2 Август, 2022 17:40 2 520 33

Илияна Йотова: Петков прави внушения за обръщане на страната към Москва

  • илияна йотова-
  • кирил петков-
  • москва

Тя посочи, че през последния месец сме живели в една от най-тежките политически кризи в цялата нова история на България

Илияна Йотова: Петков прави внушения за обръщане на страната към Москва - 1
Снимка: БГНЕС

"След 2 октомври ще се види дали толкова постижения и добри решения са направени за страната, или сме в ситуация на много кризи, които си организирахме вътре в страната... Не са ни необходими декларации, а работа и грамотни и професионално добре подготвени хора". Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

И посочи, че през последния месец сме живели в една от най-тежките политически кризи в цялата нова история на България след 1989 година, след като за първи път редовен кабинет падна след вот на недоверие.

"За служебния кабинет остава да се бори с не една или две кризи, завещани от предишното управление. Всички се надяваме и ще помагаме този служебен кабинет да бъде кабинет на стабилността и на сигурността за българските граждани".

В предаването "12+3" вицепрезидентът подчерта, че по време на консултациите за съставяне на правителство е станало ясно – някои от партиите вече са били решили, че трябва да отидат на избори и че консултациите са проформа, търсене на по-имиджовото за пред публиката.

"Четвъртият служебен кабинет на президента Румен Радев следва формулата - изборът на професионалисти, на хора с добра експертиза, на хора, които знаят кое е добро за страната, е печеливш. А не кой от коя партия идва и какви идеологии изповядва".

Тя посочи, че внушения за обръщане на посоката на страната ни от Вашингтон към Москва са правени от Кирил Петков:

"Обикновено упреци към президентската институция, към президента Румен Радев той правеше през чуждите медии. Може би там му е по-лесно или е имал такава задача. Нека си зададем въпроса, ако сме отговорни и разумни, върху какво се базира това очакване за такъв завой. Ако имаше истинско лидерство в Европа, Европа трябваше да изиграе своята лидерска функция, за да принуди Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите. По някаква причина предишното правителство реши да направи тези внушения по отношение на президента".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    26 26 Отговор
    Жалко че само внушения, баба Зима иде, пък обещаният от САЩ газ и петрол кацнаха, ама в Китай.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 реру

    51 8 Отговор
    Крайно време е две неща да се махнат задължително от Конституцията на РБ:

    – вицепрезидент - България е ПАРЛАМЕНТАРНА република. Дори държави с полупрезидентско управление нямат такава длъжност - Руска Федерация, Франция и т.н.
    – служебно правителство - излишни емоции, губене на време, трошене на пари и т.н.

    Коментиран от #28

  • 6 Иво

    31 27 Отговор
    Кирето казва самата истина. Радев веднага ще поеме курс към Путинска русия. Кабинета е съставен само от комунисти много верни на Съветския съюз. Дано само три месеца да е на власт. Бог да ни пази от тези.

    Коментиран от #25

  • 7 Tутанкамон

    28 18 Отговор
    Какви внушения,вие с президента на лягане и ставане само Русия и Путин са в устата ви
  • 8 Срам

    17 24 Отговор
    нямаш рашистке.От първия ден на правителството с рашиста Радев го плюете.Много ви тегли командоренето.Ти по какво си специалистка,лична пиарка на Радев ли си? Успехите на правителството в социалната сфера НИЩО ЛИ СА ГАРГО РОШАВА И НЕАДЕКВАТНА?ИНТЕРКОНЕКТОРЪТ С ГЪРЦИЯ? ОМАЛОВАЖАВАТЕ УСПЕХИТЕ МУ,ЗАЩОТО КРИТИКУВАТ РАДЕВ,който навън е евроатлантик ,а тук путлерист..Омаловажавате безплатните детски градини и ясли така ,ли?Защото НИНИВА И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ПЪРВИ ПТ ДАДОХА ВИСОКИ ПЕНСИИ.МНОГО СИ НАГЛА !РАДЕВ И ТОЙ.ТОЛЕРИРАТЕ ХИТН-конниците на апокалипсиса,защото свалиха правителството и Радев ще се вихри пак и отсега му правиш пиар.ЖАЛКА СИ!Ти това ли работиш -словохулство към опонентите на РАДЕВ.ПОЗОР!
  • 9 На тази

    20 5 Отговор
    длъжността да бъде съкратена-излишни пари за "наши хора" ,съветници и т.н.
  • 10 Ало

    17 24 Отговор
    Всички ще се обърнат към Русия много скоро дори и в САЩ. До зимата всички правителства ще са про-руски

    Коментиран от #21

  • 11 Чалгарят

    22 11 Отговор
    Вече не е тайна президенството за кого работи! Няма го вече юмручето. За това петролът е 100 долара а лукоил ни го продава като за140. За това газта е скъпа и ни я спират. Държаната е поставена в пълна зависимост от Русия от политическите партии нароили се от БКП.

    Коментиран от #31

  • 12 Българин

    25 14 Отговор
    Не са внушения Йотова, все още помним как бе паднала в краката на кагебисткия поп Гундяев за да целуваш ботушите му.
  • 13 Спасов

    9 5 Отговор
    Много правилно!
  • 14 Пиарката

    20 16 Отговор
    на Радев продължава плюенето по К.Петков по ИНЕРЦИЯ,нали свалихте правителството и с вашите злонамерени коментари от деня на започването му на работа.Няма как нищо неправещата вицепремиерка да дава оценки на професионалисти,които за ваш ужас след изборите пак ще управляват.Макар,че виждам ,че си в кампания и ти и РАДЕВ.ЗАЩО ЛИ????????"Независимото президенство" и вицелицемера в кампания,колко ти плаща Митрофанова?Нали мъжа ти руснака взема 60000лв. и не ти стигат ли?????
  • 15 Я Я Я Я ДА

    8 9 Отговор
    ДОЛО ЙОТОВА ДОЛО РАДЕВ И ДОЛО КОМУНИСТИТЕ - ИЗМЕННИЦИ НА РОДИНАТА ..........ЗАТВОР ЗА ПЕТКОВ И СЕЛЯНИНА ОТ ПОПОВИЦА .................................ГОСПОД ДА ГИ НАКАЖЕ ДАНО .........................................................................................
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бамбука

    18 4 Отговор
    Стига сте оплаквали България. На стените на институциите висят портретите на революционерите, на празници се обръщате към техните девизи, а днес плачете като вдовици за ....... България е преживяла много кризи, но е оживяла. Ще оживее и без руския газ. Капка достойнство нямате. Затова и позволихте на Герб да ни съдере кожите.
  • 18 Петков да си свие ушите малко и да не се

    10 9 Отговор
    Прави на врачка от Женския пазар! И да не се прави на по Католик от Папата!! Те са в Състезание с Борисов, кой е по верен и послушен Слугинаж и двамата участват с"волна програма" И двамата, ще "клепат и чернят" всичко, което нее Евроантлантическо"и ще се чернят с Борисов яко по между си!! Борисов е по майстор, с голям Стаж и може по лесно да, се прави на луд и Прост!! Идва му отвътре, както кзва самия той!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    6 9 Отговор
    Госпожа, и малките деца вече знаят, че в Бг има два лагера и двата с външни господари. Едните са с източен господар, другите със западен господар! В зависимост кой управлява този господар командва!!! А всички наши мижитурки изпълняват чинно и, разбира се, си получават мижавото възнаграждение. Та, сега наред са служебните крадци...
  • 21 Ало, Карлуково

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ало":

    Елате си приберете едно ало...
  • 22 Един умен

    7 8 Отговор
    Кирил е прав.Трябва разграничаване от руско мутренски олигархичния модел.
    Мйната ви руси комунисти.

    Коментиран от #29

  • 23 Карлуково ви зове

    11 7 Отговор
    Изчетох коментарите.Тези теории на конспирациите как Радев бил "путлерист" и не знам си какви още клевети без никакви доказателства са толкова вярни колкото да твърдите,че е рептил.
    Кирчо е виновен.Все лъже.С Ленчето се скъсаха да лъжат.Ей сега пак лъжат как не се били държали за ръка,а от БНТ ги снимаха.
  • 24 Дааа

    5 1 Отговор
    От Факти нищо не е вярно...Жълта преса..
  • 25 кирето

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Иво":

    Да съ умира към канада . Достатъчно ПРОСТОТИИ НАТВОРИ.....
  • 26 Да бе да

    1 2 Отговор
    "Илияна Йотова: Петков прави внушения за обръщане на страната към Москва"
  • 27 Да бе да

    6 2 Отговор
    Илияна Йотова: Петков прави внушения за обръщане на страната към Москва

    Коментиран от #30

  • 28 Аман от разбирачи....

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "реру":

    Бих искал да припомня дебатите по време на приемане на сега действащата Конституция, кой на какви позиции беше и защо се приеха тези институции /вицепрезидент и служебен кабинет/. За сведение на писача - вицепрезидент има в САЩ, моделът е взет от тамошната практика. А служебно правителство е далеч по-добър вариант от продължаване на дейността на провалено правителство /каквото е последното - или искате Кирчо да се изходи с рядко щастие и там, където не е успял?/. ВПРОЧЕМ - УСТАНОВЯВАНЕТО МУ ПРЕЗ 90-ТЕ БЕШЕ ОПИТ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА БАЛАНС МЕЖДУ ПРОТИВОБОРСТВАЩИТЕ СИ ТОГАВА ДВА ПОЛЮСА. Вместо да обясняваме кое какво и колко е зле, е по-добре да се потърсят позитивите - а те са налице.

    Коментиран от #32

  • 29 Не си чак толкова умен, щом

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Един умен":

    продължаваш да повтаряш всякакви еднотипни мантри. Отвори си очете. С какво американското присъствие в България е по-добро от несъществуващия "олигархичен руски натиск" у нас? С какво САЩ са допринесли за развитието на българската икономика, за стандарта ни на живот, за социалната справедливост? Впрочем - знаеш ли откога и откъде датира терминът 4комуняги" - малко помощ - има го в една книга, получила Нобелова награда за литература по времето, когато тази награда не беше чак толкова политизирана...
  • 30 Да бе , да. ! 😜

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Да бе да":

    Няма да стане ! Всичките ни велики политици - г-н Борисов , г-н Петков , г-н Кокорчо , че и г-н Копейкин са твърдо поели твърдия американски курс !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 реру

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Аман от разбирачи....":

    "... За сведение на писача - вицепрезидент има в САЩ, моделът е взет от тамошната практика..."

    Страхотна логика, ама кой да се сети:
    САЩ - президентска република;
    РБ - ПАРЛАМЕНТАРНА република.

    За разликата във функциите и правомощията е напълно излишно да се пише - разбирачите ги знаят /поне така се предполага/... Интересно е обаче къде в йерархията /ИНСТИТУЦИОНАЛНАТА, а не протоколната/ според Конституцията на РБ е мястото на вицепрезидента, след като:
    Чл.92.
    (1) ...
    (2) Президентът се подпомага в своята дейност от вицепрезидент.

    Президентът в същото време се подпомага в работата си от достатъчно сътрудници, секретари, секретатарки и т.н.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове