Last news in Fakti

7 Август, 2022 13:42 2 568 35

БАБХ: "Евролаб" ни възпрепятстваха да работим на "Капитан Андреево"

  • бабх-
  • евролаб-
  • капитан андреево-
  • проф. христо даскалов

До часове се очаква пък да бъде възстановен сайтът на агенцията, който бе обект на хакерска атака

БАБХ: "Евролаб" ни възпрепятстваха да работим на "Капитан Андреево" - 1
Снимка: БГНЕС

За няколко дни Българската агенция по храните спря обработката на камиони на "Капитан Андреево", тъй като по думите им представители на частната компания "Евролаб 2011" са ги възпрепятствали. Дейността на агенцията по границата е възстановена към 4 часа тази сутрин. Темата пред БНТ коментира председателят на БАБХ проф. Христо Даскалов:

"От вторник до вчера рано сутринта имахме проблеми с това, че Евролаб изчакваше предаването на властта от предишното правителство на служебното и постави както нас, така и тях в една абсолютно нелепа ситуация, като спря обработването", каза той.

Проф. Даскалов подчерта, че от агенцията са направили всичко възможно за да изпълнят решението на Върховния административен съд, според което "Евролаб 2011" има право да оперира на границата. Същевременно обаче БАБХ са тези, които трябва да извършват реалните проверки на камионите.

"От съда ни направиха забележка, че не сме регулирали с никакъв нормативен акт как тази товаро-разтоварителна дейност да се извършва и аз пуснах заповед, която беше много прецизно написана, за да не накърни решението на съда. Тя обаче не беше уважена от "Евролаб". Там имаше 30 здрави момчета, които заеха площадката, където ние трябва да извършваме товаро-разтоварителната работа. Тези младежи не позволяваха на нашите работници да стигнат до работните си места".

"Евролаб 2011" е една от 20-те фирми оператори на товари - това значи, че те сключват договори с фирми, които внасят храни, получават данните за тези товари, вкарват ги в първата част на т.нар. "трейс" система и валидират данните. Отговорна за официалния контрол върху стоките обаче е БАБХ, обясни проф. Даскалов.

"В европейски мащаб частни фирми не се занимават с товаро-разтоварителната дейност", подчерта още той.

Проф. Даскалов също днес ще отиде до "Капитан Андреево", където се очаква да пристигне и служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, за да провери как вървят дейностите.

Директорът на БАБХ коментира и хакерската атака срещу сайта на агенцията. Очаква се до няколко часа атакуваната система да бъде възстановена.

"И аз бях изненадан, когато ми се обадиха, че нашата уеб страница не работи, интернетът не работи. Веднага информирахме ДАНС. Все още нямаме анализ на това какво се е случило. Изключена е системата, в която се вкарват данните за цялото животновъдство в страната. Много държавни институции използват информация оттам, но имаме уверение, че в близките часове ще бъде възстановена".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В ръцете

    39 1 Отговор
    на мафията !
  • 2 ЕВРО ЛАП

    40 2 Отговор
    ЕВРО ЛАП
  • 3 обективен

    52 7 Отговор
    Боко трябва да е осъден на хиляда години ,и да лежи в затвора Синг-Синг , за което ще му съдейства Тръмп , защото нали са приятели и го е тупал по рамото !!!Няма толкова корумпирана държава в света .Ударихме в земята Колумбия и Мексико ,взети заедно
  • 4 Българка

    39 5 Отговор
    "....заповед, която беше много прецизно написана, за да не накърни решението на съда. Тя обаче не беше уважена от "Евролаб". Там имаше 30 здрави момчета, които заеха площадката, където ние трябва да извършваме товаро-разтоварителната работа. Тези младежи не позволяваха на нашите работници да стигнат до работните си места".
    Никога мафията не е спазвала законите. Страшното е, че явно хора от ВАС ,начело с Братиньото,който изпълнява телефонни разпореждания на сикаджийска мутра и "случайно" определения председател от ВАС на съдебния състав, който върна мутрите на Капитан Андреево по 3-те им дела, са зависими от задкулисието. България е превзета от мафията. Инфлацията е заради енергийна световна криза , но и заради мутри-спекуланти ,които мародерстват у нас. А всички знаем кои са големите играчи в бизнеса и на кого се отчитат/ връщат рестото
    Хора, нека на 02.10. си освободим държавата и масово гласуваме за антикорупция партии

    Коментиран от #5

  • 5 да де

    8 21 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Кои са тези антикорупционни партии, че нещо не мога да ги видя???

    Коментиран от #24

  • 6 Де Пич

    41 2 Отговор
    Пълен парадокс!Държавата де не може да си защити държавния интерес на ДЪРЖАВНАТА граница!По комични институции ,с по комични правомощия от нашите няма никъде по света.Онзи месец Капитолия ги направи на луди и смешни ,днес Евролаб ,утре вероятно и децата от детска градин Зрънчо.
  • 7 родител

    37 5 Отговор
    до-да де
    Ама и децата знаят , че герб и дпс са мафията която държи цялата държава , и крадат като за световно

    Коментиран от #28

  • 8 Ехати държавата

    32 0 Отговор
    Щом с една ,фирма,организация,шайка не могат да се справят
  • 9 БГ ДБ

    35 1 Отговор
    Само в превзета от мафията държава мутри могат да пречат на държавата да упражнява контрол над границите ни
  • 10 ха ха

    25 4 Отговор
    имаше 30 здрави момчета, които заеха площадката, където ние трябва да извършваме товаро-разтоварителната работа. Тези младежи не позволяваха на нашите работници да стигнат до работните си места"./ партизаните на герб-дпс са слезли от гората ?

    Коментиран от #18

  • 11 Българка

    27 4 Отговор
    Държавата трябва да продължи битката за контрол на граноцата. Не може да имаме частна мутренска граница и безконтролен, неразследван контрабанден канал. Дела срещу Евролаб до дупка

    Коментиран от #16

  • 12 77ккдцмпш3

    0 0 Отговор
    Вдксдвгг67ззгояе4
  • 13 Това е само началото...

    9 10 Отговор
    На мунчовото "държавно управление"!!!! Ако, не беше плачевно щеше, да е много смешно! Уж "държавен" орган бабх ли са или баби в панталони? Не могат, или не искат да се оправят с 10 тина гардове които им се видяли 30??? СмЕх ама голем смЕх! Само милиционерите там са толкова!.... Няма какво да се чудим същото е и на Дондурков 1, и 2......Още чакайте пребоядисани, и прекръстени комуняги да ни "оправят"!!!!!
  • 14 Таки

    19 4 Отговор
    Няма да позволя да ми премахнете входа на наркотиците.
  • 15 позеленял

    22 1 Отговор
    явно ;служителите; могат да пребиват само безащитни граждани зад колоните на нс , но срещу организирани бандити подвиват опашка ? или пък са едни и същи , вероятност около 100%
  • 16 Алооооуууу

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    "българката"??? От как тоя летящият парашутист узурпира властта все се "борите" със всичко, все "войни по пътищата"??? Какви дела бе тетко??? Ти знаеш ли изобщо какви правомощия има Премиера??? За един час тия всичките на границата заедно със всички фирми, и кучетата дори са в затвора!!! И застъпват други! НО за таЯ работа никой от тях, не трябва да е от "нашТе Ора"!!! Какви "войни" по пътищата?????? Защо не направиха по–хубави пътища?? От две 2 години са на власт??? Бойковите били "лоши" като негоы а вашите...НИКАКВИ!
  • 17 Реалист

    7 0 Отговор
    Защо за някои хора е проблем аз да бъда в рая , а не в ада на живота?
    Преди много време е имало някъде МАСОВА ПСИХОЗА, това е било така , защото аз живея зле и не съм в истинският рай на живота!
    Вероятно на този свят има божии наказания, но без УМИШЛЕНО желание за правене на проблеми!
    Ееех колко по хубав щеше да бъде живота ако България не беше антибългарска!
  • 18 Греда

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "ха ха":

    По скоро "партизаните" на бкп/бсп и компанията /"коалиция/ са тези!

    Коментиран от #20

  • 19 Тома

    20 1 Отговор
    Много ми е чудно че такива фирми като евролаб са по привелигеровани от държавата.Дали не е че мафията е завзела държавата
  • 20 ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Греда":

    е чия е мандрата там ?
  • 21 Човешка ценност

    7 2 Отговор
    Хора, които искат да "управляват" моят живот, но не към добро, а към зло, те за какви се имат?
    Те "чисти" хора ли са или не?
    Тези хора са орисани по природа не да градят, а да рушат живота на нас християните!
    Тези хора са чумата , заради която България води антибългарска политика, даже може би не си личи, че води такава политика !
  • 22 Човешка ценност

    3 0 Отговор
    На мен не ми отива да бъда убит или осакатен!
    На България твърде хитър и добър цар трябва ли й?
  • 23 Ами да

    13 0 Отговор
    Мафията, която управлява държавата вече не се крие! Явно народът трябва да се намеси! Но, при толкова дебили, няма кой! Само цигани и мутри ще останат в територията!

    Коментиран от #26

  • 24 Айде

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Ами направи партия, толуп! Да те видим и теб!
  • 25 Няма такава държава

    11 1 Отговор
    Няма ли полиция в тази пропаднала Държава да ги потроши на деградиралите мутри на Капитан Андреево ???????????? Такъв случай няма как да се случи в Белите Държави!!!!!!!!

    Коментиран от #27

  • 26 Така е.

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ами да":

    Мафията отдавна се е настанила дори на границата ни.
    " ... имаше 30 здрави момчета, които заеха площадката..." Оная мутра Тиквата им дала граничната територия на мафиотите за 12 години, да лапат милиони и да му се отчитат, а като се катурна от властта, мафията си въобразява, че и новата власт не може да ги отстрани от доходоносното местенце на границата и го бранят със зъби и нокти, и мутри - биячи. Боко разсаваше на мафията територии.
  • 27 6нтщ5ж

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Няма такава държава":

    А къде е заспалия народ, да се събуди, да се обедини и да протестира???
  • 28 Татко не "родител"

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "родител":

    поне, за мен "родителКА" или "родилка" е жената, но сега се бъркам със тия 30 пола...!! Та по твоята " констатация" , че ГЕРБ и ДПС са мафията.......Защо като от две години, НЕ СА, на власт вървим с 200, на зад??? А петолъчков?

    Коментиран от #29

  • 29 Мнение

    6 3 Отговор

    До коментар #28 от "Татко не "родител"":

    Те може да не са на власт, но такива закони са гласували, че не може за 6-7 месеца да се изринат вкопаните мафиотски структури, които са построили. Ей живият пример с частната фирма Евролаб, те са се настанили на границата противозаконно, това което го няма в цяла Европа и искат да упражняват контрол върху стоките!!! А такъв контрол трябва да се извършва САМО от държавната Българска агенция по храните!!! Затова не ни пускат в Шенген, защото знаят, че по границите ни се е настанила ма.ията.

    Коментиран от #33

  • 30 Пфуй

    8 3 Отговор
    На Боко протежетата се насяваха той да се върне на власт, за да продължат тези нагли мутри да смучат милиони по границата, вместо да отиват в държавната хазна и после за увеличение на пенсии и заплати.
  • 31 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 2 Отговор
    Е гати и държавата сме! Мафията е гушнала прокуратурата, ВАС и всички възможни съдове и нищо не правим! Зеленски сам уволни главния си прокурор, ми да го извикаме да ни покаже! Срам за България! Срам!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Друго мнение

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Мнение":

    Защо лъжеш пр..о.стите??? Какви 6 месеца са на власт??? юмручко крадеф ги назначава от ДВЕ години!!! Сега и, не зная това 4–5–6 ли е по ред червено "правителство" пак назначено от него!
  • 34 Красимир Петров

    4 2 Отговор
    Мафиотските структури на ГЕРБ и ДПС не са доволни.
  • 35 Минувач

    2 0 Отговор
    Едва ли е изненада че Върховния административен съд закриля "Евролаб 2011" явно към тях са на %!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове