Last news in Fakti

25 Юли, 2022 18:42 10 285 26

Кристина Патрашкова осъди и на втора инстанция Слави Трифонов

  • кристина патрашкова-
  • слави трифонов-
  • съд

Последваха две жалби

Кристина Патрашкова осъди и на втора инстанция Слави Трифонов - 1
Снимка: БГНЕС

Шоуменът и политик Слави Трифонов загуби и на втора инстанция делото, което му заведе Кристина Патрашкова. Журналистката потърси правата си в съда далеч преди Трифонов да афишира намеренията си да създаде партия и да участва активно в политическия живот у нас. Патрашкова спечели, след като в „Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви дълго време беше обиждана и унижавана, включително и с долнопробни скечове на сексуална основа. През 2021 година Софийският градски съд прецени, че тя е претърпяла неимуществени вреди в размер на 25 000 лева, съобщава „Филтър”

Последваха две жалби. Първата е от адвоката на Патрашкова – известната юристка Екатерина Димитрова, която обжалва неуважената част от частичния иск в размер на 50 000 лева (при пълен размер от 300 000 лева). Адвокатите на Трифонов пък обжалваха въобще решението с мотива, че това били скечове и не следвало щцата да е претърпяла вреди. В крайна сметка втората инстанция – Софийският Апелативен съд уважи искането на адвокат Екатерина Димитрова и осъди „Седем-осми“ АД да заплати 50 хил. лева. С разходите и лихвите по делото сумата ще набъбне на над 65 хиляди лева, изчисляват запознати със съдебните дела.

„Радвам се, че правото възтържествува – коментира събитията Кристина Патрашкова, която научи за съдебната победа навръх рождения си ден. – Възнамерявам голямата част от сумата да даря на фондацията на името на моя баща професор Тодор Патрашков. Всяка година фондацията награждава лекари от Военно-медицинска академия. Смятам, че е много важно да бъдат поощрявани добрите практики в медицината. Днес и хората, и обществото са болни, и всякакви подобни каузи могат да са от обществена полза. Специално искам да благодаря на адвокат Екатерина Димитрова за това, че прие присърце това дело. В случая беше важно да се покаже, че в XXI век една жена не може да бъде подлагана на подобен систематичен тормоз.“

Съвсем наскоро името на Екатерина Димитрова се завъртя в мейнстрийма като възможен служебен министър на правосъдието в задаващия се служебен кабинет. Два пъти тя е избирана за адвокат на годината и два пъти за адвокат №1 в медиите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г-н Насо Раев!

    51 8 Отговор
    На чужд гръб и сто тояги са малко,нали Славчо?
  • 2 Груйо

    58 23 Отговор
    Браво, чалгаджията е позор за републиката, а с политическия му проект лъснаха връзките му с мафията. Смятам че ще отече в канавката на историята както русофилството в България.

    Коментиран от #13

  • 3 ИВАНЧО

    24 29 Отговор
    С какво е излъгал, защото не разбрах.
  • 4 Айде

    38 9 Отговор
    Айде сега по тоя ред всички други, за да се затрие клоуна в българската политика!
  • 5 Иво Димчев

    24 33 Отговор
    За пореден път българското правосъдие доказа, че е слабоумно и вади някакви безумни присъди. Значи, ако някой ми се обиди в скеч, филм, театрална постановка може да ме осъди на 50 хил. лв. Така се използва съда за бухалка. Още една причина да си смениш адресната регистрация с някоя в развита Европа.

    Коментиран от #12, #24

  • 6 ШесПет

    29 19 Отговор
    Много е противна Патрашкова. Не се учудвам, че са я взели за мезе!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    34 6 Отговор
    Наистина се кефя, че бръкнаха в джоба на този самозабравил се селяндур.
  • 12 Не може от екрана на национална

    32 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иво Димчев":

    телевизия години на ред да се гавриш с много хора, за да трупа някакъв рейтинг пошлото(в доста отношения) предаване и винаги да ти се разминава.
  • 13 Ходи се снимай

    8 24 Отговор

    До коментар #2 от "Груйо":

    Русофилството никога няма да "от тече в историята"поне докато има България и истински българи!!!
    Виж продажни честото на краварскитеИнтереси ще изчезнат слет победата на Русия над най голямото зло на земята-колективния запад!

    Коментиран от #19

  • 14 Не е единствената, която е осъдила

    37 6 Отговор
    предаването на Слави. Преди известно време успя да го осъди Десислава Тенекеджиева. Патрашкова може и да е ексцентрична, но е в пъти по-интелигентна от Слави. Радвам се, че е намерила добър адвокат. Неуместните и груби скечове предполагам че са с автор Тошко Йорданов, защото продължава в същия дух и в парламента. Надявам се никога вече да не го видя в следващ такъв.

    Коментиран от #23

  • 15 Лесно е

    21 5 Отговор
    Да хулиш ,разваляш ,подиграваш ,вместо да градиш! Патрашкова е противна,много! Тя слугува на Алексей Петров. Слави е противен много. Обича да плюе ,иронизира о прочие. Но не понася критика по свой адрес. Къде на времето бушувал по някакво радио. Били го говорили. Паля. Имитатор и играчка на мутрите.
  • 16 Tутанкамон

    3 22 Отговор
    Тая не може да съди бъдещия президент на България

    Коментиран от #18

  • 17 емигрант

    20 7 Отговор
    Този измамник на безмозъчни вече смята, че всичкият български народ е без мозък, че започна да използва и толкова евтини самоиронизиращи "хватки" ? Алооо чалгарино, за толкова прости ли ни смяташ вече ? Не приравнявай чалга сбирщината с нормалните българи ! Ако вярват на тъпите ти "изобретения" тумбата ти от недодяляни свирци и измислените ти сценаристи, свестните не ти вярваме ! Ако имаш достойнство /зная, че нямаш, обаче все пак да те подсетя/ оттегли се от политиката с цялата си орда непрокопсаници и вий пред микрофоните на паплачта която ще те посети !

    Коментиран от #22

  • 18 Българин

    6 8 Отговор

    До коментар #16 от "Tутанкамон":

    България за пръв път в историята си ще има президент в инвалидна количка.
  • 19 А па ти ходи са цъкай

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ходи се снимай":

    Щом ще е СЛЕТ победата, добре.
  • 20 Българин

    5 4 Отговор
    На инвалида всеки му би дузпата.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Революция 97.

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "емигрант":

    Чалгата е проста музика от 90 те. Славчо заедно със своите качествени музиканти които свирят на моменти наподобяващ ритам 6:8. Кара музикалните инвалиди да си мислят че е чалга. Ок текае но събра 70 хл на стадиона. Само да ви напомня че през96,, 97, благодарение на Славчо с песните на хъшовете народа се вдигна на протести срещу правителството на Жан Виденов беше свален от власт. Слушам рок но на паветата пяхме боя настана и бихме подлите комуняги с павета и бутилки. Да не стане и сега тека другари комунисти..???
  • 23 Войводата

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Не е единствената, която е осъдила":

    Тая ако е умната журналистка. Малииии пази България от прости хора със самочуствие,...... Комплексирана комунистическа недоносена лизбика самовлюбена в недооформеното си тяло на пришалец от зона ,,B-52,, освен да цитира клюки и жълти никомуненуждни прихватки от интернет с безработните некадърници от сутрешния блок на Гала, друго надали и се удава ......
  • 24 Свали малко гарда

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иво Димчев":

    Имало е изпълнения на клоуна в сексуални у други вулгарни действия,накърняващи Патрашкова кат жена.Съдът правилно се е произнесъл,но поне стоянка да му беше лъзнал на клоуна-политик
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 лоша работа

    2 0 Отговор
    Ако всички обидени от скечовете на Слави решат да го съдят , ще му се вгорчи животецът.
    Години и години гавра с хората - ще си сърба попарата този активен участник в разрушаване на морала на много поколения. Оттам тръгна и чувството за безнаказаност, защото в това шоу се демострираше нечувана дотогава арогантност и вместо да го свалят от ефир, то беше подкрепяно по незнайни какви пътища. Изобщо не му съчувствам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове