9 Август, 2022 16:20 712 11

Терзийски, ПП: Служебното правителство да завърши документите за газовата връзка с Гърция

  • йордан терзийски-
  • интерконектор-
  • гърция-
  • документи-
  • служебно правителство

Според него могат да са партньори с ДБ и БСП и в следващия парламент

Терзийски, ПП: Служебното правителство да завърши документите за газовата връзка с Гърция - 1

"Ние не поставихме държавата нито ден без газ, намерихме решение дългосрочно за тази зима и е редно служебното правителство да поеме инициативата и да продължи с документалното завършване на Интерконектора с Гърция и да се осигурят трасета на тези 7 карго кораба LNG", това каза в ефира на предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Йордан Терзийски от ПП.

Той изрази увереност, че кабинетът, назначен от Румен Радев, ще продължи газовата диверсификация и голяма част от започнатите от тях политики по борбата с корупцията и "битката за „Капитан Андреево”. „Вярвам, че една приемственост на служебното правителство би била в полза на България”, посочи бившият депутат.

Той отговори и на въпроса, зададен в предаването от Любомир Каримански от ИТН защо се протестира само срещу руския газ при положение, че България доставя от Русия и нефт.

„Аналогията не е съвсем коректна. Ние не отричаме руския газ или руския нефт. Тук е въпросът, че трябва да се изпълнява договорът за руския газ и българската страна е била коректна през цялото време. Плащано е два пъти след спирането на газа, парите са връщани. Продължаваха да се заявяват количества, но този договор едностранно не се спазва от руска страна. А що се отнася до нефта – там има дерогация, която сме поискали от ЕС. А дали това и как рефлектира върху цялата цена – трябва да се заеме КЗК” - посочи Терзийски.

Той обаче припомни, че и при преработката на нефта се използва газ и това увеличава стойността на крайния продукт.

Бившият депутат коментира и политическите теми. "Всяка коалиция на принципна или идейна основа трябва да се обсъди на лидерско ниво, а не да се водят разговори под медиите. Ние трябва да намерим формула да можем да продължим започнатите от нас каузи и политики. Аз съм сигурен, че с партньори като ДБ и БСП ще можем и в следващ парламент да работим съвместно, независимо дали сме се явили отделно на изборите”, каза Терзийски.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много запознат

    7 10 Отговор
    Решетников ги е инструктирал друго!
  • 2 ха ха

    13 1 Отговор
    повторението е майка на знанието , а ?
  • 3 Марш

    15 2 Отговор
    На г... Парад
  • 4 Енергетик

    8 9 Отговор
    Да пускат тръбата, да не се ослушват, че цял народ ги гледа!
  • 5 Защо не я завършихте Вие?

    13 3 Отговор
    ПростоКиро Кокорчо Лечето Общата и сега тоя НЕ СЛИЗАТ ОТ ТВ екран и навсякъде РАЗПОРЕЖДАТ НА Правителството на Радев да завършело връзката с Гърция! А вие защо не я завършихте като СРОКА БЕШЕ 1 ЯНУАРИ 2022! Цели седем месеца ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ ЛИПСА НА УПРАВЛЕНСКИ ОПИТ ПОЗВОЛИХТЕ НА КОМПАНИИТЕ ДА НЕ ПРАВЯТ НИЩО! А защо да го Правят като видяха че ВИЕ ОСВЕН ОТ ДАЛАВЕРИ И КОМИСИОННИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ ОТ НИЩО!. ЗА 7 месеца ПАРАЛИЗИРАХТЕ ДЪРЖАВАТА И ЛАПАХТЕ КОМИСИОННИ ЗА ГАЗА ПО 100 МИЛИОНА НА МЕСЕЦ ЗА ПЕТРОЛА 3,5 МИЛИАРДА в сметката на швейцарската компания на Лукойл на всеки ЛИТЪР БЕНЗИН/ДИЗЕЛ .. КРАДЕТЕ ПО 1 ЛЕВ и продължихте с Гемкорп 1,5 Милиарда $; съвместно с Корнелия поставихте ПОСРЕДНИЦИ които ПРИБРАХА 200 МИЛИОНА комисионни За продажба на Оръжие и Боеприпаси за Украйна вместо заводите директно да търгуват с Украйна и да ПЕЧЕЛЯТ и да инвестират в обновяване (сега беше техния шанс) и ОЩЕ и ОЩЕ ... НЕКАДЪРНОСТ АЛЧНОСТ И БЕЗХАБЕРИЕ УНИЩОЖИХА САМО ЗА 7 МЕСЕЦА БЪЛГАРИЯ!
  • 6 Аман

    11 0 Отговор
    от вас вече! По сто пъти на ден едни и същи простотии ръсите.
  • 7 Както са изцъклил тоа

    11 0 Отговор
    и той требе да лапа комисиони от посредника
  • 8 Хаха

    8 0 Отговор
    Нали това правят бе калун оправят в бакиите който сътворихте ти просто Киро и кокорчо. Омръзна ми всеки ден едно и също да слушат от такива измекяри като вас
  • 9 Дааааааам

    8 0 Отговор
    Тоя и всички от Постоянно Пропадане са сериозни кандитат придворни при бай Ставри.
  • 10 Тоя какъв е, че дава акъл?

    5 0 Отговор
    Аре у лево, предатели! Правителството ще направи, каквото е необходимо, за да се осигури евтини и постоянни доставки на газ по тръбопровод.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове