Last news in Fakti

20 Август, 2022 15:23 1 273 19

Министърът на отбраната: Към момента украинска военна техника не се ремонтира у нас

  • димитър стоянов-
  • ремонт-
  • украинска техника-
  • миг-ове

Обмислят се варианти за удължаване на летателните способности на МиГ-овете, заради което предстои среща с министъра на отбраната на Полша

Министърът на отбраната: Към момента украинска военна техника не се ремонтира у нас - 1

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника. Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. Той напомни, че имаме рамково споразумение с Украйна, което на практика представлява споразумение за намерение за ремонт.

Министерство на отбраната търси всякакви варианти за осигуряване на летателната способност на Военновъздушните сили на фона на забавената доставка на F16 и изтичащия летателен капацитет на наличните МиГ29, заяви още Димитър Стоянов.

Обмислят се варианти за удължаване на летателните способности на МиГ-овете, заради което предстои среща с министъра на отбраната на Полша. Водят се разговори и с израелски фирми и с други страни, които имат опит с МиГ29.

Проучват се и варианти за използване на временна платформа, която да замести МиГ29. Платформата може да е на F16, "Мираж 2000" или "Грипен" като се проучват абсолютно всички възможности, които съюзниците ни могат да осигурят, допълни Стоянов.

Служебният министър на отбраната коментира и издадената от него заповед, с която се забранява употребата на алкохол и наркотични в Българската армия.

"Българската армия не употребява алкохол и наркотици, но пороците на българското общество, Българската армия е част от българското общество, естествено, че те се транспонират и сред българските военнослужещи. Нямаме завишение на тези инциденти. Заповедта е с цел превенция, защото Българската е стожер на морала и трябва да остане такава.", каза той.

„Същественото в тази заповед е това, че е определено наказание, което е най-тежкото - дисциплинарно уволнение. Провокиран бях от случая преди няколко седмици, когато шофьор на автомобил, употребил наркотици, катастрофира и причини две жертви. Не искам българската армия да бъде тази, която ще постъпи по този начин. Такава заповед има от 2010 година, тя просто беше актуализирана и бяха включени наркотиците. Българската армия не употребява алкохол и наркотични вещества, но пороците на българското общество, а българската армия е част от българското общество, естествено, че се транспонират при военнослужещите“.

По казуса с пожара край Казанлък, който възникна след взривяване на боеприпаси на полигона "Тюлбето", Димитър Стоянов коментира, че е назначена проверка, но той лично не е привърженик на наказанията. Уточни, че е ставало въпрос за боеприпаси, които не е имало къде да бъдат складирани и съхранявани, така че е било абсолютно наложително да бъдат взривени.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    10 16 Отговор
    А защо не ремонтираме военна техника на Украйна ? На диктатора Путин може куче, а на Украйна не може патрони. Айде комуняги кат тебе в Белене.
  • 2 Панов

    6 14 Отговор
    Смешен е....Старото руско желязо подлежи само за скраб. Украйна се превъоръжава със съвременно оръжие от антифашистката коалиция.
    А ние си останахме със скраб.
  • 3 Падение

    10 10 Отговор
    Национални предатели начело с резедента радев
  • 4 Радев

    8 9 Отговор
    Тази руска подл.га до вчера говореше за ремонт на нашите МиГ 29 от Полша,днес пее друга песен,за ползване на Ф-16 втора употреба до престигане на новите самолети.Очевидно той и менторът му Радев са получили правилните съвети от когото трябва и са се обърнали във вярната посока. Ветропоказатели,Сър!
  • 5 Само питам

    10 3 Отговор
    Пият ли още в армията бе Стоянов, шмъркат ли?
  • 6 чиче

    15 4 Отговор
    НА фашисти не се дава и ремонтира оръжие
  • 7 12340

    4 2 Отговор
    "Заповедта е с цел превенция, защото Българската ? е стожер на морала и трябва да остане такава.", каза той.....
    ....дано,ама надали!
  • 8 Българин

    7 7 Отговор
    Най-краткият път да унищожиш една натовска армия е да поставиш един политически офицер от времената на Варшавския договор за министър на отбраната!
  • 9 Каката

    6 0 Отговор
    изнася нова !
  • 10 Еми да

    5 1 Отговор
    защото много е потрошена !
  • 11 Стоянчо

    4 3 Отговор
    Чехия праща танкове и бойни машини на Украйна от април тази година и в замяна получава Безвъзмездно от САЩ осем военни хеликоптера, съобщиха от посолството на САЩ в Прага. Чешкият министър на отбраната заяви, че това е признание за помощта, която страната членка на НАТО оказва на Украйна, съобщи БТА, позовавайки се на "Ройтерс". България ще получи грънци обяви нашият служебен министър на отбраната!

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Много ясно

    6 3 Отговор
    Нали сме с правителство назначено от Москва
  • 14 Столтенберг

    3 1 Отговор
    "Армията може да лети с Ф-16, Мираж 2000 или Грипен до доставката на новите изтребители",заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, цитиран от БНТ. Ало,Стоянов,нали довчера лобираше за ремонт на руските таралясници МиГ-29,кво стана?!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    ОДИТ! Колко е гепила корни от шиткане на оръжие на окраинските нацисти.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Памперс Панц

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Стоянчо":

    Само забрави да кажеш какви хеликоптери - бракувани ха ха ха ха ха ха
  • 19 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    1 0 Отговор
    ПРАВ € митко-$М$а..,ТО ВЕЧЕ В РБ И ВИБРАТОРА НА Д€$И Н€ МОЖЕ ДА СЕ РЕМОНТИРА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове