Last news in Fakti

2 Август, 2022 08:24 3 958 43

Ще смени ли България геополитическата си ориентация при служебния кабинет?

  • мажд алагафари-
  • русия-
  • газови доставки-
  • руски газ

Това ще стане тихомълком

Ще смени ли България геополитическата си ориентация при служебния кабинет? - 1
Снимка: Нова ТВ

Ще промени ли страната ни геополитическата си ориентация след встъпването в длъжност на служебния кабинет? Този въпрос коментираха в студиото на "Здравей, България" арабистът и преводач Мажд Алгафари и членът на УС на Атлантическия съвет на България полк. Владимир Миленски.

"Редно е да се променят нещата, защото ни вкараха в една каша, в която мисля, че през цялата си история в България не е имало такава бъркотия. Скарахме се с Русия, спряхме газовите доставки. Всъщност ние си ги спряхме, не че Русия ни ги дръпна. Нашият инат беше такъв – дайте ние ще се направим по-велики от папата", заяви Алгафари.

По думите му този кабинет ще възобнови доставките на руски газ по сега действащия договор с „Газпром”. „Очаквам и изгонените дипломати да бъдат върнати. Ако не същите хора – то поне същата бройка. Това беше един голям скандал за държава като България, която има исторически връзки с Москва”, подчерта той.

„Не ние сме си спрели доставките на газ. Той спря, защото Русия започна агресивната си и с нищо непредизвикана война срещу Украйна. Целия свят вече е единодушен по този въпрос, а държавите, които мълчат – мълчат с неудобство”,посочи от своя страна полк. Владимир Миленски.

Според него „премиерът- президент Радев” ще се опита да промени геополитическата ориентация на страната. „Това ще стане тихомълком. Неговата основна идея е постепенно да ерозира доверието на българите в демокрацията като една добра система за държавно устройство, особено като се има предвид, че сме една демокрация в детска възраст – ние нямаме рефлекса да разбираме, че демокрацията я правим сами ние и я израстваме”.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Комон Сенс

    75 12 Отговор
    Новия кабинет трябва да нормализира ситуацията.
    Стария нямаше ниаквка геополитическа ориентация.
    Някакви резки движения в отрчаян опит да се изпроси външна подкрепа за вътрепното им упралвение видяхме и това беше жалко.
  • 3 Браво !

    34 22 Отговор
    И как ще сменим посоката бе? Нали от козяк са одобрени? Глуповетини в ефир!
  • 4 номер 1

    55 8 Отговор
    Премахнете безумните ограничения и маскирането посред лято.
  • 5 Дипломат Чукча

    14 38 Отговор
    Слава Русийй, но България ми е по-мила и слушкам ЕС
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ком

    77 17 Отговор
    Харвардската пародия беше като свиня в картофено нива. Смяната на курса е наложителна, в посока на българските интереси,
  • 8 честен ционист

    7 41 Отговор
    България, откакто я направиха руснаците винаги е играла ролята на тил и никога не е кривала от геополитическата си ориентация.
  • 9 Същия

    37 77 Отговор
    Алгафари, млъквай комуняго долна. Ние не сме сирийци. Ние сме европейска нация и с талибани и рашисти не се занимаваме
  • 10 треда

    80 25 Отговор
    Браво на Алгафари. А другия плешив аналлизатор платен от краварите е позор за българите. Платените лакей се чудят как да излъжат за пореден път.

    Коментиран от #23, #34

  • 11 Антон

    69 20 Отговор
    Геополитическата ориентация на България, трябва да зависи от националкия ни интерев. Ние сме малка и слаба държава и не може да си позволим твърд курс към един или друг само за да угодим на другата страна. Примера с газа е най-показателен. Държейки се като пудел на америланцоте, ние предизвикваме инфлация в България, недостиг на газ, високи негови цени, несигурност. Защо? Единствено да подпимогнем с 1/100000000 част идеята на сащ да тормозят Русия. Въпреки че и това не успяват да направят. След като интересеа на България е доставка на руска газ, то няма две мнения - трябва да работим в тази насока! Колкото и пари да наливат отвън чрез нпо, платени журналисти, медии , купени политици и т.н. Русия е в сърцата на българите, освен икономическата полза, която имаме от нея! И това няма как да бъе заличено

    Коментиран от #19

  • 12 123

    28 8 Отговор
    Бля, Бля, Бля....!
    Политически врачки с несбъдващи се прогнози!
    Давайте нещо образователно за зрителите!
    Само политически дъвки, екшън и турски сапунки плюс няколко псевдо културни муцуни!
  • 13 пешо

    48 11 Отговор
    стария кабинет имаше подчертана сексуална орентация
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    60 22 Отговор
    " Русия започна агресивната си и с нищо непредизвикана война срещу Украйна. Целия свят вече е единодушен по този въпрос, а държавите, които мълчат – мълчат с неудобство”,посочи от своя страна полк. Владимир Миленски.🤔🤔🤔
    Всъщност държавите , които подкрепят тази версия на ШАШТ са дори под 1/3 от целия Свят и повечето го правят С НЕУДОБСТВО под диктат ‼️‼️‼️
  • 15 Фори

    15 34 Отговор
    Ьа да получи български паспорт алга фари е станал агент на ДС и на КГБ. Сега са го активирали.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СИТ

    28 5 Отговор
    Вероятно ще се ориентира тази политика към страните от третия свят. Ще станем близки и гъсти с...примерно Гватемала. Ще им пращаме лекарства,санитарни ръкавици-нали имаме нова фабрика до Пловдив, а ще внасяме банани на поразия. После ще се ориентираме към...Мексико. На местните тарикати ще им пращаме много здраве, а оттам ще внасяме прах. Дали за пране, дали за нещо друго-както дойде. И като се превърне България в един силен и мощен геополитически играч на Балканите, като закипи една търговия, един бизнес, като завалят поръчки от цял свят, от цялата планета, че и отвъд-такъв живот ще настане, че.......
  • 18 Ориентация

    31 1 Отговор
    Тия по мисирките цял ден сменят ориентации. А някой да помисли за матряла на територията, демек за плебса дето едвам крета? Някой да започне да мисли за хората, които са го избрали на важния му пост начело на държавата? Ами такъв до сега не съм видял. Всеки гони идеологията, да ама българите тоя филм с идеологиите вече сме го играли. Искаме си нормалния живот, да пътуваме свободно и заплатите да ни стигат за един достоен живот. А пък идеологиите могат да си се отичат в канала
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Антон":

    Атлас виждал ли си 🤔❓🤔❓🤔❓
    Ако ние , които сме в първата 1/3 по големина и на ЕС и на Европа, какво да кажат тези зад нас 🤔‼️🤔‼️🤔‼️
  • 20 А ПО ЛЕКО

    32 4 Отговор
    НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ТОЯ ОТ ....АТЛАНТИЧЕСКИЯ ОТ КЪДЕ ПОЛУЧАВА ПАРИЦИТЕ ЗА ДА СЕ ПЪНЕ ТОЛКО !?!?!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 зинар

    11 24 Отговор

    До коментар #10 от "треда":

    алгафар марш у сирия ти не си българин
  • 24 Псевдоним

    25 4 Отговор
    Тия новини ги пускат нарочно за да плашат умнокрасивите с Русия и те да тръгнат към изборните урни като стадо диви прасета.
  • 25 Божигол

    17 2 Отговор
    Новият кабинет е същия като стария, само че нов!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Лично мнение

    32 5 Отговор
    Ако президента чуе народа и постави нулеутралитета ни на политическата сцена ще е безценно. В Тайван може да започне война всеки момент. Историята показва, че така с регионални пожари започват световните войни. В една такава война никой от НАТО няма да ни пази. Само ще ни дават старото си оръжие, ако въобще дадат нещо и ще ни бутат напред да умираме до последния българин. Едва ли искате това. А и да не забравим, че като няма оръжия, няма газ, наляма храна, никой няма да отдели за да ни даде. Виждате какво прави Германия в момента, нали? Откажете се от газа, но те не се отказват. Кире татин обаче първи тича, да покаже какво послушно посе.рков.че е. Не чакайте помощ от запада. А САЩ ще ни помогне с окупация от която ще трябва после да сеосвобождаваме с афганистански методи. Разчитаме на себе си. И най-първо, искаме неутралитет. Работим с всички, защото нямаме врагове, а само приятели.
  • 28 456

    22 4 Отговор

    До коментар #21 от "Трифонов":

    За това си прав на 100% . ПП го играят с ГЕРБ и то отявлен вече. Егати лъжата са всички.
  • 29 Аксиоматични истини

    33 7 Отговор
    Ако България не смени геополитическата си ориентация и не се върне към православните ценности е обречена да изчезне.Последната Българска държава ще се самоликвидира. Ако България продължи да поддържа нацисткия проект за четвърти еврорайх, тя ще загине. Ако Българите се превърнат в евроатланти те са обречени. Ако България продължи да губи своя национален суверенитет , тя се обезмисля като държавност . Ако България продължи да следва конфронтацията си с 85 процента от държавите света и изпълнява геополитиката на САЩ тя необратимо ще се самоунищожи.

    Коментиран от #32

  • 30 Иво

    12 17 Отговор
    За смяна на системата и тръгване по "нов" път Радев отдавна го изказва в прав текст. Той е назначен с тази цел да взриви държавата отвътре. Негови верни изпълнители на поръчки са ИТН и сатаниста Славчо. Управлението на тези хора от миналото застрашава демокрацията и националната сигурност.
  • 31 От площада

    31 2 Отговор
    Някога, когато сваляхме комунизма по площадите, ни беше обещано че ще имаме силна и демократична държава. Да ама не! Беше ни обещано, че ще пътуваме свободно по целия свят. Да ама и до днес имаме визи за САЩ! Беше ни казано, че ще можем с инициативите си да печелим пари. Да ама ако нямаш връзки, отиваш в небитието! Беше ни казано, че със знанието си ще успеем. Но не беше уточнено, че трябва преди това да сме политкоректни, изглеждащи като чалга кифли или мутри и да сме с правилните протекции! Обещаха ни много. Не изпълниха нищо! Как да ви вярвам отново? Само глупака повтаря една е съща грешка. Искате да бъдем глупаци?
  • 32 Пешо

    9 16 Отговор

    До коментар #29 от "Аксиоматични истини":

    Кога през комунизма в България е имало православни ценности. Това е измислена доктрина на Путин. Кой православен ще убива хора на Великден. Комунизма е разрушавал църквите и са убивали свещениците. Тези хора не вярват в нищо. Това са Антихристи.
  • 33 Станимир

    23 7 Отговор
    Дано се смени ориентацията,какво да ви кажа американците затриват България!
  • 34 Точно

    28 6 Отговор

    До коментар #10 от "треда":

    чест му прави на Алгафари,че е сириец живял в България и е по-вече българин от многото пишещи тук,което е срамно.Той много добре знае какво направиха краварите с неговата държава и си дава сметка ,какво може да стане и тук за в бъдеще.
  • 35 Дългият

    6 17 Отговор
    ..Какво друго очаквате да каже Алгафари...агент на ДС с прякор...Наско.....колко ли гряха му тежат на съвестта....
  • 36 Хаха

    4 8 Отговор
    Това ако стане ще останете само пенсионерите и сиганитe на тая територия.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 доверието на българите

    15 2 Отговор
    "...да ерозира доверието на българите в демокрацията като една добра система за държавно устройство.."

    Демокрацията сама се компроментира. Уж имало свобода? Но последните две години видяхме, какво е "демокрация"!
    В Германия една адвокатка, Беате Банер беше арестувана и бита от полицията, а след това я вкараха в лудницата и защо?
    Понеже критикувала на демонстрация прекалените мерки на държавата срещу грипа. Нещо Сталин да ви поздравява от оня свят?
    Един учен, др. на науките г-н. Ноак в Австрия беше убит, понеже обясни в едно видео, колко опасен е графен оксидът в организма на човека.
    В Германия маските не са сваляни изобщо в градския транспорт до сега, макар, че от медицинска гледна точка нямат никакава предпазна роля.
    Демокрацията, западната се провали с гръм и трясък! Дори и само вижте цензурата, на която сме подложени всички днес!
    Уж имало свобода на словото и свободното изразяване на мнение? Ха-ха... Къде е то?
    Ако не говориш това, което "родната майка, партия" определя, ти изтриват коментарите и толкоз!
    Е, къде е конституцията, за да ми защити това право на свобода на словото?

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "доверието на българите":

    Истината за демокрацията другари,е много проста,въвеждаме наново руският водел на държавност,БОКО метистър ппедседател ,Пеевски главен финансист и мин на икономиката,Митрофонова генерал губернатор, Р.Овч мин на енергетиката.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Кадир

    1 1 Отговор
    Не ме интересува мнението на тези хвалипръцковци, но как може да се появиш с тенска-ризка по национална телевизия. Как да ги взема на сериозно ми кажете? Приличат на чичаци от пред блока. Държавата ни е смешна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове