Last news in Fakti

27 Юли, 2022 06:00 4 666 30

Земеделски производители ще блокират границата с Румъния

  • земеделски производители-
  • протест-
  • граница-
  • румъния-
  • пшеница-
  • украйна

Те излизат на протест заради безмитния внос на зърно от Украйна

Земеделски производители ще блокират границата с Румъния - 1
Снимка: zemedeleca.bg

Земеделски производители излизат на протест заради безмитния внос на зърно от Украйна, предаде NOVA. Те ще блокират с тежка техника границата с Румъния след две седмици. Решението беше взето днес от Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Вносната стока не преминава качествен контрол и не трябва да остава в страната, категорични са фермерите.

“Протестите ще бъдат в цялата страна. Ще бъдат затворени основните пътища за внос на слънчоглед от Украйна - Кардам, Силистра, Дунав мост. Останалите колеги ще излязат по места в страната. Слънчогледът влиза директно в преработвателните предприятия и излиза като български продукт, с български етикет, с български произход. Преди 5 г. проблем имаше с меда, той стана по същия начин – влезе мед от Украйна, смесиха го с български и изгубихме пазарите си в Германия”, каза Костадин Костадинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Синьожълтия

    60 17 Отговор
    Укрите объркаха света !

    Коментиран от #5

  • 3 Ивелин Михайлов

    37 15 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна ще подкрепи инициативата и ще изпрати 3 големи буса да подпомогнат блокадата!
  • 4 тарикат

    44 7 Отговор
    аз съм тарикат зърнар и изкупувам евтиното украинско зърно и правя реекспорт към нигерия и конго на двойни цени хехе
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    47 9 Отговор

    До коментар #2 от "Синьожълтия":

    По скоро янките объркаха главите на Укрити.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Селяк

    52 12 Отговор
    Де да беше качествено зърно, а то е фуражно като нашето от което се прави хляба! Качественото зърно се изнася и това се прави от много години, а зърното за фураж се използва за наюравата на хляб! А непродадени в и стар хляб се връща на производотеля който го вкарва в новото производство на хляб и така затваря цикъла и няма изхвърляне, няма бракуване… да блокирват, аз не искам украински непроверен фураж да влиза в България без проверка! Подкрепям! Ако ще ям хляб нека поне да е от българско зърно а не украинско! Подкрепям българския бизнес 100%!

    Коментиран от #14

  • 8 Интересно

    38 2 Отговор
    У бг пътища ри, зърнари, търговци всекакви и посредници хиляди и всичките с гоуеми права, протестират, блокират, малий..
    А хранителните стоки в маркетите с едни Цени, помпозни и надути, но винаги кухи. А масовия потребител с един дебел портфейл, ще се пръсне, пълен.....но НЕ С ПАРИ, С ВЪЗДУХ!!!
  • 9 Протеста

    22 24 Отговор
    В защита на 8лв литър олио и 4лв за килограм хляб подкрепен от Израждане! Понеже цените падат на световната борса и това не им харесва, но ние ще си купим румънско олио по 3лв за литър, и пак от там ще си вземем брашанце. Европейски свободен пазар ни пази от спекуланти!
  • 10 Какъв

    28 7 Отговор
    е тоя костюмирания хитрец сред нивите ?

    Коментиран от #28

  • 11 д ъъъ

    31 13 Отговор
    Защо така другари зърнар капиталисти, нали пазара определя цената, като не можете да произведете конкурентна продукция отивате да копате лавандула.
  • 12 на лъжата краката са къси

    53 9 Отговор
    Пред нос Галата край Варна - 8 зърновоза чакат !

    В Добрич десетки украински тирове са задръстили улиците.

    През Рижкия проход пълзи натоварена на тирове американска военна техника !

    България е във война по всички показатели в интерес на американските

    империалисти ! В Парламента едни добре облечени лелки и чичковци

    ви лъжат най-нагло по всички въпроси.

    Коментиран от #25, #26

  • 13 оня с коня

    26 19 Отговор
    Точно ЗАТОВА ненавиждам сегашното Правителство- защото ПОЗВОЛИ Безмитен внос от страна НЕ-членка на ЕС!Румъния също Транзитира Укр. Зърно,но НЕ Допуска Внос като нашите Хитреци!А целта е ясна- Да паднат драстично цените на Олиото и Хляба за да се похвалят Управляващите пред Народа , че са овладели Цените и заслужават да останат на Власт!Пък че това става за сметка на КАЧЕСТВОТО на Храната и УДАР ПО СЕКТОРА "Зърнопроизводство" който е ОТЛИЧНИК в Икономиката на България ,няма значение.Естествено тия Правителствени действия ще рефлектиран върху РЕНТИТЕ на Абсолютно всички собственици на Земя- нещо което при Борисов беше НЕДОПУСТИМО.
  • 14 Зззз

    22 11 Отговор

    До коментар #7 от "Селяк":

    Ама ядеш банани на корем целогодишно ,що се оплакваш ,че хлябът е от некачествена пшеница.
  • 15 Трябва да блокирате и

    24 0 Отговор
    гръцката граница. Ама толкова ви е акъла.
  • 16 Последно

    12 3 Отговор
    Слънчоглед или...
  • 17 МиДа

    27 7 Отговор
    И срещу кого протестирате, че затваряте граници и пътища. Обикновените хора трябва да ви търпят своеволията и да си губят времето заради вашите прищевки? Преди 5години за меда не помня да сте протестирали.
  • 18 Бонев

    28 9 Отговор
    Няма никакво значение откъде е зърното. Важното е в магазина хляба да е евтин. Нали уж сме пазарна икономика.
  • 19 Запасняк

    40 10 Отговор
    Слава на украинските зърнари, които ни освобождават от рекета на алчните български зърнари с Майбаховете!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Земеделската мафия и тя ли

    26 6 Отговор
    Добре ви беше, като имаше кой да ви пази? Като си плащахте таксата спокойствие, за да си правите далаверите и да безчинствате. Да давате ниски заплати за труд. Защо, качвате цените, спекуланти? Сега, ще си берете плодовете, които вие сте засяли, феодалисти. Ще си берете горчивите и развалени плодове!
  • 22 човек от народа

    13 16 Отговор
    прави са ! искаме си родното ! украинското зърно е калпаво и по-радиоактивно. затова го изнасят само в третия свят. и за водка не става !

    Коментиран от #23, #24

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "човек от народа":

    А ти в кой свят живееш,че не се сещам.
  • 24 Абе

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "човек от народа":

    Ти кога си виждал украинско зърно, че и специалист стана?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Много

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "на лъжата краката са къси":

    Държа да кажа, че това е лъжа. Защото съм в района и вижда, че не е така. В Ришкия традицонно са зърнарите с бг регистрация и по това време се вози жито от Северна към Южна България, а и най- големите зърно бази са във Варна и Бургас и са на ТИМ.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Крушарски

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Какъв":

    Коцето от Крушари е костюмара,арендатор е
  • 29 К. Николов

    13 1 Отговор
    Тези същите зърнари ги гледам в най модерното заведение на Слънчев Бряг пръскат за часове хиляди левове. Пръскат си любовниците с шампанско за 800лв. бутилката. Паркинга е като автоизложение за поръчкови автомобили. От какво толкова се оплакват? На Тиквата касиерите се задействаха по команда.
  • 30 ПАК МАРОДЕРИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ОТ ВОЙНАТА...

    0 0 Отговор
    СЪЩИТЕ КОИТО ДО СЕГА НИ ДЕРЯХА ПО 9 КОЖИ ПАК ЩЕ НИ ДЕРАТ ! КАК ДА НЕ ДАРЯВАТ КЮЛЧЕТА НА МУТРАТА ГАДНА ЗА ДОБРУТРО И ДОБЪР ДЕН - ТОЧНО ТЕ ВНАСЯТ ЗЪРНО И СКЛАДИРАТ ЗА ДА ГО НЯМА И ДА СЕ ДИГА ЦЕНАТА !СЛЪНЧОГЛЕДА ПАК ТЕ ГО ИЗКУПУВАТ ОТ УКРАЙНА - РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА ИМ ГО ДАДЕ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове