Last news in Fakti

1 Август, 2022 16:12 1 647 12

Вижте отчета на парламента

  • народно събрание-
  • депутати-
  • парламент

47-ото Народно събрание в числа

Вижте отчета на парламента - 1
Снимка: БГНЕС

47-ото Народно събрание прие 84 закона и 122 решения, 141 часа и 7 минути е използваното време за осъществяване на контролната функция на парламента. Това става ясно от справка за законодателната дейност и парламентарния контрол на 47-ото Народно събрание.

Законодателна дейност

По време на мандата си 47-ото Народно събрание е приело 84 закона, 122 решения и една декларация. Това сочи справка, подготвена от дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ на Народното събрание и парламентарния пресцентър.

Парламентът е имал 99 пленарни заседания, като 9 от тях са били извънредни.

В 47-ото Народно събрание са постъпили общо 214 законопроекта, като 131 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата в парламента са постъпили 195 проекторешения, от които 181 от народни представители, както и 3 проекта за обръщения и декларации.

През третата си сесия (от 4 май до 29 юли 2022 г.) 47-ото Народно събрание е провело 40 пленарни заседания, четири от които извънредни. През този период депутатите са приели 47 закона и едно решение.

Парламентарен контрол

В 47-ото Народно събрание са зададени 2374 въпроса и са отправени 108 питания. Парламентарен контрол е провеждан в 25 пленарни заседания за петъчния парламентарен контрол и в едно извънредно пленарно заседание за парламентарен контрол. Блицконтрол е провеждан в 9 заседания като са зададени 85 въпроса от народни представители от всички парламентарни групи.

Използваното парламентарно време за осъществяване на контролната функция на Народното събрание за мандата е 141 часа и 07 мин.

В този период използваните форми на парламентарен контрол са въпроси и питания, блицконтрол, разисквания по питане, изслушване и вот на недоверие. Проведени са 18 изслушвания по чл. 110 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, три разисквания по питания и е гласуван един вот на недоверие, който е успешен.

От зададените въпроси с писмен отговор са 1840, а 534 – с устен. При питанията 62 са били с писмен отговор, а 46 с устен. Отговорено е на 1968 въпроса и на 74 питания, а 101 въпроса и 4 питания са оттеглени.

Най-много въпроси и питания през мандата са били внесени от народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС - 928 въпроса и 40 питания. От ПГ на „Демократична България” са отправили 554 въпроса и 12 питания; от ПГ „Продължаваме промяната“ – 315 въпроса и 12 питания, от ПГ на ДПС – 217 въпроса и 9 питания; от ПГ на партия „Възраждане“ – 133 въпроса и 34 питания; от ПГ „БСП за България“ – 139 въпроса и едно питане и от ПГ на „Има такъв народ“ – 110 въпроса и едно питане.

През третата сесия са зададени 715 въпроса и 15 питания, имало е 6 изслушвания и едно разискване по питане. Парламентарен контрол е провеждан в 10 петъчни пленарни заседания и блицконтрол – в три пленарни заседания като са зададени 25 въпроса. Използваното парламентарно време за осъществяването на контролната функция на Народното събрание е 53 часа и 28 минути.

От зададените въпроси 623 са с писмен отговор, а 92 – с устен. Отговорено е на 552 въпроса, а 26 са оттеглени.

От отправените питания 9 са писмени, а 6 – устни. Отговорено е на 7 питания, а две питания са оттеглени.

Най-много въпроси и питания през третата сесия са били внесени от народни представители от ПГ на „Демократична България”, които са отправили 234 въпроса и две питания. От ПГ на ГЕРБ-СДС са задали 171 въпроса и 7 питания, от ПГ „Продължаваме промяната“ – 173 въпроса и 2 питания, от ПГ „БСП за България“ - 51 въпроса, от ПГ на партия „Възраждане – 48 въпроса и две питания, от ПГ на „Има такъв народ“ – 36 въпроса, от ПГ на ДПС – 11 въпроса и 2 питания.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    18 0 Отговор
    Отчета на шайките
  • 2 видя се

    8 9 Отговор
    А ГЕП и ДПС не пипнаха съдебната реформа ,защото всичките щеше да са със свален имунитет , но каскета зорко ги пази !!
  • 3 Бойко , връщай се

    17 4 Отговор
    Че от Харвард чеп за зеле не става .......

    Коментиран от #11

  • 4 егати

    14 0 Отговор
    Отчета е че се изходихме на метеното и обрахме всичко което можеше.Е оставихме нещо символично и за народа да не каже,че не мислим за него.Много искам да направя друго обобщение но пуста цензура:)
  • 5 Дипломат Чукча

    4 8 Отговор
    След края на 48-ото Народно събрание ще се пише отчета.
    Боко при Бай Ставри с луксозен апартамен и кюлчета от вестници.Компания му правят ръководството на Герб инкрадливите Османлии.
    По времето на 48-ото Народно събрание са построени 6 нови затвора от анадолски ренесанс.В които мемоарите пишат облажилите се от еврофондове и европроекти барабар с рецепционистите от къщите за гости и всякакви пиявици от бившите управляващи.
    По времето на 48-ото Народно събрание Народът ликува!
  • 6 Кирлливец XIV

    9 1 Отговор
    Ревизия на правителството!
  • 7 попътен вятър

    13 0 Отговор
    Толкова прост и тъп кабинет не е имало от времето на ДА РАЗТУРАМЕ СЕДЕНДКАТА и хоп какво стана комунетатаа като управляват и всичко отива в рЯката
  • 8 Мнение

    9 0 Отговор
    Е. Съм ти Парламента.
  • 9 сад

    11 0 Отговор
    А колко сумарно дни имат депутатите неявили се на работа?
  • 10 Дайте сега

    7 0 Отговор
    да видим колко ни струва законидателната дейност. 85 закона за 7 месеца са ни сттували колко?! дайте справка ако искате с тази статия да постигнете нещо.
  • 11 А неее бе

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бойко , връщай се":

    Не искааааа!
  • 12 Лея 13

    0 0 Отговор
    То по принцип парламента е за боклука,ама льохмани като тези не е имало от времето на Орешарски! Всъщност тези го бият по арогантност и некадърност.Абе- пълна трагедия.Променките бяха супер,мега некадърни и лакоми.И с любезната помощ на БСП ( които всеки път когато са на власт,ни докарват до небивали катастрофи), съвсем се оакаха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове