Last news in Fakti

14 Юли, 2022 13:08 959 22

Анастасова, БСП: Ако президентът ни връчи третия мандат, ще седнем на масата за преговори с ПП, ДБ и ИТН

  • ирена анастасова-
  • бсп-
  • трети мандат-
  • пп-
  • дб-
  • итн

България трябва да води разговори с всички доставчици, така че да има гарантирани суровини и те да се внасят в страната на възможно най-ниска цена. Така че ние не изключваме "Газпром", коментира зам.-председателят на БСП 

Анастасова, БСП: Ако президентът ни връчи третия мандат, ще седнем на масата за преговори с ПП, ДБ и ИТН  - 1
Снимка: NovaNews

"Ако президентът Радев прецени да връчи мандата на БСП, ние сме готови да го приемем. И в предишните преговори, когато имахме връчен трети мандат през 2020 г., подходихме много отговорно и диалогично, с разговор за политики." Това заяви заместник-председателят на БСП и секретар на ПГ "БСП за България" Ирена Анастасова в предаването "На фокус" по Nova News.

"Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Има такъв народ" - с тях ще седнем на масата за преговори, тъй като с тези политически партии, макар някои допуснати грешки, липса на добра координация и комуникация, ние направихме добри неща и преведохме страната през сериозни кризи. А това, което ни чака е не по-малко сериозно", каза още по темата Анастасова.
"България трябва да води разговори с всички доставчици, така че да има гарантирани суровини и те да се внасят в страната на възможно най-ниска цена. Така че ние не изключваме "Газпром". Надявам се в разговорите нашите партньори да разберат, че в случая са по-важни интересите на България и ние да имаме гарантирани регулярни доставки на възможно най-ниски цени, независимо дали те идват от "Газпром", или от някъде другаде", категорична бе тя.

Ирена Анастасова изтъкна, че БСП продължава да счита, че не се прави така по отношение на изгонените руски дипломати. "Ако е имало подозрения, че някой е действал срещу националната сигурност на България и той не е дипломат, то той е трябвало да бъде предаден на съответните органи в България. Тъй като това не се случва, а има много не дипломати сред изгонените 70 човека, този ход буди обосновано съмнение", отбеляза тя.

Заместник-председателят на БСП подчерта: "Оттук нататък ще сме категорични - да, когато някой си позволява с действията си да застраши националната сигурност и националния суверенитет на страната ни, ако той е дипломат, да бъде отзоваван, но ако не е, да отиде при съответните органи в България."
.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 1 Отговор
    Ще направите правителство и ....
    ще излезете в отпуск ‼️‼️‼️
  • 2 Ще седнела

    6 3 Отговор
    с Чалгаря и Тошко то ?
  • 3 Партизан

    8 0 Отговор
    Партизан за бой се стяга....
  • 4 отвратен

    13 1 Отговор
    Ама поне малко достойнство имайте !!!! Вие виждате , че сте на дузпата ,и всеки ден в парламента ви носи по една минимална пенсия !!!
  • 5 краво

    14 0 Отговор
    можеш да ми седнеш на дедовака
  • 6 Не ви е срам

    11 0 Отговор
    Винаги БСП участва ли в Коалиция се извършват огромни предателства към България. Тези няма да минат бариерата. По-добре партията на Виденов, отколкото БСП. Понеже знам, че ще ме апострофират с фалит банки. Виденов имаше страшни скандали с Тодор Вълчев, Вълчев откри банките, Вълчев фалира държавата, и беше член на Римския клуб. За твърдящите как за един ден празните рафтове се пълнят, под мъдрият поглед на преподавателя по политическа икономика в Маркс Костов и едно активистче комсомолче.
  • 7 171717

    11 0 Отговор
    На корделата , докато е начело на БСП - НИКАКВО ДОВЕРИЕ !!!
  • 8 Тая на курнела

    10 0 Отговор
    Личната прислужница.
  • 9 БСП за България и Радев

    1 9 Отговор
    Дойде моментът, партията майка, отново да спаси България. Но този път другарката Нинова трябва да държи канадците, чалгарите и седесарите на къс повод
  • 10 Добрева

    7 0 Отговор
    БСП е на това дередже от такива,като тази куха лейка Ирена Анастасова.Нищо не разбира от политика,но е отличничка по опорките на Нинова.Наизустява и повтаря.Посредственост до болка,но пък самочувствие до небето😩Избори за НС и смяна на Нинова и нейните пудели незабавно!Убиха БСП и са се вторачили да довършат и държавата.То с лъжи не става др.Нинова.И днес лъжехте,като за последно на измислена пресконференция,за да кажете за самата себе си,колко сте велика.Да,ама сте жалка.Докарахте БСП да се моли на аферистите Киро и Кокорчо само и само да сте във властта.Няма да бъдете и го запомнете.Хората лично вас не ви искат.
  • 11 Притча

    8 0 Отговор
    Ех, пусти държавен кокъл, сладък е за Нинова и нейната шайка! Тези заради кокъла загробиха 130 годишната партия!
  • 12 Асенчо

    7 0 Отговор
    танасова ми просто разкарайте тази корррррррррррррррнелка
    щот в следващия ще паднете около 4-те процента
  • 13 гфр

    4 0 Отговор
    Еи пача разпускане на парламента и избори
  • 14 Сандо

    4 0 Отговор
    Учудва ме упоритостта,с която БСП се самоубива!Кой и защо ръководи този процес?Не е Нинова,но как тя се преобрази в палача на Столетницата?
  • 15 оня с коня

    3 0 Отговор
    Това че БСП призовава да се седне на масата с изброените от Атанасова Партии ИЗОБЩО НЕ ЗНАЧИ че СКОРОПОСТИЖНО ще Станат от Масата поради НЕВЪЗМОЖНОСТза Разбирателство.Но,...както е казал Народът- "Надеждата крепи светът"!
  • 16 4567

    3 0 Отговор
    Да ви връчи? Сакън, недей!
  • 17 Васко Кеца

    6 0 Отговор
    Ми , нЕма лошо ! Седнете на масата , поръчайте повече пиячка и си пейте "Сбогом , сбогом , сбогом , сбогом казааах , щом народа така решил е (за нас не е ) добреее ! БСП на власт (в обозримо бъдеще" - само на сън !
  • 18 Ще седнете

    2 0 Отговор
    на масата с ДСБ защото сте от едно котило. Ако можете и с дявола ще преговаряте,само да не изтървете кокала. Жалки продажници,хора без морал.
  • 19 със стари ...

    2 0 Отговор
    нов ...
  • 20 Да вземете

    1 0 Отговор
    да се снишите малко, както казваше вожда ви, бай Тошо. Един през друг,, то Рибарски, то Гюров Балабанчето, Ристю, Корни, Божанката и кой ли не, мелите едни и същи простотии - какво сте щели да направите, ако пак пипнете власта. И това по 3 пъти на ден! Добре, ама ние видяхме и усетихме какво направихте за почти една цяла година, докато СТЕ на власт! Хем мнозинство имахте! Повече от това какво искате? И не ми излизайте със "международното положение" , вселенски конспирации и тям подобни алабализми. Ствавате все по-жалки.
  • 21 Ника

    1 0 Отговор
    След всички издънки???Трябва да сте щастливи,ако на следващите избори имате 4.място.Толкова сте далеч от хората и проблемите им,че дори не сте в състояние да понесете истината(ако я чуете).Самовлюбени и кариеристи от БСП,все още не е късно да ЧУЕТЕ К.Паскалев,който за разлика от вас,има Достойнство,излъчва Позитивизъм и Мъдрост.
  • 22 СЛОНА

    0 0 Отговор
    АКО ИСКАТЕ ДА СМЕ ВИ ВЕРНИ ,НЕ СЛАГАЙТЕ КИРЧО И КОКОРЧА В УПРАВЛЕНИЕТО ЗА КАКВИТО И ДА БИЛО МИНИСТРИ И ЗАМ .МИНИСТРИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол