8 Юли, 2022 15:48 2 977 32

Прокуратурата проверява дали полицаи са помагали на Семерджиев

  • георги семерджиев-
  • прокуратура-
  • полицаи

Мъжът е обвинен за смъртта на две млади жени

Прокуратурата проверява дали полицаи са помагали на Семерджиев - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата проверява дали полицаи са помагали на Георги Семерджиев да се укрие след тежката катастрофа в София.

Припомняме, че мъжът е обвинен за смъртта на две млади жени - на 22 и 26 години. Инцидентът стана късно във вторник вечерта на кръстовището до хотел „Хемус”. След произшествието Семерджиев и неговата спътничка избягали от мястото. След анализ на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

Ще бъде проверено дали служители на реда са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага. Ще бъде проверено и дали полицаи не са докладвали в Прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от Георги Семерджиев.

След приключване на проверката въз основа на събраните материали ще бъде извършена преценка от СГП на всички данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да видят

    38 0 Отговор
    има ли такива , които не са му помагали ?

    Коментиран от #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 плюс минус

    35 2 Отговор
    Да проверят кой и защо е назначил полицайката?
    Не е ли забранено полицай да има татуировки и напомпани устни?
    Кога ще я уволнят и разследват за престъпления по служба?

    Коментиран от #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Щом дядото

    25 4 Отговор
    е бивш шеф на МВР, естествено е ведомството да покрива внука. БКП се възпроизвежда.
  • 6 питам

    16 2 Отговор
    Не съм привърженик на Сидеров, но защо го арестуваха в Първо РПУ ?

    Коментиран от #20

  • 7 Селянин

    15 8 Отговор
    Е има си хас. На Рашко двайсетте имота от къде са, да не са от закуски.
  • 8 Гост

    18 0 Отговор
    МВР, прокуратура и мафия са едно и също нещо, примерно казвам....
  • 9 656569875213254789

    15 0 Отговор
    Какво проверявате бе. Питайте направо Стефчо Банков помощник на Цацаров в момента. Влечугото всичко знае. Негов човек е.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Буха ха

    20 3 Отговор
    А кой ще провери защо каскетурата е бездействала по сигнали изпратени от милиционерите?

    Коментиран от #29

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Момо

    30 0 Отговор
    После нека сините човечета да протестират за заплати.
    Видяхте ли колко струват пазителите на реда?
    Ама за без колан с буркани ме гоните .
    Комплексирани милиционерчета / с леки изключения/
  • 14 23456

    14 0 Отговор
    Дайте го на близките що го пазите
  • 15 Смех

    17 2 Отговор
    ше проверяват назначен за нарколейтенанти от властта. От 2005г няма книжка, кара с буркан в центъра на София,хващам с товар наркотици и употреби и пускан веднага. Протекция директно от Банкя.
  • 16 Боклук

    14 0 Отговор
    Па то полицията си е мафиотска структура от край време.Всички безработни мутри се уредиха на държавна заплата и продължават да изпълняват частни поръчки
  • 17 Крум Зарков

    13 2 Отговор
    Дядото комунист бивш партизанин и вицепрезидент , извинете обърках се обирджии на селски гари и магазини и убиец на селски кметове и чорбаджии. Не може да възпита внука си, тръгнал да възпитава обществото.
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    не са му помагали само стълба са му занесли бе , носенето на стълба не е помощ
  • 19 истина е

    10 2 Отговор
    Не полицаи а Гешев е бил на върха на пирамидата , и за това ВСС , не го свали ,защото те станаха милионери от такива бандити като този . Няма магистрат на високо ниво да има по малко от два хотела !!!!
  • 20 ГОЛЯМ СМЯХ

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "питам":

    защото идват избори и тоя се активира
  • 21 Защо

    6 1 Отговор
    Не са отстранени от работа длъжностните лица срещу които тече разс.едване?!?
  • 22 цецо

    7 2 Отговор
    Гнездото на престъпността е в МВР,прокуратурата и съда.Тези институции буквално трябва да бъдат щурмувани.
  • 23 Дърта майка

    2 0 Отговор
    Не са му помагали, дявола само е помагал.
  • 24 Стефан

    9 0 Отговор
    А бе да попитам - тоя Семерджиев, тия 50-нарушения, последните 6 месеца ли ги е направил. Може би предходните 12 години е бил изряден шофьор и чист като момина сълза. И не е опитвал от стоката, която е продавал.
  • 25 и кво от това?

    7 1 Отговор
    от сега знам резултата от проверката : никой не е помагал на семерджиев
    дядо му беше началник на ГЛПУНА
  • 26 Набеден

    6 1 Отговор
    Всички знаят че прокуратурата е корумпирана!
  • 27 Бойко Рашков

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "плюс минус":

    Ще я повиша! Тя, е под прикритие!? Благодарение на нея сумати престъпления сме разкрили!:) Това последното не е престъпление! А, инцидент!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Милиционерка

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Буха ха":

    Милиционерката ги е спирала!:)
  • 30 Деций

    7 1 Отговор
    Мир на душите на младите момичета.
    Кой ще провери дали Прокуратурата в лицето на Цацата и каскета не бяха в основата на колосалният грабеж КТБ???Кой ще подведе под отоворност Тиквата като главен съучастник,Искров,Пеевски,Доган и Ментата, Бисер Лазов,братя Велчеви.Това е ОПГ.Синдиците също!Кой ще осъди Лицето Иван Йорданов Костов,за разгрома който нанесе с РМД етата, "изгодният "договор с Контур Глобал за мариците,онзи мадритски пияница и комарджия и неговото правителство са брейди книжата,за" продажбата" на Пощата на Вива Венчарс за годишната и печалба от 220 милиона .Кой ще бъде съден за булгар табак,Филип Морис даваха 250 милиона,те го "продадоха" на Свинята за 100. За раздадените милиарди от ББР,за Банката с ДЪРЖАВНА ПОМОЩ,колко пъти я капитализират?,а продадените акции на тройна цена ,без договор за обратно изкупуване??? Мога да пиша до утре! Отговора на тези въпроси е НИКОЙ!!!Прокуратура,Съд и изпълнителна власт са в престъпен сговор,и катастрофата е бегъл щрих и резултат от цялостното състояние на разложение и упадък на Държавата!
  • 31 И да пишат

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да видят":

    Трите имена на тоя бивш футболист,който и той се намира в нета Георги Константинов Семерджиев.Семерджиеви,демек самарджии в Бегето колко щеш ги има.
  • 32 мунчо

    0 0 Отговор
    ПОЛИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е ПЛЪТНО ЗАД ПРЕСТЪПНОСТА.ЗАЩОТО ОТ ТИЯ МУТРИ ПАДА КЕЛЕПИР. ПОВЕЧЕТО ЧЕНГЕТА С ВЛЕЗЛИ В СИСТЕМАТА НА МВР С КОРУПЦИЯ. ВИЕ КАК МИСЛИТЕ ДАЛИ ТЕЗИ ЮНАЦИ ЩЕ НИ ПАЗЯТ ЛИ. СПОРЕД МЕН НЕ,ТЕ ПРОСТО СА ОТИШЛИ ТАМ ЗА ДА ВЗИМАТ СИГУРНИ ЗАПЛАТИ,ДА СИ ИЗПОЛЗВАТ ВЛИЯНИЕТО ЗА ДА ВСИЧКО ДА ИМ Е БЕЗ ПАРИ,А ПЪК ТАМ КЪДЕТО Е ВЪЗМОЖНО И ДА ВЗЕМАТ ТАКИВА. ЦЯЛАТА СИТЕМА НА МВР СМЪРДИ,ДАЖЕ НЕ СМЪРДИ А ВУНИ.ТОВА Е ИСТИНАТА.КОЛКОТО И ДА НЕ НИ СЕ ВЯРВА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове