23 Юли, 2022 17:52 3 271 28

Христанов: Шеф на дирекция от Агенцията по храните от години действа в полза на външни лица

  • иван христанов-
  • директор-
  • дирекция-
  • бабх-
  • външни лица

"Имаше случаи когато конкретни лица казват на наши служители "ето видяхте ли, ние се завръщаме", допълни той

Христанов: Шеф на дирекция от Агенцията по храните от години действа в полза на външни лица - 1
Снимка: NovaNews

Има директор на дирекция от БАБХ, които от 5-10 години действат в полза на външни на агенцията лица. "Капитан Андреево" е само един случай. Надяваме се другата седмица да внесем сигнал към прокуратурата и ГДБОП. Ще стане ясно дали това ще се случи след като приключи проверката. Това коментира за "Офанзива" зам.-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов.

"Уважаваме определението на съда за връщане на "Евролаб 2011" на ГКПП "Капитан Андреево", но то ще бъде допълнително разтълкувано, защото ни оставя с много въпроси и малко отговори. Ние не забраняваме на операторите да управляват товарите. Не се казва изрично, че товаро-разтоварващата дейност е част от отговорностите на оператора. Регламентът не урежда дейността на границата. Имаше случаи когато конкретни лица казват на наши служители "ето видяхте ли, ние се завръщаме", но ние нямахме очаквания за лесен изход от ситуацията", сподели той.

Христанов смята, че за съжаление ИТН са направили солидна история в своите прояви, бяхме подозрителни към тях в преговорите. "Разочаровани сме. Надявахме се да се избегне сценарият с предсрочни избори", заяви зам.-министърът в оставка.

Според него при контрола на помещенията на границата има неотговорени въпроси. "Ако "Евролаб 2011" контролира и каже, че други оператори не могат да вкарат екипи, не създава ли това предпоставки за неравнопоставено отношение? Имаме съмнение за качеството на контрола и чистотата на храната на границата", попита Христанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДС активист

    14 3 Отговор
    Някой да е чул нещо за Мултигруп-ДПС ?
  • 2 Абе лъжецо

    28 18 Отговор
    Нали ИТН ви беше "мафията" бе! Как пък имахте зор да правите правителство с тази "мафия" ! Толкова жалки лъжци сте, че не е истина!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българка

    23 1 Отговор
    И защо след като има съмнения за недобросъвестно изпълнение на задълженията и предполагам доказателства досега не е уволнен от шефското място?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жоро

    15 18 Отговор
    Кражбите продължават, мутрите да благодарят на ГЕРБ ДПС ВЪЗРАЖДАНЕ ИТН. На граничния пункт са откраднати над 200 милиона лева и безчетно много от контрабанден внос и трафик.

    Коментиран от #10

  • 7 Познайте

    14 5 Отговор
    От първия път....кой е най-големият спец в страната в категория,вземане на развити бизнеси,и прехвърляне на сика.джии.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сумата

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Жоро":

    Не е вярна,умножи я по 100.
  • 11 хммм

    19 2 Отговор
    Та вие сте БАБХ, по дяволите! Направете ваши проверки в обектите, където са пристигнали "проверените" храни. Така ще докажете колко е неефективен контрола на частните лаборатории.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор
    на БГ мафията
  • 13 А нещо

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "Орлито":

    имаш ли от реалността или само глупостите спонсорирани от америка за България? И това е още по жалко за ПП, че се плаща за лъжи!
  • 14 Абсурдистан

    11 5 Отговор
    За всичко са ви виновни ИТН това го разбрахме. Но защо, след като имахте 6 месеца ( без да броим служебното)правителство) и един супер боец със задкулисието и корупцията вътрешен министър, не успяхте да вкарате в съда нито едно читаво доказателство за нарушаване на закона?

    Коментиран от #16, #25

  • 15 Руско-българска мафия!

    16 6 Отговор
    Лично председателят на ВАС връща частния монополист на "Капитан Андреево". Георги Чолаков преседателства трите състава, които се произнасят в полза на "Евролаб 2011", като преди това сам разпределя делата на себе си. При назначението си през 2017 г., уличеният в имотни измами като нотарис Чолаков е протежиран от Цветан Цветанов /Шайката ГЕРБ/ и Сотир Цацаров /Шайката ГЕРБ/.

    Мафията е навсякъде по върховете на властта. Трудна ще бъде промяната. Коалиция Газпром - ГЕРБ-ДПС-Възраждане-ИТН отбеляза точка, но наесен вятъра на промяната ще ги отнесе !

    Коментиран от #17

  • 16 Питанка

    9 6 Отговор

    До коментар #14 от "Абсурдистан":

    КОЙ има изключителното право да вкарва обвинение в съда ? Съветската прокуратура на ГешеФ , адвуката на мафията.

    Коментиран от #19, #22

  • 17 Видяхме

    13 9 Отговор

    До коментар #15 от "Руско-българска мафия!":

    НАРИЧАМЕ ГИ МАФИЯ, ЗА ДА СМЕ БЕЛИ НИЕ! А и платените глупаци, сеещи тези манипулации, са крайно красноречиви! ПП и ДБ ПЛАЩАТ ЗА ЛЪЖИ, ЗАЩОТО СА МАФИЯ! ЗАЩТО ОБСЛУЖВАТ КРЪГА КАПИТАЛ, ЗАЩОТО ПРОДАВАТ БЪЛГАРИЯ НА САЩ! АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ, СЕЯТ МАНИПУЛАЦИИ, ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ, ЗА ДА ПАЗЯТ ПРОЕКТИТЕ НА МАФИЯТА ПП И ДБ! Продажни българи, без чест и достойнство, тиражират тези лъжи!

    Коментиран от #24

  • 18 Иво Христов

    14 6 Отговор
    Много политици от опозицията взеха да наричат сегашните управляващи "мафия". Мафията е тези които бяха в парламента 30 г. Най-големите мафиози са в ДПС (турско- руска партия), Герп (партия на путин, съставена от алчни милиционери и сикаджии), СДС (стари крадци, поставени от КГБ) и други по дребни крадци. Много богата майка България - 30 г. я крадат и все още се намира за крадене.
  • 19 Хи хи

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Питанка":

    А кой събира доказателствата, защото аз със ушите си чух Рашков на парламентарен контрол , че на Капитан Андреево няма нарушения. Явно и Рашков не се е хванал на лъжите на Христанов и Даскалов.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 А ти тъп ли си?

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хи хи":

    Зависи кой за какви нарушения говори.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 5577

    6 1 Отговор
    И това ми било държавници. Махленски клюкарки, които искат но немогат.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Алоу

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Абсурдистан":

    Това са схеми градени с години и на ръба на закона. Толкова ли е лесно да събереш доказателства? Но ти си беше доволен прибираше от бюджета, сега прибираш за да драска тука. Е от такива като теб дето се надяват пак да ги сложат на хранилката не мърдаме напред.
  • 26 Да живее бай Ганьовщината.

    3 2 Отговор
    Пълно е тук с платени парчета. Що за наглост ще изкарат, че е правилно някаква политическа фирма да прибира, а не народа.
  • 27 Гост

    4 1 Отговор
    Приемате един закон, които регламентира лабораториите по границата да са държавни и решавате проблема. ....ама явно не ви стиска
  • 28 Перо

    4 3 Отговор
    Поради абсолютната правна неграмотност на ПП,така се случиха нещата! Другото е корупция в съдебната система,но неграмотността на Киро-тъпиро им връзва гащите да взимат такива решения!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол