Last news in Fakti

8 Август, 2022 13:20 1 565 51

Вигенин: Отговорност на служебния кабинет е да осигури газ, включително от “Газпром“

  • газпром-
  • кристиан вигенин-
  • газ

За нас ключовото е да се постигнат сигурни доставки на минимална цена, каза той

Вигенин: Отговорност на служебния кабинет е да осигури газ, включително от “Газпром“ - 1
Кадър NOVA NEWS

Ние говорим за подновяване на преговорите с “Газпром“ още от правителството на Кирил Петков. Не бяхме послушани тогава, но се надяваме да бъдем послушани сега. Според нас никой доставчик не трябва да бъде изключван и ключовото е да се постигнат сигурни доставки на минимална цена. Това заяви заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин в ефира на NovaNews.

По думите му диверсификацията е важна, но не вижда проблем, ако недостигащите количества могат да бъдат гарантирани като сигурни доставки на минимална цена от “Газпром“, това да се случи. „Големи европейски икономики продължават да получават газ именно от Русия. Не виждаме никакви основания България да изпитва недостиг, хората да стоят на студено, а индустрията да затвори част от предприятията, с цената на криворазбрана геополитическа лоялност“, каза още социалистът.

„Аз съм убеден, че ако бяхме създали правителство с нашия мандат, едно от първите неща, които щеше да направи то, е да гарантира доставките“, посочи Кристиан Вигенин, като уточни, че сега отговорността е друга.

„БСП не е от партиите, които могат да бъдат притискани от когото и да е“, категоричен е социалистът и обясни: „Доста хора са се упражнявали на гърба на БСП, най-разнообразни леви формирования и платформи, но БСП остава единствената сериозна лява политическа формация. Ние, с участието си в управлението доказахме, че лява политика, силно-социална политика, ориентирана към хората, е възможна. С тези резултати и амбицията да продължим тази политика, тръгваме към избори“, заяви Вигенин и допълни, че лявото трябва да се обединява на база на идеи, принципи и идеология и точно това ще предложи левицата в бъдеще.

Социалистът припомни решението на БСП да се яви на предстоящите избори под формата на коалиция “БСП за България“, но с две формации, които са формални и част от самата коалиция - “Екогласност“ и Политически клуб “Тракия“. Той уточни, че предстои да подпишат и поредица от споразумения за подкрепа с други формации, с които са работили в годините.

Вигенин обясни, че според Устава на БСП, министрите се утвърждават от Националния съвет. „Ние не получихме такава информация нито от президента за своите намерения, нито от тримата министри. Смятаме, че по този начин е нарушен нашият Устав и от позицията, която приехме става ясно, че не предприемаме наказателни мерки, но те не представляват БСП и участват в лично качество. Чрез това действие индиректно президентската институция се намеси във вътрешнопартийните ни дела“, обясни зам.-председателят на БСП.

По думите му служебният кабинет трябва да действа неутрално и обясни, че когато критикуваш директно лидери и партии, това по някакъв начин може да повлияе на изхода от изборите, а това не е ролята на служебното правителство.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джендо

    23 6 Отговор
    Дупляр!
  • 2 да де

    34 7 Отговор
    Абе амбриаж защо още тогава не вдигнахте червен картон на КирЕ, а чак сега се сетихте когато разбрахте, че сте пътници???.
  • 3 ЕдинОтМногото

    9 6 Отговор
    Хахах
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 японец

    20 1 Отговор
    Не е важно какъв цвят е котката, важно е да лови мишки...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А какво осигури Нинова

    25 2 Отговор
    Че не видяхме.

    Коментиран от #11, #49

  • 8 НямакъщавБарцел

    15 0 Отговор
    Сетила се Мара да се побара............
  • 9 гнусак

    19 2 Отговор
    Абсолютен !!!
  • 10 Казуар

    19 5 Отговор
    Другарю Вигенин, най евтин газ ще имаме, ако България премине в Евразия, и има статут като Беларус.
  • 11 Тя подпомага икономиката

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "А какво осигури Нинова":

    Като се самоусигурява.
  • 12 Онзи

    15 0 Отговор
    А бе я се върни ТАМ, от дето ти произлиза името ...!
  • 13 Рубладжийче

    6 17 Отговор
    Руската газ и договора с Газпром са тъй нужни на България както въздуха и слънцето за всяко живо същество. И най-вече 100%-та зависимост от Русия. И руската корупция разбира се!
  • 14 Като

    13 0 Отговор
    ги гледам какви са дейни , компетентни и решителни - тая работа няма да стане !
  • 15 Браво

    6 17 Отговор
    БСП отнеха на Радев правото да претендира, че той бил загрижения за България.В момента действията и решенията му по брутални и вредни от тези на ГЕРБ.Сега е време да поставят и Радев и Бойко в отбора на зависимите от Путин политици и открито да кажат, че са в един отбор.Ще си присвоява Радев БСП, а.Ще си купува Бойко БСП??
  • 16 Българин

    8 16 Отговор
    Доброволните задунайски руски роби си искат робството и нагайката!

    Коментиран от #44

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Иона

    10 7 Отговор
    Единствената отговорност на служебните правителства е да организира изботи за НС. Ама, Радев, който според Конституцията няма право да се намесва в изпълнителната власт, е решил да управлява България чрез служебни правителства и избрани и наложени от него крадлив некадърници, като Киро, Кокоро и т. н... В настоящото му служебно е същото: Зарков и Минков некадърници, Гълъба ченгета, ДС агенти и ЗКПЧ-та. Радев си мисли, че ще забравим, че той размаха юмруче в защита на съветниците си от ДС, на тресе ни коалицията на крадливите, счупи България, разедини българите и вля в сърцата ни омраза чрез лъжи и измами. Всичко - поради болните му амбиции за власт, пари, злоба и омраза. Импийчмант!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 КОЙ кого

    4 11 Отговор
    Мека, кpeмълска китка, какъв газ, какви 5 лв, отговорността на гълъбapника около пPеZидeнта е провеждането на изборите и нищо повече, където и да се намесят тези безотговорни и некадърни пyтинци, единствено, което правят е да вредят на България и да работят в полза на кремълските военнопрестъпници, това са фактите до момента.
  • 21 сирене

    10 6 Отговор
    Само безмозъчни егоисти биха искали зима без Газпром.. Факт!
  • 22 шоу БСП

    4 14 Отговор
    Е това е класика в Политиката.Радев сам падна в капана.От едната страна го чака площада ако реши да върне Газпром, от другата го чака Нинова да го закове като некадърник и сриващ България Президент.Нинова е къде, къде с класи над политкомуниста Радев и антуража му.
  • 23 Дрън дрън та пляс

    10 4 Отговор
    Не ме грее от къде ще го купувате, важното е да е евтин за хората
  • 24 Димитър Благоев

    5 6 Отговор
    „А жалките русофилски подметки, демаскирани са принудени да излязат и се покажат пред света в истинския си лик….“, (Работнически вестник, 21 юли 1915 година).
  • 25 "Ниновистите от последния ден"

    13 1 Отговор
    да си посипят главите с пепел, защото нали лидерката им подкрепи във всичко Киро и Асен. Тъй че бъдете така добри да не давате акъл сега. Ако бяхте направили правителство начело с Асен, както предлагахте, как точно щяхте да търсите газ от Газпром?
  • 26 Хаах

    3 7 Отговор
    Никой уважаващ себе си посредник-купувач, няма да седне да води разговор с Правителство на комунисти и зелени човечета от 19 -ти век.Единствено Газпром и то с условия.И това е по малкия проблем.Големия е, че Газпром ще ни спре газа до 20-я ден от пускането му.Гарантирано.И тогава......Пък може и това да е целта на схемата и ПЛАНА.

    Коментиран от #36

  • 27 Просто човек

    7 7 Отговор
    БZП, страшни наглеци сте...Путински слуги!
  • 28 Симо

    11 3 Отговор
    Правителството да открие сметки в Газпром банк, а следващото ако иска да не падне от власт в нови рекордни срокове, да решава дали да ги ползва или не. Не е кой знае колко сложно.
  • 29 Истината

    3 12 Отговор
    Русофилите са по пристрастени към руските нефт и газ, отколкото наркозависимите към кокаин и хероин. При липсата им изпадат в абстиненция, стават раздразнителни, проявяват вербална агресия и са готови да приложат физическо насилие към всеки, който ги лиши от руските въглеводороди.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Моряка

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "БСП Хасково":

    Колега,в тази партия съм далеч преди ти да се родиш.Така че мога да направя извода:БСП отдавна не е социалистическа- спомни си кой натрапи в НС крайно олигархичния плосък данък.(Станишев).Кой е председател-бивша синя зам министърка на Костов.Кой не казва и една добра дума за Русия,въпреки. русафилския електорат.Кой първи призна американо- фашисткия преврат в Украйна 2013 - пишман социалиста Вигенин,изпратен в Киев от дружката си Станишко.Кой защитаваше като Матросов последното американско правителство на Кирчо и Кокорчо-не беше ли пишман бесепарката Корнелия Нинова?Предстовяш ли си ,ако от оня свят гледа какво е станало с партията му примерно дядото Благоев?

    Коментиран от #35, #47

  • 32 Хихи

    7 2 Отговор
    Това Вигенин ли е или Ваг.нин?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Голем смех

    3 4 Отговор
    Отбор юнаци, Волгин, Вигенин, Донски, Днепровски и тем подобни небългари...
  • 35 Напротив

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "Моряка":

    Благоев щеше да е доволен. Един от многото българи, който не е искал и да чуе за Мускувията...
  • 36 Моряка

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хаах":

    Ами за сега газа го спря не Газпром,а Кирчо и Кокорчо.Ако смелия пилот Радев е и смел политик(малко съмнителнов,далеч е от Орбан),незабавно ще отвори кранчето и К.и К. бързо ще изчезнат от политическата игра,заедно с ПеПето си и търтеите от ДБ.За това пък газ ще има-без посредник.
  • 37 Стар комонис

    2 3 Отговор
    Другарят Вигенин винаги се е отличавал с прогресивните си разбирания.
  • 38 Моля моля ...

    8 3 Отговор
    Русофилите искат газ от Русия, русофобите я искат азерски, ама той пак е руски, та ако може да е американски. От където и да е газа, все ще сме зависими от някой друг, ама по-добре е да го доставят без посредници. Само преди няколко месеца Кирчо и Асенчо изпразниха хранилището в Чирен чрез техни фирми. Сега танкерите с втечнен газ, пак на техни фирми ще плащаме комисионните.
  • 39 БОЦ - ко

    1 1 Отговор
    За някой живота е кауза,
    Да друг - просто пауза ..
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Patil, не се плашете от истини

    5 0 Отговор
    Познавам няколко комисионери - милионери и милиардери, които винаги са били много леви , много социални... Само външната им ориентация не мога да разбера, тъй като е гъвкава величина...
  • 42 Само

    4 1 Отговор
    фасонът ви е голям на вас!
  • 43 Тъй де,

    5 0 Отговор
    тя и другарката Нинова беше опънала едни червени линии, но "не забеляза" пресичането им. Типично за БГ полЮтиците, едно реква, съвсем друго сторва.
  • 44 1957

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    А ти какво искашь? Искаш да сменуваш пол всяка месец или ставаш третополов както европейци?
  • 45 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    2 0 Отговор
    Най обичам БСП комунист да ни поучава....
  • 46 Хахаха

    1 1 Отговор
    А Газпром питахте ли, дали иска да осигурява газ за русофобската официална България. Най много до края на декември. Спете спокойно Дебатът искате или не искате газ от Газпром ще приключи на 1 януари 2023.
  • 47 Казуар

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Моряка":

    Путин не успя да направи руско фашистки преврат.
  • 48 Що не каже

    2 1 Отговор
    Вигенин какво го черпиха на закуската в Американското посолство и за какво си говориха?! Аман от безРодници?! Скрий се под полата на Нинивица! Никой нито ви вярва, нито иска да ви гледа! Големи експерти цял живот на хранилка.
  • 49 нещо важно

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "А какво осигури Нинова":

    Осигури ви изолатора.
  • 50 ВИГЕНИН....

    1 0 Отговор
    Не ни се прай на началник пак.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове