Last news in Fakti

6 Август, 2022 21:12 2 102 14

Ерменков: Има нарушения в устава на БСП при тримата министри в служебния кабинет

  • таско ерменков-
  • бсп-
  • служебен кабинет

Според него, ако няма газ, зимата може да се стигне до срив на електроенергийната система

Ерменков: Има нарушения в устава на БСП при тримата министри в служебния кабинет - 1
Кадър NOVA NEWS

„Има нарушения на Устава на БСП при тримата министри в служебния кабинет, членове на БСП”. Това каза в предаването „Офанзива” на NOVA NEWS Таско Ерменков от Изпълнителното бюро на БСП. Той поясни, че в устава е написано, че когато има предложение за министри, те трябва да бъдат утвърдени от Националния съвет. „Никой не ги е изключил и няма намерение да ги изключи нито от БСП, нито от Националния съвет”, подчерта обаче Ерменков за съпартийците си Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева.

В тълкуване на хода с назначенията той избегна израза "нож в гърба" на БСП от страна на президента и посочи: „Въпросът дали е конфликт между Радева и Нинова, според мен прекаленото му персонифициране в 2 имена води до принизяване на процесите, които текат, защото те са доста по-дълбоки и стратегически по отношение вижданията за развитие на лявото в България”.

Ерменков призна, че в момента има противопоставяне и опити за разделение на БСП „на правоверни и неправоверни”. „Тези опити няма да успеят, защото партията не е партия на Нинова, не е партия на Илияна Йотова, нито е партия на Радев. Тя е на 131 г. и е надживяла всички имена, които са я управлявали”, подчерта социалистът.

Той коментира и положението в енергетиката с думите, че „не е розово” и призова за това да се говори с имена. „Говоря за министъра на енергетиката от ИТН”. „Ако ние не си оправим нещата с газа, ако не седнем и не разберем, че газ може да има навсякъде, но първо той трябва да стигне по някакъв начин до България и второ трябва да бъде на поносима цена, нещата не само ще бъдат към апокалипсис, а може да разберем какво значи да е студено и тъмно”.

На въпрос дали е възможно да стигнем до режим на тока тази зима, той отговори: „Ако нямаме газ, което означава, че Топлофикациите няма да могат да работят и хората няма да има с какво да се отопляват, освен с електроенергия, то ние не само че може да имаме режим на електроенергията, може да имаме срив на електроенергийната система”.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    41 4 Отговор
    Другари, спрете се вече. На никой не му пука за някакъв си ваш устав. Това си е вътрешен ваш проблем, какво да направим че министрите не са поискали разрешение от другарката приватизаторка?! Радев не е длъжен да иска такова. Не прехвърляйте проблемите си към президента.
  • 2 бспимпекс

    33 5 Отговор
    Цялата работа е, че другарката Нинова не може да преживее че загуби властта, а Радев не е поканил самата нея да продължи да бъде министър. Изпята песен е вече БСП, отивате при СДС.
  • 3 Голем смех

    24 4 Отговор
    Е, като кажат на 131 години, вече ще се омокрят. Стара стока - мухлясала...
  • 4 БСП умря

    27 3 Отговор
    Докога ще ни занимавате с вашите проблеми и вътрешни борби за власт?!
  • 5 ярменко тасков

    17 4 Отговор
    ти другарю , що блъскаше журналисти на АЛФА ТВ?😠😠😠

    Коментиран от #11

  • 6 шофъор на самолет

    8 24 Отговор
    Импийчмънт на Радев, подкрепен и от БСП!
  • 7 БСП

    3 11 Отговор
    Набързичко ще коментирам 1-5, за разлика от формирования за власт, социалистическата идея за справедливо и социално общество е нещото което обединява. Прогресивната част от обществото не е по-голямата и няма как да е, защото изисква образование,и лични успехи, благородство и великодушие. Това не се среща често, но пък онова в което се превръща българското общество - елементарно, първично и животинско го има в повечко при нас, и на пътя, и на село при прародителите ни и в цели прослойки чийто функции са подчинени на лични страсти. Е БСП не е там, разколът в БСП и вътрешните процлеми - чудна дъвка за ефира, но зад тази изтъркана история стои стремежът на част от хората за по справедливо и социално разпределяне на националния доход, намаляване на различията и просперитет.

    Коментиран от #8

  • 8 2222

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "БСП":

    Няма никаква социалистическа и социална идея в БСП. Капиталисти експлоататори носят шапки с червени звезди...айде, няма нужда. Да се направи една истинска лява партия, БСП не е такава.
  • 9 Да бе да

    13 3 Отговор
    "Ерменков: Има нарушения в устава на БСП при тримата министри в служебния кабинет"

    Ми като е прав , прав е !😁
    Крайно време е таза за москвич, и ДС агент , доносник и откровен подлизурко да стане шеф ( на нещо ) .
    Тази хлебарка няма да си отиде с добро! Та дръжте сопите под ръка ! Тези гниди нямат срам , а само страх...., ,,,,😃😘
  • 10 Тоя

    15 0 Отговор
    Най-големите капиталисти са социалисти .Ама невежите им се връзват а те си правят купища пари.
  • 11 АТАКИСТИТЕ ПОМНИМ

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "ярменко тасков":

    Тоя и компартията му вън от нс на другите избори!!!
  • 12 манолова

    6 0 Отговор
    б.клуци
  • 13 maia манолова

    7 1 Отговор
    вие сте срам за 4ервена бг.
  • 14 Аз съм малко дете

    11 0 Отговор
    Тоя дядо що гледа тъй лошо? Сигурно партийката му няма да я бъде и лапачката му ще секне😀😀😀
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове