Last news in Fakti

20 Юли, 2022 15:09 8 994 20

Гвоздейков напусна парламента със скандал

  • георги гвоздейков-
  • парламент-
  • скандал-
  • напускане

Според опозицията Георги Гвоздейков е в конфликт на интереси, защото предстои да бъде назначен в ново държавно дружество

Гвоздейков напусна парламента със скандал - 1
Снимка: NovaNews

Тежък скандал предизвика решението на депутата от "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков да напусне парламента. От опозицията го обвиниха, че се подготвя да оглави току-що сформираното държавно дружество "Държавен медицински въздухоплавателен оператор", съобщават от "Сега".

Интересно е, че създаването на въпросното дружество беше заложено точно днес в програмата на Министерския съвет. За това съобщи лично премиерът в оставка Кирил Петков. Идеята е да осигурява своевременна медицинска помощ по въздуха във всяка точка на страната. Предвижда се да бъдат закупени 6 медицински вертолета, за които здравното министерство вече обяви обществена поръчка.

От опозицията съзряха в решението на Гвоздейков конфликт на интереси. Александър Несторов от ДПС припомни, че до днес депутатът от ПП заемаше поста на зам.-председател на парламентарната комисия по транспорт. Това според него означава, че предстоящото назначение на Гвоздейков цели да прокара решения, които вече са били взети в комисията. Зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов пък се закани, че партията му ще следи внимателно каква работа ще свърши Гвоздейков в дружеството. Тома Биков от ГЕРБ-СДС призова бившия вече депутат да обясни от трибуната защо напуска парламента. "Съвсем нормално е и той да си каже думата. Ако прецени, това разбира се не е задължително, но е редно, когато става въпрос за спекулации", каза Биков. До края на дебата обаче Гвоздейков запази мълчание.

Най-върлите противници на бившия депутат обаче се оказаха народните представители от "Възраждане". В началото на месеца те обявиха, че депутатът от "Промяната" е спечелил конкурс за директор на дирекция "Летателни стандарти", бил е назначен, въпреки че е станал депутат, и за да запази мястото си в дирекцията, е излязъл в неплатен отпуск. От ПП защитиха Гвоздейков и обвиниха "Възраждане" в разпространяване на клевети.

Дебатът в пленарната зала излезе от рамките на добрия тон и премина в обвинения в корупция, а Тома Биков обяви, че става въпрос за "технократско назначение на политическа фигура". За да "върнат добрия вкус", от БСП поискаха 15-минутна почивка. "Дебатът за Гвоздейков се превърна в гвоздея на програмата!", обобщи иронично Любен Дилов от ГЕРБ-СДС.

Накрая оставката на Георги Гвоздейков бе приета със 111 гласа "за", 29 "против" и 6 "въздържали се".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пепе-калинки

    50 9 Отговор
    хвър-хвър калинцичи кац-кац на сладки новооткрити службички а щяхме да съкращаваме администрация ама друг път
  • 2 Пусти пари

    42 6 Отговор
    С много пари всичко се постига
  • 3 Пич

    41 21 Отговор
    Кирчовците бързат да назначават , но Бойко скоро идва , и ще ги оправи ! Първо кандидат шефа на КОНПИ , ще обяснява на същата комисия , за тоалетните !!! А свалящите Гешев , ще обясняват на Гешев !!!

    Коментиран от #13

  • 4 Павел пенев

    43 9 Отговор
    Каквото му е името, такъв е депутата, такава му е и партията с лидери бандитите САЩ-Кирчо, Кокорчо и юдейското същество Лорер.
  • 5 Де жа вю!

    40 8 Отговор
    Продължаваме Подмяната така се борят за КАУЗАТА.
  • 6 Тия

    54 6 Отговор
    щяха да се борят с корупцията, а на където се обърнат, я създават!
  • 7 роко

    33 2 Отговор
    Тоя само Тесларов и Чуков,ще го вкарат в правият път.
  • 8 Как'Сийка

    32 5 Отговор
    Off, много са елементарни тия кирчовчи... Ми като го зоните за шеф на въздушните линейки, не го слагайте в транспортната комисия... Толкова е просто...не ли? Ама кой да мисли...
    Нема ли некой шахматист да ни управлява, че ми писна от еднодневки
  • 9 дядя Ваня

    24 4 Отговор
    Айде, Гвоздейков го ковнаха. Нищо, то и на полето трябват хора, да върви да копа, че световна продоволствена криза се заформя.....
  • 10 ПП пак настъпаха руската мафия

    10 21 Отговор
    и нейните местни рублопродавци. По имената ще ги познаете !

    Коментиран от #11

  • 11 Хахахах

    19 8 Отговор

    До коментар #10 от "ПП пак настъпаха руската мафия":

    Всяко ли нарушаване на закона на ПП, е настъпване на руската мафия? Че нея не я виждаме, ама видяхме колко са на хранилка америка за България! Та барабар и ежедневните ви лъжи!
  • 12 чушки

    11 3 Отговор
    Без скендъл в Бългерията ошушкана и изоставена нищо не става. Накрая на тая територия и племето заспало ще останат гвоздеи,пирони,болтове и гайки. Ръждиви.
  • 13 Боко Тиквата от Банкя

    8 16 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Бойко идва в съда за да чуе осъдителнатс си присъда от доживотен затвор - За това, че прогони 3 МЛН. БЪЛГАРИ, за Мишо Бирата, за кражбите от магистралите, за това че е изнасял с чували пари в свои сметки в Дубай, които е откраднал от народа, докато народа мизерствува, за това че е заплашвал с убийство човека, че ще го смелят, за това че подари на руснаците 3 МЛРДА за Турски поток да обслужи Ердоган, Путин, Орбан, да не даде документи, че е лежал в затвора, за оная диска която му роди дете, а той и подари къща в Барселона

    Коментиран от #15

  • 14 Да, да

    11 4 Отговор
    Мълчи като забит пирон!
  • 15 Болярин

    15 6 Отговор

    До коментар #13 от "Боко Тиквата от Банкя":

    Иска ти се да видиш Бойко в съд, ама ... ядец ! Ще видиш на подсъдимите скамейка КУРнела импексова, кокорчовците и еврейското ухилено льо-льо льорчО !!!
  • 16 голяма прозрачност

    22 4 Отговор
    Кога го измислиха, кога дадоха гласност, кога организираха конкурс, кога го избраха, че и назначиха. Само един кандидат ли имаше??? 🤔
    Нещо май не е наред и то повече отпреди. Странна работа.
  • 17 Кръчмар

    22 2 Отговор
    Тъй като съм по сметките: Създава се нова дирекция с директор, зам. директор и Н на брой "специалисти" и "експерти". Първите хеликоптери - след 2 години! Значи 2 години най-малко, заплати, ДМС, 13,14,15 заплата - все възнаграждения за велико НИЩОПРАВЕНЕ! Отделно сгради, бюра, секретарки, компютри, осветление, отопление, облекло, купони за храна, осигуровки на държавни служители и т.н. Та по кръчмарски питам: Къде е ползата от файдата ???
  • 18 МАЛКА пенсИЯ

    12 4 Отговор
    ТЕЙЗИ,ПО-ОПАСНИ,от ГЕРБ!
  • 19 Цуца

    2 1 Отговор
    Щом виидят заплаха за разкриване на зулумите им, ГЕРБ и ДПС надават вой и писък! Само на избори и тогава, дай Боже да свършат мъките на изстрадалия ни народ!
  • 20 истинска пазарна икономика

    0 0 Отговор
    Ей така се уреждат на хубави местенца...
    Бил в парламента, след това на хубава управленческа длъжност, но мълчи, като риба...
    Ако имахме истинска пазарна икономика, много от тези щяха да измрат от глад.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол