Last news in Fakti

29 Август, 2022 13:30 1 358 24

Каракачанов: Границата е пробита в главите на българските политици

  • красимир каракачанов-
  • граница-
  • национална сигурност

Националната ни сигурност е пробита! Никак не я пазим границата, коментира бившият военен министър

Каракачанов: Границата е пробита в главите на българските политици - 1
Снимка: БГНЕС

"Националната ни сигурност е пробита! Никак не я пазим границата!". Тази констатация направи пред БНР почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, министър на отбраната и вицепремиер по сигурността в третото правителство на Бойко Борисов.

Той припомни, че изграждането на предпазно съоръжение по граница на България е било условието за влизане на "Обединени патриоти" в кабинета "Борисов":

"Оградата по границата се изгради, но тя трябва и да се поддържа. Фундаменталният проблем обаче е в главите на хората, които управляват държавата, политиците. От година и половина страната е в анархия, вече трето служебно правителство и едно правителство на хора, които не знаеха какво да правят с властта. Философията на тези хора беше различна - те споделят, че хората на границата са бежанци. Не, те не са бежанци, те са нелегални емигранти, които нарушават закона на Република България и на другите държави от ЕС. Те трябва да бъдат санкционирани по закон. Границата е пробита в главите на българските политици".

Според бившия силов вицепремиер, "ако полицаят или охраняващият границата служител знае, че държавата е зад него и философията на държавата е да не се допускат тези хора, той ще си изпълнява задълженията, използвайки всички възможности на закона, включително и сила":

"Сега тези хора не смеят да гъкнат, защото ги съдят, уволняват ги, наказват ги и те мълчат".

Каракачанов обясни, че през последната година и половина на заловените мигранти са им раздавани веднага декларации за получаване на бежански статут, според него обаче те не са бежанци, а нарушители на законите:

"Бежанци са украинците, които бягат от истинска война и идват с паспортите си".

"Има корупция, има канали, в които участват и полицаи, факт е. Нивото на каналджийство е на по-ниско ниво, местно ниво, то не стига до министри на отбраната и на вътрешните работи. Става дума за много пари. Един трафикант плаща различни суми. Има тарифи по около 4000 долара на човек. Полицаят, който знае, че държавата не се интересува, лесно го купуваш. Но когато знае, че политиката на държавата е не да залавя мигранти. А политиката на държавата трябва да е недопускане на преминаване на границата, включително и с използване на сила. Това трябва да бъде обявено с правителствено решение", заяви още той.

По думите на Каракачанов, за да спре корупцията сред служителите, трябва да са много строги наказанията: "Присъдите да са над 10 години и доживотно този човек да не може да заема държавна работа".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ром Бакарди

    19 3 Отговор
    Ако вав технити кра.ту.ни има дупки....вав твоята има кратер! Ай бегай са скрий ве, т.у.л у.п.
  • 2 тоя още

    20 4 Отговор
    ли крие в торбата от била паспорти
  • 3 абе

    17 3 Отговор
    Този и за овчар не става.
  • 4 Агентът

    18 3 Отговор
    на ДС и първокласен мазник и лъжец , отново се появи с опашати лъжи ! Алчен безродник !
  • 5 избирател

    12 3 Отговор
    Няма да влезе в НС, само от толкова напъване да не си докара херния.
  • 6 Ха Ха

    13 1 Отговор
    Когато хвърляш кал по хората, не чакай после да ти полеят да си измиеш ръцете...
  • 7 затвор за Каранчето

    15 3 Отговор
    Не е пробита в джоба му е!
  • 8 Сашка и ти си в московския отбор !

    2 5 Отговор
    Корупцията в България на високото ниво, разграбването на държавата и зависимостите в енергетиката – всичко това през тия трийсет години на прехода идва от Москва. Намесата на Русия във всяка сфера на вътрешните ни работи е причина за днешното ни незавидно положение на страна, на дъното по всичко в ЕС. Ето това си заслужихме като нямаше лустрация – агенти на ДС като Александър Маринов – Майстора, да заемат високи държавни постове и да ни управляват.
  • 9 пожелание

    5 2 Отговор
    Рекламата на БИЛЛА ,най-ще ти отива ,и за това се скрий за винаги !
  • 10 Краси

    9 1 Отговор
    Аз ли я строих тая ограда!? Аз ли ги назначавам тия “псевдо началници” в гранична полиция!
  • 11 Я кажи,

    9 2 Отговор
    колко торбички на Билла напълни с мангизи докато свиреше на кавала на Тулупа?
  • 12 Мое мнение

    2 8 Отговор
    Единствения точен политик. Каквото е обещал, го е изпълнил. Говори разумно и все истини. Затова другите политици и троловете им го клеветят. Ако почне да ги съди ще стане милионер.
  • 13 ФАКТ

    9 0 Отговор
    То само с една ограда не става.Трябва жива сила.Когато имаше гранични войски,всичко беше наред.Сърдете се на Жельо,където премахна тогавашните заграждения и минни полета.От тогава до ден днешен се въртят далавери от всякакъв вид.От престъпници,дрога,цигари до нелегални примати.
  • 14 Кочо

    1 3 Отговор
    Много избори - много врескала! А с миграцията свиквайте! Това е демокрацията! Света е отворен и достъпен, а не като при тоталитаризма да се залостите зад граничните съоръжения, наречени ЕС/С/ електросигнализационна система, вишки за наблюдения, служебни зли кучета, бодлива тел и освирепели и подивели от липса на отпуск граничари! Евроатлантическите ценности! Ппреди няма и десетина дни в района на Бръшлян, пак Малкотърновско, горките мигранти пребили с дървета и заклали служебното куче! Което говори, че са зли, но и че граничарят е 200 килограма и не е могъл да следва подчиненото си животно и го защити!
  • 15 ванчо михайлов

    2 1 Отговор
    Тая бишка , она не беше ли от политичарите ???! Ей , бегай си у кочината , оти ке те изеде месечината !!!
  • 16 сноу

    3 2 Отговор
    Браво Краси..винаги си бил точен и пределно ясен..Само че ако имаш възможност прегледай на обслужващия помиярлък, дежурните плямпаници като започнеш от измислените паспорти та до чантата на била и ще видиш че народа вече е с тотално издухана кратуна...Единственната му грижа е да натъпче тумбака с най ефтината бира ,да накисне комата в мазното кюфте ,да надуе чалгата до несвяст ,да ливне някой литър нафта в дъртото бмв ,че разходка из центъра е в програмата за деня и до там...
    Това е мнението на автора ,което може и да не съвпада с политиката на сайта ,но това не пречи да е истина...

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 МНД

    0 0 Отговор
    Явно ,,бизнеса,, с мигрантите е много доходоносен без ,,всочайша,, намеса не е възможен толкова голям брой да се разхождат спокойно. Нека не забравяме че Борисов в съгласие с Ердоган спря тази паплач. А с вечно замисления поглед на Дамаджаната и ония с птиците на кристали -какво да очакваш. Пък на всичкото за капак настанява украинци и то хотели - за тях няма бежански лагер, за тях само лукс. Няма място на плажа за българи от тях. Е ние си нямаме частен плаж на Росенец
  • 19 5 000 ЛЕВА СТРУВАШЕ ЕДИН ПАСПОРТ

    1 1 Отговор
    ДЕТО ДОНОСНИКА ДОНЧО И ИВАН ПРОДАВАШЕ ................................................КОЛКО ДА СТРУВА ЕДИН МИГРАНТ ДА ПРЕМИНЕ - ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ......................
  • 20 Продължава засиленият контрол по българо

    1 0 Отговор
    Продължава засиленият контрол по българо-турската граница - ТАКА КОНТРОЛИРАТ ЧЕ СТОНИЦИ ГИ ФАЩАТ НАСРЕД БЪЛГАРИЯ ......
  • 21 ПАРТИЙНАТА МАФИЯ

    1 0 Отговор
    НЦЦ: мафиотски структури контролират проверките на границата между България и Турция НЦЦ: мафиотски структури контролират проверките на границата между България и Турция
    Босовете на тази престъпна схема сменят луксозните си коли като тениски
  • 22 ТОЯ АЙДУК ГЯВУРОВ Е ГЕНЕРАЛ КАТ БОЙКО

    1 1 Отговор
    И ДВАМАТА СА СТАНАЛИ ГЕНЕРАЛИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове