Last news in Fakti

2 Август, 2022 12:23 1 260 21

Гълъб Донев: Отговорността към хората и тяхното доверието те пазят от загуба на равновесие

  • гълъб донев-
  • отговорност-
  • хора-
  • доверие-
  • загуба на равновесие

„Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона", каза служебният премиер

Гълъб Донев: Отговорността към хората и тяхното доверието те пазят от загуба на равновесие - 1
Снимка: Нова телевизия

„Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона”. Това каза служебният премиер Гълъб Донев по време на церемонията по встъпването в длъжност на служебния кабинет.

„В такъв момент обикновено се изказва благодарност за доверието и се заявява готовност за справяне с огромната отговорност, с която е свързан постът на министър-председателя. И аз ще го направя, защото знам от личен опит, че отговорността към хората и тяхното доверието те пазят от загуба на равновесие, без значение колко високо в управленската йерархия в държавата се намираш”, поясни той, цитиран от Нова телевизия.

Новият служебен премиер благодари на президента за доверието.

„По силата на Конституцията президентът е гарант за министър-председателя и министрите, на които дава своя кредит на доверие. Убедено твърдя, че служебното правителство не е Б отбор в управлението на държавата. Това не е някаква моя маркетингова приумица. Това отсъжда основният закон. Днес предстои встъпване в длъжност на стотното правителство на България. То няма да разполага със 100 дни толеранс. На нас се пада нелеката задача да търсим решение за наследените кризи, без да разполагаме с механизмите на работещо НС. От колегите си очаквам работа на 100% по следните направления – организиране и провеждане на честни избори, възстановяване на доверието между институциите, които представляват държавата. Намиране изход от всички завещани кризи, сваляне на политическото напрежение, продължаване на работата по плана за възстановяване и устойчивост. Клетвата, която ще положим, определя безусловно принципите, които ще ни ръководят – да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа”, каза още Гълъб Донев.

Премиерът се обърна и към своя екип със следните думи:

„Уважаеми колеги, не забравяйте тези думи. Те не са само протоколни изречения. Не ги оставайте в тази зала. Това е клетвата, с която ще носим отговорност за съдбините на родината и на нашите сънародници”.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тишо

    12 3 Отговор
    Да свалите цените на горивата, ей !!!
  • 2 хммм

    9 2 Отговор
    Ко речи??
  • 3 Мдааааа

    14 8 Отговор
    На тоя Гълъб не знам защо, но му нямам доверие. Имам чувството, че не става за премиер. Некомпетентен ми се вижда. Дано не съм прав, но мисля, че ще сътвори чутовни глупости и после ще отлети. А ние ще останем да духаме супата.
  • 4 Орел

    10 5 Отговор
    Нали си гълъб, бе?! Трохи кълвеш, каквото ти подадат това снасяш...
  • 5 Отговорност ?

    17 4 Отговор
    От някой , който винаги е бил на сигурна народна хранилка , и в соца , и днес ? Клишета и лозунги на БКП !!!
  • 6 Сталин

    10 5 Отговор
    Банда предатели , назначени от американското посолство
  • 7 Общи приказки

    8 4 Отговор
    пускайте газа от Русия цървули че не остана време до зимата.
  • 8 днес

    1 1 Отговор
    Да укаже на здравния министър да отмени всички тероризиращи заповеди за маски, бъркане в носа и т.н.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ад в България

    2 2 Отговор
    В България се изте.зават хора от милиции близки до Борисов и Гешев а институциите потулват всички жалби и сигнали заради Евро Фондовете!
  • 11 Хахаха

    2 2 Отговор
    Дай Боже да не сте "Б" отбор, въпреки че някои от играчите са от "Б окръжна селска група" - виж министъра на културата и министъра, с който някой с интерес е "Бил точен с парите". А това все пак е МВР и не е сериозно да се слага за министър човек, който е меко казано със съмнителна репутация и действия.
  • 12 Живота е по важен от Храната

    1 1 Отговор
    Гълъбите живеят в градовете защото да скални Птици преди да почне да Гради Илия КилИЯ преоблякъл се пак Ви Тия кокошките в фермите са щастливи за да снасят не могат да летят затова Няма прошка за кокошка и Курешките стават за ТОР за да има фураж за УГОяване на животните във Фермите само прилепите от бозайниците могат да леят КуКуБенд КуКу КуКушЕВ КуКултурната Революция вече 32 години прави Първа хармонична 48
  • 13 Георги v.

    2 0 Отговор
    Хора с опит в интригите, лъжите и лицемерието!
  • 14 Aлфа Bълкът

    1 1 Отговор
    Тоя трябва да оправя бакиите на Киро Тапиро за 3 месеца. Добрата новина за Тиквата е, че Рашков е аут и ще може да купува по цели махали електорат!
  • 15 Ха сега......

    2 0 Отговор
    Да видим гълабарника, накъде ще литнат гълъбите...към москва ли?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Да се надяваме

    0 3 Отговор
    че този служебен кабинет ще е добър.Предишните три служебни кабинети на президента бяха слаби.
  • 18 Сандо

    1 1 Отговор
    Като го привикат в Козяк и съвсем ще му оправят равновесието.А като се намеси Брюксел,ще стане като Мусала.
  • 19 Анонимен

    0 0 Отговор
    На ток след някоя година. Мислете кво ще правите с колите, които не са на ток.
  • 20 Да бе да

    0 0 Отговор
    Другарю ЗКПЧ, много внимавай с рузките си другари ,защото няма да изкарате и месец ! Ще повлечете и вашия " роналдо" 😁


    Омръзнахте на всички , комундели сладки! Този път хората ще излязат и ви измият от политиката ! Пробвайте се , нямам търпение 😘
    Помни гугуткин , не е 1991

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол