Last news in Fakti

25 Август, 2022 10:40 3 699 24

Прогноза: Дизелът и бензинът ще поскъпнат още

  • дизел-
  • бензин-
  • андрей делчев

По думите му мярката за отстъпката от 25 стотинки за литър гориво не влияе на търговската цена, а помага на частните потребители

Прогноза: Дизелът и бензинът ще поскъпнат още - 1
Кадър БНТ

Горивата у нас ще продължат да поскъпват, прогнозира в "Денят започва" по БНТ председателят на газовата и петролна асоциация Андрей Делчев. Според него цената на дизела ще върви нагоре, а тази на бензина ще го следва с по-бавни темпове.

"Под 3 лева няма бензин, но следваме пазара в Европа, а и в целия свят. Това лесно може да се проследи - следва се цената на суровия петрол, която тръгна надолу и цените в България също тръгнаха надолу. В момента, обаче, има застой и не е ясно дали трендът ще продължи надолу или ще обърне посоката.", каза той.

По думите му мярката за отстъпката от 25 стотинки за литър гориво не влияе на търговската цена, а помага на частните потребители.

“Инфлацията се отразява на цените на горивата чрез труда, чрез електроенергията, чрез природния газ, който е на входа на рафинерията - той е необходима суровина за обработката на петрола, цената на труда, цената на всичко останало, която порасна, и, разбира се, цената на петрола, която скочи нагоре”, обясни той.

България е на дъното по цени, подчерта Делчев в отговор на въпрос защо политици от ГЕРБ твърдят, че с около 1 лев цената е повишена неправомерно.

“Искам да кажа, че тази сметка не е вярна. Сметката е такава, каквато показва пазарът. Най-верният измерител е пазарът. Откъде политиците вадят този 1 лев, който е в повече, не мога да кажа”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радева зима идва

    40 4 Отговор
    Петрола пада горивата щели да скачат.Радев,Радев пак я свърши като кучето на нивата.

    Коментиран от #18

  • 2 Онзи

    42 0 Отговор
    И тоя захлебва от горивата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ицо

    52 0 Отговор
    Значи в момента има застой в цената на петрола и не е ясно дали ще тръгне нагоре или надолу обаче крадеца е решил твърдо че горивата ще поскъпва има ли изобщо държава
  • 6 ьяа

    20 0 Отговор
    Или нагоре, или надолу, ама вие пишете - нагоре... Мъдро...
  • 7 Опонент

    25 1 Отговор
    ✔Откъде политиците вадят този 1 лев, който е в повече, не мога да кажа”, допълни той.✔
    Много лицемерно и не му изнася. (- дог. за петрол е дългосрочен и не е променян -) оттам.
  • 8 Буко Баламата

    14 0 Отговор
    Ще видим дали ще е така септември като падне потреблението.
  • 9 Азз

    25 0 Отговор
    Нещата в България и нещата в света нямат нищо общо...тук такива като теб събират всички от веригите за горива на една маса и определят цената,престани да плещиш глупости...
  • 10 Селянин

    21 0 Отговор
    Е какво да каже тоя председател на тази асоциация. Естествено е да се стреми към растеж на цените за да има повече за по скъпа яхта и още едно бентли. Докато се купуват горивата ще има растеж. като спрат да се купуват ще падне цената. Аз минах от кола дето гри 10/100 на скутер дето гори 2 на 100, защото няма лев. Като стане така при повечето и няма какво да правят горивото ще падне цената. Обаче народа яко има кинти понеже опашките на бензиностанциите са големи и яко се пълни. Значи драма няма и горивата могат да си се качват яко.
  • 11 135

    23 0 Отговор
    Не искаме да слушаме приказките на хора като този от снимката.Оправдания и информация за това как се краде ни идват в повече. Тук всякакви сравнения със Запада и света са напълно излишни на фона на безбожно ниските доходи. Не са ни необходими никакви витиевати обяснения, за кражбите и комисионните ,за тях ние разбираме по джоба си, а те по натрупването на тлъстите си сметки.Чуете ли думите асоциация, фондация или холдинг да се знае, че това са кухи структури, смучущи капитали от поддъщерни фирми, особено каквито са холдингите.
  • 12 Ддд

    13 0 Отговор
    Престъпните организации в горивата,не им се пуска златната кокошка,и все повече ще вдигат цените на горивата.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Спекулани

    8 0 Отговор
    Защо , нали купуваме евтин газ и евтин петрол от братска Русия
  • 15 а ъъъ

    1 4 Отговор
    Дилянката обикаля от студио в студио с едни фактури и разправя, че трябва да са без пари.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Баце

    7 0 Отговор
    Къде ги намирате тия....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тома

    6 0 Отговор
    Ще е над 3лв. горивото докато не им сложат данък върху цената ама в България данъци плащат само мучовците
  • 20 Оппаа

    4 0 Отговор
    Този всеки ден в далаверата с различни руско говорящи екземпляри живущи в България... Службите да го мятат
  • 21 Еми..

    4 0 Отговор
    Винаги се стига до това, че докато "спим" ще скача всичко. Такъв заспал народ няма и няма и да има всичко реве и се тръшка, обаче всички са голяма работа на приказки по между си. Това е положението
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Оди пеш!

    2 0 Отговор
    И кой ще ги купува?!
  • 24 Хахахаха

    1 0 Отговор
    Какво следвате бе хахаха сипвам дизел на 1.33 € в Унгария слевали били що не последвахте заплатите на европа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове