Last news in Fakti

18 Юли, 2022 15:26 1 560 27

Нинова към работодателите: Имаме рекорден ръст, очакваме да вдигате заплатите

  • ми-
  • работодатели-
  • корнелия нинова

В същото време представителите на малкия и среден бизнес изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената

Нинова към работодателите: Имаме рекорден ръст, очакваме да вдигате заплатите - 1
Снимка: МИ

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова се срещна с работодателските организации. Те
благодариха за досегашната подкрепа и отчетоха като успех първото място на България по индустриално производство в Европа, както и запазването и откриването на нови работни места.

„Важно е да се развива производство, защото това означава и данъци, които отиват за увеличение на детски надбавки, майчинство, заплати, пенсии.

Икономиката е в основата на социалната политика", заяви Нинова и постави въпроса за увеличаване заплатите на работниците.
Работодателите заявиха, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост. „Избори сега ще попречат на индустрията, ще има блокиране на закони по Плана за възстановяване и устойчивост“, обявиха те.

В същото време представителите на малкия и среден бизнес изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената. Те
настояват за възстановяване на разговорите с „Газпром“ и предвидимост ще бъде ли продължен договорът, който изтича.

Работодателските организации изразиха желание БСП като мандатоносител за съставяне на правителство да организира среща между тях и партиите, с които ще преговаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за икономиката и домакинствата.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАботодателя

    25 5 Отговор
    Не можем криза е скъпа газ,ток, нафта няма да можем да оцелеем.
    Имаме желание, но нямаме възможност.
    Сори
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Зззз

    29 4 Отговор
    Абе тая май не е на себе си?

    Коментиран от #6

  • 5 ЕдинОтМногото

    21 1 Отговор
    Хахахахахахах ахахахахах
  • 6 Ами

    27 3 Отговор

    До коментар #4 от "Зззз":

    На есен да ги изгоним от тази сграда !!!
  • 7 Браво

    30 3 Отговор
    Корнинче! Ти в България ли живееш? Мисля, че имаш мъглявини зад очилата!
  • 8 ХААХА

    27 0 Отговор
    ИмаТе ГОЛЯМ ПРИНОС ЗА РЕКОРДНАТА ИНФЛАЦИЯ И МАСОВОТО ОБЕДНЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД
  • 9 абе тази

    27 1 Отговор
    да не прихвана от Кирето и Ристю тез небивалици!?
  • 10 23456

    25 1 Отговор
    Прах в очите на хората
  • 11 Очевидец

    27 2 Отговор
    Тая започна и да се подиграва с българите!Къде е производството ни?Какво произвеждаме,ние заелите от години последно място в ЕС?
  • 12 Какъв

    23 0 Отговор
    Ръст ,като горивата и тока са в пъти по високи.Тая явно не е добре .

    Коментиран от #15

  • 13 зеленчук

    20 1 Отговор
    А пенсиите ще увеличавате ли? Очакваме да вдигате заплатите и пенсиите,защото Асенчо почти нищо не даде на пенсионерите с по-ниските пенсии от максималните. Само с 60-те лева политика не се прави!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ами

    17 0 Отговор

    До коментар #12 от "Какъв":

    не е ! На есен избори и да стоят отвън пред вратата на парламента !
  • 16 Деций

    21 0 Отговор
    Те нещата са скачени съдове.Ниски заплати,ниско потребление, незаинтересованост от страна на работника, кадърният сгъва куфара и черта от тука, после реват ,че нямало кой да работи.Идиотите свършиха,изгонете и тези които са останали ,после и да давате заплати няма да има кой.Забелязва се от няколко години притеснителна тенденция .Тези които заминават ,след известно време прибират и цялото семейство.Връщат се за седмица две за да затвърдят правилността на решението което са взели да напуснат България.Една не малка част не искат и да чуят за България,а щяха да ги връщат.С 1500/2000 лв нещата не стават!Бизнеса казва ,че не може да плаща повече,причините за което са алчност и това ,че хора които трябваше да гледат прасета станаха бизнесмени!Що за бизнесмени са тези които основно разчитат на държавни поръчки,чрез които да точат обществен ресурс? Отделно много стоки и услуги са по скъпи тук от колкото в Европейските страни,в качеството също има драстично разминаване!Е кое е привлекателното тук за да останат,нищо,на гол патриотизъм не се живее!

    Коментиран от #22

  • 17 Опааа

    18 3 Отговор
    Лелееееее! 🤣 Колко е смешна тая селяндурка! Алчна и ненаситна за власт!
  • 18 безпартиен

    17 0 Отговор
    Сметката е много проста-няма материал!В момента у нас имаме 2.3 млн.пенсионери,около 700 хил.чакащи заплати от държавен или общински бюджети,около 660 хил.малолетни и непълнолетни,около 1 млн.ц..гани без образование,без професионална подготовка и без трудови навици!Колко останаха реално да работят,да произвеждат,да плащат данъци и осигуровки с които издържат всички посочени по-горе лица?И с какво България е конкурентна на световните пазари?Нали единственото което носи "свежи" пари от вън е износът на зърнени храни и работата на ишлеме където все още я има!От друга страна имаме единствените в ЕС "работещи" пенсионери със заплати от държавния бюджет+пенсия като бонус!Никъде пенсиониран от бюджета не продължава да работи пак там но вече и с пенсия като бонус!Такива "работещи" само в МВР са повече от 5000 все на ръководни длъжности със заплати от 2500-3000 лв. и повече!Това са милиони плащани от бюджета и ако тези на които им се работи се насочат в частния сектор,то и приходите ще са по големи,ще има и плащания за здравни и социални осигуровки!Променете законите като първо и насочване на ц.ганите към пазара на труда след придобиване на професия!Помощи за поне 21 дни работа в почистване и облагородяване,озеленяване на населените места!В Унгария е така и дава резултат,значи и у нас може!Не съгласните с мнението ми нека да кажат своето!
  • 19 Хахаха

    13 1 Отговор
    Чета статията и си мисля.... "такова чудо освен Корни, никой друг не може да напише. Даже "журналист" от БСТВ не би могъл толкова "професионално" да изопачи истината, фактите и обстоятелствата."
  • 20 Нинова към работодателите

    13 0 Отговор
    ИМАМЕ РЕКОРДНА ИНФЛАЦИЯ, ФАЛИРАХМЕ БИЗНЕС КОНКУРЕНТИТЕ, А НАРОДА ГО ДОКАРАХМЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА.
  • 21 ОСТАВКА КРАДЛО

    10 0 Отговор
    ПОРЕДНАТА ЛЪЖА ИЗРЕЧЕНА ОТ НИНОВА.
  • 22 За ком.16

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Деций":

    Не мога да добавя,дори една сричка,след коментара Ви! Поздравления!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Факти

    11 0 Отговор
    Г - би Нинова .
    Много по вероятно е работодателите да се сдобият с нови придобивки ( къщи, коли) , отколкото вдигнат заплатите ! Факт !
  • 26 Производител от чужбина

    2 0 Отговор
    "Важно е да се развива производство - печално...... Ми Г-н И. Коство нали казваше, че сме били свърх-индустриализирани. Само че индустрията ни някъде се "попиля" през демократричния преход.........
  • 27 ОБЕКТИВНИЯ

    1 0 Отговор
    Другарко Нинова, предлагам първо да подпомогнем "БИЗНЕСА"! А ако остане някой и друг лев да подпомогнем и работниците(евентуално)!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове