Last news in Fakti

2 Август, 2022 06:25 2 179 49

Илия Милушев: Подаваме разнопосочни сигнали в Европа и НАТО

  • илия милушев-
  • съветник-
  • президент-
  • правителство-
  • приоритети-
  • нато

Служебният кабинет трябва да продължи движението на страната в посока утвърждаване в евроатлантическите структури, заяви съветникът на президента по сигурност и отбрана

Илия Милушев: Подаваме разнопосочни сигнали в Европа и НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет трябва да се справи с рисковете, които стоят в момента пред страната, коментира пред журналисти в Смолян Илия Милушев, съветник на президента по сигурност и отбрана, предаде БТА. Според него основните рискове са свързани със спада в икономиката в резултат на редица фактори, един от които е и войната в Украйна, отразяваща се на всички европейски страни.

Другият обективен фактор е да продължи движението на страната в посока утвърждаване в евроатлантическите структури, защото по различните ресори подаваме различни сигнали и в Европа, и в НАТО, допълни Милушев. Той смята, че служебният кабинет би трябвало да заеме по-категорична позиция и по въпроса за войната в Украйна. В един момент въпросите няма да търпят двусмислени отговори и ще трябва да се вземе категорична позиция, това ще съвпадне вероятно в периода на служебното правителство, прогнозира президентският съветник. Той присъства на тържествения концерт в Смолян, с който се откри Седмият летен лагер за деца с диабет на Асоциация „Докосни дъгата“ и Първият национален гвардейски ученически лагер на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“.

Относно газовата криза, Илия Милушев посочи, че остава впечатлението, че „много години умишлено сме се пазили да не би случайно да се получат някакви алтернативи на доставките от Русия“. Поради това виждаме какво се случва с тези забавяния, много време интерконекторът с Гърция не е изграден, допълни съветникът по сигурността. Според него това ще трябва да стане факт по време на служебния кабинет, разбира се благодарение на направеното от предишното правителство. Илия Милушев смята, че е крайно време да се отиде на варианта на истинска диверсификация, а не само на думи. Относно азерския газ е добре, но до голяма степен това може да се окаже руска газ и отново да бъдем зависими от същия източник, коментира президентският съветник.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А може ли

    47 7 Отговор
    Я всичките подобни на Тебе да си подадът недвусмислено
    декларации за имотното и цялостно благосъстояние

    Коментиран от #13

  • 2 Ренде

    14 33 Отговор
    Е та те всички лартии са русофил ски с изключение. Сега възраждане като вземат властта ще има един сигнал. Приемане на рублата за основна валута. Приемане на руския за основен е,зик/ нашия е диалект на рускив/. По държавните згради ще се веят само руски знамена. И референдум за приемане то ни като република на Русия. И най-накрая ще почнем пак да ходим да работим в коми. Ураас

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Бай Лисан

    34 7 Отговор
    Милушев, живота е шарен. Днес при президента, утре при бай Ставри. Вземи си гориво-смазочни материали, като наблегнеш на смазочните.

    Коментиран от #25

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Цвятко

    34 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ренде":

    Ако това ще ни отърве от крадливите еввроатлантически правителства , аз съм ЗА Добре е , че ни подсети , че има и такава възможност .
  • 6 Не разбират

    43 4 Отговор
    Че кораба на евроатлантиката потъва вече.
    И виновна за това не е Русия и Путин
    Просто системата се задушава от грешките си.
    НАТО, САЩ и разните НПО-та за поддръжка на евроатлантизма в страните падат.
    ЕС също се разпада. А Възраждане не иска Русия. Това са идиотшини. Ние сме отделна страна. И защо само трябва да мислим, че трябва да сме подчинени на някой "голям брат"??
    Като се разпадне и тази гнила империя (САЩ и ЕС, НАТО) ставаме пак свободни!

    Коментиран от #9, #16, #20

  • 7 Докосни дъгата

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ренде":

    Рендето си е ренде.Дори и шарено..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СССР ОТ НЕБИТИЕТО

    22 8 Отговор

    До коментар #6 от "Не разбират":

    Не сравнявай НАТО и САЩ с нас....ние изчезнахме, щото Запада ни смачка икономически и политически.

    Коментиран от #27

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бай ганьо

    23 3 Отговор
    Ей!!! палете колите и право в европа и нато...
    Тук е БЪЛГАРИЯ и няма нужда от нато и евро...
  • 12 българина

    28 3 Отговор
    имаше ли референдум за ЕС и нато? какви сигнали те гонят бе мекере нещастно?
  • 13 Браво !

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "А може ли":

    Няма как да си подадат декларации за имотно състояние, защото не помнят, какво и колко са гепили. Все пак са офиц. от запаса и данаци не са плащали, само са вземали. А тоя го бяха подпукали от гл. прокурор, така че президентчето беше зацапал зелените гащета
  • 14 Tутанкамон

    3 20 Отговор
    Показваме че сме руска провинция,с генерал губернатор Румен Радев

    Коментиран от #15

  • 15 А замяната

    18 3 Отговор

    До коментар #14 от "Tутанкамон":

    На руска газ с американска по- скъпа ,изгонването на 70 руснаци,и обмисляне закупуване на още остарели ф16 не ни ли прави американска провинция?? Да не говорим за желанието да подарим шистовия газ на америка
  • 16 Бай градски

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "Не разбират":

    ДА,НЕ РАЗБИРАТ КАКВО ТОЧНО ИСКАТ ВЪЗРАЖДАНЕ!! НО РАЗБИРАТ ,ЧЕ СЪН НЕ ГИ ХВАЩА, ДКАТО НЕ ПЛЯЧКОСАТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ САЛАМ!
  • 17 Илия Милушев!! На хората им Клепнаха

    15 2 Отговор
    Ушите да слушат едно и също!! Евроантлантическите Структори и Ценности!!! Политици Мафиоти и Мутри ни разстегат тея Локуми вече 15 год!! Като влезеш магазина всичко е на двойни цени, никой не се интересува нито от Ценностите нито от Структурите!? Писна му на Народа от тея Залъгалки, на касата искат пари, а те не стигат за нищо, за половината Българи говоря!!!!
  • 18 българина

    10 3 Отговор
    като искаш по ясен сигнал правиш референдум за нато и ес, там сигнала винаги е еднопосочен, ясен и недвусмислен

    Коментиран от #22, #23

  • 19 666

    4 11 Отговор
    В момента ни управляват комунистически правителства с проруски пРезидент. Постепенно се отдалечаваме от ЕС и НАТО. Всички медии дори държавните БНР и БНТ са в услуга на руските слуги. С такова управление България няма бъдеще.
  • 20 Друг

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Не разбират":

    НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ НА ТАЗАИ ПЛАНЕТА НЯМА!
  • 21 Ат ясно по-ясно!

    9 4 Отговор
    Моля! Много са си ни точни сигналите даже. НЕУТРАЛИТЕТ! Какво не разбирате? Народа няма да даде и 1 свой за войник срещу Русия. Ако искате ни направете членове и на междугалактическия съюз на извънземните безмозачни, все тая. Пак ще е неутралитет. И всеки, който се пробва да ни вкара във война с Русия ще гледа властта отстрани. Къде видяхте разнопосочност в яснотата?

    Коментиран от #29

  • 22 Иво

    5 10 Отговор

    До коментар #18 от "българина":

    Какви референдуми бе малоумници. Ние сме членове на ЕС и НАТО от 15 години. Който не иска да живее в европейска държава да поема към Азия.

    Коментиран от #28

  • 23 неееееееее

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "българина":

    РЕФЕРЕНДУМА НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИ!! СА МО ЩЕ ПРЕПОДТВЪРДИ КОЛКО ЖАЛКИ СМЕШНИ СТЕ!!
  • 24 в съветниците е заровено кучето

    10 3 Отговор
    И какво им е различно на тези ваши позиции от " изплезен език " , да " наведени и хванати за палците " . Тези дни го слушам Буци в изпълнение на одата " ние от ГЕРБ си скъсахме guza да обслужваме най-вярно американските интереси " пред оня еврейския им юдомасон , Кирето направо си им е поръчково , Нинова лъже та маже за да им прикрива националните предателства , Ристьо е глашатай на англосаксонските доктрини . Какво разнообразяване е смяната на руска " зависимост " с американска и то на значително по-висока цена.

    Коментиран от #35

  • 25 онзи

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Лисан":

    И ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ НА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ЩЕ ВИ СЕ РАЗМИНЕ??
  • 26 Народът не се интересува от никакви сигн

    7 3 Отговор
    За хората е важно да могат да си плащат сметките, да са спокойни, че на децата им ще бъде топло и светло и България да не се замесва във войната между САЩ и Русия. Соросоидите не се справят с тези задачи и затова ще бъдат разкарани.

    Коментиран от #37

  • 27 А неее бе

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "СССР ОТ НЕБИТИЕТО":

    ЩЕ ГО ВИДИШ СССР ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!!
  • 28 Лично мнение

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "Иво":

    Били сме членове и на други съюзи. Е и? Съюзите се създават и разрушават, важно е България да остане. А с политиката на НАТО и ЕС не сме сигурни колко това ще се случи. А и не ми се иска народа ни да се бие до последния българин за да не заслабнат задокеанските миротворци. Сори.

    Коментиран от #32, #34

  • 29 Иво

    3 9 Отговор

    До коментар #21 от "Ат ясно по-ясно!":

    Какъв неутралитет. Русия е фашистка държава и избива невинни хора. Те са и наши врагове. Украйна е преграда да не бъде прегазена цяла Европа.

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Една от народа

    5 2 Отговор
    Абе направо влизаме във войната. Но може ли президента с един указ като главнокомандващ бг армията да задължи всички мъже от 18 нагоре да отиват на фронта, без значение дали са в чужбина в момента. Ако са в чуждо и откажат, черен печат в бг паспорта, на всички бг документи и като го проверяват на всякъде да излиза надпис дезертьори. Нали милите ни съграждани от вън искат много да воюват? Ето, ще воювайте.. иначе печат и дезертьор. Хайде и вашите западни жени и деца да останат без съпрузи и бащи. Няма само ние с нашите деца, я! Нали уж сте българи!

    Коментиран от #39, #40

  • 32 Още едно мнение

    3 6 Отговор

    До коментар #28 от "Лично мнение":

    БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ АЗИАТСКО -СИБИРСКО ПРИСЪСТВИЕ!! НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ЕВРОПЕЙСКАТАТА ОРИЕНТАЦИЯ, ДА СЕ МАХА!! ЩЕ ПОЛУЧИ СОЛИДНА НАЧАЛНА СКОРОСТ И ПОСОКА!!

    Коментиран от #36

  • 33 Я па я!

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Иво":

    А Азов са евреи молещи се на Яхова по твоята логика. То може и да е вярно последното, предвид любовта на Зеленски към азовците.
  • 34 Иво

    2 5 Отговор

    До коментар #28 от "Лично мнение":

    Как ще оцелее България без помоща на другите европейски държави. Руските ракети не разпознават русофилите може да ударят точно твоя дом

    Коментиран от #38

  • 35 селянин

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "в съветниците е заровено кучето":

    КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ТУК-МАХАЙ СЕ!!!!!!!!!

    Коментиран от #42

  • 36 Лично мнение

    9 3 Отговор

    До коментар #32 от "Още едно мнение":

    Ей това сте любителите на НАТО. Заклеймавате, гоните български граждани от дома им, не търпите чуждо мнение, злобни сте, в името на парите и властта предавате всички и довчерашния приятел го превръщате във враг. Вие сте неморални хора. А после се чудите защо намразихме НАТО! Заради вас. Ако вие сте НАТО, значи то е зло. Точно като вас.

    Коментиран от #44

  • 37 неееееееее

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Народът не се интересува от никакви сигн":

    КОЙ ТЕ Е УПЪЛНОМОЩИЛ ДА ГОВОРИШ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА,НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!?? ПЪРВОСТЕПЕННА ЗАДАЧА Е ДА ВИ РАЗКАРАМЕ,ПРОДАЖНИЦИ!!!!!! ДРУГОТО ЩЕ НАМЕСТИ ОТ САМО СЕБЕСИ!!
  • 38 Лично мнение

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "Иво":

    А заради кого ще го ударят точно моя дом? Заради политическото близе gaztvo на такива като тебе. Вкарахте страната в калта, а сега ни плашите. Ердоган защо може да го играе неутрално? Защото има топки, не като Кире пикльото татин. Вие сте виновни за дереджето ни, вие с гадната ви политика на вечни слагачи. Вън от политиката. Но ще стоите в държавата. Ако трябва ще ви вземем паспортите, че да си хапнете от това дето сготвихте за народа.

    Коментиран от #41, #43, #47

  • 39 неееееееее

    2 6 Отговор

    До коментар #31 от "Една от народа":

    ВЪН ВЪЗРАЖДАНЕ ОТ ПОЛИТИКАТА!!НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ,ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ И ДПС!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 онзи

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Лично мнение":

    Ако русанаците сторят това, въпреки че не са ми от най приятните, лично ще ги поздравя! Олелееее, този се вживява дори и в ролята на милиционер??!!??
  • 42 както казват " ще бъде "

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "селянин":

    Първо ще " поспорим " по темата " махай се " и тогава някой ще е " махнат " .
  • 43 Дааааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Лично мнение":

    Искаш да промениш държавата, но най напред трябва да се лекуваш!!
  • 44 Още едно мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Лично мнение":

    ВИЕ ЩЕ НАМРАЗИТЕ ВСИЧКИ ,КОИТО НЕ ВИ ДАВАТ ДА ПАПКАТЕ БЕЗ ДА УЧИТЕ , БЕЗ ДА РАБОТИТЕ!!
  • 45 Това е най голямата заблуда на български

    1 1 Отговор
    ПОДЛОГИ-"Другият обективен фактор е да продължи движението на страната в посока утвърждаване в евроатлантическите структури,"!? Това никога няма да стане, докато Русия я има! След някое време НАТО ще е извън Европа, иначе и САЩ няма да съществуват!
  • 46 Хм. Де да беше Бойко или Кирил проблема

    0 0 Отговор
    Това изказване на съветника на президента е банално. Българските власти не могат да излъчват никакви сигнали към никого по простата причина, че по силата на договорите за членство в тези организации - НАТО и ЕС българските власти които ние посочваме на избори са сведени до изпълнителни администрации със силно ограничени автономни правомощия. Казано иначе, България не е независима държава по стандартите на международното право. Иначе, ние тук на място може да се обиждаме, да се дърлим и да се разследваме колкото си щем...В това не сме ограничени.
  • 47 666

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "Лично мнение":

    Русия са враг на целия свят. Идва от безумието на един психопат и садист. Руснаците бягат от този луд Путин който е готов да запали ядрена война. Само тука живеят хора които не осъзнват каква опасност идва от изток.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове