Last news in Fakti

17 Юли, 2022 10:22 2 250 17

Проф. Чорбанов: За момента няма ефективна превенция срещу тази заразност на коронавируса

  • андрей чорбанов-
  • александър симидчиев-
  • коронавирус

Според него когато се въвеждат каквито и да е мерки, действително трябва да се мисли за превенция, но тя да бъде ефективна

Проф. Чорбанов: За момента няма ефективна превенция срещу тази заразност на коронавируса - 1

„За този тип вирус на този етап се опасявам, че няма ефективна превенция, имайки предвид изключително високата му способност да заразява“. Това коментира в ефира на bTV проф. Андрей Чорбанов, народен представител от ИТН.

Според него когато се въвеждат каквито и да е мерки, действително трябва да се мисли за превенция, но тя да бъде ефективна.

„За мен маските са като рибарска мрежа. Когато вали дъжд, ако си я сложите, някои от капките със сигурност ще се спрат от нея, но далеч няма да е всичко“, каза той.

„Пандемията е по-малко страшна и по-позната. Трябва да се мисли как да се управлява систематично. Въпреки че случаите не са чак толкова много, тестовете са малко“, коментира от своя страна д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“. Според него трябва да се правят повече тестове.

„Започва смъртността да се качва наново. Вече има 38 души в интензивни отделения“, каза още той.

„Еволюционно няма основание да мислим, че ще се селектира такъв вирус, който да протича по-леко. Със сигурност знаем, че ще се селектира вирус, който да протича с по-голяма заразност, което се случва“, допълни д-р Симидчиев.

„Той трябва да става по-заразен, за да оцелява. Но оцеляването му не зависи от това дали предизвиква тежко боледуване, или не“, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брегович

    38 0 Отговор
    Има, имааа, песента калашников. Превенция та дрънка
  • 2 Зззз

    49 2 Отговор
    Плашилото Ковид измества загубената война срещу Русия.

    Коментиран от #5

  • 3 Пич

    50 0 Отговор
    Превенция няма , но тъпанари , които се подиграват на хората , и печелят от измислени мерки - има !!! Ако не се задаваха избори , вече да сме като кучетата - с намордници !!! Това , че много хора ще измрат от жегата , не ги интересува !!! Бизнеса да върви !!!
  • 4 Кочо

    55 2 Отговор
    Симидчиев, Кунчев, Кантарджиев, Витанов, Аспарух Илиев, Аргирова и прочие врагове на хората и продажни слуги на Злото! Ще има възмездие и за вас!
  • 5 Бат Пешо

    42 1 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    Да, от сабалян се изредиха всякакви мумии и плашила да ни плашат, но нещо изказванията на зеления са много рехави. Няма победоносна контраофанзива или евакуация
  • 6 ТОДОР СТОЯНОВ

    18 0 Отговор
    ИМА!!!"РИКЕТИ"!!!АМА ТО И КОВИТО ФАЛШИВО КАТО СЪЗДАТЕЛИТЕ СИ, НЕ СИ СТРУВА!!!САМО ГЛАШАТАИТЕ НА МРАКА СЕ РА(И)ЗХОЖДАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРИТЕ ЗА НЯКОЛКО ДОЛАРА ПОВЕЧЕ...ЕФТИНИ...ТРУЖЕНИЧКИ НА САТАНАТА...ПФУУУ...
  • 7 Миризлив пор

    4 19 Отговор
    А бре, нали Чобанов измисляше "най добрата ваксина у света" какво стана? Освен да излиза и оплюва този и онзи други резултати сякаш от него няма.

    Коментиран от #9

  • 8 не е оригинално

    24 0 Отговор
    Войната позамря. И айде пак старата песен. Захлебвайте, щото новата война е на прага.
  • 9 Дядо

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    Той и Бойкото искаше да правим ваксини в България, ама май нещо му затвориха устата, както правят с всички, между другото, които си позволяват да изразяват различно мнение. Зад тази псевдомедицина в тази пландемия не седят случайни хора.
  • 10 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    1 18 Отговор
    АМИ ЗАТОВА КАТО КАЖАТ МЕТЕОРОЛОЗИТЕ ЧЕ ЩЕ ВАЛИ ЧОВЕК НОСИ ЧАДЪР ИЛИ ДЪЖДОБРАН А НЕ РИБАРСКА МРЕЖА....😷

    Коментиран от #12

  • 11 ИВАН

    20 0 Отговор
    Да благодарим на новите ни братя - американците, че се грижат и пандемии да има за да не е прекалено скучно .... а иначе, летни вируси, есенни, зимни ... винаги е имало, затова я имаме и имунната система, пазете си я и я подсилвайте, ама не с имунизации и бустери, а по естествен път
  • 12 Чеп

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝":

    Най-добре като кажат ,че ще вали по тиливизората да е задължително всички да носят чадър.Даже и без да вали трябва да носиш чадър в г3.
  • 13 Анонимен

    12 0 Отговор
    Спрете се малко и вижте реалните проблеми на народа!
  • 14 Чорбанов

    4 15 Отговор
    Опитах се да направя ваксина срещу вируса, нищо не излезе и затова като за по-лесно започнах да говоря против ваксинирането. Иначе съм честен депутат от честното ИТН.
  • 15 пешо

    6 1 Отговор
    тия изплуваха отнякъде... вероятно нещо е замислено, след като е подета такава мощна кампания в медиите. а кампаниите струват пари.
  • 16 Чорбана

    4 3 Отговор
    Да връща милионите от злополучните си експерименти. Пишман учен. Той, Учиндолеца, е събрал де що има мошеници.
  • 17 И какво като

    6 1 Отговор
    Има "висока способност да заразява“???
    Милиони, милиарди по света " са заразени" с нещо си, ама нито знаят, нито ги интересува и си живеят до дълбока старост ..
    Абсолютно е дебилно да се въвеждат каквото и да е мерки, за да "няма заразяване"!!
    Ако е опасно от измирането на целия народ от някаква зараза, тогава може да се въвеждат маски, да се затварят магазини, да се учи дистанционно и подобни .. ама за 2 и половина години не ви ли стана ясно, че този вирус НЕ Е УБИЕЦ?..
    Яжте, пийте и си живейте живота..
    И ако се заразите, то какво? Хрема и кашляне няколко дена и нищо... Е, на 100 000 души ако някой пенсионер умре, то може и да е случайно съвпадение...
    Всички други страхове са излишни ..
    Ако не пуснете нещо по-силно и с голяма смъртност, не можете да ни накарате да се затваряме пак или да носим парцали на главите си!!!
    Макар че слугите на олигархията вече пак се стягат да въвеждат безумни "мерки"!! Те идват извън България... Тука има само техни слуги!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове