Last news in Fakti

22 Юли, 2022 09:30 2 796 48

Цветанов: Не всички в МВР са маскари

  • цветан цветанов-
  • мвр-
  • георги семерджиев

По думите му след създаването на Държавната агенция за пътна безопасност, чийто бюджет тази година година е над 4 милиона лева, не са постигнати никакви конкретни резултати

Цветанов: Не всички в МВР са маскари - 1

"Не познавам случая Семерджиев, но знам това, което е записано в системата на МВР. Той се измъква по юридически начин, тъй като не са събрани нужните доказателства. През последните години Георги Семерджиев многократно е нарушавал движението по пътищата, управлявал е автомобил след употреба на наркотици. Ако месец преди катастрофата органите на МВР бяха свършили своята контролна функция, щеше да се избегне тази трагедия".

Това коментира пред БНТ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Месец по-рано той избягва от контролните органи, които са били длъжни да осъществят издирвани, защото когато видиш, че този човек е рецидивист на пътя, трябва да се действа много по-адекватно. Но имаме цялостен проблем с политиката на държавата, свързана с пътната безопасност", каза още Цветанов.

По думите му след създаването на Държавната агенция за пътна безопасност, чийто бюджет тази година година е над 4 милиона лева, не са постигнати никакви конкретни резултати. Цветанов припомни, че със законодателна промяна от 2012 г. 50% глобите, събирани от нарушителите да отиват във фонд, с който да се осигурява необходимата инфраструктура.

"От 2017 до 2020 г. във фонда са постъпили 193 млн. лева. Ежегодно обаче са разходвани средства за техника около 4-5 милиона лева. Трябваше да се изгради инфраструктура с видеонаблюдение и тогава полицаят нямаше да има възможност за диалог с нарушителя и корупционни действия."

Цветанов е учуден защо в паралмента не е имало изслушване на вътрешния министър и главния секретар на МВР в парламента, за да се изясни цялостната хронология на събитията около катастрофата на бул. "Черни връх".

"При толкова години пътнотранспортни произшествия няма как да не си забелязан от органите на реда, това оставя усещане за чадър", подчерта той.

Според Цветанов след като полицаи нееднократно са помагали на Георги Семерджиев, е вероятно много от доказателствата около катастрофата да са заличени:

"В момента ние имаме само едни телефони и апарати, от които можем да видим с кого е контактувало лицето, и да се види дали има някой на държавно ниво, който да го е прикривал."

"Бих казал на сегашния вътрешен министър да преведе в известност организираната престъпност и да се види колко са делата, които се образуват срещу тях. Дали тези, които са били санкционирани, продължават да нарушават правилата", посочи той.

"Аз съм убеден, че има много отдадени и съвестни служители на МВР. Не е добре да се създава усещането, че всички са маскари. Въпросителна е защо все още няма тази координация между министър и главен секретар", поясни още Цветанов.

"Реформи няма последните години", категоричен е той.

"Ако погледнем какво ще загуби страната с второто плащане за милиарди, мисля че трябва да се направи един хоризонт, да се активират партиите в срок за 6 месеца, и после да се мисли за предсрочни избори. Трябва да се изкорени тази омраза, която виждаме в момента. За държавата е по-добре да има работещ парламент и стабилен кабинет", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо е учуден

    22 1 Отговор
    "Цветанов е учуден защо в паралмента не е имало изслушване на вътрешния министър и главния секретар на МВР в парламента"...И ние сме учудени, че с нашите данъци се издържат държавни служители, които малко се интересуват от нашите проблеми и се отнасят небрежно към своите задължения

    Коментиран от #16

  • 2 гост

    10 2 Отговор
    Една от причините за забавяне връчването на наказателни постановления е МЪРЗЕЛЪТ! Защо трябва да си мръдна пръста, след като заплатата върви и без да го мърдам. При мен се получи същото. Наложи се да сменям личната си карта и едва тогава разбрах , че 18 месеца преди това съм засечен с превишена скорост и имам акт за 50 лв.
  • 3 Пич

    18 1 Отговор
    Значиии.....щом ти , като дребно МВР шефче , се сдоби със седем апартамента , всички редови полицаи , трябва да имат поне по три , и то , почтено изплащани от заплати !!! Поне според твоите обяснения , за почтено изплащане с кредити !!! А така ли е ?! Всеки полицай ли се е сдобил с три апартамента ?! Защото твоята заплата , не е била два пъти по висока , от тази на редовите полицаи !!!
  • 4 Цвъко

    25 0 Отговор
    Този от трибуната на парламента като министър издаваше присъди, а след това обвинените от него осъдиха България за безумните действия на милицията под неговото управление.
  • 5 Едно към едно

    19 2 Отговор
    Прав е. Маскари са само тия като него, завършили помощно училище по платненки.

    Коментиран от #29

  • 6 МвР

    16 1 Отговор
    Цецко и Рашков си приличат по имотното състояние и по некадърност.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 2222

    13 0 Отговор
    "Той се измъква по юридически начин, тъй като не са събрани нужните доказателства."

    А защо не са събрани? Защото е плащал на милицията и милиционерите са правили всичко възможно да увредят така да се каже събраните доказателства, ако изобщо са събрани.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хаха

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "МвР":

    Единият слиза с асансъор в гаража, другият ака в 12 клозета.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Оня

    13 1 Отговор
    Всички шапки са мacкapи! Не-мacкapите самата Система ги изхвърля!
  • 13 завод

    9 0 Отговор
    По думите му след създаването на Държавната агенция за пътна безопасност, чийто бюджет тази година година е над 4 милиона лева, не са постигнати никакви конкретни резултати. Ястноооо:МЪНИ ФОР НОТИНГ. Има такава песен на "Дайър Стрейтс". Но това ,с харчене и нищоправенето си е българска работа.
  • 14 Гай Турий

    16 0 Отговор
    Най-големият маскара пак дава оценки. Ти си за затвор бекаун! Забрави ли как прибираше десетките милиони ДДСарски пари, откраднати от разните му играчи в Пазарджик и Пловдив и ги делеше с прокурорите?? После тия ДДСари излязоха голи, но чисти и изпрани от арестите. Те сега пак вършат същото...
  • 15 ТаУмВзе

    11 1 Отговор
    Щом цецку, изгонения гербераст не е в панделата, кво ме ве ре бе? Сметай тва е Изгонен гербераст! Пародията си бичи злокобно в Геноцида и тва е. Друго няма да има.

    Коментиран от #19

  • 16 13 божи заповеди на държавния хрантутни

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защо е учуден":

    1.Остави днешната работа за утре, защото свършиш ли я днес утре ще ти намерят друга.2. Защо да се работи след като заплатата върви и без да се работи.
    3. Ако свършиш нещо понеже си КАЛИНКА може да сгафиш и тогава няма ДМС, 13,14,15 заплата за образцово НИЩОПРАВЕНЕ.
    4. Прехвърли гражданина на колегите и се отърви от работа и от ОТГОВОРНОСТ.
    5. Ако началството пита защо не работиш всеопрощаващия отговор е: Не съм сезиран по съответния ред.
    6. Разкарвай и мотай гражданина до като не се сети да намаже филията.
    7. Не забравяй началника. и то е човек и тоя обича филии.
    8- Оглеждай се, ослушвай се и пр ивсеки сгоден момент КРАДИ!
    9. Когато си на бюрото задължително гледай втренчено в компютъра дори да редиш пасианси.
    10. В коридора - никога с ръце в джобовете, движи се бързо и носи лист в ръка, дори празен. Началството ще го оцени.
    11. Ухажвай колежките, все нещо може да падне.
    12. Не се плаши: даже да сгафиш най-много да те прехвърлят на по-харна работа.
    13. НАЙ-ВАЖНОТО: Кради на поразия! До сега държавен "служител" ОСЪДЕН НЯМА !!!

    Коментиран от #41

  • 17 пешо

    12 0 Отговор
    цецо крадецо бавно развиващия се физкултурник
  • 18 Зле са нещата

    11 1 Отговор
    щом го вадят и тоя от нафталина.

    Коментиран от #22

  • 19 Филип Георгиев

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "ТаУмВзе":

    КВО ОЧАКВАШ, НАВСЯКЪДЕ ГЪМЖИ ОТ МИЛИЦИОНЕРИ. ТОЯ ЕВРОАТЛАНТИК БЕШЕ РАДЕТЕЛ НА СЪЗДАВАНЕТО НА СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ СЪД И ПРОКУРАТУРА. БАЩА МУ Е БИЛ ШАФЬОР НА ШЕФА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗЪМЪ НА БОКО И ТАТО. КАКЪВ Е БИЛ БОКО, КАКЪВ Е БИЛ БАЩА МУ? ВИЖТЕ КАК СУТРИНТА ПО КОШЛУКОВАТА ТЕЛЕВИЗИЯ КАНЯТ ГЕРБЕРАСТИ И ДЕПЕСАРИ. ВИЖТЕ КАК ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАРОДОНАСЕЛЕНИЕТО ИСКАТ ДА ВЪРНАТ ТИКВАТА. ПРОСТ НАЪ, СЛАБА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #24

  • 20 Така е цвъки

    10 0 Отговор
    "не всички са маскари" но на фона на милион лежляци маскари 200–500 честни милиционери какво ще направят???

    Коментиран от #26

  • 21 ЧОЧО

    9 0 Отговор
    Наближават избори,Цвъки трябва да е по медиите.Няма ли други в тая страна,че все едни същи ни натрапвате днес да не пропуснете оня Джиджъс ли Миджъс ли беше.
  • 22 Нафталина

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Зле са нещата":

    нали знаеш с какво предназначение е - да пази от молци, които всичко изяждат.
  • 23 Фффффф

    0 3 Отговор
    Както винаги не е прав...
  • 24 ТаУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Филип Георгиев":

    Пич, аз телевизия нямам. Мониторите са ми за друго. И кво да им гледам на тия Злетаци. Ясно е, че сме Приключили и тва е. Са Зимата Крах Официално. Друго няма как да стане.

    Коментиран от #28

  • 25 един друг

    9 0 Отговор
    Цецо, най-голямата маскара в това министерство беше ти. Сега има и много други, но по-голяма от теб, засега няма.
  • 26 Споко

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Така е цвъки":

    Тези 200–500 честни милиционери ако не вървят по гайдата на маскарите им спретват набързо някой компромат и вън от системата на МВР>

    Коментиран от #45

  • 27 барони

    5 0 Отговор
    Проблемът е, че висши служители в система се занимават с незаконна а често и престъпна дейност. Симона Радева и Георги Семерджиев са най-малките колелца в престъпната схема. Но, явно няма воля в ръководството на МВР да намери истинските виновници....
  • 28 Филип Георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "ТаУмВзе":

    АМИ В НАЛИВНОТО СЪСТОЯНИЕ В КОЕТО СЕ НАМИРАМЕ Е НАПЪЛНО ЛОГИЧНО ДА ПРИКЛЮЧИМ

    Коментиран от #30

  • 29 Митака

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Едно към едно":

    Прав си, но ето че има голям апартамент с личен асансьор.
    От както го хрантутим тоя забрави и помощното у-ще и дворния нужник.
  • 30 ТаУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Филип Георгиев":

    Брато, Трябва да се Осъзнае, че Вече сме Приключили. Без тва, всякакви действия са Хаос. Както знаем, тва е и целта де.

    Коментиран от #38

  • 31 Колев

    6 0 Отговор
    Скрий се пъпеш такъв. Помним по твое време кухи акции с гръмки имена. Резултат нулев. Разчиствахте си полето за ваши хора. Обвинените после осъдиха държавата за милиони левове.
  • 32 Алабализ

    4 0 Отговор
    Защо никой не казва,че пречките всъщност са юридически.Първо погасителната давност за нарушенията е4 ,5 години.Тоест тези от 2014г. все едно не съществуват.За да влезе в сила трябва да е необжалваемо тоест да е връчено и да са изтекли сроковете за обжалване или е влязло в сила решение на съда което не подлежи на обжалване.Това често в София отнема повече от 2 години .не на последно място след хващането на катаджията Тръпков да взема 20 лв по времето на ГЕРБ с министър Вучков забраниха на всички служители на МВР освен пътна полиция да работят по КАТ както беше преди.Това се случва обикновенно през 15 години още от Бонев.Първо по КАТ работят всички райони инспектори и патрулите от охранителна полиция които в София са подчинени на районните управления.После хващат някой катаджия да скубе пари който не е подчинен на районните, а на такива като Богдан Милчев и Тенчо Тенев и забраняват на всички други освен тях да глобяват.После рязко се вдигат произшествията и нарушенията защото другите полицаи нямат права и или се обръщат като видят нещо или стоят и чакат докато след 2 часа дойдат катаджиите.15 години централизират цялата информация и си пишат само правилата по начин по който докато връчат глобата тя изтича по давност и накрая попада при някой млад полицай като тая с татуировките и приятелят и покриват такива като Семерджиев.Тези младите са от приятели за млади и добре изглеждащи дето много ще работят.Е видя се колко и как работят .А сега питайте реформатор
  • 33 МАЛКА пенсИЯ

    2 0 Отговор
    ,,бил,ЦЕНЕНинформатор,на органите...ТЪЙ ЛИ НЕ МОЖАХА,НЯКОЙ СВЕСТЕН,ДА СИ НАМЕРЯТ,А ТОЗИ НАРКОМАН!!!
  • 34 без майтап

    4 0 Отговор
    По време на комунизъма,мой приятел почна работа в милицията.Завърши успешно школата в Симеоново.Изкара2,3г.ОТКАЗА СЕ!!!ИСКАЛИ МУ НАЙ-МАЛКО20(ДВАДЕСТ)АКТА,НА МЕСЕЦ.МИСЛЯ,ЧЕ КОМЕНТАРИТЕ-ИЗЛИШНИ.

    Коментиран от #42

  • 35 Мнение

    5 0 Отговор
    Този човек е много покварен и кое лоби го крепи за да го показват по телевизията. Всички го знаят и въпреки всичко му дават трибуна. Просто нямам думи. Този човек не се ли срамува поне малко от лошите неща, които е извършил?
  • 36 СМОТАНЯК

    4 0 Отговор
    ГОСПОДИ ЩО НЕ ГИ ПРИБИРАШ ТАКИВА НАГАЛЦИ
  • 37 Дичо

    5 0 Отговор
    Т.е. бившият МВР министър признава, че има маскари в министерството, някои може би назначени от него.
  • 38 Филип Георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "ТаУмВзе":

    РАЗБИРА СЕ ЧЕ ТОВА Е ЦЕЛТА. НЕ ОТ ВЧЕРА. ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 32 ГОДИНИ
  • 39 Анинимен

    2 1 Отговор
    Той беше маскара
  • 40 Шзбирател

    2 0 Отговор
    Рашков е по " модерен"! Превърнал е кюлчетата в имоти!
  • 41 жбнгх

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "13 божи заповеди на държавния хрантутни":

    Всичко е вярно 1:1. Причината е, че всеки държавен служител е връзкар с протекции. 99% са деца, внуци, правнуци, братовчеди, племенници и пр. на някой комунист. Почтени, трудолюбиви, съвестни комунисти НЯМА.
  • 42 жбнгх

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "без майтап":

    Сега е същото в охранителните фирми- трябва да пишат определен брой доноси и клевети, за да получат заплата.
  • 43 Шопов

    2 0 Отговор
    Г-н Цветанов да ни каже с какви средства издържа семейството си и какъв е техният произход?!
    Ще му подскажа:
    Чета лекции!
    Получавам наеми от имоти!
    Те всички това правят!
  • 44 нормален

    4 1 Отговор
    Огромният процент от полицаите получават и пенсия и заплата и са спокойни не си дават зор да работят лафът им е ще стоя докато ме държат При това положение не е опасно дори дисциплинарно уволнение Нали вече са се пенсионирали това води до абсолютна безотговорност трябва да се смени закона полицаите се пенсионират по-млади защото работата им е тежка и ги амортизира но от горните факти става ясно че явно работата им не е тежка и не ги амортизира след като работят и след пенсиониране и ако нямаше предел по закон до 60 години биха работили и с памперси Нужно е трудът им да стане трета категория като на всички нормални хора в държавата
  • 45 безпартиен

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Споко":

    Преживял съм го точно това-скоростта с която едно дело може да премине на три инстанции!Отне само 6 месеца!Просто беше натиск от член на ВСС за присъда от 10 лв.!!!!!!!!Всички по веригата изпълниха нареждането и се издигнаха в службите си!А началниците в МВР?Всичко знаеха,но си траеха!Така додрапаха заслужени пенсии!
  • 46 Българин

    2 0 Отговор
    Сега ще ви кажа и.ако ме изгонят от работа,поне ще се убедя, че всички телефонисе следят.
    Редовите полицаи се натоварват с един куп глупави и безпредметни задачи, маскиранис гръмки фрази като "война на нарушителите по пътищата", "контрол на охранителните фирми", "контрол на оръжията" и мноого други подобни глупости. Така плюс ниските заплати, страха от наказания, погазването на честта на тези хора,отнемането на оперативната им самостоятелност превърнаха тези служители в послушни мишоци или откровени ганкстери. Това е майка България! За едни майка, за други мащеха..
  • 47 Артилерист

    3 0 Отговор
    Цв.Цв е бил министър на тази система и има значителен дял за безпорядъка в нея. Министър Рашков започна много активно, но беше оставен сам срещу мафията. Заваляха какви ли не професионални и лични компромати, обиди, заплахи... Мафията мобилизира целия си потенциал срещу него. И той се кротна. Погледнете какво е държавното обвинение срещу престъпниците в лицето на главния прокурор. Гешев, като прокурор, не внася обвинения, той само се договаря с престъпниците. За каква справедливост, за какво социално прочистване, превъзпитание и прочие да говорим. Става публично убийство, кражби в големи размери, измами и прочие мошеничества, за които се явяват много свидетели, но Гешефтурата си избира свой, "защитен" свидетел и започват едни безкрайни дела... Полицаите не го ли виждат това? Защо да си рискуват хляба? Имитират, траят си, заемат страната на силните и службата си върви. Прекараните да се оправят. Като онези битите, влачените, мятаните, гаврените зад колоните...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове