Last news in Fakti

13 Юли, 2022 06:40 2 133 21

В НС изслушват МВР за катастрофата със Семерджиев

  • парламент-
  • комисия-
  • мвр-
  • катастрофа-
  • георги семерджиев

Депутатите от парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред искат обяснение от представители на Министерство на вътрешните работи за инцидента с две жертви

В НС изслушват МВР за катастрофата със Семерджиев - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите от парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще изслушат представители на Министерство на вътрешните работи за причините и условията, довели до тежкото пътнотранспортно произшествие с две жертви на 5 юли 2022 г. в гр. София, предаде dariknews.bg.

В събота Софийският градски съд взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Георги Семерджиев, причинил катастрофата.

Семерджиев е обвинен за тежката катастрофа на бул. "Черни връх", станала на 5 юли вечерта и при която загинаха две невинни млади жена. Обвиняемият е привлечен като такъв по общо три престъпления.

В съдебна зала Семерджиев заяви, че не знае защо е в ареста, че бил отвлечен и че колата му била открадната, и настояваше да отиде в болница. Преди заседанието на съда, мъжът беше доведен в зала под засилена охрана.

Семерджиев е с общо три повдигнати обвинения: причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

Съдът изцяло сподели доводите на прокуратурата и прие, че са събрани и представени достатъчно убедителни доказателства, които обосновават предположението Георги Семерджиев да е извършил трите престъпления, за които е привлечен като обвиняем.

Съдът прие, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, като обсъди липсата на собствени задръжки у обвиняемия при извършване на престъпления и закононарушения. Аргументира изключително високата степен на обществена опасност на деянието и дееца. Така мотивиран, съдът прецени, че единствено мярка „задържане под стража“ може да неутрализира констатираните при обвиняемия опасности и с определение взе спрямо него най-тежката мярка за неотклонение.

Все още не са известни резултатите от кръвната проба на шофьорът, взета след инцидента на 5 юли.

Междувременно стана ясно, че Симона Радева, полицай от I РПУ в столицата, е била в автомобила на Семерджиев по време на катастрофата, и му е помогнала да избяга след удара. Тя го е снабдила със синя полицейска лампа, палка и радиостанция, в замяна на което е получавала месечна сума в размер на 2000 лв., твърди МВР. Служителката е отстранена от длъжност, срещу нея тече разследване. По-късно МВР оповести, че и други служители – на 4 РПУ, са разпъвали полицейски чадър над Семерджиев.

В понеделник МВР съобщи, че след спешна справка с Интерпол в Берн е установено, че Швейцария не е издавала шофьорска книжка на Семерджиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    16 4 Отговор
    Сега магистратите ще установят , че няма годни доказателства , и ще пуснат бандита за да им пълни дебелите гуши !!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Глория

    14 5 Отговор
    Пускайте го вече човека... Сигурно си е взел поука... Малко ли го разкарвахте насам-натам!?!
  • 3 Бамби

    12 1 Отговор
    Дим и пушилка
    Кога НС се е занимавало с ПТП? Защо не са му взети проби веднага след катастрофата за алкохол и наркотици? Какво значи "отказал да даде проби"?! Отсега подготвят измъкването му от отговорност. Накрая ще се размине с домашен арест.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    Посочете поне един който разполага с пари да е влязал в затвора ще повярвам на МВР и прокуратура.

    Коментиран от #21

  • 5 Пешо

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "сигурно":

    Ако имаобщество... нека го пуснат... този и полижайкарюта трябва да се линпуват на момента. + другите двама полицаи носили стълбата!!!

    Коментиран от #7

  • 6 При

    11 1 Отговор
    герб са само милиционери , дъщери и синове на милиционери , както и любовници на милиционери ! Като "компетентни" те да кажат нещо запомнящо се на изпроводяк !
  • 7 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пешо":

    Уф малеее.... 2 реда 100 грешки. Нещо май кликам с дебелите пръсти още :) :)
  • 8 Простия

    15 0 Отговор
    Такива престъпници съд не ги лови. Вече 10 дена кръвните анализи още не се знаят а за обикновенните граждани след 1 час всички анализи излизат. Такива престъпници трябва с колове да се убиват на самото място на престъпление.
  • 9 Просто Киро

    7 1 Отговор
    Началника на Банско Кирил Стоянов откраде 6 500 и Бойко Рашков го наградиха за празника на МВР в Разлог има един с изнасилване и го направиха офицер браво на МВР

    Коментиран от #14

  • 10 Бай дамаджан

    6 1 Отговор
    Дай една ракия
  • 11 Полицай от Банско

    5 0 Отговор
    Това за кражбата на началника ни Кирил Стоянов е вярно но е приятел на директора Георги Кандев и той го крие
  • 12 Малък Детаил

    10 1 Отговор
    Има нещо много интересно в случая, което не трябва да излиза на яве според МВР, Семерджиев е носил някаква пратка която е трябвало да се даде на висш полицейски служител (дали е огромна сума пари или голямо количество дрога), за това на секундата след катастрофата е пратен патрул от МВР който взима тази пратка и помага на Георги да се прибере, в този патрул участва и гаджето на полицайката - Мирослав, а самата Симона Радева е пратена от въпросният полицейски шеф който дърпа конците в наркотрафика в София!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Омагьосания кръг

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Просто Киро":

    Слагат се масово бивши охранители от Делта Гард в полицията, идеята е точно това, полицията да движи трафика на дрога в България, иначе, да , този от Банско просто решил ей така да изкара 3-4000лв
  • 15 Анонимен

    7 0 Отговор
    Интересно какво ще обяснят от МВР за случая, при положение, че точно МВР се грижи за разпространението на дрога (амфетамини, метаамфети, пико, за кокаина отговарят други) Не е лошо и да се попита защо денонощно се охранява блока в който живее майката на Симона Радева, при положение, че Симона живее другаде на квартира с Миро Полицая (единият от двамата служители на МВР които помагат на Семерджиев да се прибере и взимат стоката която е носил)
  • 16 Всеки с таблет и модерен телефон

    4 0 Отговор
    Може да си изтегли приложение с което екрана почва да мига синьо и червено като милиционерска лампа и слагаш таблета телефона отпред на прозореца и вече си в играта😂😂😂
  • 17 чичо стамат шумов

    3 0 Отговор
    Втасахме я щом НС ще се занимава с ПТП.Нали имаха да приемат много закони.С престъленията се занимават МВР,ПРОКУРАТУРАТА СЛЕДСТВИЕТО И СЪДА.Още един повод да се скарат опозиция и управляващи в оставка и да поднесат поредният цирк
  • 18 ПЪМ

    8 0 Отговор
    С тези ислушвания нищо не се променя. Трябва да се уволни този които е проучвал полицайката, кадровикът който я назначил и началникът който не я обезпечил и всички замесени по веригата. Просто и ясно.
  • 19 Дядо Рунгел

    5 0 Отговор
    За употреба на амфетамин и метаамфетами законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години - това ли са ни законите? Направете го 10-30 г да видим дали някой ще се друса като член на Азов преди да се качи на автомобила.
  • 20 Бат Пешо

    2 0 Отговор
    Изкачва група катерачи планината. Един друг са се омотали с въжета, един ако падне, другите да го дръпнат. Изведнъж един тръгва лошо да пада и другите виждат, че не само няма да могат да го дръпнат ами ще повлече и всички тях в бездната. И се започва паническо рязане на въжетата, един двама да паднат ама другите да се задържат
  • 21 Ценко Чоков

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    и сънът му са в затвора а не са бедни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове