бръкнали бе

    13 3 Отговор
    Едно дело не сте завели срещу един от ДПС и гроб...
  • 6 истина е

    17 7 Отговор
    Слави уби две поколения млади с чалгата , а сега като влезе в политиката заради него имаше толкова избори ,колкото е нямало в света за това време , а народа плати 150 мил. за тези избори !! Борисов е токсичен , а слави е радиоактивен !!!!

    Коментиран от #8, #12, #14, #15, #20

  • 7 Ха ха

    7 5 Отговор
    Пожелавам да намерят още предатели,за да може до зимата да се занулят.дБ се молят да се явят на изборите с ПП за да могат да се докопат за Парламента.Ако не стане колсо му е да се явят с БСП за да прескочат бариерата от 4 процента.Вчера са се явили заедно на кметските избори,просто тренират
  • 8 Десо

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    Адмирации за коментара!!!

    Коментиран от #11

  • 9 Драйфус

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "???":

    Това,че ти не си разбрал,не означава,че няма такъв.Влагай разбиране в това,което четеш!
  • 10 ежко

    2 0 Отговор
    Какво е това животно "политическа отговорност"?!?Как се изразява на практика?Какво е възмездието?Ами нищо на квадрат!Най-голямото наказание е гласоподавателят да те отсвири......
  • 11 нееееееее

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Десо":

    Това не е коментар, а чиста проба пр@стащина.
  • 12 Бай градски

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    Ти свтельо витков ли си бре, или васко кръпката??
  • 13 нееееееее

    6 0 Отговор
    ИМА ЛИ БЪЛГАРИ ,НА КОИТО ДА НЕ Е ЯСНО,ЧЕ ДБ СА БКП-ПРОИЗВОДНИ??
  • 14 нееееееее

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    А сега като го няма Слави ,да видим кой ще ви е виновен?
  • 15 Наблюдавал

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    Ако се чувстваш убит, не ти виновен Слави ,нито чалгата! Просто генетична обусловеност!
  • 16 сос

    1 1 Отговор
    ДБ да се държат здраво за ракетата носител ,,Продължаваме пр.за да могат да влезат в парламента иначе ще влезат в девета глуха .Много ще им допада на същите да оглавят едно ,,Министерство на русофобията ..За друго не стават . ..
  • 17 Вероника

    2 1 Отговор
    A Сандов е експерт по какво, че трябва да слушам мнението му
  • 18 Гецата

    2 2 Отговор
    Абе, и Сандов, и Трифонов са един дол дренки, ама айде.
  • 19 емигрант

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "???":

    За каква отговорност говориш бе болшевик ? Отговорност се носи при атентат, при убийство, при разпалването на война и т.н., България просто изпъди зловредни същества, така както навремето теб са те изпъдвали от час по аритметика например в училище ! Отговорността е на тези 70 гамена които са предпочели работата пред семействата си !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Павел

    0 0 Отговор
    Сандов много скоро ще бъде сменен. И без това той беше най-слабия министър в този кабинет.
  • 22 Васил

    1 0 Отговор
    Зелената мафия трепери дали ще продължи да има министър!
  • 23 Българин

    0 0 Отговор
    ТОЗИ ЗАЩО СЕ КРИЕ ТОЛКОВА ЛИ ГО Е СТРАХ ПУТИН Е ПО СМЕЛ.
  • 24 Таня

    0 0 Отговор
    То пък Сандов като излезе един отговорен…
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол