Last news in Fakti

21 Юли, 2022 13:26 5 612 51

Скандал в парламента за шефа на КЕВР: „Това е форсмажор“

  • парламент-
  • освободен-
  • шеф-
  • кевр

Ако до следващата седмица не се избере председател, и се разпусне правителството и НС, няма да има председател в следващите 3 месеца

Скандал в парламента за шефа на КЕВР: „Това е форсмажор“ - 1

По най-бързия начин да се сформира избор за нов председател на Комисията за енергийно и водно регулира. КЕВР не може да седи без председател, това ще доведе до тотален хаос в българската енергетика.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента след оповестеното решение на Конституционния съд, с което се произнесе, че Станислав Тодоров е назначен на поста в нарушение на Конституцията, предаде БГНЕС.

Надявам се, че всички противоконституционни решения, за които ГЕРБ сме сезирали, ще завършат по същия начин.

Делян Добрев от своя страна предупреди за опасност при нарушени доставки на газ, каквито се очакват, ако КЕВР няма председател.

В решението на КС се казва, че се анулира решението за председател, тоест КЕВР вече няма председател. Ако до следващата седмица не се избере председател, и се разпусне правителството и НС, няма да има председател в следващите 3 месеца. Ако нямаме регулатор, кой ще определя цената на газа, попита Делян Добрев.

Дебатът по темата започна още в пленарната зала. ГЕРБ-СДС поиска незабавно изслушване на министъра на енергетиката в оставка заради решението на Конституционния съд. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова поиска думата и настоя мнозинството по най-бързия начин да внесе проект на решение за смяна на "противоконституционния председател, за процедурни правила, отговарящи на Конституцията, за спешно изслушване на министъра на енергетиката".

"Решението на съда означава, че всички решения на КЕВР в този състав могат да бъдат оспорени от всяка заинтересована страна, което означава колапс за българската енергетика", посочи Атанасова. И допълни: "Със силата на мнозинството, ако трябва опозицията ще помогне, да поканим веднага министъра на енергетиката за търсене на изход от ситуацията. В последните дни на това 47-мо НС да внесете процедура по избор на нов председател на КЕВР, за да продължи комисията да работи", настоя тя пред управляващите. По думите ѝ ни очакват тежки месеци за българската енергетика, трябва да се вземат адекватни решения.

Колегата ѝ Жечо Станков обясни, че с "незаконното избиране" на председателя на КЕВР ще настъпят големи щети за държавата, защото всяко едно решение на регулатора е обвързано с огромни средства. Той поиска от председателстващия заседанието Атанас Атанасов в залата незабавно да дойде и финансовият министър, дори премиерът и да кажат какви мерки ще бъдат взети. "НС трябва да вземе още днес решение как и какво ще правим", категорични са от ГЕРБ-СДС.

"Опитвате се да провокирате залата, трябваше да поискате думата за декларация, а не за процедура", направи забележка на Атанасова председателстващият заседанието. Атанасов не даде думата на Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, помоли я да си седне на мястото, след което обяви прекъсване от 15 минути.

Преди това Искрен Митев от "Продължаваме Промяната" коментира: "Когато една дама, която дори не се е регистрирала днес, излиза на трибуната в нарушение на закона и казва, че ние нарушаваме закона - това е безочието на ГЕРБ".

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС разясни, че след решението на КС, председателят на КЕВР днес, до края на деня, трябва да освободи кабинета си, а служителите на комисията от тази секунда не трябва да изпълняват нито едно негово разпореждане. "КЕВР няма председател - това е форсмажор", подчерта Чолаков.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълен хаос

    59 40 Отговор
    пак гласувайте за Кирчо

    Коментиран от #17

  • 2 Разбирачи

    29 17 Отговор
    от лъжи и интриги запръскаха злоба и отрова , агент Вергил от ДпС и той в хора на безродниците крадливи ! Нито компетентност , нито морал - отврат неземна !
  • 3 цербер

    12 10 Отговор
    Комисията за енергийно и водно регулира. РЕГУЛИРАНЕ.
  • 4 сирене

    39 30 Отговор
    Добрев отново лъже, има си процедури Баце, цялото ти семейство е в държавна администрация, все едно ни ти, ни ние не знаем. Герб ни имат за някакви пълни баламурници..
  • 5 ГЕРБ

    33 31 Отговор
    Измамниците продължават да получават удари.Скоро и в зандана чули Кирчо
  • 6 мъкаааа

    35 22 Отговор
    НИЩО НОВО В БЪЛГЕРИЯТА ОПОСКАНА. Кирето също не е назначен законно,но за ПП ПП Законът е врата в полето. ПуПулещо се правителство.
  • 7 хаха

    20 13 Отговор
    Ако се търси състав за престъпление като безстопанственост ще е интересно. Преседателят фактически е довел до тежки последици, обаче всъщност никога не е бил председател и не е можел да навреди на никой. :)
  • 8 тони

    25 17 Отговор
    Турбуленция, баце.......по харвардски
  • 9 сбруя

    21 5 Отговор
    КЕВР не може да седи без председател...НЕ МОЖЕ И ДА ЛЕЖИ. ТРЯБВА Й НОВ ДЮШЕК.
  • 10 Име

    27 10 Отговор
    Споко бе, всичките му решения действат. КС се произнася от тук насетне, решенията на КС нямат задна дата. Може да бъдат обжалване решение взето от шефа на КЕВР, но не се анулират автоматично. Това е особеното на решенията на КС. Каква е тая паника? Няма никакъв проблем. Проблем ще има от сега насетне, ако се подписва нещо индивидуално. Но ако се подписва от орган от няколко лица например, няма да е проблем. Четете законите бе хора.

    Коментиран от #13

  • 11 Бай Онзи

    23 7 Отговор
    Кога Парламента ще заседава по ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИЯ начин на регистриране на дъпъсъто за участие в избори !???А щом много знаят предложете за разглеждане точка пърна на следващото заседание ! Тук каскета НЕ МОЖЕ да помогне на герб+дпс !!!

    Коментиран от #23

  • 12 име

    29 15 Отговор
    Гербухите какво лапаха толков години, че просрочиха мандата на онзи селяндур иван иванов с години. Нали бяха на власт, що не направиха конкурс?
  • 13 Факт

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Име":

    В голяма грешка си!
  • 14 Далече стигнахме май

    10 6 Отговор
    Ами някой трябва да бъде арестуван.Или КС или депутатите гласували за него или подалите сигнала, като хора, чиито действия застрашават националната сигурност.
    И най вече КС, който извършва действия сравними със ПРЕВРАТ.
    Хайде анулирайте....
  • 15 сирене

    11 11 Отговор
    Герб си владеят прокуратурата и използват момента.. Колко неочакван и нечуван ход - сарказъм...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кой създава хаоса?

    17 11 Отговор

    До коментар #1 от "Пълен хаос":

    Тулупа драпа да се върне но няма да го огрее.
  • 18 нннн

    26 4 Отговор
    Що за глупост! От един човек да зависи енергетиката на България? Нали си има заместници. Те пък свои заместници... Белгия две години нямаше правителство и пак си имаше всичко и не се оплакваше. Държавната машина трябва да си работи, независимо от кефа или липсата на някой си!

    Коментиран от #45

  • 19 Хъхъ

    14 12 Отговор
    Как така става че мнозинството в НС е избрало шеф за КЕВР сега КС го отмения и отново искат от НС да избере нов ?
    От КС са или платени клакьорки или има тотално сбъркан начин за избор на шев за КЕВР !
    Склонен съм да вярвам че тези от КС са корумпета на хранилка при ГЕРБ-ДПС

    Коментиран от #46

  • 20 САМО ПРЕДЛАГАМ

    20 1 Отговор
    ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ НА МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИТИ, АКО ИМА ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ДА БЪДАТ ЛИШЕНИ ЗА ВИНАГИ ОТ ПОЛИТИКАТА. НЯМА КАК ПИЯНИ И НАДРУСАНИ ДА НИ РЪКОВОДЯТ И ДА ИМ ПЛАЩАМЕ. РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА.

    Коментиран от #30

  • 21 Айде

    13 3 Отговор
    КЕВР по принцип служи за прехвърляне на отговорност! Фалшива независимост! МС да си върши работата и толкова!
  • 22 Какво е това?

    15 9 Отговор
    "Конституционалистът проф. Пламен Киров: Актовете на КЕВР са нищожни!"
    Този човек за идиоти ли ни взема.Или открито призовава за ХАОС и размирици.

    Коментиран от #47

  • 23 Бай Брадър

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Онзи":

    Да бъде забранено дпс за избори (много неща ще си дойдат на място) да падне каскета(всичко ще си дойде на място) !!!

    Коментиран от #49

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хаахо

    4 9 Отговор
    Търсят си прецедент Съдебната система.
    Ами по примера на Професор Киров, утре Министър Председателя излезе по БТВ и каже - всички решения на КС и АС и Прокуратура досега са нищожни, какво ще стане?
    Тръгнали от Съдебната система да СЪБОТИРАТ управлението и ОБЩЕСТВОТО.
  • 26 редник

    5 8 Отговор
    Малко нещо не разбирам - е ли Народното събрание най-висш държавен орган и как нещо, наречено конституционен съд, отменя решения?...
  • 27 Отврат

    8 3 Отговор
    Ами да попитаме легитимни ли са решенията на институция, която има одобрение от Обшеството 10-15%, като Прокуратура и Съд.
    Или м?айната му на обществото, както казват от ВСС.
    Ами НС, легитимно ли е и то.
    Тези ганстери продължават да си мислят, че ще продължаваме да си мълчим и ги търпим.
  • 28 ХА ХА ХА

    11 4 Отговор
    АБЕ МИТЕВ Я КАЖИ КОЙ ПОГАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКАТА ????? ТОВА НЕ Е ЛИ КИРО - ТЪПОТО ????? И КАТО СИ ТЪЙ ГОЛЯМ ОТВОРКО .....КАЖИ КОГАТО СЕ ПОГАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКАТА .......КАКВО ТРЯБВА ДА Е НАКАЗАНИЕТО НА ТОЯ КОЙТО ГО ИЗВЪРШИ ???? ДА Е ВЪВ ЗАТВОРА .....ИЛИ ДА Е ПАРАПЕТЕН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ?????

    Коментиран от #31

  • 29 Тиква

    5 10 Отговор
    Интересно кои Реват? ГЕРБ нали. Скапаха България и хората. Сега Реват че ще ходят в затвора! Рано или късно ще се там, каквито и врътки да правят
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тиква

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "ХА ХА ХА":

    Започни от царя и Бойко след това. После пиши кой какво спазва. Герб за затора и идва скоро.

    Коментиран от #35

  • 32 Хи хи хи !

    4 3 Отговор
    Слагайте ДАМАДЖАНА .....ще си изпере кенефите и работата ще потръгне !!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 оня

    1 1 Отговор
    С или без прекупвачите пак си лапат здраво:)) И калинки колкото щеш:))
  • 37 КЕВЪР И СЪС И БЕЗ ПРЕЦЕДАТЕЛ Е ПАРАЗИТ

    6 2 Отговор
    НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА И АКО ГИ НЯМА , НИКОЙ НЯМА И ДА ЗАБЕЛЕЖИ .............КАТО ГИ ХРАНТУТИМ ОБАЧЕ , НИЕ НЯМА КАКВО ДА ЯДЕМ !СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА НС И ЗА МС И ЗА ВСИЧКИ ХРАНТУТНИЦИ ОКОЛО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ! ЦЕНАТА НА ТОКА , ВОДАТА И ПАРНОТО МОЖЕ ДА СЕ СМЕТНЕ НА ОБИКНОВЕН КАЛКУЛАТОР КАЛКУЛАТОР КАТО СЕ ЗАЛОЖАТ РАЗХОДИТЕ И СЕ ДОБАВИ ЗАКОННАТА ПЕЧАЛБА - ОСТАНАЛОТО КОЕТО КЕВЪРА ДОБАВЯ СА КРАЖБИТЕ НА ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА
  • 38 1010

    6 0 Отговор
    Какво регулирате?Смазахте ни със сметките за ток.Уж имаме АЕЦ....
  • 39 БЕСНИ СА В ГЕРБ ЧЕ В МОМЕНТА НЕ

    7 4 Отговор
    КРАДАТ ТЕ !
  • 40 Азим

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "ОСТАВКА НА ТОВА МЕКЕРЕ КИРО !":

    Че то правителството е в оставка, ако не сте разбрали!
  • 41 БЕЗ КЕВЪР НЯМА КОЙ ДА БУТА ЕЛЕКТРОНИТЕ

    5 2 Отговор
    ПО ЖИЦАТА НАСАМ НАТАМ С 50 ХЕРЦА !
  • 42 НЯМА КОЙ ДА ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТО НА КРАТУНА

    4 3 Отговор
    ЗАТОВА ТОЙ ВЕЧЕ СЪСКА КАТО ПЛЕЩИ ПРОСТОТИИТЕ СИ !
  • 43 КАТО БЪРЗАТ С ШЕФА НА КЕВЪРА , НЕ СЕ ЛИ

    6 1 Отговор
    ИЗДАВАТ НАЙ - ЛЕВАШКИ ЧЕ И КИРО И ОСТАНАЛИТЕ ИСКАТ ИЗБОРИ ...............ЗА ДА СЕ ПОКРИЯТ И ДА СЕ ЗАБРАВЯТ МОШЕНИЧЕСТВАТА И ПРЕДАТЕЛСТВАТА , КОИТО НАПРАВИХА НАБЪРЗО , ЗА 5 МЕСЕЦА !
  • 44 НС И МС ИСКАТ ДОКАТО ИМА ВРЕМЕННО

    4 3 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВО И В ТОВА БЕЗВРЕМИЕ ДА НЯМА КОЙ ДА ОДНЕСЕ НАРОДНАТА ЛЮБОВ !? ТОВА Е ПЛАНА НА МЪРШУЛЯКА ,А БОЙКО ТИКВАТА КАТО ОСВОБОДИТЕЛ ДА ДОЙДЕ И ДА ЗАПОЧНЕ ОТНОВО СЪС СТАРИТЕ ИЗПИТАНИ НОМЕРА ДА ,,УПРАВЛЯВА" ЖИПКАТА СЪС СЕВДА !
  • 45 Веселяк

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "нннн":

    Не знам дали знаеш?! В Белгия е Брюксел!:)

    Коментиран от #51

  • 46 Сполаи ти

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хъхъ":

    Там сме братче! Всички сме на тая хранилка! Ама, ти нищо не можеш да направиш!
  • 47 Рашков

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Какво е това?":

    Що не се опиташ да направиш хаос и размирици?!:)
  • 48 Радомир Чолаков от ГЕРБ?? Като имаше

    3 4 Отговор
    Председател на КЕВР С ИВАН ИВАНОВ НАЧЕЛО! КАКВО СТАНА В Енергетиката!! Енергийната мафия крадеше милиарди с благословията на КЕВР!? Тогава Чолаков мълчеше,?? Защо Чолаков мълчеше? Защото крадеше ГЕРБ Организирано!!
  • 49 Каскета

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Брадър":

    Ти, ако паднеш всичко ще си дойде ли на мястото?!
  • 50 Отврат

    3 3 Отговор
    Чухте ли го Гешев какви ги говори.
    Правото на живот, понеже било първостепенно, Гешев го върза към правото на собственост.
    Намеква ли ни Гешев, че правото на собственост е заплаха на правото на живот.
    Первезна МИЛИЦИнерщина.
    Този човек е опасен за обществото.
    Ами ВСС, ами НС.Бучисти ли са в Съдебната система да питаме?
  • 51 нннн

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Веселяк":

    И Балдуин Фландърски е от там. И това го знам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове