Last news in Fakti

15 Юли, 2022 09:09 1 485 27

Ивайло Мирчев: ГЕРБ се опитват да изглеждат като преродени девици, но 12 години мачкаха институциите

  • ивайло мирчев-
  • герб-
  • девици-
  • мачкане-
  • институциите

"Призовавам за малко разум и да не отидем на избори”, коментира депутатът от ДБ

Ивайло Мирчев: ГЕРБ се опитват да изглеждат като преродени девици, но 12 години мачкаха институциите - 1
Снимка: Нова телевизия

Ако мандатът отиде при "Демократична България" или БСП, те ще разговарят отново с ИТН за съставяне на четворна коалиция. Това представи като най-оптимален вариант депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в студиото на "Здравей България".
"В последните 1-2 седмици в поведението на ИТН има сериозна еволюция в доста градивен план, това не го наблюдавахме преди", каза Мирчев. "Надявам се ПП също да осъзнаят, че няма смисъл за страната ни в момента от предсрочни избори, защото ще има още по-нестабилен парламент. Ако някой си мисли, че ще нулираме ИТН и ще изгреем рязко в следващия парламент- не, ще изгреем с два пъти повече депутати от “Възраждане” и проруската партия на Янев", допълни той. Мирчев бе категоричен, че няма да има преговори с ГЕРБ.

"В ГЕРБ има много проблеми. ГЕРБ е символ на корупция. Те се опитват да изглеждат като преродени девици, но те 12 години мачкаха институциите. Не може днес да се събудят и да се окаже, че това е една чисто нова проевропейска и проатлантическа партия. Това не е сериозно", заяви Мирчев.
"Призовавам за малко разум и да не отидем на избори”, апелира той като заяви, че ДБ не се притеснява от избори, но "крайният резултат за страната ще бъде лош".

"Тук не е въпрос в избора на ДБ, темата е България. Изборите няма да са само през октомври. Ще има избори и по Коледа, после ще има и още едни! Искрено сме притеснени, затова призоваваме за разум!", каза депутатът.

За да се състави стабилна четворна коалиция от "Демократична България" призоваха заедно с ПП, ИТН, БСП да се обединят около няколко общи цели - инфлацията, еврозоната, Шенген, геополитическата независимост на България, енергийната независимост от Русия, модернизацията на армията, реформата в службите и реформата в регулаторите.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иво тъпирчев

    35 9 Отговор
    само дето и вие ги стигнахте гербаджиите за шест месеца

    Коментиран от #24

  • 2 Боко

    31 7 Отговор
    Тоя е по-голям толуп от мен!

    Коментиран от #3

  • 3 Пеевски

    17 9 Отговор

    До коментар #2 от "Боко":

    Срещу мен да тичате ,не може да ме стигнете.
  • 4 А бе другарю

    26 13 Отговор
    Мирчев. Ти поне ,трябва да знаеш ,че ГЕРБ не са управлявали 12 години.Имаше две служебни и едно правителство на Орешарски за 1 година.

    Коментиран от #7

  • 5 Пич

    27 2 Отговор
    Страх.... ще спре фуража за прасетата...
  • 6 Тредстоун

    28 7 Отговор
    Вие за 6-7 месеца не само институциите смачкахте , ами и хората. Така се оплетохте в лъжи и некадърност че доведохте България и българите до фалит , само кредити и раздаване на пари за да си осигурите комфорт и за да си купите любовта на суверена , е не се получава ... , оставка аматьори.
  • 7 Капитализъм

    8 11 Отговор

    До коментар #4 от "А бе другарю":

    ... в действие!!! Ами преброй и минутите за по-голяма точност!!! Важен е принципа!!!

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Не само

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Капитализъм":

    Принципа е важен.Важна е и истината.Е,за комундрел, като теб може и да няма значение.
  • 12 SDEЧЕВ

    14 1 Отговор
    ДБ КОАЛИЦИЯ С БСП вместо със СДС. ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ СЕ ВЪРТИ В ГРОБА МИЛИЯ. МАРШ БЕ КОМУНЯГИ ОТ ДБ.
  • 13 🇧🇬🇷🇺

    16 1 Отговор
    Още малко и ще гледаш парламента от вън
  • 14 Факта

    18 1 Отговор
    Че заради топлите местенца в парламента се коалирахте с комунистите предизвиква в мен само погнуса и отвращение.Никога няма да гласувам за вас,предатели.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 в позициите на подлога напълно съвпадате

    13 1 Отговор
    Проблемът не е в това Мирчев , това е разбираемо , проблемът е в това , че вие на излязохте по-читави.
  • 17 Царица Парица

    15 1 Отговор
    готови сме на всичко само да не секнат парите от Америка за България
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Възраждане

    10 3 Отговор
    Нито една партия освен ГЕРБ не е в състояние да управлява България. Преди Герб никой не е успял. Сега е същото.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Софиянец

    3 0 Отговор
    Ама моля ви се, аДе нЕма нужда
  • 24 Клеопатра

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "иво тъпирчев":

    Вие,чакахте момента ,да изпълзите от дупката и направо се хвърлихте през глава! Поръчвахте си от най вкусното и Ви го носеха по поръчка,осквернихте инстируцията,Български парламент!Сещате се за какво става дума: за пиците говоря,за пиците.
  • 25 Анонимен

    2 0 Отговор
    Псуват ви, радев го кълнат. Уж за по хубаво, а стана ясно същото. Бойко го слушаха и строяха неговите. Сега клюки и нищо няма на лице. Карате се, кой да вземе от Брюксел голямата пара, да я открадне. Не бе ли по добре един да бърка в кацата за мед, а не наредили се дозина калпазанихихи
  • 26 Анонимен

    1 0 Отговор
    Деца на бкп, всички се пребоядисахте за една нощ. Къде бяхте по Живково, бащите ви, да кажат, дрЖивков, не сме съгласни с някои ваши предложения, същи са ви децата на номенклатурата. Познаваме ги, до нас, в квартала, бг е едно голямо село и се знае много за вас и по време хората бяха захлупени заличени, но днес близките им са извън бг, и не можете с думи да ги излъжете. Обещанието на всипки до сега бе докато вземете властта и след това забравяте. Много сте се наредили за големите пари идващи от вън.
  • 27 Асен

    1 0 Отговор
    Да не забравяме, че лидера на ДБ беше министър на Борисов, така че и той е дал своя дял за това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол