Last news in Fakti

8 Август, 2022 11:24 1 653 64

Ивайло Динев: Политическият ни елит не е настроен към завой на изток

  • ивайло динев-
  • политически елит-
  • герб-
  • служебно правителство

В тази ситуация, в която се намираме, всъщност единственият победител изглежда, че е ГЕРБ, тъй като първите действия на служебния кабинет дават шанс на ГЕРБ да изглеждат възможен партньор на ПП и ДБ

Ивайло Динев: Политическият ни елит не е настроен към завой на изток - 1
Снимка: БГНЕС

Заради извънредната ситуация в България с честите смени на правителства, служебните кабинети придобиват символично по-силна роля. Това довежда и до някои рискове, които не са толкова полезни за работата на представителната демокрация. Все пак едно правителство е най-вече легитимно, когато е избрано от гласовете на хората.

Това каза за БНР политологът Ивайло Динев. Той подчерта, че в момента партията, издигнала президента, също хвърля обвинения към служебния кабинет.

"В тази ситуация, в която се намираме, всъщност единственият победител изглежда, че е ГЕРБ, тъй като първите действия на служебния кабинет дават шанс на ГЕРБ да изглеждат възможен партньор на ПП и ДБ".

На фона на новите политически битки ГЕРБ и ДПС изглеждат отстрани като партии, "с които може да се говори". Ако това продължи в следващите няколко месеца, това вероятно допълнително ще „запали огъня на тази евроатлантическа коалиция, за която от една година говорят близки до тези две партии“.

Електоратът на ДБ и ПП все още вижда като по-голям проблем "това, което те наричаха дълго време "модела ГЕРБ" и е твърде рано да се говори за смяна на йерархията, уточни Динев в предаването "Преди всички" по "Хоризонт"

Динев заяви, че ПП в последните месеци са отишли „по-надясно, което ги вкарва в конкуренция с ДБ“ и това е вероятната причина партиите да не се коалират предизборно. "Ако ПП върнат центристката реторика, това оставя отворена възможност за редовно правителство между тях, ДБ, БСП и евентуална четвърта сила. Ако се радикализира реториката по-надясно, това вероятно "затваря вратичката" за БСП.

Според Динев няма да има нов конфликт между президента и сегашния служебен кабинет, тъй като те "по-скоро отговарят на вероятното генерално политическо позициониране на президента, което е по-скоро да се бяга от крайностите. Мисля, че и оттам идват някои от причините в момента да наблюдаваме тези сблъсъци, тъй като в последните месеци на предишния редовен кабинет навлизаше по-силно и по-силно към една от крайностите“.

Според политолога тази седмица ще се изяснят действията на служебния кабинет, тъй като казусът с ОИСР и газовите доставки са „по-скоро резултат на грешки в комуникацията“, а в настоящия служебен кабинет там "има силно проевропейци като Атанас Пеканов и Крум Зарков, които неведнъж са изразявали проевропейски виждания“.

Политическият елит в България като цяло не е настроен към завой на изток, категоричен е той.

Сблъсъкът между Корнелия Нинова и Румен Радев е изцяло личностен, а не идеологически, убеден е Динев. Той очаква и на новите избори да има рекордно ниска избирателна активност. "Има шанс да се оформи правителство между бившата ПП, ДБ и БСП", но ако в НС влязат повече от 6 формации, към коалицията ще трябва да се присъедини ИТН или проектът на Стефан Янев.

"Това е единствената възможност за формиране на управляващото мнозинство, което няма да доведе до нови големи протести, защото ако има управляващо мнозинство, в който участва ГЕРБ или ДПС, ще има отново сблъсъци".

Ако започнем да плащаме в рубли за газ ще има нови протести, но според Динев служебният кабинет няма да стигне дотам.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 6 Отговор
    Значи вече няма да са политици.Който не слуша народа си заминава.

    Коментиран от #3

  • 2 Хохохо

    27 6 Отговор
    Ама ако народа е настроен, едни партийки няма го спрат, ще ги измете за два дни
  • 3 гост

    12 24 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти ли си народа . бе гольооо , хахахах !! Ще си заминава някой , ама към Сибир с еднопосочен билет !

    Коментиран от #7, #23

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    ТУТКИПРОСТИ, вече нецензурна дума ли е туткипрости 🤔🤔🤔🤔
  • 7 Последния Софиянец

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    В сряда вечер пред президентството ще се преброите колко сте соросоидите.Служителите на Еконт не се броят.

    Коментиран от #12, #14

  • 8 Приятен ден

    21 0 Отговор
    В България няма политически елит ,има Андрешковци и Йозеф Сайер-и!
  • 9 Ще чакаме още 27 години ...

    4 18 Отговор
    защото от толкова време ОИСР не са приемали кандидатури от бившите соц. държави. Приеха българската кандитатура именно заради ПП и техните действия срещу корупционните модели и пирамиди, които са се сраснали с държавата. Ако ги бяха оставили да работят спокойно, ако не им пречеха с неистова ярост и озлобление за да защитат милиардите и кюлчетата си, сега щеше да е друго и БГ имахме много шансове вече да ни приемат като равни, както приемаха министър К. Петков. Проблемът е, че ОИСР са спирачка за корупционни модели. Интересно с какво това пречи на президента и служебното му правителство ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Болшевик от ДС

    6 15 Отговор
    ДПС е проблема на България.....аватара на Кремъл в родината ни !!! .....
  • 12 гост

    6 17 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Не , ще се броим на 2 октомври !! Дружките на Малинов както винаги мноооооого ПОД 1% , хахахаах !!! За 6 (ШЕСТИ) път , може и последен , щото копейките рязко секват , хахахаха !!
  • 13 Историк

    22 0 Отговор
    Гадателю Динев, това, което ти наричаш политически елкт, народът често нарича с други имена, които ако назова и пеленачетата ще се изчервят! Определено не съм съгласен с ориентацията на елита, но това е въпрос от бъдещето. Каквото сабя покаже и честта, мале юнашка! Не го слагам в кавички, защото не е цитат, а призив.
  • 14 Богат болшевик

    10 15 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    А вие,платените служители на Кремъл ще си пиете водката в Сочи
  • 15 Сандо

    21 5 Отговор
    Няма дясно,няма ляво,всичко е Козяк!Ако имате оплаквания - там е Стената на плача!Ако избощо нещо из живота на аборигените ги засяга.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 На тия цървули

    25 1 Отговор
    Елит ли ще им казваме вече
  • 18 Точен

    19 10 Отговор
    Социолозите ВЕЧЕ не могат да скрият, че Възраждане е № 1 политическа сила. Козяк са в потрес и ужас.

    Коментиран от #24, #41

  • 19 МалкоЛогика

    18 3 Отговор
    Няма нужда от "Завой на изток" ! Ердоган не е тръгнал с ушанка и балалайка, просто си гледа интереса на страната. Толкова ли е трудно да не се заравяме в мизерия заради лъжи ?

    Коментиран от #40

  • 20 666

    9 17 Отговор
    Битката на изборите ще бъде между руските партии плюс Радев и българските граждани които искат демокрация и еврпейско бъдеще. Борбата ще е трудна защото руските партии са повече и са агресивни като фашиста Коце от Иzраждане. Всичко зависи от нас хората.

    Коментиран от #27, #30

  • 21 ПОЗНАЙТЕ ЩО ЛИ

    8 3 Отговор
    Бразилската полиция е арестувала германски дипломат, за когото се предполага, че е убил партньора си в дома им в Рио де Жанейро, след което се е опитал да прикрие престъплението, съобщи БНР.

    Уве Херберт Хан - консул на Германия, е заявил пред властите, че съпругът му Валтер Хенри Максимилиан Биот, който е с белгийско гражданство, се е разболял в петък вечер, припаднал е и е ударил главата си смъртоносно.

    След анализ на тялото и оглед на апартамента им обаче, полицията установява, че Биот е бил жестоко пребит.

    Коментиран от #31

  • 22 КАЖИ ИСТИНАТА

    4 0 Отговор
    ЧЕ СИ ИМ ОТ ТРОЙКАТА
  • 23 дядко Шорош

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    На дяда убавеца! Бравус! Само така! От мене 5 цента отгоре и разрешение да цункаш и двете обувки на дяда! Нека всички ти завидят!

    Коментиран от #29

  • 24 Иво

    8 17 Отговор

    До коментар #18 от "Точен":

    Ако Иzраждане победят това ще е налагане на руски фашистки режим. Едва ли хората са откачили за да гласуват за фашизма.
  • 25 Хмммм

    8 10 Отговор
    Ние нямаме още политически елит. Българите ще гласуват за десни партии и ще изметем леваците на тези избори.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кои сте вие "хората"?

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    Клиентите на козяк16? Един файтон майкопродавци. Още по времето на Римската империя, всеки богат е имал хора на негова издръжка. Ползвал ги е точно както сегашните НПО-та. Това им е била професията. Още от тогава, тази професия е официално наричана КЛИЕНТЕЛИЗЪМ, а персоните, упражняващи я КЛИЕНТИ. Нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #36, #50

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А неее бе

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "дядко Шорош":

    Деде, защо не смениш потурите, че тия си ги препълнил!

    Коментиран от #32

  • 30 Ежко Бежко

    10 7 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    Не познавам някой, който да иска демокрация и европейско бъдеще. Уточнявам че не съм от Столипово, щото вече имаше такива "аргументи". Евроатлантиците освен лични нападки или заучени опорки други аргументи нямат. Това фактология, логика и да не разводняват темата е непосилно за тях. Спора опира до: не искам да карам москвич, ти си копейка, ходи в Сибир. Затова предварително ви теглям една дълга и пиперлива. Мръзнете и мизерувайте колкото си заслужавате. Един ми се хвалеше, че ние русоробите ще плащаме солени сметки за електричество, а той европееца имал фотоволтаици. Хайде и аз да се похваля, карам зимата в Африка. Ега ти нивото на спора..... Безнадеждни сте, скъпи европейци.

    Коментиран от #33, #49

  • 31 Наблюдавал

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "ПОЗНАЙТЕ ЩО ЛИ":

    И какво трябва да познаем бре?? Един от вашите драскачи вече пети ден е с московска маймунска!!
  • 32 дядко Шорош

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "А неее бе":

    Ааааааа! Няма да обиждаш! Деди не носи потури! Памперси му казват. И кво? Пълни ли са? Значи пак не си ги сменял! Мързеливец такъв! Наказвам те на седмица безплатен труд, да ти дойде акъла.
  • 33 Аман

    3 9 Отговор

    До коментар #30 от "Ежко Бежко":

    от кремълска пропаганда. Всички българи искат европейско бъдеще и демокрация освен четирихилядниците и слабоумните. Даже руснаците искат демокрация и европейстко бъдеще. Затова и 5 милиона вече напуснаха Мордор.

    Коментиран от #35, #39, #52

  • 34 Ивайло Динев

    9 4 Отговор
    поредния на хранилката на Америка за България - ПРОДАЖНИК демек ......
  • 35 Искам нормални цени

    5 4 Отговор

    До коментар #33 от "Аман":

    не ме интересува дали ще съм част от ЕС или от СССР !!! - демокрация и евроджендърство не се ядат, нито ще ме топлят зимата !!

    Коментиран от #37

  • 36 Проблемът ти е

    3 8 Отговор

    До коментар #27 от "Кои сте вие "хората"?":

    че НПО-тата са на светло и можеш да плещиш глупости, а теб те финансират под масата с парите откраднати от нас. Хонорарът ти идва от маржа в цената на руския газ. България винаги е получавала от Русия най-скъпия газ в цяла Европа и то е, за да храним с нашите пари руските подлоги и троляци у нас.

    Коментиран от #44, #48

  • 37 Не се ядат

    2 8 Отговор

    До коментар #35 от "Искам нормални цени":

    но ти дават право свободно да си изкараш хляба и топлото, а не да си крепостен на Путин и да просиш за всяка коричка и да те е страх да си отвориш устата, че ще те профилактират властите.
  • 38 Извод

    2 7 Отговор
    Като гледам как са я подкарали Копейкин и ортака му Банкя , нищо чудно да се окажем отново в идеята за 16 ТА Република
  • 39 дядко Шорош

    1 6 Отговор

    До коментар #33 от "Аман":

    Хан тъй, дядовата! Нека да разберат мойта истина тези инатливци. Ма не пускат дяда в таз пуста Московия. Ти ми изглеждаш най - умничък от останалите. Ща та пратя, дядовото, да въриш там, да опрайш хавата.
  • 40 Ежко Бежко

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "МалкоЛогика":

    И аз се чудя откъде идват тези крайности. Трябва ли при всяка критика да ни пращат да се бием за кумира ни Путин, или най-малкото да ходим в Сибир? И да ни напомнят че ни плащат 4000 лева ли беше? Нивото е паднало толкова ниско, че не е за вярване. Фактите са такива. Вътрешно политически издънки заради солидарност със ЕС ни докараха високи цени на енергията и горивата. Външно политически издънки ни бутат между шамарите. Щом сащ може да нападне Ирак, и Русия може да нападне Украина. Щом тогава сме мълчали и даже покрепяли сащ, то и сега поне можем да мълчим. Т8ва е логичното обяснение, прост и ясно. Ама не увират кратуните. Хайде да отивам да си търся ушанката.
  • 41 Съвет

    4 7 Отговор

    До коментар #18 от "Точен":

    Всички които обожават МАСКВА просто да се изнесат нататък - ще си ползват путинския газ на ниски цени , ще си карат Лада и Москвич , може и да ги мобилизират в УКРАИНА и ще се провъзгласят за 16 Република ! Ние ще си стоим тук в Европа и НАТО
  • 42 Да ти

    5 2 Отговор
    Да ти покам на политическия елит... политологче.
  • 43 БЕЗПЛАТНА МЕДИЦИНА ПО КОНСТИТУЦИЯ !

    7 1 Отговор
    Д-р Хрисант Хрисантов е зам.-директор на МБАЛ "Д-р Иван Селемински"-Сливен. Той разказа историята на 62-годишен мъж. Той е с тежка фрактура, а лекарите изчакват някой от роднините да плати за операцията, която се налага да бъде направена.
  • 44 Май искаш да

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "Проблемът ти е":

    повярват нормалните хора в празнодумието ти? Че взимат от вашите пари? Че дедо ти шорош няма и 1 цент честно изкаран. Парите ги краде най - открито(бизнес било казва) и хвърля по шепа центове на такива като тебе.
  • 45 ФАКТ

    6 5 Отговор
    България плащаше най скъпо от цяла Европа за путинския газ ! Мислете и гласувайте , иначе бъртвежите на Копейкин за излизане от ЕС и завой към МАСКВА са тихи мисли на един много болен и примитивен индивид !
  • 46 Анонимен

    6 2 Отговор
    Като не е настроен за завой на изток, да направи завой към Унгария, тя е на запад.
  • 47 Токсик

    7 3 Отговор
    Никога повече няма да допуснем отявлени бандити, соросоиди и фашизоидни евроатлантици във властта! Нито Герб, нито ПП и ДБ, както БСП ще видят власт повече, избийте си го от главата! Ако не вярвате, на есен ще ви го докажем!
  • 48 Лудо куче

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Проблемът ти е":

    като знаеш толкова много оповести на нас неразбиращите договора с Газпром и с Американците. Искаме да научим за договора с Азърбайджан. Белким хванем дикиш.

    Коментиран от #51

  • 49 Другия

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Ежко Бежко":

    Путлеранчо, ти бил ли си в Русия? Вероятно и на картата не знаеш къде се намира! Аз съм от онези на които една част от живота им премина по времето на соца. Това не беше социализъм ,а чист държавен капитализъм със своите преимущества, НО И С МНОГОБРОЙНИТЕ НЕДОСТАТЪЦИ, който рухна в цяла Източна Европа!! Ако си въобразяваш, че това безпроблемно общество за което мечтаеш е в Русия, ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕШ!! Никой не желае руски ботуш в България!! Никой не желае Путинова диктатура!! Никой не желае див ,азиатски капитализъм! УКРАЙНА СЪЩО!! аре чупката!!!

    Коментиран от #53, #61

  • 50 666

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Кои сте вие "хората"?":

    Ние хората които сме Българи и не сме путинисти русофили и руски фашисти. В тази държава има и нормални които си харесват собствената страна. 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 51 Няма шанс

    1 3 Отговор

    До коментар #48 от "Лудо куче":

    нищо при такива като теб да хване дикиш. Копейките са важни, мозъчните клетки и достойнството - не.
  • 52 Ежко Бежко

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Аман":

    Ти обясни на сирийските деца какво е демокрация, щото като чуят тази дума се оглеждат откъде ще дойдат бомбите. А европейското бъдеще оставям на теб и децата ти. Аз имам 3, едното е в Азия, двете са в Африка. Можеха и да са в България, ама явно там е по-добре от европа. Европа каквато беше до 80 години на 20 век е мъртва. Можеш да отидеш да поживееш там, та да видиш какво е европейско бъдеще. Аз си търся ушанката за Сибир, шото все там ме пращате. Ти си вземи цветно знаменце, щото ще ти трябва за парадите. И не излизай рано в неделя сутрин, щото центъра мирише на урина от снощната кръчма.
  • 53 Ежко Бежко

    2 3 Отговор

    До коментар #49 от "Другия":

    Да, живял съм. Жена ми е рускиня. Наистин са много по-добре от нас. Не бъркай СССР с Русия. За "Путлерчо" вече писах по-горе. За хаиде чупката не мога да коментирам, предполагам за Сибир? Търся си ушанката.

    Коментиран от #59

  • 54 Ами че

    1 2 Отговор
    описанието напълно съвпада с това на Москва. Там верно всяка сутрин смърди на драйфано и урина. А вечерно време многоцветните знаменца и дрогата здраво се веят то и над кремъл май.
  • 55 нормален

    4 0 Отговор
    Е важно как е настроен политическия Елит Важно е как са настроени хората в държавата затова референдум за всичко съществено а не някой си като просто Киро да решават и да ни водят към катастрофа
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Само ПП " ШМАЙЗР" може да покаже

    3 0 Отговор
    Маоже да тръгне по ПЪТЯ на ОРБАН от ЕС и по ПЪТЯ на ЕРДОГАН от НАТО ! Атези дето баламосват НАРОДА - на НАРОДЕН СЪД !
  • 58 монк

    4 0 Отговор
    Така ще се извъртят събитията че, изборите от -спрете кражбите ще се превърне в избор за или против Русия. И за пореден път фокуса ще се измести а другите неща цап царап ала бала ще си продължат.
  • 59 2020

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ежко Бежко":

    То самият факт да се ожениш за Рускиня...всеки знае как свършва това.

    Коментиран от #63

  • 60 Не е ВЯРНО , че ЕС и НАТО ни ВЪЗПИРАТ

    0 1 Отговор
    И ЗАСТАВЯТ да бадем тяхни ПОСЛУШКОВЦИ а с РУСИЯ Гадюшковци ! Това което вършим е ЛАКЕЙСТВО на Търгаши които вършат услуги за чужди ИНТЕРЕСИ , вместо онова което върши ОРБАН он ЕС и ЕРДОГАН от НАТО ! НУЖДА е ПП " ШМАЙЗЕР " и вско у нас ще се ОТПРИЩИ !
  • 61 Ежко Бежко

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Другия":

    Пропуснах да коментирам за соца. Да, живях го, сега съм на 60 години. Не знам как реши, че одобрявам соца. Не одобрявам евроатлантизма, не съм писал нищо за соца, ти пръв го намеси, и незнайно защо ме приши към него. И за Русия пак така, но ти писах и моето мнение по горе. Чети бавно и полека, за да вникнеш каквото ти казвам, за да ме обориш с точни аргументи. Ще повторя: против евроатлантизма съм, защото подпали сума ти войни по света. Демокрацията е изхабена от съдържание и по-скоро пречи на обществото да живее нормално: безконтролна емиграция, джендаризъм, развал на моралните ценности, семейство, бюрокрация....
    За войната: сащ напада Ирак, Русия напада Украина. Ние тогава мълчахме, а сега се перчим. Не става на въпрос дали Украина не иска руски ботуш. Иракчаните и те не са искали американски кецове. Тук става въпрос за България как неадекватно реагираме тогава или сега. Вече писах че с вас не се спори, щото не можете да вникнете в съдържанието на спора. Ти ме отши, щото Украина не иска руски ботуш, което е напълно вярно. Дали и аз да не те отшия за американските кецове в Ирак? Неееее, няма смисъл. Иска ми се да обсъдим нас, нашите издънки, ама се оказва, че не стигам до съзнанието ти. Вече писах в коментар 30: не искам москвич, ти си копейка, върви в Сибир. И ти го доказа.
    Прочете ли? Ха сега без обиди и препращане в СССР давай своите аргументи.
  • 62 ДПС от Анкара донесе ИСКРАТА !

    2 1 Отговор
    ДОГАН агента на ДС бил ВЕЛИК ПОЛИТИК ! Защо ! Защото Нашият ОТРИТНАТ ГАЗОВ " Южен Поток" - Великият ДНСар с охота го БУТНА ЕРДОГАН а днес ще ближем седалката му за МИЛОСТИНЯ ! Аз го виждам Доган бивш Рушител на Соца и създател и ръководител на " Възродителният " процес ! А тук ми го СПЯГАТ - ВЕЛИК политик !
  • 63 Ежко Бежко

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "2020":

    Ако някоя рускиня те е отшила и отишла при някой друг си е твой личен провал, значи не си бил достатъчно мъж за нея. Моята си е в кухнята и вари пелмени вече 35 години. Може и сърмички да направи. Явно нямаш достатъчно пари, или ти е къс, не знам брат защо не ти върви с рускините. Ама като помисля, всички жени са такива, и това е нормално. Всяка жена търси алфа мъжа и като го намери, му остава вярна цял живот. Ние имаме 3 деца, 3 внука, чакаме четвърти. Успех ти желая.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове