Last news in Fakti

21 Юли, 2022 14:53 2 223 33

Ива Митева е оптимист за новия кабинет

  • ива митева-
  • правителство-
  • итн

Дали Бойко Рашков ще оглави Антикорупционната комисия или не, е въпрос на конкретни предложения, смятат хората на Слави Трифонов

Ива Митева е оптимист за новия кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

Ако сега сформираме кабинет, той ще е много здрав и силен отколкото беше първоначалният. От вчерашните разговори с БСП аз съм обнадеждена, дотолкова доколкото зависи от нас и по поведението на останалите колеги, особено на БСП и ДБ. Това каза народният представител от „Има такъв народ” Ива Митева.

„Виждам, че всички колеги сме на едно мнение, че това е по-доброто решение в момента за всички нас. И то не затова дали ще бъдем в парламента или не, повярвайте ми това въобще не е въпрос, който стой на масата, а по-скоро тук отчитаме всички последици, които ще следват от ситуацията, в която сме ние в България. И не само в България, но и в други държави. Наистина сме загрижени и смятам, че трябва да излезем от тази криза”, коментира Митева пред БГНЕС.

Тя говори за одобрения на първо четене от правна комисия закон за КПКОНПИ и неговото значение за съставяне на ново правителство.

„От нас е ясен знак и ние го заявихме още вчера. Направили сме нашите бележки и опасения по отношение на антикорупционния закон. Подкрепихме законопроекта вчера да, защото смятаме, че наистина антикорупционното законодателство се нуждае от дълбока промяна. Многократно съм заявявала, че действащият закон не е добър и се нуждае от сериозна реконструкция. Приехме и решение да се проведе обществено обсъждане”, добави Митева.

Ние спазваме плътно това, което ни беше дадено като управленска програма. Утре тръгваме към избор на председател на КПКОНПИ. Нямаме и ден за бавене по този въпрос, съобщи Митева.

Дали Бойко Рашков ще оглави Антикорупционната комисия или не, е въпрос на конкретни предложения. Не мога да кажа към този момент дали ще имаме кандидат, мисля, че и името на Рашков подлежи на обсъждане, така че всичко е въпрос на разговори, продължи Митева.

Относно отношенията между ИТН и ПП и евентуалната нова номинация на Асен Василев за премиер, тя подчерта: „Знаете нашето становище по отношение на Петков и Василев. Имаше и вот на недоверие, там изразихме категорично становище. Аз съжалявам, че Василев не успя да усвои своя мандат. Знаете, че ние бяхме отворени за разговори. Казахме, че ще разговаряме, дори бяхме готови да го подкрепим, но за съжаление той не направи никакви усилия в тази посока”, уточни Митева.

Мисля, че ако сега сформираме кабинет, той ще е много здрав и силен отколкото беше първоначалният, заяви още Ива Митева от ИТН.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    45 8 Отговор
    Ай стига бе! Нац предатели сформират кабинет? Жална и майка на България.
  • 2 Коцев

    41 14 Отговор
    С мандата на БСП ли бе, нещастници долни? Избори!
  • 3 Сатана Z

    42 3 Отговор
    Докато Митева си каканиже през и приказки,юнаците от Дънди Прешис добиват и изнасят Българското злато в чужбина.

    Z
  • 4 Леле

    44 9 Отговор
    Цялата работа е, че не им се изпуска кокала. Ще го държат със зъби до последно. Защото парламент няма да видят повече нито ИТН, нито ДБ. А ПП ще са на кантар.
  • 5 друга

    27 6 Отговор
    мисирка.....
  • 6 кокорин

    32 4 Отговор
    Абе тия какво пушат? Не е тютюн
  • 7 сирене

    27 3 Отговор
    не е минала добре срещата в Американското Посолство, ма хич...
  • 8 ИСТИНА Е

    29 7 Отговор
    Жалки и гнусни сте с вашият гуро, защото той копира тиквун.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Колев–Босия

    20 7 Отговор
    Не и произнасяте истинското име правилно.
    А то е слИва!!!
  • 11 Българка

    28 6 Отговор
    Наемничката като съска с ултиматуми и в същото време чертае стабилно правителство и то с ИТН, дали си вярва , дали мисли, че другите й вярват.
  • 12 Бате Натопорчо

    10 2 Отговор
    Ивчеееее ......... ... ... .......
  • 13 Бай Онзи

    18 5 Отговор
    Итн-ще гласуваме за ново правителство (само че всеки един момент учиндолския може да ревне ма ке до ни я ) и край на правителството ! Избори веднага а не когато решат герб+дпс !
  • 14 кочо кратуната

    14 5 Отговор
    Ива Митева за назначението на станислав тодоров за шев на дквр ,обвинява продължава промяната .Още не са конструирали новото правителство ,тези недоразумения пак започнаха с обвинения и ежби по между си .ПП ДБ и БСП -никакво правителство с итн.Тия неграмотници от итн нема да отиде и ден да не саботират и обвиняват партньорите си в управлението .Ако искате да ви се стъжни управлението след което да съжалявате за участието им в управлението е отговорност на бсп пп и дб.

    Коментиран от #19

  • 15 ЧОЧО

    17 1 Отговор
    С гласовете на ИТН падна Правителството на продажните Харвардци а сега за същите са оптимисти.Това вече ако не е идиотщина какво е!Тия политици на имат за голами шарани.
  • 16 куку

    14 6 Отговор
    Митева, хич няма да е здрав кабинета ,щом мислите да обсъждате ,да умувате и пр. пр. глупости за кандидатурата на рашков .Вие сте подозрителни ,съмнителни ,саботиращи и предатели на кабинета .Разнобой за кабинета ще има при втори кръг на разговорите за поцзициите в кабинета за министри .ИТН са ,алчни лапни шарани за постове и позиции ,
  • 17 Ха-ха!

    10 2 Отговор
    Хиените пак ще се съберат, за да догризкат мазния кокал. Ама, всичко е в името на народа и за негово добро, де. Хиените ще ни спасяват от гладната и студена зима, ха-ха!
  • 18 Бамбука

    18 5 Отговор
    Егати и лицемерката. В канала !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 само това не

    22 3 Отговор
    На тая много и се услади депутатския живот Като си помисли че може да изхвърчи от парламента и дълбоко се разстройва
  • 21 плюс минус

    10 0 Отговор
    Погледнал се Илия, пак в тия.
  • 22 Българин

    10 4 Отговор
    итн, дб са по зле от пп, тия са абсолютни политически проститутки.Това са екземпляри без абсолютно никакъв морал.На следващите избори те ще бъдат изхвърлени в кофата за политически боклук.
  • 23 къдесенамирате

    11 3 Отговор
    Това вече се нарича злоупотреба с наркотични вещества, от най-тежките. Какви са тия видения, ма, Иво? Къде живееш, на планетата Ипсилон в 5885 Галактика ли, ма?!
  • 24 Депутатските кучета

    11 0 Отговор
    Много сладък този кокал. Ще се бием до кръв.
  • 25 Минева

    10 3 Отговор
    Избори и ИТН вън от парламента
  • 26 Фффф

    6 3 Отговор
    Бойко Рашков явно е ценен като яйце Фаберже, да се неначудиш няма ли други панционери в тоя държава, уе?!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Нико

    0 0 Отговор
    Долни мошенници !
  • 31 БАЦЕ ЕООД

    0 0 Отговор
    Взимаме та в ГЕРБ ма.. толкова долна!
  • 32 Какво

    0 0 Отговор
    Марш в клозета,всички лизачи нови избори точка.
  • 33 Българин

    0 0 Отговор
    Ива да утиде на невролог да се прегледа, не ми изглежда много добре. Някак си е много бледа и нервна. Не е хубаво това. В тази партия всички са прихванали от Славун.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове