Last news in Fakti

21 Август, 2022 10:20 4 031 21

5 години от убийството на 11-годишната Никол в асансьор

  • никол йончева-
  • убийство-
  • асансьор

Убиецът скоро ще е на свобода

5 години от убийството на 11-годишната Никол в асансьор - 1
Снимка: БГНЕС

20 август 2017 г. Късно вечерта викове на едно 11-годишно момиче отекват от асансьора на блок 108 в жк „Меден рудник“. Последни писъци за помощ, които обаче никой не чува и никой не реагира. Никол Йончева издъхва в локва от собствената си кръв и остава завинаги на 11.

Днес се навършват 5 години от бруталната касапница, която потресе цял Бургас. За тежкото престъпление бе обвинен и осъден 15-годишният тогава Иван Иванов от жк "Меден рудник", пише Флагман. До фаталната трагедия се стигна, след като двете деца са се уговорили в интернет да се качат на покрива на блок 108, за да пушат наргиле. Разследващите бяха категорични, че Иван е имал сексуални намерения, но Никол го е отхвърлила в асансьора и се подиграла с него, което е провокирало агресията му.

Иван е прерязал вътрешната сънна артерия и е причинил силна кръвозагуба и остра анемия, довела до смъртта на Никол. Тя е останала в съзнание след пробождането, достатъчно информативно е възприемала същността на ситуацията, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв, била е затворена в кабината на асансьора, викала е за помощ. Осъзнавала е неизбежността на смъртта си, изживявала е тежки предсмъртни мъки.

Близките на момчето бяха категорични, че не Иван, а по-голям младеж е извършил убийството. Твърдяха също така, че Иван е с умствена изостаналост, много наивен и е невъзможно да посегне на някого, камо ли да убие.

Заключението на специалистите, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на бургазлията, бе, че Иван е вменяем и може да носи отговорност за постъпките си и да разбира свойството и значението им.

Той получи присъда от ВКС 6 години лишаване от свобода, съдът определи и сумата от 150 хил. лв. като кръвнина, която трябва да се изплати на почернената майка на Никол.

Днес вече екзекуторът е на 20 години. От 21 август 2017 г. той е зад решетките, което означава, че е изтърпял 5 години от наказанието си и му остава само една година до свободата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    5 6 Отговор
    уЧийство кво е?
  • 2 да де

    55 4 Отговор
    Такава присъда може да има само у нас дано следващата му жертва бъде съдията.

    Коментиран от #5, #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Герги

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    ...Да даде Господ.....
  • 6 Гост

    40 1 Отговор
    Роднините на убитото момиче,да го посрещнат на излизане от затвора....да го повозят на....катафалка....
  • 7 Бодже

    32 1 Отговор
    Нямам думи...подигравка със семейството и най-вече с този невинен детски живот..Няма оправия..
  • 8 Продълж@в@ме подмян@т@

    29 2 Отговор
    Близките да го изчакат и да го пращат при Никол, аз така бих направил, то в България като няма правосъдие бих си го линчув@л сам😉
  • 9 Бащата на момичето

    21 3 Отговор
    Е страхливец.До сега да го бях разкасапил заедно оня дето го е изплюл от биренката си
  • 10 Баце

    21 1 Отговор
    Ако в територията откраднеш телевизор или се обадиш, че има бомба в района около Козяк и те хванат ще те влачат по затворите поне от 3 до 5 за телевизора и от 8 до 15 за "тероризъм" а един невинен живот е 5, ако това не е извращение не знам какво е, но когато Светът се управлява от извратеняци е така. Надеждата е в ВВП.
  • 11 Референдум за смъртна присъда

    20 2 Отговор
    Не може да ти убият детето или друг близък и след 5,10,20; години да излезе ! Да си живее живота ,а те да гният 2метра под земята !

    Коментиран от #18

  • 12 Зозо

    11 1 Отговор
    И аз мисля че това не е нормално тук в нашата държава глей кво става
  • 13 5 години

    12 1 Отговор
    за убийство ????? Моля, има ли пилот в самолета ???
  • 14 Роза

    15 1 Отговор
    Ами във всички европейски страни законите за непълнолетни са силно занижени.Ние не можем да правим изключение.Вероятно адвокатите на извършителя са се опитали да го изкарат невменяем,но не са успели.Сигурна съм,че рано или късно ще си намери майстора!Жалко за детето,което е загинало невинно!
  • 15 Хкцхи

    9 1 Отговор
    Как разбрахте, че са отеквали викове, щом никой не ги е чул?!
  • 16 Имаше интервю

    15 1 Отговор
    със звяра Мартин който изнасили и уби 6г. Кристин. Осъден беше на доживотен без право на замяна и 600 000лв. кръвнина. Чувствал се добре в затвора и не работел?! Как ще изплати тия пари? От банковата ли сметка да ги вземат? Такива трябва да работят по 12ч. на ден в тухларна и парите да се дават на почернените семейства - да си родят или осиновят друго детенце. Сега са му отменили и доживотната без замяна само с доживотна. След 20г. може да поиска предсрочно освобождаване. "Плюя на българските закони" каза бабата на Кристин.
  • 17 Петър

    11 0 Отговор
    Осмокласникът Иван и четвъртокласничката Никол се запознават в социалните мрежи. Активно общуват във фейсбук, където момичето има над 2000 приятелства. Това не е нормално, родителите не са ли забелязали че нещо не е в ред?
  • 18 Иван

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "Референдум за смъртна присъда":

    Може да те натопят за убийство а ти да си невинен, след изпълнение на смъртна присъда грешката не може да бъде поправена.
  • 19 стоян

    8 1 Отговор
    Кръвнина от 150 000 лв - тия тъпи съдии дето ги раздават тия присъди замислят ли се как този невменяем беден младеж ще плати и откъде ще ги вземе - съдиите лъжат нагло почерненото семейство защото знаят че пари няма
  • 20 БГ територия

    10 1 Отговор
    Крумовите закони трябват. Нищо друго. България е била в смутни времена на мородери, крадци и убийци. Хората не се променят и Владетел Крум не е виждал нормално настояще и бъдеще без реформа. Суровите му закони са работели ефикасно и колкото и да го наричат жесток, страхът е показател за справедливост.
  • 21 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Или родителите му
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове