Last news in Fakti

25 Юли, 2022 20:54 2 968 33

КНСБ иска 800 лева минимална заплата

  • кнсб-
  • заплата-
  • доходи-
  • криза

Зимата ще е тежка

КНСБ иска 800 лева минимална заплата - 1
Снимка: БГНЕС

Вече за всички е ясно, че отиваме към предсрочни парламентарни избори. През следващите няколко дни трябва да се решат няколко ключови въпроса – избора на шеф на КЕВР, цените на горивата, помощта за хората. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Доста резонно е в момента предложението през изменения в Закона за енергетика да се определи временно изпълняващ длъжността председател на КЕВР за период от 3 до 5 месеца, за да се вземат решения, които да са легитимни. По този начин един ключов въпрос може да бъде решен. Не трябва да се просрочва по никакъв начин конституционното време, но за 1-2 дни не мисля, че ще бъде проблем“, обясни той.

„Ако нямаш регулатор в момент на криза би било много безотговорно“, изтъкна синдикалният лидер.

„Не е най-важно да се реши кой ще е шефа на КПКОНПИ. Другият ключов въпрос е свързан с газа. Ако топлото през зимата на софиянци минава през решение на КЕВР също е спешно. Трябва да се реши за предложението на ЕК за намаляване на обема на използвания газ с 20% през зимата“, предупреди Димитров.

Относно предложението минималната работна заплата да стане 800 лева, Пламен Димитров заяви: „Ще се наложи да се предвидят допълнителни средства над актуализирания бюджет. В същото време се очакват допълнителни приходи да се генерират в хазната от инфлацията. Затова смятаме, че най-важната задача на новия кабинет ще е да подготвят тази актуализация, в която да се предвидят допълнителните плащания за подкрепа на домакинствата. Зимата, която идва ще бъде много тежка. Затова е важно да има и компенсаторни механизми“, подчерта той.

По думите му всякакви тавани на цени ни водят към едно забравено минало и дефицити. „Ние не знаем защо цените на горивата са толкова високи. Регулаторът трябва да си свърши работата час по-скоро в тази посока. КЗК трябва да провери дали някой прави спекулативни печалби“, призова Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоко

    26 8 Отговор
    Цени на тока за Европа към 25 юли 2022 г.:
    Швеция - 11 евро за MWh;
    Испания и Португалия - 158 евро за MWh;
    България - 461 евро за MWh.
    Дали още да “продължаваме промяната” в многострадалната ни Родина, или стига толкова?

    Коментиран от #7, #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 От плажа

    15 3 Отговор
    Искат, ама от къде пари? Първата вноска - от доходите на техните ръководни кадри. Всички са милионери.
  • 5 ПазарЖик

    10 14 Отговор
    Тя заплатата се изработва не се иска.

    Коментиран от #18

  • 6 анонимен

    21 2 Отговор
    Идиот ! Този клоун на "справедливостта" никога не говори за пенсионери, социално слаби или детски надбавки !? В каква държава се живее след като тези профсъюзи са СЛУГИ на олигарси и престъпници ?

    Коментиран от #19

  • 7 От плажа

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Жоко":

    Така е като плащаме на Доган, Ковачки, съсипахме Чаира заради тях.
  • 8 Абе

    11 11 Отговор
    да се върне старият шеф на КЕВР и по-бързо на избори!
  • 9 £€¥√

    11 2 Отговор
    пак ще лъжат хората предизборно

    Коментиран от #10

  • 10 Гладен брокер

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "£€¥√":

    Ми като са глупави ще ги лъжат.
  • 11 Аспарух

    28 0 Отговор
    Пламенчо , много си компетентен по всички въпроси-само , че от години те наблюдаваме ка к лавираш и се подмазваш на всеки , който е на власт !!! Не си никакъв синдикат , защото когато в предишната власт , уволняваха работници , членове на КНСБ-не си мръдна пръста да ги спасиш , а лижеше краката на Бацето !!! И сега си същия хрантутник и нагаждач-само кльопаш от нашите пари , на обикновеният работник !!! Вземи се скрий , че не можем да те гледаме !!! Промяната трябва да се извърши с оставката ти !!! Ако си съвестен-ИЗЧЕЗНИ !!!
  • 12 ГОРСКИ

    22 0 Отговор
    Ама и вие да да получавате заплата 800 лева да видим как ще изкарате месеца!!!!!!!!
  • 13 Народа

    4 1 Отговор
    Пламене , какъв е твоя келепир че си излезнал . Може да е заради черните очи на народа
  • 14 Народа

    6 1 Отговор
    Пламене , какъв е твоя келепир че си излезнал . Може да е заради черните очи на народа. Кажи кой генерал те назначи на чело на провсаюза
  • 15 ОБЕКТИВНИЯ

    14 2 Отговор
    Пак е МАЛКО! ИНФЛАЦИЯТА ГИ "ИЗЯДЕ" ПРЕДВАРИТЕЛНО! СИНДИКАТИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ И ПО СМЕЛИ! В НАЙ ЛОШИЯ СЛУЧАЙ ПОНЕ 1000лв.В България всичко е наопаки, ПОДПОМАГАТ"БИЗНЕСА" а не РАБОТЕЩИТЕ! ПОМИСЛЕТЕ!
  • 16 Мнение

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Жоко":

    Заради Мафията е, а не заради Продължаваме Промяната!!!
  • 17 тоя

    5 0 Отговор
    Буклу к що пак го показвате,
  • 18 Мнение

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "ПазарЖик":

    Достойното заплащане се ИСКА!!! На Запад така си извоюват високите заплати! За какво има стачки в авиокомпаниите и е хаос по летищата това лято мислиш?
    А който не е предприел печеливш бизнес - да фалира! Не са му виновни работниците за това. "За фъстъци ще ви работят маймуни". Като исщаш квалифициран работник, ще го стимулираш с достойна заплата!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 6нтщ5ж

    8 2 Отговор
    Ти профсъюзи знаеш ли изопщо какво е? Те не се занимават с пенсионери, социално слаби и детски надбавки.
    А с правата на работниците и представляват техните интереси пред работодатели и правителство!!!
  • 21 ОБЕКТИВНИЯ

    9 1 Отговор
    Крайно време е да ВЪРНАТ ПРОГРЕСИВНОТО ОБЛАГАНЕ! В никоя западноевропейска държава няма "ПЛОСЪК" ДАНЪК
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 айде

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "крумчо":

    пръви ковачки и родата му.
  • 25 безпартиен

    5 1 Отговор
    Тези профсъюзи от какво се издържат,че ако е от членски внос ръководствата им отдавна да са напуснали с рев и писъци!Административното определяне на минимална заплата касае единствено тези получаващи заплатите си от държавния и общински бюджети!!!А това са "само" повече от 700 хил.души!Освен тях има и около 2.3 млн.пенсионери,около 660 хил малолетни и непълнолетни,около 1 млн.ц.гани без образование,без професия и без трудови навици!Всички останали в частния сектор и само осигуряващи се ще поемат тежестта на увеличението с плащането на по високи здравни и социални осигуровки!!!Частника може и да не достигне тези "заветни" 800 за месеца,но ще трябва да си плати осигуровките за тях!Та ако някой знае с какво се издържат профсъюзите нека сподели!

    Коментиран от #28, #31

  • 26 Социалист

    2 0 Отговор
    Тоя синдикалист ли е бил?
  • 27 Смех

    2 0 Отговор
    И 800 са малко те ще ги приемат след година
  • 28 Смех

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "безпартиен":

    В държавните предприятия ни спират по 15-20 лв членски внос и е задължителен синдиката
  • 29 освен към

    0 0 Отговор
    избори отиваме към диктатура и ИЗБОР НА ГН РАДЕВ КОЙТО Е ВЕРОЯТНО СЪЩИТЕ ХОРА
    ГЖА НИНОВА , ПП , ИТН ,ДБ .
    ДОСЕГА НЕ СЕ РАЗБРА ЧЕ ОСВЕН ДИКТАТУРА ИМА И ДРУГИ ФОРМИ НА УПРАВЛЕНИЕ
    И ТО ДОСТА УПЕСПЕШНИ. КАТО ДВУ КАМЕРЕН ПАРЛАМЕН. В КОЙТО 51%-75% ПАРЛАМЕНТА ОСТАВА РАБОТОСПОСОБЕН И КОНТРОЛИРА ПРЕЗИДЕНТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА НЕ ПРАВИ ПРОЙЗВОЛ И
    РАЗХОДИТЕ КОЙТО ПРАВИ, ПРОДЪЛЖАВА РАБОТА ПО ЗАКОНО ПРОЕКТИ. СГРАДИТЕ ЗА ДОЛНА И ГОРНА КАМЕРА ГИ ИМА. ТРЯБВА ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ ДА СИ КАЖЕТЕ ЩЕ ГО НАПРАВИМ.
  • 30 РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ ПРИ КИРО СТАНАХА

    0 0 Отговор
    ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ И ПО - БЕДНИ ! ГРЪМ ДА ГО ПОРАЗИ !
  • 31 ПРОФСЪЮЗИТЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ФАКТИЧЕСКИ ..

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "безпартиен":

    ТЕ СЕ ИЗДЪРЖАТ ТОЧНО КАТО ДПС , НАПРАВО ГИ КОПИРАТ И СЪЩО НЕ СИ ЗНАЯТ ПАРИТЕ !
  • 32 Минимална заплата 1000 лв.

    0 0 Отговор
    Минимална заплата 1000 лв. и то чисто. Осигуровките от работодателите всичко друго е мизерия г-н Димитров или ще ме опровегаете?
  • 33 Анонимен

    0 0 Отговор
    Защо преди не искахте защото папайте само вие а сега като спря кранчето започнахте да платите трябва да ви сменят с други и да се реши еъпроса
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове