Last news in Fakti

3 Август, 2022 06:40 3 416 14

Пламен Димитров: Истерията уплаши много хора, очаквам много от Гълъб Донев

  • пламен димитров-
  • кнсб-
  • гълъб донев-
  • тристранен съвет

Той трябва да внесе малко повече спокойствие и увереност, че вървим към поносима зима, заяви президентът на КНСБ

Пламен Димитров: Истерията уплаши много хора, очаквам много от Гълъб Донев - 1

"Час по-скоро трябва да се проведе тристранен съвет. Имаме уверението на служебния премиер, че ще имаме среща в следващите дни. Сигурен съм, че заедно с подготовката на актуализацията на бюджета за 2022 година и новия за 2023 и със справянето с енергийните проблеми ще се внесе доза увереност, че отиваме към нормалност. Тази истерия, която беше обхванала политическия живот, уплаши много хора и очаквам от Гълъб Донев да внесе малко повече спокойствие и увереност, че вървим към зима, която ще бъде управляема с цени и с компенсации, които ще я направят поносима и за бизнеса, и за хората".

Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНТ.

По думите му енергетиката, гаранцията затова, че всички, които получават компенсациите, ще могат да ги получават и за следващата година и доставките на газа, тяхната надеждност и поносими цени са основният въпрос, който вълнува всички.

"Бизнесът започна да обявява на места спиране на производства заради цената на газа, която "Булгаргаз" поиска и която КЕВР най-вероятно ще одобри и в тази връзка също необходимостта от спешни решения, в това число и компенсациите, както и втората актуализация на бюджет 2022", допълни Пламен Димитров.

По думите му икономиката се възстановява, тъй като помощите са изиграли своята роля, бизнесът остава конкурентен, заплатите продължават да растат във всичките тези кризи, средната работна заплата се е увеличила с 12%, износът расте с близо около 30%.

"Топлофикациите са следващите, които трябва да гледаме с внимание, особено София. Ние имаме предложение да спре "Топлофикация", да спре да произвежда скъпа ел. енергия, да мине само към топлинна енергия, като по този начин ще се консумира по-малко газ. Да намалим консумацията с 15% от една страна, от друга страна да дадем възможност на софиянци да бъде гарантирано топлото им", добави президентът на КНСБ.

Пламен Димитров поясни, че от служебния кабинет зависи да има газ, който да бъде оползотворен по най-добрия начин, за да стигне до Топлофикациите и тежката индустрия, както и да се въведе механизъм за компенсации там, където се налага.

"Като цяло 2/3 от инфлацията наистина е привнесена отвън, но хлябът е поскъпнал с 46% в България на годишна база, в Европейския съюз средно е малко над 15%, това е три пъти повече, очевидно нещо не е наред. Това с ДДС-то на хляба беше грешно", каза още Пламен Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    28 0 Отговор
    Истерията я правите вие !
  • 2 Смотко

    25 8 Отговор
    И какво точно очакваш от Гълъб Донев? Какво си мислиш, че ще направи този посредствен фигурант?
  • 3 Членски внос

    31 1 Отговор
    Закривайте ги тия синдикати.
  • 4 Спри

    30 0 Отговор
    се , бе , досаден и обслужващ за лични облаги през целия си живот мизерен !
  • 5 Колкото

    19 2 Отговор
    питомницата на Руската гимназия , другарката ти Юрданка направи за София, толкова и тоя неин питомник и вечен хрантутник !
  • 6 Нищо добро

    16 10 Отговор
    не мога да очаквам от Гълъб, защото оная гугутка резидента го назначава, а се видя, че от него нищо добро не идва....Дано да греша но надали....комунисти, и добрини?
  • 7 Азиим

    25 2 Отговор
    Служебният кабинет има задача да проведе изборите, а не да оправя бакиите на други. Синдикатите за пет пари работа не са свършили, кой ги храни и тях, не е ясно
  • 8 Справедлив

    20 0 Отговор
    Този по времито на Бб го беше страх думичка да каже в защита и полза на работещите.Сега изведнъж стана много активен.
  • 9 гнус

    5 8 Отговор
    Истерията е създадоха русофилите, внушавайки, че без Русия иде глад, студ и пр. Понеже са много гласовити, хвърлиха наивните хора с паника.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Киро

    11 0 Отговор
    Къде нагласи жена ти да работи?
  • 12 Анонимен

    2 0 Отговор
    Защо преди кротуваше а Сега си отвори устата защото няма аванта
  • 13 Аз аз аз

    3 0 Отговор
    Как ще говориш само за софиянци, ти редовен ли си? А провинцията? Тя не се топли на газ, ясно ли ти е? И софиянци са на пенсия и заплата
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове