Last news in Fakti

14 Юли, 2022 09:41 2 426 18

След парламента Виктория Василева напуска и ИТН

  • виктория василева-
  • итн-
  • напускане-
  • парламент

Не смятам, че вече имам какво да дам на този политически проект, коментира Василева 

След парламента Виктория Василева напуска и ИТН  - 1
Снимка: БНТ

Виктория Василева, която е сред създателите на ИТН, обяви, че е подала оставка и от поста главен секретар и като член на партията.

"Не съм говорила с г-н Трифонов. Нямам представа какво мисли. Сигурно има мнение. Той е човек, който има мнение по всички въпроси. Може би е решил, че ще уважи моето решение такова, каквото е", коментира Василева пред БНТ.

Василева до вчера беше депутат от ИТН и зам.-председател на парламентарната група. Парламентът прекрати предсрочно правомощията ѝ, след като преди седмица тя депозира оставката си като народен представител.

"Не смятам, че вече имам какво да дам на този политически проект. Това, което трябваше да свърша, го направих по най-добрия начин. Оттук нататък ще се види доколко тази партия е жизнена. Има и огорчение и разочарование, цялата гама от чувства, но това са много лични неща, не мисля, че трябва да занимавам публиката. Но не е и почтено, когато си бил рамо до рамо с едни хора, в момента в който си усетил, че това не е твоето място - да започнеш да плюеш. Няма да тръгна да портя колегите и приятелите си. Каквото съм сметнала за правилно - това съм направила. Нито се притеснявам, нито се срамувам от нещо, което съм направила или казала."

Тя не се ангажира с коментар дали има вълна от напускащи партията и беше категорична, че премиерът в оставка Кирил Петков не ѝ и предлагал нищо.

"Разговаряла съм нееднократно с Кирил Петков, включително в парламента. Разговаряли сме на общи теми, без конкретика. Нищо не ми е обещавал. Казвала съм му груби техни грешки и той ги е приемал. Не ме е търсил да убеждавам колеги. Може би е разбрал, че чрез мен това няма как да се случи. Така си го обяснявам аз", заяви Виктория Василева.

Бившата депутатка заяви, че не съжалява, че е гласувала за вота на недоверие, защото това е бил начинът да признаят грешките и да започне тяхното поправяне.

"Македония беше само поводът за изтегляне на министрите. Имаше цяла серия от грешки. Най-лошото е, че това бяха поправими грешки. Въпрос на комуникация, на търпение. качества, които нямат общо с образователния ценз, нито с политическото му качество."

Василева коментира, че една от причините да се отдръпне е фактът, че идеите от референдума не се случиха.

"Съжалявам, че се разделям със собствените си илюзии. Разделих се с илюзията, че сме способни да се учим от грешките си. Никога не съм се срамувала от нищо, което съм казала или направила. Има една френска поговорка - който се оправдава, се обвинява - нито имам за какво да се оправдавам, нито за какво да се обвинявам. Ако има нещо, за което се радвам е, че успях да запазя усмивката си."

Виктория Василева заяви, че няма покани от други политически проекти и конкретно партията на бившия служебен премиер Стефан Янев.

Тя влезе в 47-мия парламент като депутат на ИТН от Благоевградския избирателен район. Тя беше народен представител от ИТН и в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Помага за събирането на подкрепа за референдума на "Шоуто на Слави" през 2015-2016 г., а после и за изграждането на структурите на ИТН и се превръща в главен секретар на партията. Вече бившата зам.-председателка на парламентарната група на ИТН беше сред малкото хора в партията с предишен политически опит. Политическата ѝ кариера започва от младежката формация на СДС, където заема и ролята на главен секретар. Била е депутат от СДС в 38-ото Народно събрание.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 11 Отговор
    Прав и път!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    34 8 Отговор
    То, по-скоро, тоя политически проект няма какво да даде вече на никой! Той си изпълни ролята, заради която беше създаден...

    Коментиран от #9

  • 4 Използвана и захвърлена

    18 14 Отговор
    И тази Чалгаджията я използва за лъжливия си политически проект. Чалгаджията обаче се има за Боса и не търпи чуждо мнение да му се месят в това, което е решил.
  • 5 Българка

    24 8 Отговор
    Достойно поведение и позиция

    Коментиран от #16

  • 6 Ивелин Михайлов

    12 8 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, славуца изтече в канала!
  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    20 9 Отговор
    Хората, които имат чест и достойнство, осъзнаха, че нямат работа в партията на дългия! Дългия разруши за един миг всичко, което беше изградил повече от 20 години!
  • 8 Българин

    18 2 Отговор
    Сега и тая ли е предателка?!

    Коментиран от #11

  • 9 ИТН саботьори и интриганти

    15 10 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    А беше създаден да саботира реформите в съдебната система, за да се отложат още във времето, за да може мафията да смуче колкото се може по-дълго от държавните пари, вместо те да отиват до обикновения българин. Виктория Василева беше поредната пешка на политическата шахматна дъска, която обслужи интересите на олигарсите, които дърпат конците на Чалгаджията.
  • 10 Лош материал

    16 11 Отговор
    Трифонов, Бойко и Демир с влака и към Москва.
  • 11 Мдаа

    10 12 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Тази е заблудена марионетка, която бе оползотворена за чужди финансови интереси. Тя е имала кауза и идеали, но те са се оказали една голяма измама, като политическия проект ИТН.
  • 12 Вълк единак

    15 9 Отговор
    ИТН беше създадена да яхне протестната вълна и последствие да я стъпка-предаде.
  • 13 Фффффф

    10 3 Отговор
    Всеки който се махне от парламента влиза в нормалността
  • 14 Исторически парк

    13 9 Отговор
    До изборите в тая партия ще останат само славуца и тошко..
  • 15 Съжалявам я

    14 9 Отговор
    Г-жа Василева е употребена, нейтите усилия, качества, авторитет и енергия отидоха в един лъжлив политически проект и тя го осъзна, макар и късно.
  • 16 Гоги

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Никакво достойно поведение
    пихме кафе в предизборната кампания за какво изчегъртване говореше Да достойно предаде тези които гласувахме за нея
  • 17 1971 набор

    8 0 Отговор
    Брей, тъкмо се чудих дали тази жена е на 60 или отгоре, тя ми била набор. Много състарена...
  • 18 Оня

    3 2 Отговор
    Заминава си чалгичката и плъховете се разотиват :):):)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол