Last news in Fakti

4 Юли, 2022 14:37 2 496 29

Проф. Николай Радулов пред ФАКТИ: Пълна подкрепа към кабинета на Асен Василев не сме обещавали

  • николай-
  • радулов-
  • независим депутат-
  • има такъв народ-
  • парламент

Няма да има автоматично гласуване както бе в групата на „Има такъв народ“, обяви независимият вече депутат

Проф. Николай Радулов пред ФАКТИ: Пълна подкрепа към кабинета на Асен Василев не сме обещавали - 1
Снимка: БГНЕС

Професор Николай Радулов влезе в 47-ия парламент от партия „Има такъв народ“, но след като лидерът на формацията Слави Трифонов оттегли подкрепата си от кабинета, напусна партията. Заедно с още няколко депутати той излезе от ИТН и стана независим депутат. През почивните дни групата на независимите депутати води разговори с Асен Василев, който в качеството си на кандидат премиер на „Продължаваме промяната“ получи мандат от президента Румен Радев да състави правителство. Как е протекла срещата и какво е обсъждано. Ето какво сподели проф. Радулов пред ФАКТИ.

- Г-н Радулов, как протече срещата с „Продължаваме промяната“ в лицето на Асен Василев и Кирил Петков?
- Срещата премина доста градивно. Около 2 часа разговаряхме. Там беше и шефът на парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Спряхме се и се обединихме около няколко общи приоритета, които за нас специално, визирам хората, които напуснахме „Има такъв народ“, са много важни.

- Нека ги конкретизираме…
- Борба с корупцията, независима енергетика, създаване на съвременни и необременени специални служби. А също така и нещо, което за мен е много важно - цифровизация на целия сектор сигурност. Модерните служби за сигурност в другите страни са далеч напред, ако ги сравним с нашите.

- Защо се говори за хоризонт от 6 месеца – това е времето до края на годината?
- Това е хоризонт, който да покаже на всички, че точно това управление е качествено и ефективно. Когато се поставят краткосрочни цели и задачи, може да се види дали те се изпълняват. Така ще се избегнат обвиненията, че нищо не се прави, че няма никакви резултати. Както, всъщност, се говори и сега от ГЕРБ.

- От ваша страна, визирам независимите депутати, поеман ли е ангажимент за безпрекословна подкрепа на кабинета?
- Пълна подкрепа не сме обещавали. Ние сме се обединили около тези и още приоритети. Ако трябва да се подкрепи нещо, което не е свързано с тези приоритети, ще го обсъждаме допълнително. Няма да има автоматично гласуване както бе в групата на „Има такъв народ“, каквото ни се налагаше да правим.

- А защо толкова време го правихте…
- Това е начинът на действие, който е въведен в парламентарната група на „Има такъв народ“. Дава се разпореждане и се гласува. Но, доколкото разбирам, такава е и ситуацията в ГЕРБ, и във „Възраждане“, както и в БСП. Просто ние сме хора, на които такъв подход не ни задоволява. Имаме свое мнение по определени много важни въпроси и не сме склонни да правим повече компромиси.

- По време на разговорите с „Продължаваме промяната“ обсъждана ли е кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на антикорупционната комисия? Вие какво мислите?
- По принцип е коментирано, че е необходимо първо да се назначи шеф на КПКОНПИ преди да е минал новият проект за закон. И това е така, защото е като „писано правило“ в науката за управление на промяната. Какво имам предвид - промяната трябва да се поддържа от ръководството на една структура, защото иначе тя много бавно и понякога неуспешно се случва. Говорено за възможността Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, но не се пренебрегват и други възможности.

- Имена за министри в новия кабинет на Асен Василев обсъждахте ли?
- Не. Не сме коментирали нищо, което да е свързано с личности. Първо смятаме, че трябва да се обединим около концепцията и това как ще работи кабинетът, след това да видим какви са реалните възможности този кабинет да бъде гласуван и тогава ще си говорим за личности.

- Но от думите ви до момента разбирам, че кабинетът ще разчита на плаващо мнозинство. Това дава несигурност и колко може да издържи едно правителство в такава ситуация?
- От наша страна мнозинството не е плаващо, защото основните задачи, които ще бъдат внесени в този период от 6 месеца, са тези, които ви казах, а ние тях ги поддържаме. Пак казвам, че не сме поемали ангажимент за пълна подкрепа, няма да има и автоматично гласуване.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 3 Отговор
    ПЕТКОВ ВАСИЛЕВ са проект на СОРОС и на олигарсите
  • 3 пълно падение " професоре "

    44 3 Отговор
    И кво им обещахте , само така малко главичката и нема повече навътре.

    Коментиран от #21

  • 4 Бгг

    42 3 Отговор
    Подкрепата ви ще е според заплащането. Най-добре си направете ценоразпис.
  • 5 да де

    38 1 Отговор
    Полупредатели нЕма.
  • 6 А бе

    40 3 Отговор
    ти ми падна в очите. Измекяр.

    Коментиран от #13

  • 7 Тол такса

    32 2 Отговор
    За ясяко гласуване ще си има тарифа плащаш получаваш като тол такса.
  • 8 Хахахаха

    29 1 Отговор
    "-Борба с корупцията, независима енергетика, създаване на съвременни и необременени специални служби. "
    1.За каква борба с корупцията този говори като купуваха от ПП депутати?;2.Каква независима енергетика като в момента даваме на посредници и затова всичко поскъпна?;3.Под "необременени специални служби" този да не би да има предвид такива,които да работят за него и Кирчо вместо за националните интереси?

    Коментиран от #12

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 2 Отговор
    АЛЧНИ за власт не им пука как оцеляват ХОРАТА
  • 10 Жорж

    29 1 Отговор
    А бе тоя ДЪРТАК що още се води на работа. Да го пенсионират веднага този наглец.
  • 11 Америка за(нули) България

    19 2 Отговор
    Българите все още не могат да усетят какво им готвят с Пераския Проект,но пък удоволствието ще бъде запомнящо се. Целио ще е,с раменете .
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хахахаха":

    точно в ЦЕЛТА
  • 13 Съвест

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "А бе":

    Сериозно ли може един убеден доносник и предател да ти падне в очите? За къде повече да пада, той сам се е наказал, сигурно не може да се гледа в огледалото от гузна съвест.
  • 14 професор по продажно дело

    17 1 Отговор
    Това за борбата с корупцията го видееме вече , не требе да ни го обясняваш , това с независимата енергетика , как да го разбирам , за шест месеца Асенката ще пусне АЕЦ " Белене" , за енергийната борса да не коментирам каква независимост от общите европейски пазари може да произведе , това с цифровизациите сме го слушали за във всички сфери , али-бали , та кво всъщност реално и конкретно са представили , че не сфанах ?
  • 15 12340

    5 4 Отговор
    А защо толкова време го правихте…
    - Това е начинът на действие, който е въведен в парламентарната група на „Има такъв народ“. Дава се разпореждане и се гласува. Но, доколкото разбирам, такава е и ситуацията в ГЕРБ, и във „Възраждане“, както и в БСП......
    .....за БСП лъжеш като плешив циганин!
  • 16 златни пръстчета

    12 0 Отговор
    ТОВА МИ ЗВУЧИ, КАТО ЗАЯВКА ЗА ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ а като не сте обещали за какво влизате в правителството
  • 17 Ост

    14 0 Отговор
    Даите си ценоразписа бе тиквеници да видим за колко сребърника ни продадохте
  • 18 Тиква

    12 0 Отговор
    Радулее, като не си обещал. Върни тиквата на власт. И... идиот си Радуле.
  • 19 Тиква

    13 0 Отговор
    Забрави повече гласове за вас! Гласувах два пъти и няма да повторя. СамоИзядохте се Радуле.
  • 20 Сали

    9 0 Отговор
    Използували финансов ресурс името на партията били независими.Ако имат достойнство трябва да напуснат кочината
  • 21 Бай градски

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "пълно падение " професоре "":

    Щом не са обещали пълна подкрепа, означава че не са им платили. Държат ги на къс повод!!
  • 22 Аман

    12 0 Отговор
    вече от дърти комунисти и милиционери !
  • 23 1520

    9 0 Отговор
    ако в България има шпиони за изгонване това са кирчо и кокорко
  • 24 Къде ми е нощното шкафче?

    7 0 Отговор
    При едно доста високо заплащане,ще гласувате с ПП и песен ще пеете предатели!
  • 25 Ууууууууу, ууууууууу

    7 0 Отговор
    Продажното ченге на Сатаната костов!
  • 26 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    Прав сте професоре. Зависи вече колко дават. Аз също на Кирчо и Асен, кафе без пари дори не давам
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 БигириМигири

    2 0 Отговор
    Няма да гласуват автоматично (безплатно)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове