Last news in Fakti

12 Август, 2022 14:32 1 716 44

Радев: Газовата връзка с Гърция е от съществено значение

  • румен радев-
  • интерконектор-
  • газова връзка-
  • авакс

От името на фирмата строител "Авакс" увериха, че от самото начало са осъзнавали колко важен е проектът и се опитват да дадат най-доброто по възможностите си, за да го приключат успешно

Радев: Газовата връзка с Гърция е от съществено значение - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев се среща със собственика и ръководството на строителната фирма, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция и ръководството на проектната компания, възложител на строежа. Изясняването на реалното състояние и необходимите действия за максимално бързото и ефективно довършване на проекта ще бъдат във фокуса на разговора.

В срещата участват служебният министър-председател Гълъб Донев, служебният министър на енергетиката Росен Христов и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

В началото на разговорите президентът Радев благодари, че са се отзовали на срещата.

"Междусистемната газова връзка не е просто инфраструктурен проект, тя е обект със силно регионално и геополитическо измерение. Този проект е от съществено значение не само за задълбочаване на стратегическото партньорство между нашите две страни, но има и своето огромно значение за постигане на реална диверсификация в доставките на газ за България и за страните от Централна и Източна Европа. Също така и за гарантиране на стабилното икономическо развитие в нашия регион и за реализация на европейската политика за гарантиране независимост и сигурност на доставките на енергоносителите", каза Радев.

Приключването на този инфраструктурен и геополитически проект в условията на тежка глобална енергийна криза, на ограничени доставки, растящи цени, е от особена важност за нашата страна, подчерта президентът.

Той увери, че българската страна е готова за пълно съдействие за пускане в експлоатация на проекта възможно най-бързо. Заяви, че се надява останалите довършителни дейности и строително-монтажните работи, касаещи пожарната безопасност и дейности, касаещи безопасната експлоатация на проекта ще бъдат приключени при пълна мобилизация, както на строителите, възложителя, така и с подкрепата на българската държава, в лицето на българското правителство.

От името на фирмата строител "Авакс" увериха, че от самото начало са осъзнавали колко важен е проектът и се опитват да дадат най-доброто по възможностите си, за да го приключат успешно.

Информира, че в края на 2020 г. в разгара на епидемията от коронавирус 35 високо квалифицирани специалисти са се разболяли и компанията се е чудила къде да останат в карантина - в България или в Гърция.

"В такива трудни условия осъзнахме колко важен е този проект за България и ще направим всичко възможно Гърция да се гордее с изпълнението на този проект. Ще направим всичко, което е по силите ни, за да може обектът да бъде приключен и да влезе успешно в експлоатация", казаха от фирмата.

Стана ясно, че е направен разчет във времето за това как да се случи довършването по най-експедитивен начин и до края на август ще се постараят всичко да бъде изпълнено от тяхна страна.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От плажа

    34 14 Отговор
    Каквото и да говори Радев се издъни като отявлен русофил, продаващ българските интереси.
  • 2 цвятко

    26 9 Отговор
    Тия един ден говрят едно на другия ден друго. Газовата връзка е готова, газ има всичко е наредено, ама тая гугутка само спъва проекта административно...
  • 3 мици

    8 21 Отговор
    Поправка ! Газовата връзка с Русия е от жизнено важно ЗНАЧЕНИЕ!

    Коментиран от #25

  • 4 Българка

    22 10 Отговор
    Защо за пореден път правителството разглежда единствено доставките на азерски или руски газ. Почти нищо не се говори за американския втенен газ и ще се потвърди ли доставката му. И защо нищо не се говори за предложението за газ от Нигерия и то на количества ,колкото от Азербейджан и на цени пъти по-ниски от на Газпром? Да разбираме ли, че от Кремъл са се докопали до Радев или негови министри?

    Коментиран от #11, #17, #38

  • 5 Пъци

    10 3 Отговор
    "Радев: Газовата връзка с Гърция е от съществено значение"
    ...за силата на влияние на Кой върху нас?А,на бас,че няма да каже изречението докрай,до края на мандата си...
  • 6 Тиквата от Банкя

    7 3 Отговор
    Аз че пуснем още една търба към Сърбия.

    Коментиран от #13

  • 7 Пъци

    3 2 Отговор
    Абе и аз знам.че ми е от съществено значение да спра цигарите и пиенето,ама като ми сладко?
  • 8 Мунчо

    8 4 Отговор
    Абе,Румене,Топлофикация София е във фалит.Кой ще плаща доставките на газ,след като и Булгаргаз няма пари?
    Дори няма да отварям въпрос за пшеницата?
  • 9 Не мога да разбера

    16 5 Отговор
    какво става в България ...Радев се среща със строители на газопровод.....този човек много поразии и проблеми взе да създава

    Коментиран от #41

  • 10 ТЛЪСТИЯ БОЮ

    0 1 Отговор
    Нима?
  • 11 От плажа

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Кремъл отначало докопа Радев с Решетников

    Коментиран от #19, #22

  • 12 Бамбука

    5 1 Отговор
    За Турски поток, пътната карта я няма, явно потънала някъде си, както и оня континент Антарктида. Случват се такива чудеса на природата. Тази връзка започната преди .......години с Гърция има ли нещо като пътна карта, или пак ще се търсим из дълбините ? Не за друго, но докато има време до зимата да си назначим водолазна група. До това велико време може и да си преведем Георгиос Джордж ли се пише или Хасан.

    Коментиран от #16

  • 13 Пъци

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тиквата от Банкя":

    Брао ,Баце-ВеУик си! Само Банкя! Българите ще плащат тръбите заедно с внуците,щом е за интереса на братския руски и братския руски народ,немоа ни зАпрат...
  • 14 Добри новини

    11 1 Отговор
    Президента си играе играта много добре! Хвали проамериканските проекти, но подписва с Газпром! ПуПу и ДъБъ са в шок, не могат да лъжат и спекулират!
  • 15 Запознат

    6 3 Отговор
    гръцкия строителя Авакс , ще завърши газопровода когато той реши . Никой не може да ги накара да стане по бързо ,дори разе-динителя ... познавам хората, не цепят басма на никого
  • 16 Пъци

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бамбука":

    "...както и оня континент Антарктида."
    оффф,-Атлантида ,бреее...Ама както е тръгнало руснаците и американците ще уредят и твоята идея😁

    Коментиран от #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Псевдоним

    5 0 Отговор
    Ще се купува руски недемократичен газ с гръцка надценка.
  • 19 от кенефа наЗайчарника у Банки

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "От плажа":

    Боко първо докопа Кремъл
    с кученцето Йорго
  • 20 Никой

    3 5 Отговор
    Кремълското прокси Радев иска да преметне отново българския народ ,че е загрижен за диверсификация на газа на България. Събра гугутките си да решат как да преметнат държавата в полза на Газпром като потърсят слабите места във фирмата изграждаща тръбопровода.
  • 21 НЯКОЙ

    7 1 Отговор
    И каква стана тя сега - оказва се, че без намесата на Румен Радев нямаше да проработи интерконектора! А защо на снимките на Петков и Мицотакис при подписването на акт 14 ясно се вижда, че манометрите показват наличие на газ в тръбите? И защо служебните министри на Радев казват, че не са видяли никакъв газ при проверката преди няколко дни? Всъщност те какво точно са очаквали да видят като доказателство и що за експерти са тези персони? Вече на всички стана ясно какво се опитват да направят! Освен това, че лъжат почти колкото Бойко Борисов! Още малко и ще го задминат! Българите сме големи късметлии!!!
  • 22 От паважа

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "От плажа":

    Теб няма ли да те докопат от козяк или предпочиташ да тролиш безплатно?
  • 23 Бамбука

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пъци":

    Поздравления - искрено. Добре, че има внимателни, щото другите явно са заспали и затова ни пробутват всякакви "експертни" глупости. Благодаря ти !

    Коментиран от #32

  • 24 един

    2 0 Отговор
    Кво стана ве,нещо смекчиха критиките и тона!От протестите ли е,или има други фактори,а може този път да действат тихо и скрито!Скоро ще се разбере,ако откажат ВПГ и ако интерконектора не получи Акт 16 навреме!
  • 25 Запознат

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "мици":

    Важна е за Петоколонниците и малцинството русоробски сектанти.
  • 26 Анонимен

    4 4 Отговор
    Не разбрахте ли, че ако една стока се продава примерно за 10лв., няма друг глупав търговец или производител да ви я продава за 5 лв. Така е и с азерския газ. Все някой има интерес да вземе 10 те лева и ще направи всичко възможно - ще забави строеж, ще забави сертифициране, акт 16, ще измисли санкции и всичко за което се сети. За това най чиста е покупко- продажбата с най близка и лесна за доставяне дестинация. С Русия има трасета и са разработени. За втечнен газ веригата е дълга- добиване, втечнаване, товарене, транспортиране, разтоварване, отново втечняване, посредници за доставяне и т.н. При една засечки по тази верига и какво правим.

    Коментиран от #30

  • 27 енергетик

    4 4 Отговор
    Верните съюзници на сащ купуват само скъпа газ!
  • 28 Охо-бохо

    1 2 Отговор
    "В синергия с дневния ред на Америка"
  • 29 Вибратор

    2 5 Отговор
    Единственият начин за евтин газ е "Газпром". Друга алтернатива няма!

    Коментиран от #31

  • 30 Съжалявам

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Анонимен":

    но с Русия търговските аргументи не вървят. Все едно да си купуваш сапун от Хитлер, защото бил евтин и имал трасета за доставка.

    Коментиран от #35

  • 31 Сега

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Вибратор":

    Газът на Пром-а не е никак евтин. Струва много!

    Коментиран от #33

  • 32 Пъци

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бамбука":

    МолА,пак заповядай.👍
  • 33 Пъци

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Сега":

    ааааа,русофилите са убедени че обичат Русия "безплатно",без да знаят че това струва скъпо на България...
  • 34 мунчо

    3 0 Отговор
    "Колосално" разкритие на ..... за жалост на президента за когото два пъти пуснах бюлетина, е не за него, а срещу боко Тиквата.
  • 35 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Съжалявам":

    Примера ти е неуместен. Но за сметка на това ще ходиш некъпан, защото нямаш нито топла вода, нито сапун.

    Коментиран от #39, #40, #43

  • 36 Големия бик

    1 2 Отговор
    Радев днес ми харесваш - няма да си ходиш на село!
  • 37 Гълъб Радев путинисти

    6 2 Отговор
    Предатели!
  • 38 Точно така го разбирай....

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Продажника радев и неговите руски слуги от правителството точно това правят по заповед от кремъл, за други алтернативни доставки няма да чуем, ще чуваме само познатият вече рефрен..газ няма, няма и да има, затваряме предприятията, ще стоим на студено, няма да се къпем, държавата фалира, ако не подпишем с Газпром настъпва апокалипсис, ако пък случайно дойде газ от някъде...а ама тя много скъпа, или, ама тя е руска, и това през час петата колона на русия сипе лъжи и дезинформация, плашейки хората, и начело на тази хибридна атака стои радев с неговото правителство, и подпомагано от всички слуги на русия, които упорито торпилират държавата и подпомагат престъпният режим в кремъл.
  • 39 Хайде...

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Анонимен":

    Измисли нещо друго, станахте смешни с това къпане, или друга опорка не можеш да измислиш защото ти е толкова умственият ти багаж.

    Коментиран от #42

  • 40 Нищо

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Анонимен":

    Важното е, че путин ще последва Хитлер. А после... мадушка русЙ на безценица със все робите и ресурсите. Хебрю ще смятат репарациите...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Хайде...":

    Ми кво друго да измисли , като и за къпането го бъзикат само , то и без това 80 % от България дори не са на ТЕЦ , а с електрически бойлери за топла вода , да не говорим че и тия с ТЕЦ имат куп други варианти и то доста по-евтини от ушанковския газ , ама пусто нищо друго не може да роди празна тиква !!
  • 43 Имам

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Анонимен":

    И няма никаква вероятност да нямам. Да не би да живея в Русия, че да нямам топла вода и тоалетна чиния?
  • 44 По същество

    0 0 Отговор
    От съществено значение е , някой преди това да е пуснал газ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове