Last news in Fakti

20 Юли, 2022 06:48 23 417 33

Ето кой ще строи магистралата Русе-Велико Търново

  • магистрала-
  • изпълнители-
  • русе-
  • велико търново-
  • обществени поръчки

За първите над 75 км има избрани изпълнители

Ето кой ще строи магистралата Русе-Велико Търново - 1
Снимка: БГНЕС

Първите над 75 км от бъдещата магистрала Русе - Велико Търново имат избрани изпълнители, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Обществената поръчка е обявена през декември 2020 година и е за проектиране и строителство, предаде БНР.

За участъка от Русе до Бяла с дължина 40 км на първо място е класирано обединението ДЗЗД "ХЕМУС-16320", в което са дружествата "Инфра Експерт" АД, "Автомагистрали – Черно море" АД, "Пътинженерингстрой-Т" ЕАД и "Трансконсулт-22" ЕООД.

За обходния път на град Бяла е класирано обединението "АМ РУСЕ ТЪРНОВО". Партньори в него са "Европейски пътища" АД, "Грома Холд" ЕООД, "Водно строителство – Благоевград" АД, "Автомагистрали Хемус" АД и "Пътпроект 2000" ООД.

За отпушване на проекта е работил усилено зам.-министърът на регионалното развитие инж. Ивайло Стайков, който тази седмица замества вицепремиера в оставка Гроздан Караджов заради отпуска, пише в съобщението на АПИ.

След координация между Министерския съвет и министерствата на регионалното развитие и околната среда е взето решение, че докато тече проектирането на магистралата, ще бъдат разрешени и екологичните въпроси около строителството ѝ.

В момента тече 10-дневният срок за обжалване на решението по обществената поръчка.

Проектното трасе на автомагистралата е почти 133 км и е разделено на три участъка: Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново. АПИ е предложила проектът да бъде включен за финансиране от програма "Транспортна свързаност" 2021-2027 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малката муха

    93 4 Отговор
    Все познати стари муцуни в нов консорциум :)
    Някой да е изненадан от "промяната"?

    Коментиран от #4, #11

  • 2 Най-после

    67 17 Отговор
    че по тоя път сума народ си замина! Белки го направят кат хората, а не по бойковски...

    Коментиран от #15

  • 3 Кпсс-Бкп

    9 18 Отговор
    Аз пък си мислех, че Бойко и неговата БКП ще я фъргат тая пущина.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хахахахахаха

    57 2 Отговор
    тая магистрала ще я направят когато цъфнат налъмите…до сега колко пари глътна само от приказки и изборен пиар да не говорим а колко ще потънат още докато се започне съроителството. и след това ще се прави околовръстно на русе поне 10г. и те така
  • 6 тиквенсониада

    27 11 Отговор
    Само бат Бойко може да я построи. Лично , с 2-те си ръце. Най-много да даде някой или друг ИНХАУС на някого от своите хора. Ама да не го мислим............
  • 7 плюс минус

    58 8 Отговор
    Че то по сегашния тесничък път Русе - Търново, километрите са по-малко.
    А, да не забравим да благодарим на ББ, че 12 години забрави за нас.
    Бог да прости загиналите по това нещо, наречено път!
  • 8 Значи

    22 9 Отговор
    Караджов е в отпуска и заместника му бачка/инкасира усърдно по плана на Промяната...
  • 9 Красимир Петров

    35 3 Отговор
    Зад тези фирми стои КОЙ
  • 10 Псевдоним

    39 4 Отговор
    Тази магистрала трябваше да е готова преди "Струма", но нали софиянци са с предимство...
  • 11 Холмс

    46 3 Отговор

    До коментар #1 от "Малката муха":

    Уотсън, няма как да подмениш фирмите или ти си представяш че магистрала се строи с два камиона, багер, валяк и 10тина работници. Тези фирми имат машини за десетки, стотици милиони и наети хора. Дори и чуждестранна фирма да наемеш, те пак ще пратят само специалисти, а за всичките машини и работници ще ги наемат като подизпълнители през същите фирми. Промяната може да дойде единствено в контрола на качеството на използваните материали, изпълнението и последващата подръжка през гаранционния срок, така че да не е възможно половината пари да потъват някъде. А пари че ще потънат някакви някъде, това го има в цял свят и ние няма как да сме изключение, но поне да сме доволни като общество от резултата.

    Коментиран от #14, #18, #23

  • 12 Истинският

    23 1 Отговор
    Те една магистрала ,,струма" я правят повече от 20 години и все още не е готова,при положение че имаше пари в изобилие.За тази магистрала се подгответе да бъде открита 2050 година.
  • 13 Гост

    14 1 Отговор
    Май бебетата са на про100 лъжеца
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Най-после":

    Същите .... в нов бардак, колко качествено да я направят.
  • 16 Кирил П

    14 2 Отговор
    нали щаше да има промяна , брат . Като гледам така за всеки от бойковата мафия има парче от тази магистрала, да не се сърди никой ...та , пак да питам ..това ли е промяната , нов цирк с ъс стари .. к...ви ...язък
  • 17 Николов

    8 0 Отговор
    Мутри кой
  • 18 Лост

    28 0 Отговор

    До коментар #11 от "Холмс":

    Сигурен ли си? Турците като дойдоха да строят участъка от Бургас до Карнобат си дойдоха с чисто нова техника, регистрираха си я Кат Бургас, направиха си база до село Кръстина, след това като свършиха продадоха техниката на търг и си заминаха.
  • 19 Великотърновец

    17 4 Отговор
    Трасето на магистралният път от Бяла до Велико Търново е сбъркано. Удължено е излишно с 30км. Предвижда се да минава западно от Велико Търново, а не източно и близо до летище Г.Оряховица. Подхода около В.Търново към Хаинбоаз и Шипка също умишлено е сбъркан. Това трасе е предвидено за обогатяване на ОПГ ГЕРБ. Много по скъпо и неграмотно е.
  • 20 Бахур

    15 0 Отговор
    Спря строежа на Хемус в участъци 1 до 3. За по-натам да не говорим. Няма никакъв шанс Русе-Търново да се случи в убозримо бъдеще. Всичко е предизборен писр, докато неудобния Караджов е в отпуска...
  • 21 Благоевград

    15 1 Отговор
    Абе тия ГРОМА ХОЛД И ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО Благоевград не ги ли дърпаха преди време за 1 мил. евро в брои и ДДС, после за ХЕМЕС изчезналите милиони...
    Сета пак ще крадат за тях и господарите им.
    ПРОМЯНА ЛИ...СРАМ..ЗА ДЪРЖАВАТА КОЯТО ДРЕМЕ..В 100 годишен сън.
  • 22 Благоевград

    13 0 Отговор
    Абе тия ГРОМА ХОЛД И ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО Благоевград не ги ли дърпаха преди време за 1 мил. евро в брои и ДДС, после за ХЕМЕС изчезналите милиони...
    Сета пак ще крадат за тях и господарите им.
    ПРОМЯНА ЛИ...СРАМ..ЗА ДЪРЖАВАТА КОЯТО ДРЕМЕ..В 100 годишен сън.
  • 23 Благоевград

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Холмс":

    В България качество няма само рапани.

    Коментиран от #30

  • 24 С две думи

    10 1 Отговор
    БАТКО И БРАТКО ! И къде е промяната, единствената промяна е джобът за комисионните?!
  • 25 ТИЯ КРАДЦИ И КИЛОМЕТЪР НЯМА ДА НАПРАВЯТ

    6 0 Отговор
    НО ПАРИТЕ ЩЕ ГЕПЯТ ! ТОВА СА ПРЕДИШНИТЕ КРАДЦИ !
  • 26 Дянков

    2 0 Отговор
    Тия всичките , и един приятел съученик .
  • 27 Пустиняк

    5 1 Отговор
    Ей че откачим, пътя Видин-Ботевград го спряха. А трафика от цяла Азия и Близкия изток минава от тук. Тръгнали да правят други пътища. Лошо няма,но довършете започнатото, пък после другите или тук няма вече кво да се краде и затова.
  • 28 Орце

    5 0 Отговор
    Нищо няма да направите негодници.
  • 29 Телевизия Бобов дол

    5 0 Отговор
    А бе политиците , защо един път не се проговори за магистрала София - Видин ? Тоя район съвсем го пренебрегвате и като чели нарочно го закопавате ....
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Благоевград":

    Проблемът с качеството е , че нормите по които се изпълнява пътното платно са от преди 60 години, когато интензивността на движението беше ниска, сегашната интензивност на движение е поне 100 (сто) пъти по-висока от тогава, но продължава да се строи по старите тертипи...и в резултат се явяват неравности и се правят чести ремонти и ремонти на ремонтите.
  • 31 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Интересното е , как държавните органи бягат от всяка една свястна работа и всичко възлагат на разни фирми. Като поема само контролните функции, държавният чиновник и тях не върши нормално, а те му дават възможност единствено за корупционни практики.
    Държавата се задъхва от бюрокрация и непроизводителен бранш.
    Знайно е, че най-големите далавери се вършат със строителство /без значение на какво/ и военни доставки. И държавният чиновник най-много набляга на тях - носят му лична облага именно чрез шашмите, които върши със горните фирми ! Някой преброи ли ги , колко са и какво е количеството на управленческия им състав. Относителния дял на преките изпълнители, работниците, намалява драстично. И за това и работа не се върши - от приказки, съвещания, конференции, изявления човек го заболява главата. На дело - НИЩО- или почти нищо. Само нещо, замазващо очите !!
    Ако "Хемус" бъде изцяло завършена до 2050 година - ще е чудо нечувано!
    Автобаните , Русе -В.,Търново, Видин - Ябланица, Дуранкулак-М.Търново дълго ще си останат мираж, въпреки тяхната огромна икономическа изгода за Държавата, но не и за чиновника в тази държава..........
  • 32 Знайкото

    0 0 Отговор
    Колко дунавмоста е имало преди 2000 години???
  • 33 Бунтата

    0 0 Отговор
    И така като гледам на всякаде са класирани фирми на боко тиквата!!!!
    Е как ще има напредък тази държава!!!!
    Бойко и строител!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове