11 Август, 2022 14:00 4 946 31

Политолог: Това, че Радев има различна позиция, не значи че е анти НАТО

  • политолог-
  • румен радев-
  • нато

"За" и "против" закупуването на Ф-16

Политолог: Това, че Радев има различна позиция, не значи че е анти НАТО - 1
Кадър NOVA NEWS

Ръководството на БСП жлъчно напада Радев, защото сами не могат да понесат резултатите си - 10%. Това е срамен резултат. Президентът да бъде враг на БСП не е стратегически позиционирано. Българската армия е неспособна да охранява въздушното ни пространство. Това, че българският президент има различна гледна точка за събитията по света, не означава, че е анти НАТО. Означава, че първо България ни е мила. Това коментира политологът Слави Василев за „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите му ръководството на БСП жлъчно напада Радев, защото сами не могат да понесат резултатите си - 10%. "Това е срамен резултат. Президентът да бъде враг на БСП не е стратегически позиционирано. Българската армия е неспособна да охранява въздушното ни пространство", каза той. И допълни, че подсигуряването на газа минава през връщане към "Газпром".

"Дори да пуснем интерконекторът, постоянно ще трябва да договаряме слотове с Турция и Гърция, което прави дългосрочният договор невъзможен. Той трябва да има входна точка в държавата", разкри Василев.

Политологът Цветанка Андреева смята, че Радев е направил много жестове към БСП, включително и даването на третия мандат. "България е с възможно най-защитеното небе - това на НАТО - най-силният отбранителен съюз в света. Антинатовската реторика се възпроизвежда от служебната власт, проблемът е несигурността. Редицивира от инициативата "Три морета". Той иска да постави България в друга орбита на влияние", посочи тя.

Според нея руският газ се използва за икономически натиск. "Газпром" не трябва има повече монопол. Властта не постигна дългосрочна диверсификация. Има политически и обществен консенсус по позицията, че когато не сме зависими от "Газпром", ще има стабилност", подчерта Андреева.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    16 24 Отговор
    Радев е по-атлантик и от Паси ,бих казал...

    Коментиран от #30, #31

  • 2 Оффф

    30 2 Отговор
    Стига с излишни алабаланици !
  • 3 Решетников от КГБ

    28 20 Отговор
    Радев е наше момче.

    Коментиран от #10

  • 4 Българка

    27 28 Отговор
    По време на война няма различни позиции. Позицията е яна или си на страната на агресора, или си на страната на нападнатия и отбраняващия се. Всичко друго е безгръбначно лицемерие

    Коментиран от #12, #19, #28, #29

  • 5 123

    14 1 Отговор
    Това беше все едно гледах лош театър , а и водещата .... мале,мале
  • 6 Дa, Той не е антинато

    20 15 Отговор
    Просто е про-путин повече
  • 7 12340

    9 3 Отговор
    ".....Политологът Цветанка Андреева смята, че Радев е направил много жестове към БСП, ....
    ....последната година--най-паче
    трипръстови.
  • 8 Това момче

    19 21 Отговор
    Това момче Слави ги слага всички в джоба си ! Слави не само е на верния коловоз, но се движи и във вярната посока !
    Аман от други "политолози", които непрекъснато се движат по опорки и просто обиждат интелигентността на голямата част от Народа. За електората "обясненията" им хващат декиш, но за Народа НЕ !!!

    Коментиран от #25

  • 9 Вълко Червенков

    23 2 Отговор
    М-да другарката Нинова търси врагът с партиен билет. Май е време да си ходи или смята да закрива партията.
  • 10 Глей са

    22 9 Отговор

    До коментар #3 от "Решетников от КГБ":

    Само да не се окаже, че Решетников (генерал от КГБ и участващ в политическите предавания по руските ТВ) е по българин от наши "българи", които не смеят да пр@днат без да се допитат до съседите на Правителствената болница в Лозенец. Нал тъй братчет !?
  • 11 Никой

    7 9 Отговор
    Две руски мюрета. Политолозите и те са екс перти в областа на газа и НАТО. Само те не са преговаряли с някой за газ и самолети.Време е.
  • 12 Морски

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Питай Испания и Швеция какво мислят по въпроса!?
  • 13 Никой

    12 4 Отговор
    Цветанка си живурка с руската марионетка ВолгиТя се пише дясна ,той ляв.Двамата хитро цуцат от двата бряга пълнят семейната колиба.
  • 14 Не всичко е политика

    19 17 Отговор
    Браво, да си жив и здрав господин Василев еди човек който поставя националния интерес, на първо място, а не го политизира. Не всичко е политика и престанете да спекулирате с това евроатлантици. Обществен консенсус няма-99% от хората искат евтин газ, без значение от къде идва. И много моля не забравяй Цветанке, че си получаваш заплатата благодарение на българския данъкоплатец както всъщност и властта за която говориш, а не на американския и след като мнозинството не иска американски газ(не защото е американски, а защото е ПО-СКЪП) трябва да приемете това и да престанете с медийните изяви.
  • 15 Ха-ха-ха😂😂😂

    12 4 Отговор
    Радев, натовецът! 😜🤪😛
  • 16 полк.Карабашлиев

    18 7 Отговор
    Страхотна логика - Това, че Румен Радев е против НАТО не значи, че е против НАТО..........толкова глупаво даже и Божинов не се е изказвал!!!

    Коментиран от #18

  • 17 Мамул

    14 5 Отговор
    Цветанке пипаш сороски пари!
  • 18 Мамул

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "полк.Карабашлиев":

    Изречението ти е плод само на спарена мисъл под шапка, не кореспондира с фактите!
  • 19 Много заблудени овце

    18 9 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Алоо ние не сме във война! За това кой е агресора въпросът е много спорен, защото ако можеш да четеш, би трябвало да знаеш, че агресията я започва Украйна 2014г.но това кой води война с кого я води няма нищо общо със ситуацията в България. Всеки може да има мнение кой крив, кой прав, но няма право да го налага на другите и няма право да поставя България като потърпевша от политиката на другите държави. Който не смята, че просперитета на България е по-важна от политиканстсото е свободен да я напусне.

    Коментиран от #21, #27

  • 20 Българин

    9 10 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Учудвам се обаче на наивността на американците, които са допуснали почти всички от генералите, за които говоря, като Румен Радев, Стефан Янев, Димитър Шивиков и редица други да учат във военни колежи в САЩ и да направят кариера в структурите на НАТО.
  • 21 Само питам

    8 12 Отговор

    До коментар #19 от "Много заблудени овце":

    И как Украйна започна агресията през 2014 година? Като свали руският президент Янукович, който отказа да подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз, за да засили отношенията между Украйна и Евразийския съюз, където Русия е основен играч? Не е Русия тази, която ще определя в какви съюзи ще членуват съседите и!
  • 22 един

    5 12 Отговор
    Радев да бъде импийчмънт за противодържавна дейност,което не означава че всички са против Радев!Да бъде изритан от президенството,от там нататък кой както си иска да го тълкува/вкл.и Слави Василев/!Не искаме президент подкрепящ кръвопиеца Путин!
  • 23 Морски

    3 6 Отговор
    Защо ли политолога Слави ми припомня приказките на един друг Слави!
  • 24 Просто човек

    8 5 Отговор
    Слави Василев е говорителчето на пРезидента...
  • 25 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 7 Отговор

    До коментар #8 от "Това момче":

    ТОВА "МОМЧЕ СЛАВИ" Е ПИАР-ПОЛИТОЛОГ КЪМ ....... ПРЕZИДЕНТСТВОТО И НА ZЕЛЕНИЯ ЧОРАП...... ФАКТ !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 До Българка

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Абсолютно точно!!! Р. Р шикалкави, иска да се хареса на всички, ама не владее тактиката и накрая ще опротивее и на едтлните и на другите, ха ха
  • 29 Браво #4

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Ами така е:)) Толямо разочарование е за всички нас, които глосувахма за него- оказа се направо рус.ка под..лога, закитава Газ..пром сякаш е българска фирма, отрича агре..сивността на ру.ския дик..татор..не му отива, все пак е президент на БГ и не сме тяхна колония! Вече му липсва достойнство, изложи се☹️😔
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Краснай клошарко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Импийчмънт на продажния фатмак и цялата му хунта
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове