9 Юли, 2022 20:57 3 604 30

Бивш шеф на КАТ: Бойко Рашков да обяви най-големите нарушители на пътя

  • богдан милчев-
  • бойко рашков-
  • катастрофа

В ръководството на МВР няма ясна визия

Бивш шеф на КАТ: Бойко Рашков да обяви най-големите нарушители на пътя - 1
Снимка: Нова ТВ

Бившият началник на КАТ Богдан Милчев и настоящ шеф на Института по пътна безопасност призова вътрешния министър в оставка Бойко Рашков да изготви списък по области с броя на системните нарушители на пътя, които имат над 10 нарушение за последните три години. Това Милчев направи в ефира на предаването “Офанзива” по NOVA NEWS.

“Проблемът със системните нарушители в България е от десетки години, но той се задълбочава все повече. Възможността ние да отглеждаме такива системни нарушители създава това усещане, че на пътя има безнаказаност и хаос”, заяви Милчев.

По думите му в ръководството на МВР няма ясна визия.

“Големия проблем на МВР е ,че те искат да хванат шофьора с наркотици, а не искат да разбият наркоразпространението и начина, по който наркотиците достигат до шофьора”, каза бившият началник на КАТ по повод обявената от премиерът в оставка Кирил Петков и вътрешният министър в оставка Бойко Рашков акция срещу пияни и дрогирани шофьори на територията на цялата страна.

"Рашков, извадете списъка да го видим всички! Ние от Института искаме да ви помогнем с анализ и оценка на риска и да започнем да оправяме нещата в тази държава", призова Милчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2222

    42 3 Отговор
    Този милиционер се прави и той на голямата работа, а докато оглавяваше КАТ какво свърши?

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ха ха

    20 1 Отговор
    може , но след като оповести имената на милионерите и връзките им с партийните мафии
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 2 Отговор
    В. Търново -
    Арестуваха автоджигит с 11 000 лв неплатени пътни глоби за година.
  • 5 Хах

    8 4 Отговор
    Бойко Рашков е Батман и ще хване жокера Боко Борисов.
  • 6 кнаус 485

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "2222":

    Съгласен съм,че КПД на катаджиите е никакъв,освен да се облагодетелстват,тоя е същия толуп...изпитвам непоносимост към бивши полицаи почнали работа след пенсия-нали са взели големата пенсия за 25 години трудов стаж.....днес ги гледах случайно по АЛФА как извеждат Сидеров-не му симпатизирам,но ги гледах физиономиите на наглите еничари пълен отврат.....да не говоря,че половината от състава на МВР участват в т;нр.ОПГ ....да не говоря и че нямат елементарни познания по професията си.....не си струва да пиша за съвремените еничари.....
  • 7 6765

    18 0 Отговор
    Милчев на нас не ни трябват регистратори.
    трябват полицаи с панталони

    Коментиран от #14

  • 8 Гост от Силистра

    7 2 Отговор
    Милчев ,тебе нешто те боли главата ,човеко ...на умен или луд се правиш ,незнам , но знам ,че малко не познаваш правилника, хващал съм те няколко пъти!...относно имената ,има хора който просто се качват в колата и карат за кеф ,забележи (и аз така ,,)! Не пречат и не застрашават живота на никого , даже пазят! .. просто не им пука от ограниченията !...преди 20г. За пръв път видях такива батки и каки ,да развяват коси и шалчета по магистралите на Италия с 250км/h ...просто нарушават правилата , не пречат на никого ,!и полицията винаги може да ги глоби ,чрез едни пости ,евтини неща ,наричащи се Камери на Всеки километър ..това нее онзи филм който си гледал

    Коментиран от #21

  • 9 9689

    9 2 Отговор
    Бэгдане,съвестта ти не е чиста,не забравяй що те изгониха.Това,че си оправдан знаем как става.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Деций

    13 0 Отговор
    То чо тази логика ,всеки втори или трети ще е в списъка.Който кара активно не може да се уварди от заптиетата.Те нали имат план да изпълняват.Обикалят и пишат фишове на хората за неправилно паркиране,въпреки ,че инфраструктурата няма капацитет да поеме правилното паркиране на всички!Създайте условия и тогава глобявайте.Същото е и със скоростта.На всякъде идиотски ограничения и знаци (хранилки), поставени от лаици и дилетанти,хора без реален поглед и логично мислене с оглед на пътната безопасност!Грижата на КАТ не е за вашият живот и здраве,те искат парите ви,това е грозната истина.А черната статистика в България на истина е плашеща,но какви са причините за това?Основната е ,че всичко е бизнес,пускат хора без придобити умения да се убиват,или да убиват други,но нали ще участват в "икономиката",ще платят за свидетелство,ще купят,кола,гуми,гориво,данъци и застраховки,ще ги глобяват,и крайната точка е погребалната агенция.Аз поне не виждам стъпки в правилната посока.Половината от ПТП са заради пътища които не съответстват на никакви норми,наклони, настилка,виражи,основа.Другата основна част,е липсата на опит и правилна преценка,на личните умения,на състоянието на автомобила,на атмосферните и пътни условия,от натовареността на пътя.

    Коментиран от #16

  • 12 Баце

    14 0 Отговор
    Аз имам само един въпрос, един единствен:
    Какво прави и защо плащаме заплати на ДАНС и ВКР?
    Мерси.
  • 13 Какви списъци

    6 1 Отговор
    да се изготвят с публикуване на лични данни - по БЕЗУМНО предложение на УМЕН ЛИ бивш шеф на КАТ?
    Определят се в ЗДП брой нарушения, след превишаването им предвидените санкции прогресивно да се увеличават икономически и наказателно с ясни текстове, за да не се изкушават съдиите да дават втори шанс на платежоспособните. Съдебната реформа започва с ясни и НЕДВУСМИСЛЕНИ текстове в законите.
  • 14 САНДОКАН

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "6765":

    Панталони нямат ама на татуси са по добри и от футболистите

    Коментиран от #19

  • 15 ГЕРБ

    5 6 Отговор
    Рашков е един поплювко и едно мноооого голямо НИЩО

    Коментиран от #20

  • 16 Кадърните

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Деций":

    и мислещи разчитат на себе си и работят в частния сектор, а некадърните протежета разчитат на връзки за държавните институции, определящи в частност правилата за изграждане и обозначаване на пътищата и се оплакват (с основание) от липса на пари. Затлачена ситуация.
  • 17 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    7 0 Отговор
    най подкупните в кат да обяви! и бивши те!
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    нарушителите трябвада са в затвора но те имат чадър
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "САНДОКАН":

    САНДО точно в ЦЕЛТА
  • 20 МАФИЯ

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ":

    ВИЕ сте мафийоти мутри 12 ГОДИНИ РЕКЕТ ИЗНУДВАНИЯ ОТВЛИЧАНИЯ ИЗЕМВАНИЯ НАБИЗНЕСИ
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост от Силистра":

    такива като този пазят корумпираните мутрите престъпниците
  • 22 Списък до списъка

    5 1 Отговор
    Поредният клатикрачол на държавна хранилка се изказа - да се изготвели списъци! Поредните глупости на търкалета! Нима не знае и сега за какво става дума? Списъци никой не чете! Има забрана и за каруците в София, ама всеки нехае - та проблемът не е в списъците, а в клатенето на крачоли в цялото МВР! Всеки е човек някому и все за пари ламтят. Кой е назначил кифлата в първо РПУ? Полиция не се прави от милиционери и съветски възпитаници! Грузия си съкрати нейните служби и назначи нови хора. И се оправиха!
  • 23 Биби Кинг

    4 3 Отговор
    Ма Рошко е с двете ноги у безваздушното просранство а руките мо дръжат дамажана, главъта мо е у маглата на Витиньа! С две думи -нема го, тръсете друг!
  • 24 Рашо

    5 0 Отговор
    Да вземе най напред яко да направи акция на подчинените си да види кви ги вършат и чак тогава да прави акции на народа
  • 25 БазаДанни

    6 0 Отговор
    В този институт ако ги нямат тези данни какво всъщност работят?
  • 26 Милчев

    7 2 Отговор
    и ти си един дървен филосов, на приказки ги разбирате нещата а на практика сте платени шушанки?
  • 27 ОБЕКТИВНИЯ

    2 0 Отговор
    Освен да ги обявят и да ги САНКЦИОНИРАТ!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Рашков а там

    2 0 Отговор
    За да ги пази, мафия.
  • 30 докога

    2 0 Отговор
    МВР се занимават само с кокошкари. Рашков също. Системно изнасят данни за БРОЙ дрогирани шофьор в провинцията, присъдите им, но нито веднъж не изнесоха данни за заловен разпространител на дрога. От небето ли падат субстанциите в прованса?
    Трупат бройки дела и присъди за някакви милиграми, намерени в обвиняемия, а няма нито 1 дело за наркобос в провинцията извън по- големите градове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове